Bonharen pentru câini

Bonharen este un medicament pe bază de acid hialuronic utilizat pentru tratarea patologiilor articulare. Prețul său este destul de ridicat, dar rezultatele tratamentului sunt uimitoare. După curs, animalul poate reveni la o viață plină și activă..

Câine alergând

În exterior, medicamentul este o soluție transparentă incoloră. Este destinat injectării sau îngropării ochilor. Lichidul steril este ambalat în flacoane de sticlă, al căror volum poate fi de 2 și 6 ml. Acestea sunt închise cu dopuri de cauciuc și ambalate cu capace de aluminiu pentru a menține sterilitatea. De obicei, există 6 sticle într-un pachet, dar nu este dificil să cumpărați cantitatea necesară într-o farmacie, deoarece acestea sunt vândute pe bucată.

Proprietăți farmacologice

Câinii sunt animale active. Ei petrec mult timp în mișcare, ceea ce le afectează sănătatea odată cu vârsta. Proprietarii întâmpină adesea boli articulare la animalele de companie. Animalele mai în vârstă sunt cele mai sensibile la ele..

În timp, producția de fluid pentru articulații este întreruptă, în plus, își pierde proprietățile de lubrifiere, ceea ce duce la frecare crescută. Aceasta este însoțită de dureri severe, șchiopătare și alte simptome neplăcute. Analgezicele care sunt prescrise în astfel de cazuri ajută doar la eliminarea temporară a manifestărilor problemei, dar nu elimină cauza..

Pentru tratamentul eficient al bolilor articulare, se utilizează Bonharen, care are un efect complex asupra organismului și oprește procesul de distrugere a țesutului cartilajului la animale. Acidul hialuronic se găsește în corpul animalelor și al oamenilor. Participă la multe procese fiziologice și acționează, de asemenea, ca principală componentă a fluidului articular, a cărui lipsă duce la probleme grave cu funcția motorie..

Un câine trist zace pe prag

Bonharen are următoarele efecte asupra corpului:

 • restabilește mobilitatea articulațiilor;
 • reduce durerea;
 • ameliorează inflamația;
 • îmbunătățește proprietățile de lubrifiere ale fluidului articular;
 • începe regenerarea țesutului cartilajar deteriorat;
 • întărește articulațiile și oprește distrugerea lor.

Producția de lichide articulare permite animalului să se miște liber.

Preț

Costul unei sticle de Bonharen pentru câini variază între 2400-2600 ruble. La cumpărarea unui pachet (6 sticle), prețul unei sticle va fi mai mic - 2100-2300 ruble.

Beneficiile medicamentului

Bonharen are următoarele beneficii:

 • Siguranță. Nu are contraindicații și efecte secundare, deoarece componenta principală - acidul hialuronic - se găsește în corpul animalelor.
 • Acțiune rapidă. În doar 3-4 ore, medicamentul atinge cele mai îndepărtate focare ale proceselor inflamatorii.
 • Efect de lungă durată. Efectul terapeutic al injecției durează câteva zile.
 • Rareori provoacă reacții alergice. nu conține organisme modificate genetic și substanțe chimice agresive.
 • Nu creează dependență. Nu este nevoie să luați în mod constant medicamentul. Pentru animalele mai în vârstă, poate fi necesar să se repete cursul în timp..
 • Impact complex. Nu numai că elimină simptomele neplăcute și ameliorează starea animalului, dar elimină și cauza, oferă șanse de recuperare completă în etapele inițiale de distrugere a cartilajului.

Bonharen

Deși medicamentul este considerat sigur, consultați medicul înainte de utilizare. Nu vă auto-medicați!

Indicații de utilizare

Conform instrucțiunilor, Bonharen pentru câini este prescris pentru tratamentul acestor patologii:

 • artrită;
 • artroză;
 • osteocondroză;
 • tendinite;
 • tendovaginită;
 • bursită de natură neinfecțioasă;
 • alte tulburări articulare.

Medicamentul poate fi utilizat pentru tratarea bolilor cronice, subacute și acute. Poate fi folosit ca medicament adjuvant pentru lacrimi sau entorse, fracturi și alte leziuni. Acidul hialuronic accelerează procesele de regenerare și vindecare a rănilor. De asemenea, este utilizat ca picături hidratante pentru ochi în astfel de cazuri:

 • cu cheratită;
 • cu conjunctivită;
 • cu keratită conjunctivită;
 • pentru ulcere și răni ale corneei.

Ochii de câine picură

Pentru bolile oculare cauzate de infecții, Bonharen este utilizat în asociere cu alte medicamente.

Important! În niciun caz nu utilizați medicamentul pentru tratamentul bolilor oculare fără a consulta mai întâi un medic!

Instructiuni de folosire

Bonharen este ușor de utilizat. Injecțiile se administrează intravenos sau subcutanat câinilor. La calcularea dozei, se ia în considerare greutatea animalului:

 • pentru câinii cu greutatea de până la 5 kg, sunt necesari 0,1 ml de medicament pentru fiecare kilogram de greutate;
 • pentru animalele de companie care cântăresc de la 5 la 80 kg, este necesar 0,05 ml de medicament pentru fiecare kilogram.

Medicamentul poate fi utilizat pentru cățelele însărcinate și care alăptează, deoarece nu provoacă mutații fetale și nu afectează negativ organismele mamei și ale descendenților.

Atunci când efectuați injecții, este important să respectați regulile de asepsie și recomandările simple:

 1. Efectuați procedura cu mănuși sterile.
 2. Folosiți de fiecare dată o seringă sterilă nouă.
 3. Trageți ușor medicamentul din flacon în seringă. Nu este necesar să-l deschizi deloc, îl poți străpunge cu un ac.
 4. Ștergeți locul de injectare cu alcool înainte de a injecta soluția.

În funcție de stadiul bolii și de starea animalului, cursul include 3-7 injecții. Injecțiile se administrează la intervale de 5-7 zile.

Pentru bolile de ochi

Dacă agentul este utilizat pentru tratarea conjunctivitei și a altor boli oculare, acesta trebuie picurat în 1-2 picături. Procedura se repetă la fiecare 2-12 ore. Cursul tratamentului este de 5-7 zile și este stabilit de un medic veterinar.

Dacă medicamentul este utilizat cu alte medicamente oftalmice, așteptați 30 de minute sau mai mult între instilații. Unguentele pentru ochi se aplică după Bonharen.

Contraindicații și efecte secundare

Singura contraindicație este intoleranța individuală la componente, ceea ce este destul de rar. În caz de reacții alergice, medicamentul este întrerupt. De obicei, toate simptomele neplăcute dispar de la sine după oprirea injecțiilor, mai rar este necesar un tratament simptomatic.

Unele animale dezvoltă umflături la locul injectării. Nu au nevoie de tratament special și dispar în câteva zile..

Bonharen nu trebuie luat cu anumite tipuri de antibiotice (eritromicină, cefkin, amoxicilină). Acestea promovează coagularea acidului hialuronic.

Reguli de depozitare și instrucțiuni speciale

Pentru ca soluția injectabilă să nu-și piardă proprietățile farmacologice, este necesar să se asigure condițiile corecte de depozitare:

 • temperatura aerului de la +5 la + 25˚C;
 • loc inaccesibil radiațiilor ultraviolete;
 • lipsa umidității ridicate.

Fiole Bonharen

În plus, copiii nu ar trebui să aibă acces la Bonharen. Ar trebui să fie amplasat departe de hrana și produsele alimentare pentru animale de companie. Păstrați medicamentul numai în ambalajul original. În cazul încălcării etanșării sticlei, nu trebuie să utilizați medicamentul, precum și după data de expirare.

Respectați orientările standard pentru manipularea medicamentelor veterinare. Asigurați-vă că vă spălați mâinile, mai ales dacă obțineți soluția pe ele. În caz de contact cu membranele mucoase, medicamentul trebuie spălat imediat.

Recenzii proprietarului

Olga, amanta colie-ului:

„Au injectat medicamentul pentru probleme articulare. Rezultatul a fost. Câinele a devenit mai activ, s-a oprit din plângere de durere. Cu toate acestea, ulterior au luat un analog intern mai ieftin, rezultatul a rămas același ".

Vita, proprietarul unui cioban german:

„Înjunghie-l pe Bonharen unui câine cioban bătrân. Este dificil să răspund cât de eficient este medicamentul, deoarece nu am observat nicio îmbunătățire vizibilă, deși nu a existat o progresie a artrozei. Dacă nu ar fi fost numit de un medic în care am încredere, cu greu l-aș fi cumpărat ”.

Michael, proprietarul personalului:

„Când câinele meu avea 1,5 ani, a suferit o leziune - un genunchi luxat. Crohn a șchiopătat mult timp, iar medicamentele utilizate nu au ajutat sau au dat un efect temporar până când nu am luat o întâlnire cu un medic veterinar experimentat. A prescris un curs (6 injecții) de Bonharen. Acum câinele are peste 3 ani și mai mult nu ne-am gândit la șchiopătare și durere ”.

Recenzii ale medicilor veterinari

Ilya, medic veterinar cu 5 ani de experiență:

„Bonharen este un medicament eficient și sigur. Anterior, bolile articulare erau pur și simplu anesteziate, dar apariția acestui medicament pe piață a schimbat complet situația. Acum artrita și artrozele sunt tratate cu succes, mai ales dacă proprietarii acordă atenție problemei la timp ".

Irina, medic veterinar cu 10 ani de experiență:

„Deși medicament scump, dar eficient. De obicei, îl prescriu în combinație cu analgezice și hondoprotectori. Tratamentul este lung, dar oferă rezultatele sale și evită intervenția chirurgicală. Nu provoacă efecte secundare și poate fi utilizat pentru animalele de companie adulte și puii. Medicamentul mi-a ajutat pacienții să se întoarcă la modul lor de viață obișnuit ”.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Bonharen pentru câini