"Apoquel": din ce și cum să luați pentru câini

„Apoquel”Influența diferiților agenți patogeni, care pot fi chiar plante cu flori, poate provoca reacții neplăcute ale corpului câinelui, inclusiv dermatită. Deoarece este însoțit de mâncărime, câinele zgârie continuu pielea, uneori chiar până la răni. Pentru a preveni acest lucru, proprietarii responsabili nu se bazează pe „poate” și nu așteaptă până când trece de la sine, ci elimină problema cu medicamentele. Apoquel devine un asistent de încredere într-o astfel de situație..

Scurtă descriere a medicamentului

„Apoquel” este un medicament pentru animale pe baza substanței oclacitinib. Se utilizează pentru ameliorarea mâncărimii în dermatită.Dermatită

Compoziție, formă de eliberare, ambalare

Ingredientul activ este oklacitinib, auxiliar: celuloză, apă, lactoză monohidrat, amidon carboximetil de sodiu, stearat de magneziu, formator de film. Disponibil în tablete albe cu marcaj și posibilitatea de rupere în două. Disponibil în trei doze: 3,6 mg (etichetat 8), 5,4 mg (etichetat M) și 16 mg (etichetat L). În farmacii, medicamentul se vinde în flacoane albe de douăzeci și o sută de comprimate.

Știați? Primii medici veterinari profesioniști au apărut în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea în țări precum Germania, Austria și Franța. Au fost instruiți în școli veterinare speciale. Înainte, animalele erau tratate chiar de proprietari, pe baza propriei experiențe sau a medicinei tradiționale..

Proprietăți biologice

Efectul asupra organismului este de a elimina simptomele locale și se bazează pe suprimarea (inhibarea) mecanismelor reacției.

Va fi interesant să știți: cum să alegeți un tuns câine, ce furminator, de ce pantofi de câine și cum să faci model de salopetă de câine.

„Apoquel”

Indicații de utilizare

Medicamentul este prescris câini în cazuri:

  1. Dermatită, care poate fi de contact, atopică sau alergică, cauzată de puricii sau mâncare inadecvată.
  2. Scabie demodectică.
Dermatită în câini afectează toate straturile pielii, deși nu provoacă erupții cutanate. Terapia pentru astfel de afecțiuni este de obicei complexă, „Apoquel” este conceput pentru a ameliora un simptom, și anume mâncărimea, astfel încât câinele să nu simtă disconfort și să nu-și facă rău (de exemplu, nu mâncărime la răni).
Știați? În medicina veterinară, se folosește adesea un dispozitiv special în formă de con, care se poartă la gât. câine sau pisică și este destinat să se asigure că animalul nu rupe pansamentele și nu mușcă suturile postoperatorii. Un astfel de dispozitiv este numit practic oficial „conul rușinii”.

Ordinea de aplicare și doză

Instrucțiuni pentru utilizarea "Apoquel" pentru câini este destul de general, este ajustat de medicul veterinar în funcție de situația unui anumit animal. Apoquel se administrează câinilor o dată sau de două ori pe zi (în funcție de diagnostic). O doză unică este calculată pe baza greutății câinelui - aproximativ 0,5 mg de ingredient activ pe kilogram de greutate corporală. Durata cursului este prescrisă pe baza caracteristicilor bolii și a stării generale a câinelui, dar de obicei nu depășește două săptămâni.

Aflați cum să vă vindecați câinele căpușă subcutanată și lipsind.
CâineLa fel ca pastilele pentru persoanele care uneori au nevoie să bea strict înainte sau după masă, medicamentele pentru animale de companie au adesea cerințe similare. Medicamentul "Apoquel" nu are o astfel de legătură - poate fi administrat atât separat, cât și amestecat cu a hrani, ceea ce este foarte convenabil și crește șansa ca câine mâncați pastile prima dată.
Important! Avea supradozaj de droguri consecințe grave: umflături, diaree, formarea crustei pe piele. Urmați cu strictețe regimul de tratament!

Contraindicații și efecte secundare

Medicamentul nu este utilizat în cazurile în care animalul:

  • imunitate slăbită;
  • intoleranță la oclacitinib;
  • tumori sau suspiciuni asupra lor;
  • orice infecțios boli.
Pentru femei, contraindicațiile sunt sarcina sau perioada de creștere a descendenților. De asemenea, nu se aplică înainte vâscos. Nu poate fi combinat cu medicamente anti-convulsive și sedative.
Important! Medicamentul este contraindicat categoric pentru câinii cu vârsta sub un an și cu o greutate de până la trei kilograme!
Efecte secundare Apoquel pentru câini au fost observate în cazuri izolate: manifestare sau exacerbare cistita, demodicoză, oncologie (dacă medicamentul a fost utilizat pentru tumori nediagnosticate), probleme digestive.

Termenul și condițiile de depozitare

Puteți stoca „Apoquel” la temperatura camerei - nu mai mare de 25 ° C și nu mai mică de zero. A se ține departe de animale și copii. Perioada de valabilitate - 2 ani. La împărțirea comprimatului în părți, poate fi administrat animalului în cel mult trei zile de la momentul încălcării integrității. Amintiți-vă că un animal bolnav, la fel ca un copil bolnav, necesită îngrijire și atenție sporită. Dar eficacitatea medicamentelor moderne, inclusiv Apoquel, este foarte ridicată, astfel încât, cu un tratament adecvat, dermatita și alergiile vor dispărea, iar animalul dvs. de companie va fi din nou viguros și sănătos.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » "Apoquel": din ce și cum să luați pentru câini