Pro și dezavantaje ale câinilor de castrare

Procesul de castrare a cainilorAvând în vedere chiar și o procedură atât de ușoară precum castrarea câinilor, avantajele și dezavantajele trebuie luate în considerare în mod cuprinzător și nu numai din poziția „Sunt atât de confortabil și, prin urmare, așa va fi”. Este un câine fericit, care are capacitatea de a se împerechea, dar de multe ori primește o pălărie de la proprietarul său pentru etichete în apartament? Se va schimba comportamentul animalului de companie după castrarea lui sau va fugi, ca până acum, se va repezi la câini și trecători? Cum să decideți dacă animalul dvs. de companie are nevoie de castrare?

Descrierea castrării și a aspectelor psihologice

Primul pas este să vorbim despre aspectele psihologice, deoarece aceștia îi îngrijorează pe majoritatea proprietarilor mult mai mult decât riscurile asociate direct operațiunii. Care sunt avantajele și dezavantajele castrării masculilor, dacă te uiți la echilibrul mental al unui animal de companie? Câinele suferă după ce descoperă o „pierdere prețioasă”?

Acum mulți oameni spun: „Toți câinii care nu vor fi folosiți pentru reproducerea de rutină trebuie să fie castrați. Nemulțumirea torturează câinele, care este crud. Principalul plus al castrării masculine este că câinii au toate șansele să se bucure de viață fără a se epuiza cu zelul zilnic de a împerechea o cățea. " Poate că o evaluare similară a întrebării ne-a venit din lumea pisicilor sau, mai exact, de la pisici. Ca singuratici, aproape toate pisicile „gândesc” doar cum să impregneze mai multe femele. Din acest motiv, păstrarea unei pisici necastrate într-o cameră de zi care nu are capacitatea de a se împerechea adesea este cu adevărat o batjocură..

Este corect să evaluăm argumentele pentru și împotriva castrării bărbaților din acest punct de vedere? Bineînțeles că nu. Câinii sunt animale de povară. În fiecare colectiv, orice individ își îndeplinește propria funcție, iar reproducerea este privilegiul unităților. Numai cei mai agili, inteligenți și neînfricați se împerechează, alți masculi sunt protectori, paznici, vânători, dar nu crescători. Adică, fizic și psihologic, fiecare bărbat este pregătit pentru viață fără împerechere, lipsa partenerilor nu afectează starea sa în niciun fel. Concluzia zoopsihologilor: castrarea parțială a bărbaților - da, și nu există o castrare generală a tuturor „la fel, să fie pentru orice eventualitate”.

Care sunt tipurile de castrareCe înseamnă „parțial”? Vorbim despre bărbați, care nu poate face față afluxului de hormoni. Cel mai înalt nivel de hormoni sexuali poate fi rezultatul unei boli sau al unei trăsături congenitale a corpului, rezultatul este același - de îndată ce nu vă aduceți animalul de companie, el va „dărâma turnul” doar din parfumul unei cățele în căldură.

Într-o astfel de situație, comportamentul câinelui după castrare se va netezi treptat. Dorința de a fugi, de a lupta cu bărbații, de a marca acasă, de a face cuști etc. va scădea. Situația se îmbunătățește treptat, inclusiv atunci când vine vorba de masculi maturi, tricotați de mai multe ori.. Cu toate acestea, dacă câinele este înăuntruposedă un caracter înfricoșător, marchează acasă, fuge în căutarea aventurii datorită bunelor maniere evidente, atunci castrarea câinelui nu va avea practic nici o consecință (în mod natural, fără a lua în considerare pierderea fertilității). În acest caz, este nevoie de antrenament, nu de control al hormonilor.!

Ce este sterilizarea și castrarea?

Majoritatea oamenilor care nu știu despre aceste probleme consideră că castrarea este utilizată doar pentru bărbați, iar sterilizarea este o procedură feminină. Dar, acest lucru este complet greșit.

În timpul sterilizării, trompele uterine sunt ligate la femele, iar canalele seminale la masculi. În medicină, operația se numește vasectomie. În acest caz, animalul păstrează toate organele genitale, își continuă propria activitate de a produce hormoni. Elevii economisesc atracția sexuală, astfel încât să se poată împerechea, dar nu vor avea niciodată descendenți.

Castrarea este cea mai radicală operație, în timpul căreia organele de reproducere ale celor patru picioare sunt excizate. Cățelele sunt îndepărtate din ovare și uter sau numai din ovare. Ambele testicule sunt tăiate la bărbați..

Se pare că în prima versiune se comite o încălcare a funcțiilor sexuale, iar în a doua - lipsa lor completă.

De ce sterilizarea unui câine?

De ce câini ksstrateDacă te uiți la elevi femeie, atunci totul este clar aici. Câinele nu va atrage pachete de masculi entuziasmați, nu se va răsfăța cu „tot răul”, fiind în pericol.

Nu vor exista scurgeri și, prin urmare, concepția necontrolată și descendenții nedoriti nu se vor întâmpla. Proprietarul nu va trebui să scape sau să adauge pui (în plus, nu întotdeauna prin metode rezonabile). Este adevărat, există, de asemenea, o mare posibilitate ca un cățeluș de jumătate din mâini bune să ajungă pe stradă, transformându-se într-unul dintre câinii fără adăpost..

Pentru bărbați, cele mai ridicate niveluri hormonale în absența împerecherii devin principala cauză a comportamentului ostil. Acestea marchează întreaga zonă, inclusiv articole de uz casnic și, de asemenea, provoacă neplăceri sărind asupra oamenilor, inclusiv a copiilor.

Devin incontrolabili în timpul plimbărilor, atacă ceilalți bărbați și cu entuziasm, chiar fanatic, urmăresc cățelele în tehnologie, își petrec practic noaptea sub ușile lor. Și dacă femelele, mai devreme sau mai târziu, se oprește căldura, atunci la bărbați această stare durează pe tot parcursul anului.

Pe lângă aceste motive, este nevoie de castrare din motive medicale. O condiție prealabilă poate fi un proces inflamator care are originea în organele genitale (de regulă, testiculele sunt afectate la câini) sau apariția tumorilor canceroase.

Castrarea câinilor: argumente pro și contra

Printre beneficiile castrării bărbaților se numără următoarele:

 • Cum sunt castrați câiniiUn câine de orice gen devine mai potrivit pentru păstrarea în casă;
 • Bărbații se liniștesc, încetează să mai arate furie față de cei din jur și în 50% din cazuri marchează tot ceea ce îi înconjoară;
 • Câinele nu numai că refuză să provoace lupte, dar devine și neinteresant pentru restul masculilor ostili;
 • Dorința sexuală scade în timp, iar entuziasmul pentru sexul opus dispare;
 • Câinii își pierd dorința de a rătăci și de a scăpa;
 • Castrarea avertizează împotriva cancerului organelor genitale la bătrânețe;
 • Femelele au de obicei o piometru a uterului, de aceea se recomandă castrarea ovarelor și a uterului;
 • Operația va avertiza animalul de companie împotriva infecțiilor genitale..
 • Animalul nu se mai îngrijorează, somnul său se îmbunătățește și pofta de mâncare crește, există o mare dorință de a se juca și de a fi obraznic. Dacă a avut încercări de a câștiga conducere în apartament, atunci acestea vor scădea treptat.

Bineînțeles, castrarea nu poate afecta complet caracterul animalului de companie, ci doar îl corectează parțial. Schimbările mai evidente necesită antrenament, antrenament fizic suficient și efort.. Există astfel de cazuri, când câinele devine echilibrat doar cu vârsta.

Există un mit conform căruia castrarea scade proprietățile protectoare ale câinilor, dar de fapt nu există nicio legătură aici. Dacă câinele a fost un bun paznic, atunci după procedură va rămâne cu el..

Contra castrației

Ca și în cazul oricărei intervenții chirurgicale, castrarea are posibile efecte secundare și complicații. Printre principalele defecte ale castrării câinilor, ar trebui să observăm deteriorarea echilibrului hormonal, care nu poate decât să afecteze bunăstarea animalului..

Procedura poate fi o condiție prealabilă pentru următoarele condiții:

 • Castrarea câinilorFormarea hipotiroidismului - o boală cauzată de o scădere a funcționalității glandei tiroide și o scădere a nivelului de hormoni pe care îl produce.
 • Cancerul osos - conform statisticilor, bărbații care au fost castrați suferă în mare parte de formațiuni maligne în țesuturile osoase.
 • Obezitate - creșterea poftei de mâncare după intervenția chirurgicală devine adesea o condiție prealabilă pentru a câștiga excesul de greutate, iar un câine obez este cel mai susceptibil la boli ale sistemului cardiovascular.
 • Diferențe de comportament - pot fi observate la câinii mai vechi castrați.
 • Modificarea hainei - o lipsă a hormonului masculin afectează starea hainei, se transformă într-una mai moale, asemănătoare ca textură cu un cățeluș.

Proprietarii unei creaturi cu patru picioare ar trebui să fie, de asemenea, conștienți de faptul că animalele de companie tolerează anestezia mai rău decât oamenii. Medicii veterinari o consideră o amenințare mai mare decât cea a intervenției chirurgicale. În acest caz, totul depinde de calculul corect al dozei. Cu o doză mică, câinele se poate trezi înainte de finalizarea operației. Peste doza normală are cel mai mare risc de stop cardiac.

Acum, un număr de medici veterinari se pronunță împotriva castrării, deoarece poate afecta negativ bunăstarea câinelui.

Cum este castrarea?

Pentru castrare se folosește anestezie generală. Activitățile preliminare includ următoarele:

 • Așezarea câinelui pe o suprafață sterilă;
 • Intrarea în anestezie;
 • Eliminarea părului de la locul unde se va efectua operația;
 • Dezinfectarea zonei de incizie.

Cum sunt castrați câiniiLa câini, medicul veterinar face incizii în scrot, după care trage cordonul spermatic și scoate testiculele.

Rani mici care au apărut presărat cu o pulbere specială - tricilină, care ajută la evitarea efectelor secundare. Durata operației este de aproximativ 5 minute, nu este necesară îndepărtarea cusăturilor după operație.

La animalele femele, operația este mult mai dificilă, deoarece se efectuează penetrarea în cavitatea internă a corpului. Medicul taie zona inghinală și îndepărtează organele (fie ovarele singure, fie împreună cu uterul). Operația durează aproximativ 30 de minute. După cusături, bandajele sunt puse pe câine, uneori se folosește o pătură specială, astfel încât animalul să nu lingă sau să zgârie zona deteriorată.

Vârsta cea mai potrivită pentru castrare

Pentru bărbați, există limite de vârstă. Ele sunt castrate nu mai devreme de șase luni, altfel creșterea și formarea fizică a câinelui se pot bloca.

Animalele femele sunt castrate înainte de prima încălzire, această perioadă variază între 6-9 luni. Dacă totul se face la timp și corect, atunci câinele va fi protejat de formarea neoplasmelor în glandele mamare.

Costul castrării câinilor

În fiecare clinică, costul castrării câinilor variază, în funcție de mărimea și sexul câinelui mai întâi. În plus, prețurile diferă în spitalele veterinare private și municipale..

De obicei, castrarea cățelelor este oricum mai scumpă. În prețul procedurii include, de asemenea, costul produselor farmaceutice, anestezicelor și materialelor utilizate:

 • Contra câinilor de castrareCântărind până la 5 kg - de la 2000 la 2500 de ruble.
 • 5 - 15 kg - de la 2500 la 3000 de ruble.
 • 5 - 25 kg - de la 3000 la 3500 ruble.
 • 25 - 35 kg - de la 3500 la 4000 de ruble.
 • 35 - 45 kg - de la 4000 la 5000 de ruble.
 • 46 kg și mai mult - de la 5000 la 7000 de ruble.

Există posibilitatea de a apela un medic veterinar acasă, în acest caz costul operației crește cu 1000. Castrarea este mai scumpă noaptea și în timpul aparentelor complicații..

Îngrijirea postoperatorie

În timp ce se află sub anestezie, toate procesele de viață din corpul animalului încetinesc, în plus, schimbul de căldură. Prin urmare, este necesar să acoperiți câinele cuvertură de pat sau înveliș de flanelă.

După procedură, câinele poate urina de mai multe ori după procedură, chiar înainte de a se trezi complet sau în timpul slăbiciunii cauzate de trezire. Se recomandă să aveți grijă de scutece absorbante de unică folosință pentru transport și acasă în prealabil. Este permisă folosirea de pânze de ulei acasă.

Odată ajuns acasă, animalul este plasat într-un loc cald favorabil, totuși, nu-l puneți lângă un radiator, geamuri și în tiraj.

În timp ce patrupedul nu i-a venit în fire, trebuie să îi monitorizezi continuu starea:

 • puls - poate fi mai slab, dar chiar;
 • respirația - trebuie, de asemenea, să fie uniformă, în absența întârzierilor;
 • mucoase - paloarea și cianoza indică faptul că nu totul este în regulă cu pupila.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pro și dezavantaje ale câinilor de castrare