Reprezentanți populari ai câinilor cu păr neted, cu descrieri și fotografii

CâiniAlegând un câine, mulți sunt atenți la rasele cu păr neted, crezând că la astfel de animale de companie există mai puține probleme, iar casa este mai curată. Cât de corectă este această opinie și care rase sunt mai populare, vom afla în acest articol.

Avantajele și dezavantajele unei haine netede

Există o credință larg răspândită că părul scurt nu necesită întreținere și nu este o problemă - acest lucru nu este în totalitate adevărat. Să aruncăm o privire mai atentă asupra avantajelor și posibilelor dezavantaje ale unei haine netede.

Avantaje

Îngrijirea raselor de câini cu părul scurt este cu adevărat mai ușoară:

  • nu formează încurcături;
  • nu necesită un număr mare de instrumente de îngrijire;
  • pardoseala este fie mică, fie absentă;
  • nu este nevoie să vă scăldați frecvent;
  • cel mai adesea, uscarea după spălare nu este necesară;
  • părul scurt nu iese, câinele pare îngrijit.

Pentru a curăța astfel de animale de companie, este suficient să cumpărați o perie și o mănușă specială din țesătură grosieră. Vă puteți spăla animalul de companie după cum este necesar, nu mai mult de o dată pe lună, este mult mai ușor să vă ordonați după o plimbare, nu trebuie să dezlegați spinii sau firele de iarbă pentru o lungă perioadă de timp.Păr netedDupă spălare, în principiu, este suficient să vă uscați bine cu un prosop, fără a utiliza un uscător de păr.

dezavantaje

Unul dintre principalele dezavantaje îl constituie firele de păr grosiere, asemănătoare acului, care sapă literalmente în tapițeria mobilierului sau a îmbrăcămintei. Dar cu cât câinele merge mai des, cu atât mai multă lână lasă pe stradă..

Al doilea dezavantaj este îngrijirea dificilă: firele de păr sunt scurte și trebuie să aveți experiență pentru a face o tunsoare frumoasă și corectă, de exemplu, pentru o expoziție. Cu toate acestea, există specialiști în domeniul lor pentru acest lucru..

Probabil că veți fi interesat să citiți despre ce este tunderea, endogamie și îngrijire, cum să alegi guler și valorifica și pentru câine, de ce pantofi de câine.
Câinii de rase mici în timpul iernii au nevoie de îmbrăcăminte, altfel ar putea să răcească. Și această problemă este complet rezolvabilă: în fiecare oraș există magazine de animale de companie cu tot ce este necesar pentru animalele de companie cu patru picioare..Îngrijirea
Știați? În celebrul film american „K-9”, rolul câinelui ciobănesc de serviciu Jeri Lee a fost jucat de câinele de poliție Coton, un câine de sânge. Coton și partenerul său ofițerul Patterson au mai mult de douăzeci de arestări de criminali.

Cele mai bune rase acoperite netede: mici până la mari

Printre marea varietate de câini de diferite dimensiuni, vom lua în considerare cei mai strălucitori și populari reprezentanți ai raselor cu păr neted, de la câini mici de decorare până la câini uriași..

Mic

Chihuahua cu păr neted. Acest bebeluș este comparabil ca dimensiune cu o pisică - înălțimea de 17-25 cm, greutatea de până la 3 kg. Acești câini mici pot fi destul de combativi, fără să-și dea seama de mărimea lor, se grăbesc adesea spre reprezentanți mai mari.Chihuahua cu păr netedChihuahua sunt proprietari: nu vor tolera intruziunea în spațiul lor personal (loc de dormit sau castron cu mâncare). Animalele sunt curioase, mobile, dar pot fi și capricioase.

De obicei sunt atașați de un singur stăpân și îl ascultă. Se pretează antrenamentului cu lenea, așa că principalul lucru este să nu permiți îngăduințe și să nu fii condus de el în timpul antrenamentului.

Jucărie rusească. Înălțimea mașinilor de jucărie nu depășește 28 cm, iar greutatea este de 3 kg. Câini extrem de activi, jucausi si afectuosi. Este necesar să educăm de la cățeluș, bebelușilor le place să roască și să rupă tot ce vine peste un dinte, cel mai adesea este pantofii stăpânului.Jucărie ruseascăÎn plus, un copil prost aruncat îi va întâmpina pe fiecare membru al familiei cu latră. În general, aceștia sunt câini iubitori de pace și ascultători, sunt loiali proprietarului și acceptă restul familiei, cu toate acestea, ar trebui să fie ținuți departe de copiii mici: sistemul lor nervos ar putea să nu reziste la prea mult zgomot..

Mops. Crește până la 36 cm și 6-10 kg în greutate. Aceste creaturi drăguțe și prietenoase sunt perfecte pentru proprietarii leneși. Pugs diferă în ceea ce privește jucăușul doar în copilăria timpurie, la vârsta adultă distracția lor preferată este somnul dulce, sforait.

Rase de câini precum Welsh Terrier, pudel în miniatură, kern terrier, Malteză, pomeranian, Yorkshire Terrier, shih tzu, bichon frize, castor York, spitz german, mittel schnauzer.
Acest reprezentant al raselor de câini cu părul neted este ideal pentru un apartament, el nu se va grăbi ca un nebun, riscând să cadă ceva, inclusiv pe el însuși. În ciuda lenei naturale, sunt ușor de învățat, apucând aproape din mers, ceea ce indică o inteligență ridicată.MopsPinscher miniatural. Mărimi: înălțime de la 25 cm la 30 cm, greutate 4-6 kg. Ceea ce este cel mai izbitor este mersul mândru al copilului. Este de remarcat faptul că rasa este clasificată ca o rasă de serviciu. Sunt independenți, activi, inteligenți, bine pregătiți, în plus, le place să învețe ceva nou și să se antreneze..

Având un psihic puternic, Pinschers se înțelege ușor cu copiii, dar din când în când ar trebui să protejați câinii de atenția excesivă. Sunt afectuoși și prietenoși, nu agresivi, dar, simțind o amenințare pentru proprietar, se pot grăbi spre apărare.Pinscher miniaturalTeckel. Înălțimea la greabăn până la 35 cm, greutatea de la 7 la 11 kg. Teckelii sunt curajoși, deștepți și plăcuți, nu vor cere atenția proprietarului și nu vor fi capricioși. Când predați, nu trebuie să-i jigniți sau să ridicați vocea: în ciuda tuturor dragostei pentru proprietar, copiii sunt răzbunători.

Teckelul are o inteligență ridicată - dacă este bine antrenat, nu va urma niciodată instinctul: nu va alerga după o pisică sau alt câine pe stradă. Se înțeleg bine cu copiii, în plus, mergând pe stradă cu un copil, teckelul va acționa ca paznic.Teckel

In medie

Să ne cunoaștem rasele câinilor cu păr neted de dimensiuni medii.

Shar Pei. O rasă veche s-a dezvoltat înainte de era noastră. Dimensiunile ei: înălțime 46-51 cm, greutate de până la 25 kg. Cățelușului trebuie să i se arate imediat cine este șeful, deoarece acestor câini le place să domine - un astfel de câine este mai potrivit pentru un crescător de câini cu experiență.

Shar Pei este deștept, devotat proprietarului, funcțiile unui protector sunt în sângele lor: el nu-l va lăsa să se apropie de proprietar până nu va fi convins de siguranța sa completă. Nu este întotdeauna răbdător cu copii mici, deci nu este indicat să-i lăsați în pace..Shar Pei

Important! După spălare, este recomandabil să uscați haina: apa poate rămâne în numeroase pliuri, ceea ce va irita pielea animalului.
Labrador Retriever. Înălțimea la greabăn este în medie de 58 cm, greutatea de până la 40 kg. Natura bună a acestor câini este scrisă pe bot, sunt răbdători, nu încearcă să obțină tot ce este mai bun al unui stăpân neexperimentat sau blând. Acestea sunt bonele excelente, deoarece sunt gata să suporte și să participe la farsele copiilor..

Un paznic dintr-un Labrador nu va funcționa, nu există nici o agresiune în caracterul câinelui, el poate speria doar latrând. Câinii au nevoie de activitate constantă, de aceea este indicat să începeți dacă aveți propria casă sau timp liber pentru plimbări frecvente.Labrador RetrieverDalmată. În ciuda creșterii ridicate, de până la 60 cm, greutatea câinilor este relativ mică - până la 25 kg. Câini prietenoși, calmi, pricepuți. Este ascultător și nu este agresiv, este mai probabil să dea dovadă de reținere față de străini, este atașat de membrii familiei, este loial față de alte animale de companie..

Dacă a crescut cu copii și alte animale de companie din familie, atunci nu veți găsi un prieten mai devotat. Dalmațienii sunt bine antrenați, câinii sunt adesea folosiți de diferite servicii speciale.Dalmată Bulldog englez. Dimensiunile vă permit să țineți câinele într-un mediu de apartament (până la 40 cm, până la 25 kg). Câinele are nevoie de atenție și companie - rasa nu este potrivită pentru proprietarii ocupați. Sunt tovarăși minunați pentru proprietarii liniștiți..

Lipsa de grabă la executarea unei comenzi nu indică inhibarea unui animal de companie, ci, dimpotrivă, obiceiul de a se gândi la acțiunile sale. Inteligent, calm, răbdător, de încredere și curajos.Bulldog englezTerrier american pit bull terrier. Câinii au câștigat notorietate din cauza motivelor pentru care au început să fie înlăturați: luptele cu câini. Cu toate acestea, un câine crescut de la cățeluș are rezistență, reținere, știe să aștepte și să asculte poruncile fără îndoială..

Câinele este foarte activ, va fi fericit să vă însoțească în drumeții și recreere în aer liber. Atunci când comunicați cu copiii, este recomandabil să controlați procesul, deoarece un pitbull mare poate să-i dea jos din greșeală un copil, dar în mod deliberat nu va provoca rău, dimpotrivă, având o sensibilitate redusă la durere, va suporta zvâcniri de coadă sau călare.Terrier american pit bull terrier

Mare

Doberman. Înălțimea la greabăn de până la 72 cm, greutatea de până la 45 kg. Crescuți ca câini de pază, acești câini sunt mereu în căutarea, dar nu manifestă agresivitate, pot ataca o persoană dacă văd o amenințare directă pentru proprietar sau membru al familiei.

Câinii sunt foarte antrenabili, inteligenți și prietenoși, se înțeleg bine cu copiii și alte animale. Pe stradă, un câine eliberat dintr-o lesă se va uita întotdeauna înapoi la proprietar.Doberman Rottweiler. Un câine rezistent și rapid, este folosit în serviciul de salvare, armată și poliție. Creșterea câinelui este de până la 69 cm, greutatea este de până la 60 kg. Un câine puternic și încrezător în sine nu este cea mai bună alegere pentru un proprietar cu un caracter prea blând.

Vă recomandăm să citiți despre rase cel mai scump și câini amabili, rase de câini mijloc și dimensiuni mari, câini de luptă, și despre rasele de câini hipoalergenice.
Câinele trebuie educat de la o vârstă fragedă: după ce a înțeles greșit intențiile cuiva, un Rottweiler poate sări, cu toate consecințele care rezultă. În general, câinele este ascultător și loial proprietarului, dar are nevoie de un antrenament constant și de o disciplină fermă..Rottweiler Mastino neapolitano. Înălțime de până la 72 cm, greutate de aproximativ 68 kg. Câinii sunt inteligenți și receptivi, simt minunat starea de spirit a proprietarului. El este cuminte, tolerează păcălelile copiilor, nu-i plac străinii, dar nu va ataca sau înspăimânta.

Mastino iubește atenția, poate necesita afecțiune, punând laba pe pieptul proprietarului, dar, în general, este ascultător și predă. Iubește plimbările, are nevoie de activitate fizică prelungită.

Știați? După victoria triumfătoare din cel de-al treilea război macedonean, comandantul armatelor romane Lucius Aemilius Paul a adus ca trofee o sută de câini de război, printre care și strămoșii Mastino.
Mastino neapolitano Câine german. Creșterea unui câine este de până la 86 cm, greutatea este de până la 90 kg. Câinii aristocrați sunt foarte eleganți, încrezători în sine, cu demnitate. Sunt câini calmi și calmi, deștepți și amabili, prieteni minunați, tovarăși și bone..

Un câine bine crescut nu va acorda atenție unui străin, dar cu siguranță va fi de pază. Lătră rareori, forța sa principală este mărimea..Câine germanBoxer. Înălțimea unui boxer este de până la 63 cm, greutatea - până la 32 kg. Anterior, câinii erau folosiți la vânătoare, dezvoltând o oarecare agresiune la ei, dar datorită muncii îndelungate pentru îmbunătățirea rasei, câinii de astăzi sunt animale surprinzător de prietenoase și sociale..

În timpul antrenamentului, ar trebui să se arate o mare răbdare, deoarece un boxer, care nu vrea să urmeze o poruncă, se poate preface că este surd. Acest lucru nu înseamnă că câinele este prost, ci dimpotrivă, este foarte inteligent. Boxerii se înțeleg ușor cu alte animale de companie, dar se pot repezi după pisica altcuiva pe stradă.Boxer

Cum se face o alegere

Rasele de câini cu păr neted de dimensiuni mici sunt o alegere excelentă pentru proprietarii de apartamente cu o suprafață mică. Copiii se pot relaxa în tavă, ceea ce este convenabil pentru persoanele ocupate cu ore neregulate de lucru, iar plimbarea cu un câine mic nu va dura mult.

Bebelușii nu au nevoie de multă mâncare, ceea ce înseamnă că costul alimentelor nu necesită mult. Este ușor să călătoriți cu ei, îi puteți lua ca invitați, transportați-i în transportul public.

Important! Vă rugăm să rețineți - rasele mici sunt mai susceptibile de a îngheța, sunt predispuse la răceli și nu pot sta în așteptare pentru o plimbare pentru o lungă perioadă de timp.
Rasele medii pot fi, de asemenea, păstrate într-un apartament, principalul lucru fiind să-l învățați pe câine să se odihnească în locul destinat acestuia și nu în patul stăpânului. Pentru mers pe jos, este indicat să alocați timp de la o oră la două, astfel încât animalul să petreacă maximum de energie acumulată.

Mai mari decât cele mai mici rude ale acestora, acești câini nu numai că pot speria în caz de pericol, ci și pot proteja proprietarul, dacă este necesar. Aceste rase sunt adesea folosite în servicii de securitate, căutare și salvare.. Păr netedCâinii de dimensiuni medii trebuie să fie educați în mod deosebit cu atenție, astfel încât mai târziu să nu fie responsabili pentru atacarea oamenilor.

Un animal mare are nevoie de spațiu, este problematic să ții un „vițel”, cum ar fi un mastino sau un mare danez într-un apartament standard. Aceste animale sunt potrivite pentru proprietarii de case private, unde puteți aranja o volieră sau pur și simplu eliberați câinele în curte pentru a-și întinde labele. Un astfel de câine este foarte relevant pentru protejarea proprietății sale.

Important! În același timp, trebuie să vă bazați pe faptul că câinele mare are nevoie de mai multă nutriție și de o activitate fizică adecvată pentru a reduce riscul de boli ale articulațiilor și oaselor membrelor..
Un câine decorativ pentru canapea sau un câine de serviciu, cu părul lung sau cu părul scurt - au nevoie de atenție, dragoste și îngrijire. Creaturi mai loiale nu pot fi găsite: chiar și cel mai mic câine este gata să-l apere pe stăpân până la ultima respirație. Numai acest lucru merită respect și dragoste reciprocă pentru animalele de companie cu patru picioare..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Reprezentanți populari ai câinilor cu păr neted, cu descrieri și fotografii