Medicament veterinar "mexidol": modul de utilizare pentru câini și pisici

„Mexidol”Pentru a întări sistemul imunitar și a stimula circulația cerebrală la pisici și câini la sarcini mari, situații de șoc, leziuni ale craniului etc., experții recomandă utilizarea medicamentului special „Meksidol-Vet”.

Compoziție, formă de eliberare, ambalare

„Meksidol-Vet” pentru câini și pisici este disponibil sub formă de tablete (câte 50 g și 125 g fiecare) și sub formă de soluție injectabilă. Componenta principală este succinatul de etilmetilhidroxipiridină sau mexidolul.

Comprimatele sunt completate cu o serie de alte componente: 50 g conțin lactoză, amidon, magneziu, stearat de calciu; în 125 g, se adaugă, de asemenea, caolin și carboximetil celuloză de sodiu.

Medicamentul este produs sub formă de comprimate plate rotunde de culoare albă sau cremă, 10 bucăți într-o tabletă. Vine la farmacii într-un recipient din carton, câte 2 tablete (20 de unități) în fiecare.

Soluția injectabilă este disponibilă sub formă de lichid limpede sau galben pal format din mexidol și apă. Preparatul injectabil produs este ambalat în 1, 2 sau 5 ml în fiole de sticlă, sigilate ermetic cu capace de cauciuc. Flacoanele sunt ambalate într-o cutie cu celule de contur din PVC. Eliberat „Meksidol-Vet” în farmacii veterinare fără prescripție medicală.„Mexidol”

Proprietăți farmacologice

Medicamentul are proprietăți antioxidante, antihipoxante și de protecție a membranei..

Permite:

 • îmbunătăți microcirculația sângelui;
 • crește rezistența organismului la anumite boli, inclusiv infecții, foamete de oxigen, stres, eșecuri ale sistemului cardiovascular;
 • lupta împotriva radicalilor liberi;
 • reduce / normalizează nivelul colesterolului și lipoproteinelor;
 • accelerează activarea glucozei și procesul de transformare a acesteia în glucogen;
 • porniți sisteme enzimatice, îmbunătățind astfel transmiterea impulsurilor „nervoase” în sinapse.
Aflați cum să alegeți purtând și furminator pentru o pisică ce este îngrijire, cum să speli o pisică fără a zgâria, trebuie să tai ghearele și animalul tau are nevoie de haine.
Când este administrat intramuscular sau intravenos, agentul este absorbit rapid în sânge și mușchii organelor. „Mexidol-Vet” este excretat împreună cu urina. Când medicamentul este administrat pe cale orală, intră rapid în tractul digestiv, este bine absorbit de sânge și organe. Retragerea medicamentului se efectuează și prin urină.Introducerea „Mexidol” la o pisicăÎn funcție de nivelul de impact asupra corpului animalului, acest agent este clasificat ca fiind moderat periculos, moderat, GOST 12.1.007-76. Nu are efecte teratogene, iritante și cumulative.

Indicații de utilizare

„Meksidol-Vet” are următoarele indicații de utilizare:

 • la sarcini extreme extreme pentru pisici și câini, de exemplu, mișcare, concursuri;
 • cu boli cardiovasculare, deficit de oxigen;
 • în scop preventiv pentru a preveni consecințele în perioada postoperatorie;
 • încălcarea integrității pielii și a bolilor pielii;
 • în caz de defecțiuni la nivelul creierului, din cauza hipoxiei sau deteriorării circulației cerebrale;
 • pentru prevenirea infecțiilor-
  Pentru a preveni bolile declanșate de viruși și infecții, medicul veterinar vă poate prescrie medicamente pentru animalul de companie, cum ar fi „Forvet”, „Fosprenil”, „Gamavit”, „Vetom 1.1”, „Maxidin 0,4” și „Maxidin 0,15”.
 • în caz de otrăvire corporală, din cauza proceselor inflamatorii acute;
 • pentru a îmbunătăți starea generală a pielii.
„Mexidol”Este prescris ca terapie individuală sau în combinație cu alte medicamente. Crescătorii care au fost supuși tratamentului Mexidol dau descendenți mai puternici, mai puternici și mai sănătoși.
Știați? Primul instituția de învățământ veterinar din Rusia a deschis „școala Konyushennaya” în 1733 în satul Khoroshevskoe de lângă Moscova.

Mod de administrare și dozare

Dozajul "Mexidol-Vet" este determinat de principalele caracteristici fizice ale animalului - greutatea, starea, vârsta, precum și gradul și severitatea bolii. Durata administrării medicamentului este diferită, poate fi de la câteva zile la o lună.

Injecţie

Medicamentul din fiole se injectează intramuscular și intravenos:

 • în perioada bolii severe, doza începe de la 10-15 mg la 1 kg din greutatea unei pisici sau câini, apoi este redusă la 5 mg. Durata cursului este de la cinci zile la două săptămâni;
 • în profilaxie, pentru a preveni consecințele anesteziei, medicamentul este prescris cu câteva zile înainte de operație, în perioada de după operație - timp de 2-3 zile, de 2 ori pe zi, la o doză de 10-15 mg pe 1 kg de greutate. Cu anestezie prelungită, o afecțiune periculoasă a animalului de companie, agentul este administrat în timpul operației într-o doză fracționată de 20 mg pe 1 kg de greutate corporală.
„Mexidol” pentru un câineMedicamentul în fiole se administrează foarte lent în timpul injecțiilor, timp de 5-7 minute. Când setați un picurător, viteza acestuia nu trebuie să fie mai mare de 60 picături / min..
Important! În timpul introducerii medicamentului sub formă injectabilă, animalul de companie poate prezenta dureri severe. În astfel de cazuri, se recomandă înlocuirea soluției cu tablete..

Pastile

Medicamentul sub formă de tablete se administrează animalelor după masă. Când se tratează în perioada acută, sunt prescrise 10-15 mg pe 1 kg de greutate corporală, apoi reduse la 5-7,5 mg. Pentru pisici - de 2 ori: la 50 mg - 1 comprimat, 125 mg - 1/3 comprimat.

Pentru tratamentul insuficienței cardiovasculare, luați 10-15 mg pe 1 kg de greutate corporală de 2-3 ori pe zi timp de 7-10 zile, apoi doza este redusă la 2 ori și animalului i se administrează 10-14 zile.

Știați? Îngrijirea veterinară cu elemente de medicină animală a apărut în perioada de domesticire a acestora. Cele mai vechi informații datează din secolul al IV-lea. Î.Hr. e. (Egipt, India).
„Mexidol”În scopuri preventive, doza pentru animalele de companie este de: 5-7,5 mg pe 1 kg de greutate corporală. Pisicilor li se administrează remediul de 1-2 ori pe zi: la 50 mg - 0,5 -1 comprimate, 125 mg - 1/6 comprimate. În timpul transportului, mutării sau expozițiilor, animalelor li se administrează „Mexidol-Vet” în doză de 5,0-7,5 mg de 2-3 ori pe zi, cu 3-5 zile înainte de evenimentul planificat.
Mulți proprietari de pisici sunt deseori interesați de: ce au pisicile, cum să alegi vitaminele pentru o pisică, ce să faci și care sunt motivele pe care le are pisica ochii umezi, apetitul pierdut și a apărut salivația abundentă.

Precauții și instrucțiuni speciale

Când sunteți în contact cu Mexidol, trebuie să respectați regulile de siguranță a comportamentului cu droguri și standardele sanitare și igienice. Folosiți salopete, mănuși. Nu beți băuturi alcoolice, nu mâncați sau fumați în timpul administrării. După muncă, se recomandă să vă spălați bine mâinile folosind săpun obișnuit..

Important! Persoanele cu intoleranță individuală la medicamente trebuie să se ferească de contactul cu soluția injectabilă. Dacă medicamentul intră pe piele, mucoasele ochilor sau gurii sau dacă apar reacții alergice, trebuie să luați antihistaminice sau corticosteroizi și să solicitați imediat ajutor profesional.
„Mexidol”

Contraindicații și efecte secundare

Când se utilizează comprimate sau injecții „Mexidol-Vet” conform instrucțiunilor de utilizare, nu se observă reacții adverse. Medicamentul poate fi prescris animalelor însărcinate, animalelor care alăptează, precum și puii mici și pisoilor în vârstă de până la două luni, sub supravegherea strictă a unui medic veterinar..

Dacă, dintr-un anumit motiv, consumul de medicament a fost omis, atunci ar trebui să începeți mai întâi cursul tratamentului în doze determinate de medic și conform schemei prescrise.

Vă va fi util să știți despre, care sunt motivele pentru a linge labele câinilor, de ce latra cainele, câți câini trăiesc, este posibil să țineți câinii și pisicile împreună, și, cum să antrenezi un câine pentru a merge la toaletă pe stradă.
„Meksidol-Vet” poate fi combinat în terapie cu alte medicamente sau aditivi pentru hrana animalelor. În caz de supradozaj al medicamentului, animalul de companie devine letargic și somnolent. Cu simptome similare, se recomandă prezentarea animalului la un medic..

Medicamentul nu trebuie administrat animalelor productive. Contraindicațiile la admitere sunt încălcări ale ficatului și rinichilor, precum și intoleranță individuală la Mexidol sau componente suplimentare.„Mexidol”

Perioada de valabilitate și condițiile de depozitare

Medicamentul este valabil 3 ani de la data deschiderii sale. Se depozitează în ambalaje bine închise într-un loc uscat și întunecat, ferit de razele UV directe, hrană, hrană pentru animale. Temperatura optimă de depozitare - de la +2 la +25 grade, umiditate relativă - nu mai mare de 80%.

Medicamentul neutilizat trebuie eliminat în conformitate cu cerințele legislației în vigoare. Este strict interzisă utilizarea „Meksidol-Vet” după expirarea utilității sale..

Acest medicament are o gamă largă de efecte biologice, este netoxic, nu are practic contraindicații și efecte secundare. Potrivit pentru tratamentul și prevenirea multor boli care pot apărea la pisici și câini de-a lungul vieții.

„Meksidol-Vet” este un medicament produs la nivel intern, disponibil în farmacii, cu un cost redus.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Medicament veterinar "mexidol": modul de utilizare pentru câini și pisici