Hepatovet pentru câini: instrucțiuni de utilizare

Unul dintre cele mai importante organe din corpul oricărui mamifer (inclusiv nu numai câinii, ci și oamenii) este ficatul. Multe dintre funcțiile sale nu sunt încă pe deplin înțelese. Oricare dintre bolile ei reprezintă un risc potențial nu numai pentru sănătate, ci și pentru viață. Medicamentul Hepatovet pentru câini ajută la prevenirea și tratarea unor astfel de patologii..

Informații despre droguri

Se referă la un grup de medicamente biologic active, pe bază de fosfolipide de origine naturală. De asemenea, conține flavonoide. Întregul complex de componente constituente este selectat astfel încât să mențină o stare optimă a ficatului și să contribuie activ la procesele regenerative în grosimea acestuia. Din acest motiv, medicamentul este foarte util nu numai pentru animalele cu afecțiuni hepatice, ci și pentru patologii renale (medicamentul ajută la reducerea cantității de baze azotate din sânge).

În cele din urmă, medicamentul în sine aparține celei de-a patra clase de pericol, adică chiar și cu o creștere puternică a dozei, nu reprezintă un pericol pentru corpul câinelui. Desigur, nu ar trebui să luați acest lucru ca ghid de acțiune: dacă „turnați” medicamente în câine cu ochelari, nici nu ar trebui să vă așteptați la nimic bun..

Important! Hepatovet, cu unele patologii hepatice, este strict interzisă prescrierea și utilizarea!

Structura

Acum, să aruncăm o privire mai atentă asupra compoziției medicamentului:

 • Medicamentul conține fosfolipide esențiale. Acestea sunt substanțe care pot restabili membranele celulare ale hepatocitelor deteriorate (adică celulele hepatice), precum și structura lor internă. Una dintre cele mai importante proprietăți ale acestor compuși este capacitatea lor de a opri formarea țesutului conjunctiv, motiv pentru care sunt foarte utilizate atât în ​​medicina veterinară, cât și în medicină în tratamentul hepatitei, hepatozei și chiar al cirozei..
 • Doi aminoacizi - metionină și ornitină (formă L). Primul se referă la aminoacizii esențiali (care nu sunt sintetizați în corpul animalelor). Reglează echilibrul bazelor azotate, protejează ficatul de degenerescența grasă și îndeplinește multe alte funcții utile. Ornitina, pe de altă parte, îmbunătățește metabolismul proteinelor și, de asemenea, promovează îndepărtarea excesului de baze azotate, neutralizarea acestora. Din acest motiv, ambii aminoacizi sunt adesea incluși în preparatele destinate să trateze nu numai ficatul, ci și rinichii..
 • Extract de ciulin de lapte. Această plantă a fost folosită din cele mai vechi timpuri în medicina populară pentru bolile hepatice. Conține silimarină. Această substanță protejează și reface și zonele deteriorate ale membranelor hepatocitare, ajută ficatul să facă față consecințelor intoxicației grave.
 • Extract de ierarh de Helichrysum. Conține substanțe care sporesc „performanța” ficatului, accelerând îndepărtarea compușilor nocivi și nedoriti din organism. În plus, acest extract îmbunătățește și procesele de regenerare în ficat..

În plus, compoziția conține componente auxiliare:

 • Sorbat de potasiu.
 • Benzoat de sodiu.
 • Carboximetil celuloză.
 • Twin-80 (mediu farmaceutic lichid special pentru medicamente).
 • Apă pentru preparate injectabile.

Toți acești compuși acționează ca stabilizatori și conservanți (iar tween-80 și apa sunt folosite ca mediu lichid).

Analogi

Dar medicamentul pe care îl descriem are analogi demni? În principiu, niciunul dintre medicamentele concurente nu are o coincidență de 100% în compoziție, dar următoarele remedii au încă un principiu de acțiune destul de similar:

 • Fosfolipide esențiale în formă pură, nativă.
 • Droguri precum Essentiale-Forte. De fapt, acestea sunt aceleași fosfolipide, dar cu „aditivi”.
 • Phosphogliv, Hepatomax și alte zeci.

În plus, aproape toate medicamentele de mai sus pot fi combinate cu același extract de ciulin de lapte..

Problema rezidă în două nuanțe:

 • Aceste medicamente sunt de uz medical. Nu, pot fi folosite și în medicina veterinară, dar datorită certificărilor și controlului de calitate mai strict, acestea sunt semnificativ mai scumpe decât medicamentele pentru animale..
 • Dozele, frecvența aplicării, durata cursului terapeutic și alte nuanțe în aceste cazuri vor trebui stabilite de medicul veterinar, concentrându-se pe diverși factori (inclusiv starea fiziologică și fizică a animalului).

Astfel, Hepatovet este ideal pentru uz veterinar, deoarece toate dozele și nuanțele de utilizare au fost deja stabilite. Acest lucru îmbunătățește gradul de utilizare și permite crescătorului să prescrie și să utilizeze medicamentul direct.

Formular de eliberare

Este produs sub formă de suspensie, iar stabilizarea acestuia nu este cea mai puternică calitate a medicamentului. Aceasta înseamnă că medicamentul trebuie agitat foarte bine înainte de utilizare, de preferință pentru câteva minute..

Medicamentul este ambalat în sticle de plastic închise la culoare, cu o capacitate de 50 ml fiecare. Include o cană de distribuire convenabilă. Sticlele în sine sunt ambalate în cutii de carton.

Depozitarea corectă a medicamentului

Deoarece medicamentul aparține categoriei activelor biologice, depozitarea corectă a acestuia este extrem de importantă (deoarece severitatea efectului terapeutic depinde de acesta):

 • Păstrați pachetul cu medicamentul în locuri bine protejate de lumina directă a soarelui..
 • Temperatura de depozitare trebuie să fie cuprinsă între 2 ° și 25 ° Celsius. Nu recomandăm insistent congelarea medicamentului. Calitățile medicinale în acest caz se deteriorează semnificativ..
 • Dacă sticla pentru medicamente a fost deja deschisă, aceasta trebuie păstrată cel mult trei săptămâni. După aceea, rămășițele medicamentului sunt eliminate împreună cu deșeurile menajere. În cazurile în care medicamentul nu este păstrat deloc la frigider, durata de valabilitate a acestuia este complet redusă la maximum cinci zile (dar, în general, nu vă recomandăm să faceți acest lucru).

Sub rezerva tuturor condițiilor de mai sus, termenul de valabilitate este de exact doi ani de la data fabricației. Data fabricației trebuie indicată atât pe sticla în sine, cât și pe cutia în care se potrivește. Desigur, utilizarea unui medicament expirat este strict interzisă, deoarece acest lucru poate duce la cele mai triste consecințe..

Indicații de utilizare

Având în vedere toate cele de mai sus, nu este surprinzător faptul că principalele indicații de utilizare sunt tot felul de boli hepatice și patologii concomitente (precum și secundare):

 • Degenerarea grasă a ficatului de orice etiologie. Medicamentul încetinește infiltrarea suplimentară a hepatocitelor cu grăsimi și ajută la începerea proceselor de recuperare.
 • Hepatita în cursul acut și cronic.
 • Ciroză toate etiologiile.
 • Necroza toxicogenă a hepatocitelor, precum și toate afectările hepatice toxice în principiu.
 • Perioada de recuperare a animalelor de companie după comă hepatică, precum și condițiile pre-comă. Desigur, în cazurile avansate, este puțin probabil ca coma să fie evitată, dar consecințele asupra corpului câinelui pot fi atenuate semnificativ.
 • Se arată că prescrie medicamentul atât după sarcină (deoarece în acest moment există o încărcătură mare pe ficat), cât și în timpul acestuia. Deoarece medicamentul nu are un efect nociv asupra organismului animalelor de companie, în principiu, nu poate dăuna nici fructelor..
 • Perioada anterioară și după operație, când o sarcină crescută cade, de asemenea, pe „filtrul” principal al corpului.
 • Ca terapie adjuvantă pentru boli de piele.
 • În cele din urmă, Hepatovet în unele cazuri este prescris în tratamentul bolilor în care sunt utilizate medicamente „grele” și toxice pentru ficat. În acest caz, medicamentul acționează ca un hepatoprotector..

Hepatovet pentru câini: instrucțiuni de utilizare

Deoarece medicamentul nu aparține categoriei de periculoși și toxici deosebit, instrucțiunile standard de utilizare pot fi ajustate în funcție de scopul utilizării medicamentului. Dar veterinarul ar trebui să o facă..

Așa cum am spus mai devreme, înainte de utilizare, medicamentul este agitat bine timp de câteva minute. Și numai atunci puteți întreba animalul. Acest lucru se poate face amestecând medicamentul cu o cantitate mică de furaje sau turnându-l direct în gură folosind o ceașcă dozatoare sau o seringă..

Medicamentul este administrat animalelor de companie de până la trei ori pe zi. Dar am dori să îi avertizăm imediat pe proprietarii câinilor bolnavi: merită să ne acordăm în avans pentru un tratament destul de lung, deoarece durata medie a unui curs terapeutic este de la trei la cinci săptămâni.

Dozare: cui și în ce cantități să se administreze medicamentul

Deci doza. Depinde atât de masa animalului de companie, cât și de starea fiziologică a acestuia, de neglijarea bolii și de alți factori, astfel încât în ​​cazurile dificile ar trebui calculată individual. Dar mai jos oferim un tabel cu valori medii care vor ajuta la orientarea proprietarului animalului..

Greutatea câinelui, kg Doza medicamentului pe doză, ml Doza zilnică a medicamentului, ml Până la 101 Până la 3 Până la 202 Până la 6 Până la 303 Până la 9 Până la 404 Până la 12 Peste 405 Până la 15 ml, dar în unele cazuri este permisă o creștere la 20-25 ml

Efecte secundare

Pentru început, merită menționat faptul că, pe toată durata utilizării practice a medicamentului, efectele secundare nu au fost identificate nici măcar în cazurile de supradozaj destul de grav al medicamentului. Singura problemă este animalele cu sensibilitate congenitală sau dobândită la unele componente ale medicamentului. În special, au fost descrise cazuri în care unii câini dezvoltă salivație crescută la 20 de minute după administrarea medicamentului. Dar acest fenomen se oprește spontan și nu necesită nicio intervenție medicală..

Dacă câinele prezintă simptome de severă reactie alergica, apoi i se prescriu în general antihistaminice și medicamente pentru terapia simptomatică. Cu un tratament adecvat pentru severitatea cazului, toate semnele unei reacții alergice dispar în maxim trei zile.

Dacă dintr-un anumit motiv a fost omisă o doză (sau mai multe doze) de medicament, aceasta va fi reluată cât mai curând posibil. Nu este necesară o creștere a dozei sau a frecvenței de administrare. Nu există informații despre incompatibilitatea medicamentului cu furaje sau alte medicamente. Dar în acest din urmă caz ​​(adică atunci când utilizați Hepatovet împreună cu alte medicamente), vă sfătuim să consultați în prealabil un medic veterinar..

Contraindicații

Destul de ciudat, dar există contraindicații. Cu toate acestea, acestea se referă la cazuri destul de specifice de boli grave:

 • O contraindicație completă este hipersensibilitatea congenitală sau dobândită a corpului animalului de companie la unele componente ale medicamentului. În plus, cu mare precauție, medicamentul trebuie prescris animalelor de companie predispuse inițial la apariția reacțiilor alergice. Deoarece preparatul conține multe componente de origine naturală, riscul de a dezvolta alergii în acest caz crește foarte mult.
 • Este strict interzisă prescrierea medicamentelor pentru encefalopatia hepatică. Pur și simplu, în stadiile terminale ale insuficienței hepatice, complicate sau nu complicate de ciroză, utilizarea acestui medicament este nu numai inutilă, ci și dăunătoare.
 • În plus, agentul nu este utilizat pentru tratarea ficatului la animalele cu epilepsie. Acest lucru se datorează extractelor de plante conținute în medicament. Există dovezi că, în anumite condiții, aceste componente pot provoca convulsii epileptice, deci este mai bine să nu riscați.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Hepatovet pentru câini: instrucțiuni de utilizare