Prieten și vânător loial: îngrijirea pointerului cu părul scurt acasă

câine pointer cu părul scurtO singură privire asupra indicatorului potrivit și atletic cu părul scurt este suficientă pentru a te îndrăgosti de această rasă. Strict vorbind, ea aparține polițiștilor, dar, spre deosebire de multe alte vânătoare câini, potrivit pentru aproape orice serviciu, deci putem spune cu încredere că acesta este un partener universal pentru proprietarul său.

Rasa pointer scurt

Trebuie remarcat imediat că în lumea cinologică există trei standarde oficiale pentru indicatorul german cu păr scurt:

 1. În America de Sud și Europa (cu excepția Marii Britanii) se adoptă standardul FCI dezvoltat de crescătorii germani;
 2. Statele Unite ale Americii, Canada și statele din America Centrală utilizează standardul raselor americane;
 3. În cele din urmă, Marea Britanie, Australia, Singapore, Hong Kong, Malaezia și Noua Zeelandă au o a treia versiune în limba engleză a standardului.
indicator cu păr scurtDiferențele dintre aceste abordări pentru un iubitor obișnuit de animale pot părea nesemnificative, deoarece acestea sunt aceleași în majoritatea parametrilor, cu toate acestea, viitorul crescător ar trebui să fie conștient de faptul că există unele discrepanțe.
Consultați caracteristicile îngrijirii acestor rase de câini: spitz, beagle, Cane Corso, rottweiler, terrier de jucărie rusesc, doberman, bull terrier și american pit bull terrier.
Când descriem rasa, eventualele neajunsuri și alte caracteristici ale indicatorului cu păr scurt, vom trece de la standardul german adoptat în țara noastră.

Descriere și fotografie

Tara de origine: Germania

Clasă: indicator german cu păr scurt

Folosind: caine de vanatoare

Înălțimea la greabăn: masculii - de la 58 la 66 cm, femelele - de la 58 la 64 cmindicator cu păr scurtGreutate: masculii - de la 25 la 32 kg, femelele - de la 20 la 27 kg

Lână: scurt, gros, dur, strălucitor și gros.

Culori: alb-negru, maro, maro-alb, cafea cu gri, maro-piebald, maro-roan.

Speranța de viață: 12-15 ani

Kurzhaar este un câine slab foarte frumos și armonios, atletic, dar nu masiv, dar ușor și grațios. Nu sunt permise falduri sau riduri pe corp.indicator cu păr scurtCapul este proporțional, fruntea este largă și rotunjită, botul este lung, ușor alungit, permițând păstrarea jocului în greutate. Fălci puternice, mușcături de foarfecă, dinți puternici și albi.

Nasul este maro, poate fi ușor coborât sau răsturnat, nările sunt largi și mobile. Ochii sunt căprui, pot fi mai întunecați sau mai luminoși, așezați oblic, mici, dar foarte expresivi. Urechi agățate, ridicate. Într-o stare extinsă spre bot, acestea trebuie să ajungă la colțurile gurii.

Corpul este puternic și proporțional, burta este ascunsă. Spatele este drept, lombul este larg, ușor arcuit. Gâtul este puternic, de lungime medie, se lărgește până la umeri.indicator cu păr scurtPicioarele sunt puternice și atletice. Omoplații de pe picioarele din față sunt așezate oblic, apăsând strâns pe corp, picioarele din spate sunt strict paralele între ele. Degetele de la picioare sunt rotunde sau ovale cu gheare puternice, strâns presate între ele.

Coada este medie, mult mai subțire la vârf decât la bază. În repaus, el atârnă sau stă orizontal, în timp ce vânătoarea este mobilă. Conform exteriorului, ar trebui să fie andocat în jumătate sau cu o treime.

Blana este scurtă, aproape de corp, lungă de 1,5-2 cm, foarte dură. Pe cap și urechi - mai scurte (până la 1 cm) și mai moi, pe picioare - de asemenea mai scurte, dar, dimpotrivă, mai dure.Culorile kurtshov pot avea diferite opțiuni:

 • maro neted;
 • cea principală este maro, cu prezența unor zone albe sau patate pe picioare și partea din față a corpului;
 • maro-alb (sau alb-maro), cele două culori fiind amestecate într-un model caracteristic cu pete maronii sau pete, permițând câinelui să rămână discret la joc în timp ce vânează. În acest caz, capul este complet maro, iar vârful cozii și picioarele posterioare din interior sunt ușor mai deschise decât tonul principal;
 • maro mai deschis - o variație a culorii anterioare cu o predominanță a albului față de maro;
 • cea principală este albă, există semne maro pe cap, aceleași pete sau pete pe corp;
 • principal - negru cu opțiunile descrise mai sus pentru pete și pete.
Standardul rasei permite prezența unor pete și pete pe buze, o aprindere albă sau semne galbene (se crede că astfel de semne indică o bună capacitate a câinelui de a urmări o urmă de sânge).indicator cu păr scurtOrice abateri de la standardul specificat sunt calificate drept defecte, dar unele defecte (de exemplu, agresivitate sau lașitate, gură despicată, gură subfundată sau subfundată, lipsa anumitor dinți, piept deformat etc.) sunt motive pentru descalificarea animalului și excluderea acestuia din reproducere..

Trăsături de caracter

Conform standardului, Kurzhaar este un câine echilibrat, curajos și în niciun caz agresiv. Este important să înțelegem aici că pentru rasele care au fost crescute în scopuri specifice, cerințele de caracter nu sunt mai puțin o componentă importantă a standardului decât datele externe..

Kurzhaar, după cum știm deja, - grup de câini de polițiști.

Știați? Polițiști - aceștia sunt câini concepuți pentru vânătoare cu arma, de obicei pentru păsări și de obicei în zone deschise (spre deosebire de câini, al căror element - pădure). Este foarte important ca un astfel de animal să insufle ereditar abilitatea, după ce a găsit un joc, să se ridice în fața lui și să înghețe în această stare.
Evident, un câine destinat unei astfel de vânătoare trebuie să fie:

 • puternic și rezistent (deși aceste calități sunt necesare mai puțin de către polițiști decât de câini, deoarece nu li se cere să conducă jocul la vânător și să-l alunge mult timp);
 • rapid, atletic și energic;
 • devotat, ascultător și disciplinat;
 • inteligent și devotat.
indicator cu păr scurtToate aceste calități sunt pe deplin posedate de indicatorul cu păr scurt, dar principalul lucru avantajul acestei rase este versatilitatea. Această calitate este, în general, foarte importantă pentru câinii polițiști, aceasta este cea care îi deosebește de câini: polițistul trebuie să alerge și să înoate și să înghețe în imobilitate atunci când este necesar.

Datorită acestei caracteristici, câinii cu poartă scurtă au încetat de mult să fie exclusiv câini de vânătoare: se descurcă perfect cu orice serviciu.

Știați? Indicatorul german cu părul scurt este unul dintre primii zece câini de poliție, iar în Irak, indicii germani au fost folosiți de sapatori pentru a găsi mine. Există, de asemenea, cazuri cunoscute de utilizare a acestor animale versatile în sport și chiar ca câini de sanie.!
Cu toate acestea, trăsăturile menționate mai sus ale personajului "Kurzha", în condiții ideale pentru el, sunt avantajele rasei, un proprietar inept și analfabet poate crea probleme grave, rezultând în dezavantaje.

Deci, înainte de a cumpăra un cățeluș pointer cu păr scurt, considerați că acest câine:

 • foarte activ și emoțional: Indiferent de vremea de afară și de starea ta de spirit, acestui animal trebuie să i se ofere o priză de energie, să joace jocuri active cu el, să alerge etc., altfel animalul pune în aplicare toată puterea necheltuită din interiorul apartamentului și este puțin probabil să vă placă rezultatele unei astfel de activități. În plus, merită să tratați rasa cu prudență persoanelor a căror familie are copii mici: indicii cu păr scurt nu sunt agresivi, dar într-un acces de emoție pot doborî bebelușul, provocându-i involuntar durere sau chiar rănindu-l;
 • destul de zgomotos, reacționează tare și zgomotos la orice eveniment (sosirea unui străin, un zgomot neașteptat etc.), astfel încât animalul trebuie învățat încă din copilărie să „se țină în labute” și să se abțină de la latră din orice motiv. Cu toate acestea, dacă doriți să aveți un paznic acasă, aceste calități ale unui Kurzha, dimpotrivă, vă pot fi foarte utile;
 • nu suportă singurătatea: un astfel de câine nu trebuie lăsat încuiat mult timp în apartament, animalul va suferi și, în același timp, va strica mobilierul și va chinui vecinii cu urletul său;
 • este dificil să te obișnuiești cu noul proprietar: spre deosebire, să zicem, de un husky, căruia aproape că nu îi pasă cine îi pasă de el, nu este de dorit să lăsați indicatorul cu părul scurt cu străini pentru o lungă perioadă de timp - animalul va suferi de acest lucru;
 • tinde să domine. Orice animal de companie la un moment dat încearcă să stabilească cine este proprietarul casei, dar această calitate este deosebit de caracteristică pentru polițistul german. Această rasă nu este potrivită pentru persoanele cu voință slabă, deoarece, simțind nesiguranță în proprietar, câinele riscă să devină incontrolabil.
indicator cu păr scurtDar dacă sunteți gata să acordați suficientă atenție animalului dvs. de companie, în fața lui veți obține un prieten afectuos și loial, sociabil, prietenos și rezervat..
Veți fi interesat să cunoașteți rasele cei mai mari câini din Top 10.
Și mintea plină de viață a acestui animal îl face extrem de antrenabil, astfel încât, pe lângă dragoste, puteți conta și pe un ajutor, principalul lucru este să oferiți câinelui direcția corectă pentru a-și realiza energia inepuizabilă.

Istoria rasei

Oamenii au folosit câini pentru vânătoare din cele mai vechi timpuri. Se crede că strămoșii pointerului german cu păr scurt (cel mai probabil, erau pachoni - câini iberici antici) au venit mai întâi în Spania, Franța, Italia și Belgia, apoi în Germania din țările mediteraneene, unde au fost folosiți pentru vânătoarea păsărilor de vânat.indicator cu păr scurtGermanii au adăugat sânge nativ câinilor importați, încrucișându-i cu câinii hanovrieni. În plus, câinii spanioli din rasa Perdigero Burgos, aduși și în Germania, au jucat un rol important în formarea viitorului indicator..

Ca rezultat al amestecării acestor trei rase, în cele din urmă s-a format câinele de vârf german Württemberg.

primul indicator cu păr scurtLa mijlocul secolului al XVIII-lea, când au început să omoare vânatul cu ajutorul armelor, oamenii au venit cu ideea că ar fi foarte convenabil să folosești un câine pentru a speria pasărea „sub armă”.

Polițiștii germani au făcut cea mai bună treabă cu această sarcină. Cu toate acestea, pentru a oferi rasei vechi germane mai multă eleganță, au început să amestece sângele unui Pointer în ea, ca urmare, până în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, au apărut primii shorthairs..

Cartea genealogică (în limbaj modern - pedigree) a rasei a fost deschisă în 1872. Standardul a fost scris de la un câine pe nume Hector. Avea o culoare pătată pe bază de alb, iar înălțimea la greabăn nu era mai mică de 67 cm.indicator cu păr scurtNoua rasă a câștigat aproape imediat o popularitate imensă în Europa și deja în 1879 a apărut un singur standard de rasă (la nivel internațional, cu toate acestea, a fost fixat abia în 1912).

Americanii sunt atât de pasionați de indicațiile germane încât, de la începutul secolului al XX-lea, Statele Unite pot fi considerate a doua lor patrie. Primul kurtsh a fost importat în America din Austria de către un anume Charles Torton în 1925 și, după treizeci de ani, numărul câinilor din această rasă în Statele Unite a depășit cincisprezece mii!

Știați? Pointerul cu păr scurt combină în mod ideal trăsăturile de vânătoare ale unui pointer și ale unui spaniel. Acești câini aduc vânatul la fel de bine atât de pe uscat, cât și de pe apă, pot „lucra” atât pe vânatul cu pene, cât și pe patru picioare, și chiar pe cele mari. În același timp, sunt supraveghetori excelenți, ceea ce nu se poate spune nici despre indicatori, nici despre seteri. Și, de asemenea, nu au deloc mirosul neplăcut de „câine” (cu excepția cazului imediat după scăldat, până când lâna s-a uscat).
În Uniunea Sovietică, până la sfârșitul celui de-al doilea război mondial, practic nu știau nimic despre indicii cu păr scurt, iar când aceste animale au venit în Țara sovieticilor, în reproducerea lor, din cauza ignoranței experților și a crescătorilor, au început să se facă atât de multe greșeli încât au început să apară așa-numitele variații „îmbunătățite”. rase care, de fapt, nu îndeplinesc absolut standardul internațional nici în date externe, nici în temperament.indicator cu păr scurtDoar prin anii `70 ai secolului trecut, manipulatorii de câini domestici „și-au luat mintea”, deși până în prezent foarte mulți indicatori domestici nu sunt așa din punctul de vedere european general acceptat și nu sunt deloc potriviți pentru munca de reproducere.

Alegerea și costul unui cățeluș

Kurzhaar - nu rasa care poate fi achiziționată de la piața de păsări sau din metrou. Cu toate acestea, susținătorii unei astfel de abordări a cumpărării animalelor ar trebui să înțeleagă că, în acest caz, nu se poate vorbi despre nicio rasă pură.

Există două locuri la fel de acceptabile în care puteți cumpăra un câine de rasă - într-o canisă înregistrată oficial sau de la crescători profesioniști..indicator cu păr scurtȘi, de fapt, și într-un alt caz, cel mai bine este să alegeți personal micul indicator cu păr scurt:

La început, astfel încât să vă puteți asigura că câinii dvs. sunt bine îngrijiți și îngrijiți corespunzător și că animalele sunt tratate ca animale de companie și nu bunuri vii- În al doilea rând, este util să vedeți părinții viitorului dvs. „copil” și să comparați datele lor externe cu descrierea aprobată a rasei - în cele din urmă, al treilea, este foarte important să vă alegeți exact cățelușul, pentru aceasta uneori este suficient ca o persoană și un animal să se privească în ochii celuilalt.

Puteți, desigur, să comandați un cățeluș prin Internet, ghidat de fotografiile postate de proprietari, dar având în vedere că cumpărați un animal de companie timp de mulți ani și plătiți mulți bani pentru el, această opțiune este încă foarte nedorită.indicator cu păr scurtCând toate problemele legate de documente sunt clarificate și problemele organizaționale sunt soluționate, rămâne să ne asigurăm că animalul este sănătos atât fizic, cât și emoțional..

Kurzhaar - câine hiperactiv, iar această calitate nu se formează odată cu vârsta, este înnăscută. Prin urmare, dacă un cățeluș se află într-un cuib și privește lumea cu ochi indiferenți, cu siguranță nu este în regulă cu el..

Kurtskhul „corect” va încerca cu siguranță să cunoască o persoană nouă, îi va arăta vocea, poate va încerca să muște, dar el nu va rămâne indiferent cu siguranță. Ridicați ceva rezonant (de exemplu, o grămadă de chei) și aruncați-l la picioarele preferatului dvs..indicator cu păr scurtReacția „corectă” este să sară deoparte în primul minut, dar apoi curiozitatea ar trebui să învingă frica, iar cățelușul se va apropia cu siguranță cu atenție pentru a înțelege cauza anxietății.

Dacă nu ați decis încă alegerea, nu ezitați să luați copilul care s-a apropiat mai întâi de obiectul „înfricoșător” necunoscut.

Și, desigur, o altă condiție esențială este prețul. Din fericire, Kurzhaars nu a câștigat încă popularitatea binemeritată în țara noastră și, prin urmare, un cățeluș destul de demn poate fi achiziționat relativ ieftin.

Costul unui astfel de animal variază de la 200-800 USD, iar regula „cu cât este mai scumpă, cu atât mai bine” nu este întotdeauna valabilă.indicator cu păr scurtDesigur, puritatea sângelui, originea, titularitatea părinților și alte lucruri complet obiective participă la stabilirea prețurilor, dar, din păcate, nimeni nu a anulat nici lăcomia umană..

Pentru ca câinele tău să devină adevăratul tău prieten, ascultător și loial, ai nevoie de ea tren .
Deci, în timp ce ascultați odele laudative ale crescătorului cu privire la rasa pură a animalelor de companie, arătați scepticism sănătos și studiați cu atenție pedigree-ul..

Condiții pentru indicatorul cu păr scurt

Condițiile ideale pentru un pointer german sunt, desigur, o casă la țară. Cu toată versatilitatea sa, inițial un câine este încă un vânător și oportunitatea de a alerga liber în aer liber, comunicând cu numeroase animale - domestice și sălbatice, este extrem de necesară pentru un astfel de animal.

Important! Kurzhaarii sar în mod excepțional, prin urmare, atunci când țineți astfel de câini într-o casă la țară cu posibilitatea de a merge gratuit în curte, ar trebui să aveți grijă de un gard suficient de înalt: un gard jos pentru un astfel de animal nu este o piedică, poate fi ușor depășit dacă animalul dvs. îl ia în cap pentru a aranja o urmărire pentru unii orice pasăre sau altă pradă accidentală.
Cu toate acestea, kurtskhs pot fi păstrate într-un apartament de oraș, dacă proprietarul este gata să-și aloce suficient timp animalului său de companie, pentru a-i oferi mers deplin și un câmp pentru hiperactivitate..indicatorCu toată lipsa lor de pretenție, indicii sunt animale destul de mari și în același timp nu sunt deloc erbivore.

Pentru a hrăni o astfel de fiară (adică nu doar să-l lase să moară de foame, ci să ofere hrană echilibrată și hrănitoare), este necesar un anumit nivel de bogăție financiară. Merită să vă gândiți la acest lucru înainte de a cumpăra un astfel de locuitor în casă, cumpărând costul relativ scăzut al puiilor..

Cum să ai grijă de animalul tău de companie

Câinii de serviciu, spre deosebire de câinii decorativi, de obicei nu au nevoie de îngrijiri speciale, iar German Pointer nu face excepție. Dar o atenție la sănătatea și igiena animalului dvs. de companie este încă necesară..

Lână

În ciuda faptului că câinele este cu părul scurt, va trebui totuși să îi monitorizați haina.

Important! Una dintre neajunsurile rasei pointerului cu păr scurt - tendință de vărsare, deci înainte de a cumpăra un cățeluș, asigurați-vă că nimeni din gospodărie nu este alergic la părul câinelui.
Pentru ca haina animalului dvs. de companie să aibă un aspect strălucitor și îngrijit, care să corespundă standardului, trebuie să îl pieptănați aproape în fiecare zi (și cu răzbunare în timpul perioadei de vărsare și înainte de expoziții).indicator cu păr scurtÎn aceste scopuri, sunt potrivite mănușile sau periile speciale, care sunt vândute din abundență în magazinele zoologice..
Prin intermediul piepteni furminatori îți poți salva animalul de companie de pe majoritatea hainei decolorate în mai mulți pași.

Urechi, ochi, dinți, gheare

Urechile sunt un alt „punct dureros” al câinelui.

Important! Toate rasele de câini cu urechi agățate necesită o îngrijire deosebit de atentă a acestui organ: deoarece cantitatea de aer care intră în urechi este limitată în mod natural, condițiile de reproducere a microbilor sunt mai favorabile.
Din motive de prevenire, murdăria care se acumulează în urechi trebuie îndepărtată cu atenție cu un băț igienic, șervețel curat sau tampon de bumbac.

Descărcarea din ochi este în general anormală. Dacă apar sporadic, este suficient doar să le scoateți ușor cu un șervețel curat, dar în caz de apariție regulată a unor astfel de probleme, precum și dacă ochii sunt apoși, umflați sau înroșiți, animalul trebuie prezentat medicului veterinar.indicator cu păr scurtDe obicei, câinii ținuți în apartamente moderne nu își macină ghearele într-un mod natural, ca urmare, animalul poate începe să experimenteze probleme care duc chiar la șchiopătare în cazuri avansate. Prin urmare, ghearele trebuie tăiate pe măsură ce cresc din nou..

Obțineți-vă acest lucru cu pensete speciale corespunzătoare dimensiunii ghearelor indicatorului, urmăriți cu atenție modul în care specialistul desfășoară procedura - și nu uitați să oferiți animalului de companie o pedichiură.

Caracteristicile îngrijirii dentare depind de ceea ce mănâncă câinele. Câinii hrăniți uscat sunt mai puțin predispuși la formarea tartrului.indicator cu păr scurtDacă hrănești hrana naturală a animalului de companie, acesta trebuie să se spele pe dinți în mod regulat. Pentru aceasta, sunt potrivite atât o perie specială pentru câini, cât și o perie obișnuită pentru om. Dacă apar depuneri, trebuie să vă contactați medicul veterinar pentru îndepărtarea lor în timp util. Procedura este neplăcută, dar necesară.

Important! Urechile, ochii și dinții câinelui trebuie examinați cel puțin o dată pe săptămână.!

Baie

Crescătorii de câini cu experiență știu că scăldatul frecvent este extrem de nedorit pentru marea majoritate a câinilor. De fapt, în mod ideal, nu ar trebui să fie deloc scăldate, dar dacă animalul este prea murdar sau urmează să fie expus, nu puteți face fără să faceți o baie.indicator cu păr scurtÎn acest caz, utilizați șampoane speciale potrivite pentru animalul dvs. de companie după tipul de haina.

Dar ce tip de înot este cu siguranță util pentru un polițist este un corp de apă deschis. Kurzhaarii sunt înotători excelenți și pur și simplu adoră apa. În plus, înotul este o modalitate excelentă de a elibera energia fântânii acestui animal activ..

Știați? De când înot pentru indicatorul cu păr scurt - parte a „activității profesionale”, haina acestor câini are proprietatea de a respinge apa. Datorită acestei calități, animalul poate fi în apă rece mult timp fără niciun risc special pentru sănătate, fără a se răci prea mult..

Încărcături și plimbări

Dacă reușiți să ieșiți la plajă cu animalul dvs. de companie în mod neregulat, atunci plimbările zilnice către Kurzha sunt pur și simplu necesare. Mai mult, o scurtă alergare prin casă prin lesă - nu opțiunea ta.indicator cu păr scurtChiar și în etapa de cumpărare a unui cățeluș, priviți în jur și gândiți-vă unde animalul dvs. de companie va putea alerga, arunca emoțiile sale și realiza (cel puțin cumva!) Instinctele de vânătoare. Cu cât animalul obosește mai mult în timpul unei plimbări, cu atât mai calm și mai echilibrat se va comporta acasă.!

Important! Orice încercare de a considera animalele domestice ca un obiect de vânătoare trebuie strict suprimată încă din copilărie. Cumpărați un câine de vânătoare cu instinctele adecvate. Dacă nu există arme și rațe în viața ei, este sarcina proprietarului - redirecționează în avans interesul animalului de companie într-o direcție diferită. Dacă nu vrei ca animalul tău de companie să alunge toate pisicile din curte, explică-i „regulile”.
În casă, trebuie să încercați să distrageți animalul de companie de la deteriorarea mobilierului și a cizmelor preferate ale soției..indicator cu păr scurtAsigurați-vă că câinele dvs. are o varietate de jucării din cauciuc, oase speciale și alte obiecte concepute pentru a roade și nu uitați să actualizați regulat arsenalul corespunzător.

Caracteristicile pregătirii dietei

În expresia figurativă a francezilor, noi - asta mâncăm. Această formulă se aplică și câinelui în întregime. O privire asupra animalului este suficientă pentru a înțelege dacă dieta sa este echilibrată corect..indicator cu păr scurtDeci, dacă doriți să aveți un indicator cu păr scurt, cu păr irizat și mușchii flexibili, nu veți putea face cu mâncarea de pe masă și cu cerealele goale..

Un câine adult ar trebui să mănânce două, maximum - de trei ori pe zi, de preferință la aceeași oră. Puii ar trebui hrăniți mai des - de la cinci la șapte ori pe zi, în funcție de vârstă.

Vă va fi util să știți pot da câinelui mâncare uscată.
Dieta poate fi ușor ajustată în funcție de sezon și de stilul de viață al câinelui (cantitatea de energie pe care o cheltuie), dar, în general, respectă anumite reguli.

Dacă decideți să vă hrăniți hrana naturală a câinelui, atunci componenta principală a hranei, desigur, ar trebui să fie carnea. Acesta reprezintă aproximativ jumătate din meniul câinelui, deoarece alimentele proteice reprezintă principala sursă de energie pentru agitația dvs..Carnea înseamnă carne de vită, carne de pasăre, iepure, precum și măruntaie, dar în niciun caz cârnați sau cârnați. Carnea poate fi dată crudă sau fiartă, este mai bine să fierbeți măruntaiele. O dată pe săptămână, este util să răsfățați câinele cu pește fiert, dar nu gras și fără oase (peștele de râu nu este potrivit pentru masa unui câine).

A doua jumătate a hranei - acestea sunt legume, fructe, cereale, ouă și produse lactate.

Din legume sunt potrivite dovleceii, morcovii, sfecla, ardeiul gras, dovleacul. Mulți câini se bucură să mănânce roșii și varză. Ierburi proaspete - de asemenea, o sursă excelentă de vitamine în hrana pentru câini. Toată această vinaigretă poate fi dată atât fiartă, cât și crudă, tocată și amestecată cu carne.

Important! Nu poți hrăni câinii cu cartofi, paste, ridichi, mazăre! Orice dulciuri sunt, de asemenea, interzise..
Ouă și produse lactate (brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi, iaurt, chefir și chiar lapte, dacă câinele reacționează normal la acesta) se adaugă la mâncare la fiecare 2-3 zile pentru a alimenta corpul animalului cu calciu, fosfor și alte minerale.indicator cu păr scurtDin cereale sunt potrivite hrisca, orezul, grisul, fulgii de ovăz.

Pentru desert, răsfățați-vă animalul de companie cu fructe de pădure sau fructe de sezon. Poate că nu va renunța la o bucată de pepene galben sau pepene verde, precum și prune, caise, zmeură sau căpșuni (desigur, semințele, dacă există, trebuie mai întâi îndepărtate).

Și, desigur, nu uitați de apă. Ar trebui să fie întotdeauna disponibil, curat și proaspăt..

Ce poate fi învățată rasa

Indicator german - câine de serviciu versatil. Antrenamentul său constă din două etape: mai întâi, cățelul este învățat la anumite comenzi (acest lucru se poate face acasă), și apoi antrenat, deja în teren.indicator cu păr scurtAbilitățile dobândite se consolidează și se dezvăluie instinctele inerente naturii..

Important! Când cumpărați un câine „pentru serviciu”, gândiți-vă la alegerea unei porecle în avans. Cu cât este mai tare și mai scurt, cu atât îți va fi mai ușor să-ți suni animalul de companie și - acceptă apelul tău. Numele câinilor cu pedigree sunt adesea lungi și complexe, ceea ce este asociat cu anumite reguli pentru formarea lor. Dar pentru utilizarea de zi cu zi este mai bine să alegeți o versiune prescurtată și ușor de pronunțat, de exemplu, Benjamin - Ben, Diana - Dana sau Dee etc..
De asemenea, este important să înțelegeți că, indiferent dacă urmează să vânați cu animalul de companie sau să mergeți cu el „la serviciu”, câinele trebuie să stăpânească anumite reguli de comportament universale în orice caz..indicator cu păr scurtÎn special, animalul trebuie să răspundă chemării, să înțeleagă clar interdicțiile, nu să-i păstreze pe străini și să arate cu atât mai puțin agresivitate față de ei, să nu latre în situații în care, din punctul tău de vedere, acest lucru este inadecvat și așa mai departe. cursul de formare, în principiu, poate fi organizat pentru animalul de companie singur, dând dovadă de răbdare și consecvență.

Important! Câinele ar trebui să stăpânească marcajele de bază în primul an de viață. Într-o epocă mai matură, este în principal consolidarea „materialului trecut”.
Educatie profesionala - o sarcină oarecum diferită. Cel mai bine este să contactați un antrenor profesionist în acest scop. Cu abordarea corectă, un polițist german ar trebui să fie un vânător cu drepturi depline până la doi ani și până la trei - un adevărat pro.

În special, un câine de vânătoare trebuie să poată:

 • nu reacționați la stimuli externi, rămânând la loc indiferent de orice;
 • rămâneți aproape de proprietar, indiferent de prezența sau absența unei lese;
 • executați rapid și clar comenzile: „către mine”, „înainte”, „culcați-vă” și „stați”, iar ultimele două - atât cât are nevoie proprietarul;
 • să oprească comportamentul ilegal imediat după o comandă interzisă;
 • înțelegeți nu numai vocea, ci și gesturile proprietarului (uneori la vânătoare).
Există anumite reguli și metode de antrenare a câinilor de vânătoare, indicatorul cu părul scurt - elevul este inteligent și harnic, așa că totul depinde de profesor!

Boli și vaccinări

Ca orice rasă, polițiștii germani au boli „profesionale”, sau mai bine zis boli care le sunt mai caracteristice decât altele..

În primul rând, aceasta este displazia articulației șoldului - flagelul tuturor câinilor de vânătoare (aceste rase au în general probleme cu aparatul motor).

Un alt necaz - supraponderalitate, obezitate. Este dificil să vă imaginați un indicator cu păr scurt, dar dacă nu îi oferiți câmpuri pentru activitate și nu urmați dieta, chiar și un bărbat atât de frumos poate fi desfigurat.indicator cu păr scurtÎn caz contrar, animalul dvs. de companie se poate confrunta cu aceleași tulburări care sunt caracteristice altor patrupede - probleme cu stomacul și intestinele (balonare, volvulus, diaree), urechi (otita medie), ochi (cataractă, eversiune a pleoapelor), piele (eczeme crude, granulom lins), glanda tiroidă (hipotiroidism).

Aflați mai multe despre bolile câinilor, cum ar fi aspergiloză, lichen, dirofilarioza, bursită, piroplasmoza, puricii, demodicoză.
Mai puțin frecvente sunt cazurile de epilepsie, tulburări de sângerare (așa-numita boală von Willebrand sau vWD), precum și patologiile oncologice (în special, melanomul).

Pentru toți câinii, problema este urgentă helminti. Carnea crudă, obiectele străine ridicate pe stradă, pe care cercetătorul cu patru picioare se străduiește nu numai să o mirosească, ci și să o guste, creează un risc serios de „cunoaștere” a unui astfel de parazit..indicator cu păr scurtPrin urmare, indiferent de prezența simptomelor infecției, deparazitarea preventivă la fiecare trei luni - parte obligatorie a îngrijirii animalelor de companie.

În sezonul cald, animalul așteaptă un alt pericol - clești. Acestea pot provoca o boală gravă și chiar moartea animalului dvs. de companie, astfel încât tratamentul regulat al lânii cu preparate speciale trebuie efectuat fără a uita să le schimbați în mod constant pentru a evita dependența.cleștiÎn plus, după fiecare plimbare, este recomandabil să examinați cu atenție câinele pentru prezența unui fraier de sânge și, după ce a găsit un parazit, încercați să-l îndepărtați înainte ca acesta să aibă timp să fie absorbit în piele. Dacă se întâmplă o astfel de nenorocire, - solicitați imediat asistență medicală, în orice clinică veterinară căpușa va fi îndepărtată rapid și nedureros.

Un element esențial în prevenirea bolilor periculoase ale câinilor - vaccinare. Kurzhaarov trebuie vaccinat împotriva tulburării, enteritei, hepatitei și rabiei.vaccinAnimalele primesc prima vaccinare la vârsta de două luni și jumătate, apoi urmează de obicei revaccinarea (programul de vaccinare trebuie clarificat în clinica dvs. veterinară), iar pe parcursul vieții ulterioare animalul trebuie vaccinat anual.

Kurzhaar - câine extrem de frumos și chiar grațios, dar nu este potrivit pentru toată lumea. Înainte de a cumpăra un astfel de cățeluș, gândiți-vă dacă îi puteți asigura acestui vânător născut astfel de condiții în care energia sa exuberantă naturală și setea de aventură vor găsi o ieșire demnă..

Daca da - Fii sigur: în fața indicatorului german cu păr scurt, vei găsi un prieten loial și un companion excelent.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Prieten și vânător loial: îngrijirea pointerului cu părul scurt acasă