Picături pentru ochi pentru câini: un memento pentru crescătorii îngrijitori de câini

Ochii unui câine nu sunt doar oglinda unui suflet devotat, ci și cel mai important indicator al sănătății unui patruped. Ochii câinelui sunt apoși sau, mai rău, înfundați? Animalul tău începe să piardă din vedere? Sau poate că trebuie doar „spălat”? Picăturile pentru ochi ne vor ajuta.

Mijloace de acest fel - îngrijitoare și terapeutice - sunt produse de industria farmaceutică modernă într-un astfel de sortiment încât este timpul să vă confundați. Ce sunt picăturile de ochi ale câinilor? În ce cazuri sunt utile acestea sau altele??

 • acțiune hidratantă (așa-numitele lacrimi artificiale);
 • acțiune antialergică;
 • acțiune antibacteriană;
 • acțiune antivirus;
 • acțiune antifungică;
 • acțiune antiinflamatoare (hormonală și non-hormonală);
 • împotriva glaucomului;
 • împotriva cataractei.

Când alegeți unul sau alt remediu pentru a ajuta ochii câinilor, asigurați-vă că vă amintiți următoarele:

 1. În ciuda similitudinii bolilor oculare canine și umane, nu toate picăturile de ochi umane sunt potrivite pentru câini. Pentru a evita greșelile tragice, utilizați numai picături speciale pentru câini pentru instilarea ochilor animalului de companie.
 2. Este destul de clar că, dacă suspectați cataracta, glaucomul și alte boli grave, picăturile trebuie prescrise de un medic veterinar. Nici sfaturile prietenilor, nici sfaturile vânzătorilor unui magazin de animale de companie nu pot fi mai autoritare decât recomandările unui specialist. Mai mult, în cazul unei boli oculare grave, „oglinda sufletului” nu poate fi vindecată cu doar picături..
 3. Se întâmplă ca pe ambalaj să vedeți fețele animalelor, iar sticla cu medicamentul este doar un clasic al formei pentru eliberarea picăturilor de ochi. Ca, să zicem, bule de picături de „Tobrex”, „Iris” sau „Diamant”.

Acest lucru nu înseamnă că țineți picături de ochi pentru câini. Uitați-vă la imaginea de mai jos: iată un exemplu de picături pentru ochi! La urma urmei, acestea sunt picături pentru ochi (sau loțiune).

Într-o traducere literală, inscripția de pe pachet scrie: „îndepărtarea petelor pentru lacrimi”. Se utilizează în combinație cu alte produse igienice de îngrijire a ochilor pentru pisici și câini. Instrumentul este necesar pentru a îndepărta diferite tipuri de murdărie și pete din jurul (!) Zonei ochilor.

Descrierea mijloacelor pentru ochii prietenilor cu patru picioare

Într-un cuvânt, „mizează pe medicul veterinar” ... Foarte bine, proprietarul însuși trebuie să dețină informații (cel puțin generale) despre cele mai populare picături oftalmice pentru câini. Picături de diamant și Tobrex, Optimun și Iris - în ce cazuri sunt utilizate fiecare dintre aceste produse? Sunt acești analogi sau sunt medicamente cu efecte diferite? Să ne dăm seama.

Tobrex

Ce este bun pentru o persoană nu se potrivește întotdeauna unui câine. Dar Tobrex este acel medicament „uman”, care, spre deosebire, de exemplu, de albucid, care poate provoca o alergie puternică, câinii pot picura.

Tobrex aparține unor medicamente antibacteriene puternice. Spectrul de acțiune al Tobrex acoperă Escherichia coli, microbi difterici, streptococi, stafilococi. Se utilizează în tratamentul bolilor la câini precum conjunctivita, blefarita, cheratita etc..

Avantajele picăturilor Tobrex includ eficacitatea ridicată a acțiunii și siguranța completă a medicamentului: picăturile nu provoacă alergii. Dezavantajul este că acest medicament nu este ieftin. Unul dintre analogii Tobrex este Tobrin.

ochi de diamant

Dar „Diamond Eyes” - picături, create special pentru patru picioare. Acestea sunt utilizate în tratamentul simptomatic al bolilor însoțite de umflături ale ochilor și pleoapelor, lacrimare, iritații locale, mâncărime, roșeață..

Eliminând reacțiile alergice, „Diamond Eyes” au și efect profilactic, fiind o barieră pentru tot felul de infecții. De asemenea, medicamentul previne dezvoltarea unor modificări degenerative nedorite legate de vârstă în cornee și retină..

Picăturile „Diamond” sunt potrivite pentru utilizarea zilnică. Taurina, acidul succinic și clordixina, un antiseptic, fac din Diamond Eyes potrivite pentru îndepărtarea crustelor uscate de la colțurile ochilor câinelui..

Trebuie amintit că „Diamond Eyes” nu aparțin medicamentelor puternice și poate vindeca doar o formă inedită de conjunctivită.

Iris

La fel ca Diamond Eyes, Iris este un medicament veterinar. Substanța activă a picăturilor de ochi Iris are un efect antibacterian în bolile corneei și ale conjunctivei.

Medicamentul Iris este prescris pentru prevenirea și tratamentul acestor boli oculare la animalele de companie cu patru picioare, cum ar fi:

 • iridociclită;
 • blefarită;
 • keratită;
 • conjunctivită etc..

Medicamentul este prescris pentru leziuni oculare. Ajută Iris în tratarea câinilor de ulcer septic corneean.

Adesea Iris este folosit pentru a spăla ochii înainte de a fi instilat cu aceleași picături. Acest lucru se face pentru a elimina supurația acumulată, care devine un obstacol în calea pătrunderii medicamentului..

Optimun

Dacă afecțiunea canină este de natură autoimună și este însoțită de mucoasă uscată a ochiului, medicul veterinar-oftalmolog vă poate recomanda Optimun animalului dvs. de companie.

Deși forma mai cunoscută de eliberare a acestui medicament este un unguent, este produsă și în picături. Atunci când alegem între instilarea medicamentului și aplicarea unguentului, folosim metoda de tratament care este cel mai bine tolerată de câinele dumneavoastră. Cum puteți îngropa ochii animalelor de companie cu patru picioare, puteți afla din acest videoclip.

Contraindicația pentru utilizarea Optimun este o boală fungică oculară a unui câine. Medicamentul este destul de scump, prin urmare, analogul său mai ieftin, Tsepravin, este adesea folosit..

Alte

Unele alte medicamente pentru picurare utilizate pentru igiena și tratamentul ochilor câinelui:

Numele picăturilorBoli pentru care este utilizat medicamentul
Anandin
 • conjunctivită
 • rinita
Leopard
 • blefarită
 • cheratită
 • keratoconjunctivită
 • conjunctivită
 • prevenirea dezvoltării bolilor infecțioase ale ochilor după traume
Desacid
Decta-2
 • conjunctivită de natură alergică
 • blefarită
 • irita
 • cheratită
Lacrican
 • boli bacteriene
 • conjunctivită
Lacrima
 • curatarea ochilor cu actiune anti-fungica si anti-bacteriana
Tsiprovet
 • boli infecțioase
 • conjunctivită
 • prevenirea dezvoltării bolilor infecțioase ale ochilor după traume

Recomandări veterinare

Experții recomandă examinarea preventivă a ochilor câinelui.

Când efectuați proceduri de tratament sau igienă, trebuie să vă amintiți următoarele:

 1. Dacă câinele este sănătos, nu este necesar să se clătească ochii cu mijloace de „farmacie”. Acest lucru se poate face pur și simplu cu apă fiartă sau decocturi de ierburi (mușețel, calendula etc.).
 2. Dacă reglementările impun depozitarea medicamentului în frigider, înainte de a-l insufla, încălziți-l la temperatura camerei pur și simplu ținându-l în mână.
 3. Nu folosiți ceai pentru igiena ochilor - nici verde, nici negru. Acest remediu, contrar credinței populare, nu poate ajuta, ci dăunează animalului de companie, uscând membrana mucoasă a ochiului.

Dacă observați că ochii animalului dvs. nu sunt în regulă, contactați medicul veterinar. Amintiți-vă: unele boli ale ochilor câinilor sunt transmise oamenilor!

Video despre îngrijirea ochilor câinilor

Notă pentru crescătorii de câini începători: canalul Pro Animals a pregătit recomandări video despre cum să ai grijă de ochii animalelor de companie cu patru picioare.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Picături pentru ochi pentru câini: un memento pentru crescătorii îngrijitori de câini