Vermidină pentru câini

Vermidina este un medicament cu spectru larg, cu un efect antihelmintic pronunțat. Folosit cu succes pentru câinii cu paraziți interni. Medicamentul a fost dezvoltat de compania națională Astrafarm. Diferă în ceea ce privește eficiența și siguranța atunci când este utilizat corect.

Vermidină pentru câini

Eficacitatea medicamentului se datorează combinației a două ingrediente active - praziquantel și pirantel pamoat. De asemenea, sunt incluse componentele auxiliare.

Notă! Vermidina este disponibilă și pentru pisici. Această versiune a medicamentului are o concentrație mai mică de ingrediente active. Când cumpărați un medicament, acordați atenție animalelor pentru care este destinat.

Principiul de funcționare

Deoarece vermidina aparține medicamentelor combinate, este utilizată în mod eficient pentru a distruge diferite tipuri de viermi care parazitează în corpul câinilor. Acțiunea sa se extinde la viermi rotunzi și tenii în toate etapele de dezvoltare. Medicamentul este eficient împotriva următoarelor tipuri de helminți:

 • toxocaram;
 • alveococi;
 • viermi;
 • uncinarii și alții.

Ingredient activ în medicamente antihelmintice

Substanțele active provoacă tulburări grave în metabolismul energetic al paraziților. În plus, acestea afectează activitatea sistemului muscular și provoacă alte tulburări în activitatea vitală a viermilor, ceea ce duce la paralizia și moartea lor. Particularitățile medicamentului includ faptul că promovează eliberarea paraziților în exterior într-un mod natural. Atunci când se utilizează vermidină, riscul de intoxicație, care apare pe fondul morții în masă a viermilor și a descompunerii lor în corpul animalului, este redus la minimum.

Agentul antihelmintic acționează rapid, dar își păstrează efectul terapeutic mult timp. Acest lucru se realizează datorită faptului că praziquantelul este absorbit rapid după intrarea în intestine. În doar câteva ore, concentrația din sânge atinge valoarea maximă. Pirantel, pe de altă parte, este concentrat în cea mai mare parte în intestine. Pătrunde în sânge pentru o lungă perioadă de timp și, prin urmare, are un efect de lungă durată. Vermidina este utilizată cu succes pentru a distruge viermii care parazitează în sistemul digestiv, precum și alte organe interne (ficat, plămâni etc.).

Vermidină pentru câini

Dacă doza nu este depășită, antihelminticul nu are un efect toxic asupra corpului animalului și nu provoacă dezvoltarea mutațiilor. Componentele medicamentului nu au capacitatea de a se acumula în țesuturile corpului. În acest sens, nu există niciun risc de dependență. Poate fi utilizat pentru profilaxie regulată.

Preț

Când se aplică

Scopul principal al medicamentului este prevenirea și tratamentul invaziilor helmintice. Conform instrucțiunilor de utilizare, vermidina se administrează câinilor în tratamentul următoarelor patologii:

 • toxocarioza;
 • echinococoză;
 • mezocestoidoză;
 • uncinarioza;
 • alveococoza;
 • toxascarioza etc..

De asemenea, medicamentul poate fi utilizat pentru invazii mixte. Este utilizat în mod eficient pentru a distruge paraziții, indiferent de gradul de infecție. De asemenea, medicamentul este excelent pentru prevenire, care trebuie efectuat cu regularitate. Potrivit pentru viermi electivi înainte de împerechere sau vaccinare.

Vaccinarea pentru un cățeluș

Cum se aplică

Indiferent dacă un agent antihelmintic este dat unui câine în scop terapeutic sau profilactic, se recomandă administrarea medicamentului dimineața. Deoarece tabletele sunt mici, este convenabil să le ascundeți în pupa. Aceasta poate fi fie hrana obișnuită pentru animalul de companie (carne tocată, conserve de carne sau terci), fie o delicatese preferată, de exemplu, o bucată de cârnat.

Important! Nu este nevoie să vă mențineți animalul pe o dietă de foame sau să luați alte măsuri suplimentare.

Dozajul este calculat conform unei scheme simple - un comprimat la 8 kg de greutate. De obicei, o singură aplicare este suficientă pentru a distruge viermii, dar în caz de infecție severă, după 10 zile, trebuie să repetați medicamentul. Dacă medicamentul este utilizat pentru profilaxie, atunci acesta trebuie administrat câinelui o dată pe trimestru. Pentru pui, utilizați un regim diferit - cu 10 zile înainte de fiecare vaccinare.

Câine și copil

Deoarece medicamentul promovează eliberarea viermilor într-un mod natural spre exterior, nu este necesar să se administreze laxative animalelor de companie. Deși este posibil ca, cu o invazie puternică, să înceapă intoxicația. Este posibil ca organismul să nu aibă timp să îndepărteze paraziții morți din corp. În procesul de descompunere a acestora, se formează toxine care otrăvesc animalul. În acest caz, poate fi necesar să luați hepatoprotectori și alte medicamente..

Limitări și posibile efecte secundare

Medicamentul este considerat sigur, dar conține componente toxice, deși în concentrații mici. În acest sens, Vermidina nu este recomandată în următoarele cazuri:

 • în prezența bolilor infecțioase;
 • cu epuizare;
 • dacă animalul este slăbit din cauza lipsei unei nutriții adecvate, a bolilor cronice sau a altor factori.

Câine slab

Nu administrați un antihelmintic câinilor care se recuperează după o boală gravă sau o intervenție chirurgicală. Medicamentul este interzis și pentru puii cu vârsta de până la 2 săptămâni. Folosiți-l categoric și intoleranță. Merită să vă îndepărtați de vermidină dacă ați fost alergic la praziquantel sau pirantel.

Important! Pentru femeile însărcinate, medicamentul este permis, dar numai sub supravegherea unui medic. Nu puteți utiliza medicamentul cu 2-3 săptămâni înainte de a naște și la jumătate de lună după ce ați născut pui.

Dacă dozele recomandate sunt respectate cu strictețe, nu apar efecte secundare. Dacă doza este depășită, pot apărea următoarele simptome:

 • stare deprimată;
 • apetit slab și refuz complet de a mânca;
 • vărsături;
 • diaree;
 • salivare în exces.

Dacă simptomele sunt acute, poate fi necesară o terapie simptomatică. Cu un ușor exces, semnele otrăvirii dispar de la sine.

Avantaje și dezavantaje

Vermidina are următoarele beneficii:

 • Formă convenabilă. Tabletele mici sunt ușor de ascuns în feed. Nu este nevoie să se dea medicamente cu forța, torturând astfel animalul.
 • Siguranță. Concentrația de ingrediente active a fost calculată cu atenție. Pentru a nu face rău animalului dvs. de companie, trebuie să respectați cu strictețe dozele recomandate. Permis pentru animale de companie de diferite vârste și categorii de greutate.
 • Eficienţă. De obicei, o singură doză este suficientă pentru ca câinele să scape de viermi. În plus, medicamentul acționează asupra diferitelor tipuri de paraziți..
 • Ușurință în utilizare. Nu este nevoie să țineți animalul pe o dietă de foame sau să dați laxative.
 • Disponibilitate. Prețul unui pachet de 2 comprimate de vermidină variază de la 30 la 55 de ruble în diferite farmacii.
 • Depozitare ușoară. Comprimatele pot fi păstrate într-o farmacie veterinară într-un dulap sau în alt loc. Principalul lucru este departe de soare.

Câine în natură

Principalul dezavantaj este complexitatea dozei pentru câinii mici, în special puii de rasă mică..

Recenzii proprietarului

Mihail, proprietarul personalului:

„Câinele nostru a prins viermi undeva. A trebuit să fug la farmacie. Vermidin a fost sfătuit acolo. Prețul este ridicol - aproximativ 50 de ruble pentru 2 comprimate. Adevărat, a trebuit să cumpăr 2 pachete. A ascuns medicamentul într-o pateu. Câinele a mâncat-o fără probleme. Nu a vărsat, nu a denigrat, nu au existat alte efecte secundare. Am scăpat de viermi în siguranță ".

Daria, proprietarul Labradorului și voluntar:

„Odată ce un cățeluș a ajuns la mine pentru supraexpunere. După câteva zile, viermii au început să se târască din gura lui. Vederea a fost groaznică, dar animalul a trebuit să fie salvat urgent. În trusa de prim ajutor era doar câine Vermidin, așa că ea a dat-o. După 10 zile a dat din nou medicamentul. Cățelușul a devenit activ, pofta de mâncare s-a îmbunătățit. Nu se mai vorbește despre viermi. Medicament accesibil și bun. Acum catelul trăiește fericit cu alți oameni ".

Lyuba, amanta pisicii doberman și britanic:

„Folosesc Vermidina de mult timp atât pentru un câine, cât și pentru o pisică. Cu toate acestea, cumpăr un medicament separat pentru fiecare animal. Nu pot spune nimic rău. Nu există viermi. Au fost testați, așa că pot spune asta cu siguranță ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Lyudmila, medic veterinar cu 12 ani de experiență:

„Dacă există antihelmintici buni în rândul medicamentelor domestice, acesta este Vermidin. Ieftin, dar funcționează excelent. De multe ori îl prescriu pentru tratamentul invaziilor și pentru prevenirea acestora. Nu au existat eșecuri pe toată durata cererii. Iar animalul îl tolerează fără probleme. A existat un singur caz de efecte secundare, dar a fost și vina proprietarilor care au depășit doza. ".

Vadim, medic veterinar cu 7 ani de experiență:

„Prevenirea viermilor la câini și pisici trebuie efectuată în mod regulat, mai ales dacă există copii în casă. Unii paraziți trăiesc fericiți nu numai la animale, ci și la oameni. Dacă nu există bani pentru medicamente importate scumpe, Vermidina este o alternativă excelentă. Deși este ieftin, este eficient și sigur pentru animalele de companie. ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vermidină pentru câini