"Optimum": un medicament pentru tratamentul bolilor oculare la câini

CâineDin păcate, uneori animalele noastre de companie pot dezvolta diferite boli. Afecțiunile oculare sunt destul de grave.

Vestea bună este că astăzi există un număr destul de mare de medicamente pe piață care ajută la gestionarea bolii..

În articolul nostru vom vorbi despre unguentul pentru ochi Optimmun și vom furniza instrucțiuni pentru utilizarea acestuia..

Structura

1 mg de unguent pentru ochi Optimmun conține:

  • ciclosporină A - 2 mg;
  • parafină moale albă ca zăpada - 551,7 mg;
  • ulei de porumb - 426 mg;
  • amerhola - 20 mg.

afla, ce pot răni câinii.

Principalul ingredient activ este ciclosporina A.„Optimmun”

Proprietăți farmacologice

Medicamentul aparține grupului de medicamente imunosupresoare. Ciclosporina A este o polipeptidă ciclică produsă de ciuperci gans Tolypocladium inflatum. Medicamentul are efecte antiinflamatorii și lacrimomimetice..

Important! În timpul tratamentului ochiului afectat cu unguent, este interzis să mâncați, să beți și să fumați, pentru a evita contactul medicamentului cu membranele mucoase..

Datorită efectului reversibil al ciclosporinei asupra limfocitelor, funcționalitatea celulelor acinare situate în epiteliul secretor al glandelor lacrimale este restabilită, iar infiltrarea țesuturilor oculare scade..

Efectul antiinflamator ajută la îmbunătățirea stării ochiului afectat, există o scădere a hiperplaziei conjunctivale, utilizarea pe termen lung poate reduce neovascularizarea corneei și o scădere a pigmentării acesteia.

Datorită efectului lacrimomimetic al ciclosporinei A, suprimarea producției lacrimale de către prolactină este blocată.

Se remarcă lipofilicitatea ridicată a ciclosporinei A și pătrunderea sa bună în cornee și glandele lacrimale. Absorbția sa în sânge nu are loc, prin urmare, efectul general asupra organismului nu se realizează.Testul viziunii câinilor

Formular de eliberare

Optimum este produs în tuburi de aluminiu de 3,5 g, închise cu un vârf de plastic alb și un capac cu șurub. Tubul este plasat într-o cutie de carton.

Indicații de utilizare

Medicamentul "Opimmun" este utilizat pentru tratarea bolilor oculare ale câinilor asociate cu etiologie autoimună și anume:

  • keratoconjunctivită idiopatică secă;
  • infiltrarea în plasmă a secolului al III-lea;
  • cheratita de tip superficial într-un curs cronic.
În plus, medicamentul poate fi utilizat pentru a crește eficacitatea efectului corticosteroizilor locali sau, în locul acestora, dacă există contraindicații asociate cu prezența ulcerelor corneene..

Dozare

Este necesar să aplicați 0,5-1 cm de unguent pe ochi. Această doză este terapeutică și contribuie la eliminarea rapidă a simptomelor și cauza bolii..

Mod de aplicare

Înainte de a aplica unguentul pe zona afectată, ochiul trebuie să fie bine spălat și curățat. Apoi, în funcție de doză, medicamentul se aplică pe zona corneei sau pe sacul conjunctival.CâineMerită să efectuați această manipulare de 2 ori pe zi. Procedura trebuie efectuată foarte atent, astfel încât vârful tubului să nu atingă ochiul.

Știați? Câinii au trei perechi de pleoape: o membrană superioară, inferioară și intermitentă, care este esențială pentru lubrifierea și protejarea ochiului.
După aproximativ 8-10 zile, va începe producția crescută de lichid lacrimal, dar pentru a obține o producție maximă de lacrimă, terapia poate dura până la 6 săptămâni.

După uscarea keratoconjunctivitei, trebuie efectuată o evaluare a eficacității terapiei efectuate în conformitate cu testul Schirmer. Pentru ca rezultatul să fie fiabil, testarea trebuie efectuată la 3 ore după aplicarea medicamentului - în acest moment, se observă cel mai mare conținut de ciclosporină din cornee..

În prezența unei astfel de boli ca pannus, se observă efectul razelor ultraviolete asupra patogenezei, prin urmare, utilizarea Optimmun în timpul unei perioade de activitate solară scăzută poate fi redusă, iar în timpul unei exacerbări a bolii, poate fi reluată..Câine

Efecte secundare

În primele zile de utilizare a medicamentului, poate apărea iritație, dacă simptomele persistă după 2-3 zile, este necesar să anulați urgent utilizarea medicamentului.

Important! Omiterea următoarei doze reduce semnificativ eficacitatea medicamentului, deci merită să aplicați unguentul cât mai curând posibil.
Nu există semne înregistrate ale unui supradozaj cu Optimmun. Apariția unui proces inflamator și a edemului pleoapelor, care poate apărea odată cu creșterea dozei recomandate, este destul de rară. Într-o astfel de situație, merită să reveniți la doza standard..

Contraindicații

Ocazional, poate apărea o reacție alergică la medicament. Într-o astfel de situație, este necesar să opriți tratamentul cu "Optimmun" și să oferiți terapie pentru a elimina simptomele..

Este interzisă utilizarea medicamentului pentru animale productive. Nu se recomandă utilizarea Optimmun dacă este diagnosticată prezența infecțiilor fungice și virale ale ochilor.Testul viziunii câinilor

Conditii de depozitare

Pentru a păstra unguentul, merită să alegeți un loc uscat, întunecat și inaccesibil pentru copii și animale, situat departe de hrană și furaje. Ambalajul trebuie să fie bine închis. Temperatura de depozitare recomandată este de + 2-25 ° С. Unguentul este valabil 2 ani de la data producției, dacă este depozitat într-un pachet deschis - 28 de zile.

Analogi

În prezent, medicamentul „Optimmun” nu are analogi. Uneori crescătorii de câini care își autotratează animalele de companie oferă medicamente dubioase despre care se spune că au același efect. Nu trebuie să aveți încredere în astfel de informații dacă doriți să vă ajutați animalul de companie - cumpărați doar medicamente originale prescrise de un medic veterinar.

Știați? Puii dezvoltă o viziune completă normală numai după prima lună de viață..
Bolile ochilor la câini sunt afecțiuni foarte grave care necesită tratament urgent. Cu condiția ca terapia Optimmun să înceapă la timp, animalul dvs. de companie se va recupera rapid și va recâștiga vederea bună.„Optimmun”

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » "Optimum": un medicament pentru tratamentul bolilor oculare la câini