Hepatovet pentru câini

Medicamentul Hepatovet este hepatotrop și este utilizat pentru prevenirea, tratamentul și restaurarea celulelor hepatice. De fapt, ficatul animalelor are o capacitate excepțională de a se vindeca singur, dar numai cu un sprijin adecvat. În consultare cu medicul veterinar, Hepatovet poate fi utilizat ca aditiv pentru hrana animalelor în timpul tratamentului animalului cu alte medicamente agresive..

Hepatovet pentru câini

Hepatovet este o suspensie care ajută nu numai la regenerarea celulelor hepatice deteriorate, ci și la vindecarea tulburărilor congenitale și dobândite, precum și la accelerarea recuperării corpului câinelui după endo- și exotoxicoză.

Instrucțiunile pentru Hepatovet pentru câini spun că suspensia poate fi utilizată dacă câinele are următoarele simptome:

 • decolorarea albului ochilor (îngălbenirea);
 • scaun uleios decolorat;
 • vărsături;
 • eructarea bilei;
 • pierderea poftei de mâncare;
 • balonare (nu doar la pui).

Pentru prevenire, suspensia poate fi administrată absolut tuturor câinilor care sunt tratați în mod regulat cu insecticide (de la purici și căpușe), precum și pesticide (de la paraziți interni). De asemenea, conservanții, coloranții și aditivii sintetici conținuți în furaje de calitate slabă au un efect foarte negativ asupra ficatului..

În consultare cu medicul veterinar, Hepatovet poate fi administrat câinilor care sunt tratați cu steroizi, cortizon. Deoarece medicamentele de mai sus afectează în mod direct ficatul, suspendarea va reduce semnificativ gradul de deteriorare..

Instrucțiuni: formular de eliberare, procedură de depunere a cererii

Medicamentul este disponibil sub formă de picături (suspensie complet pregătită pentru uz oral). În ciuda faptului că Hepatovet poate fi utilizat și ca aditiv pentru hrana animalelor, producătorul recomandă păstrarea sticlei separat de hrana animalului (de preferință într-un loc întunecat cu un interval de temperatură de 2-25 °). Deoarece suspendarea este produsă în Rusia pe baza OOO NPO API-SAN, prețul pentru Hepatovet pentru câini este destul de democratic: 680-700 ruble la 100 ml., 380-400 ruble la 50 ml..

În ciuda faptului că termenul de valabilitate al Hepatovet este de 24 de luni, este strict interzisă suspendarea animalului la 21 de zile după deschiderea sticlei..

Mirosul și gustul picăturilor sunt destul de specifice, de aceea se recomandă injectarea medicamentului direct în gâtul câinelui folosind o pipetă specială. De asemenea, se permite amestecarea suspensiei cu o cantitate mică de furaj sau apă curată..

Seringă cu suspensie

Doza exactă este calculată de medicul veterinar individual pentru fiecare animal de companie. Instrucțiunile de utilizare pentru Hepatovet pentru câini conțin recomandări orientative. Cursul minim de terapie continuă trebuie să dureze 3 săptămâni, iar cel maxim - 5 săptămâni. Dacă rezultatele dorite nu au fost obținute în perioada de timp alocată, atunci va fi posibil să se repete cursul administrării Hepatovet nu mai devreme de 2-3 săptămâni. Pentru fiecare 10 kg greutate câine, instrucțiunea determină o singură doză în cantitate de 1 ml. suspensie. Câinilor cu greutatea mai mică de 5 kg li se administrează, de asemenea, 1 ml o dată. Hepatoveta, dar se recomandă reducerea dozei zilnice totale.

Pentru prevenire, suspendarea se administrează de 2 ori pe zi, în scopul tratamentului - de 3 ori. În acest caz, este necesar să se asigure că numărul de picături luate de câine nu depășește normele limită indicate în tabelul de mai jos..

Greutatea câinelui

Doza zilnică totală de Hepatovet

1-10 kg

1-3 ml

11-20 kg

4-6 ml

21-30 kg

7-9 ml

31-40 kg

9-12 ml

Peste 41 kg

11-15 ml

Înainte de fiecare injecție a suspensiei, trebuie să agitați bine sticla de sticlă, deoarece componentele naturale din compoziția Hepatovet pot precipita.

Dacă, din anumite circumstanțe, una sau două doze de medicament sau mai multe sunt omise, reluarea administrării trebuie începută cât mai curând posibil, respectând același program și doze ca înainte..

Compoziție și efect asupra corpului

Medicamentul poate fi numit condiționat natural, deoarece nu există componente sintetice agresive în compoziție și sunt prezente și ierburi. Picăturile se bazează pe apă distilată. Printre ingredientele active:

 • metionină (100 mg.);
 • fosfolipide esențiale (60 mg.);
 • ornitină (50 mg.);
 • Ciulin Maryin (15 mg.);
 • floare de nisip aurie (15 mg.).

Metionina este un aminoacid neutru, codificat genetic, care nu este produs în corpul câinelui. Cu toate acestea, metionina este unul dintre cei zece așa-numiți aminoacizi „esențiali” care trebuie să fie prezenți în dieta fiecărui animal. Direct în compoziția Hepatovet metionină:

 • previne căderea părului, mâncărimea și erupțiile cutanate cauzate de boli hepatice;
 • acționează ca un lipotrop (ajută corpul animalului să descompună grăsimea mai repede);
 • reduce nivelul colesterolului din plasma sanguină;
 • crește producția de lecitină;
 • îmbunătățește viteza de transport și biodisponibilitatea seleniului și zincului.

De la sine, metionina nu reface celulele hepatice, ci îmbunătățește semnificativ starea sa funcțională.

L-ornitina luptă direct împotriva encefalopatiei hepatice, hepatitei, icterului, cirozei.

Caine trist

Fosfolipide esențiale în Hepatovet:

 • îmbunătățirea funcționării glandei;
 • normalizează activitatea enzimatică a celulelor hepatice;
 • reduce nivelul de toxine deja acumulate în ficat;
 • promovează regenerarea celulelor deteriorate;
 • transformă grăsimile neutre și colesterolul în compuși care facilitează metabolismul acestora;
 • stabilizați proprietățile fizice și chimice ale bilei;
 • normaliza metabolismul proteinelor;
 • au efect antifibrinolitic.

Un extract din ciulinul lui Mary (cunoscut popular sub numele de ciulin de lapte) a fost adăugat la Hepatovet în scopuri de detoxifiere. Multe studii formale indică faptul că ciulinul în sine este destul de eficient în tratarea majorității bolilor hepatice la câini. Extractul nu va îmbunătăți în niciun fel funcționarea unui organ vital, dar va reduce semnificativ riscul de deteriorare ulterioară a celulelor hepatice ca urmare a expunerii la toxine și alte medicamente sintetice. Expunerea la orice ingredient nenatural din corpul câinelui afectează negativ ficatul. Ciulinul de lapte este conceput pentru a elimina rapid și eficient toate toxinele care au pătruns în tractul digestiv.

Ciulinul de lapte curăță ficatul foarte repede și eficient, prin urmare cantitatea de ingrediente medicamentoase active care intră în sânge este redusă semnificativ. Pentru a evita o scădere accidentală a concentrației terapeutice a medicamentului, este interzisă administrarea câinelui orice alte preparate care conțin ciulin de lapte în compoziția Hepatovet..

Ciulinul de lapte în Hepatovet

Extractul din planta de floare de nisip aurie (nemuritoare în rândul oamenilor) are proprietăți regenerative unice și asigură regenerarea celulelor hepatice deteriorate, normalizează nivelul de amoniac și restabilește structura hepatocitelor.

Contraindicații și efecte secundare

În ciuda faptului că scopul principal al Hepatovet este prevenirea și tratamentul bolilor hepatice, este interzisă acordarea esenței câinilor cu insuficiență hepatică foarte severă. Cu encefalopatia hepatică progresivă, există, de asemenea, o deteriorare semnificativă a stării animalului. Esența este, de asemenea, contraindicată la câinii care suferă de epilepsie. Recenziile medicilor veterinari despre Hepatovet pentru câini indică faptul că, printre efectele secundare, se observă doar intensificarea salivației (problema dispare de la sine la 15-20 de minute după administrarea picăturilor). În cazuri rare, se dezvoltă alergii sau intoleranță individuală la componentele individuale ale medicamentului.

Depozitare și precauții

Pentru a stoca medicamentul, trebuie să alegeți un loc uscat fără acces la lumină, departe de alimente, produse chimice de uz casnic și furaje. Temperatura nu trebuie să scadă sub 2 ° С și să depășească 25 ° С. Locul în care este depozitat medicamentul trebuie să fie la îndemâna copiilor și a animalelor..

În timpul manipulării medicamentului, trebuie să respectați regulile general acceptate pentru lucrul cu medicamente, pentru a vă proteja pe dvs. și pe ceilalți. Măsuri de securitate de bază:

 • Nu fumați, nu beți și nu mâncați în timp ce utilizați medicamentul.
 • După terminarea procedurii, spălați-vă pe mâini.
 • Dacă medicamentul ajunge pe piele sau pe ochi, atunci trebuie spălat bine sub apă curgătoare..
 • În cazul în care medicamentul intră în interior, trebuie să solicitați imediat ajutorul unui medic.

Recenzii

Oksana, amanta buldogului francez:

„Buldogul meu a dezvoltat vărsături spumoase și scaune libere persistente. În clinica veterinară, s-a determinat inflamația ficatului. Au prescris un curs întreg de medicamente, inclusiv Hepatovet. După cum a explicat medicul, Hepatovet trebuie administrat câinelui, astfel încât componentele chimice agresive care se află în compoziția altor medicamente să nu dăuneze mai mult ficatului. O sticlă de suspensie a costat aproximativ 400 de ruble, dar a durat 3 săptămâni. După ce a luat suspensia, buldogul a redevenit sănătos și vesel. Prin urmare, pot recomanda picături ".

Evgeniya, proprietarul curții:

„După ce am tratat hepatopatia la animalul meu de companie ieșit din sânge, m-am gândit la cum să previn recidiva bolii. Farmacia veterinară l-a sfătuit pe Hepatovet. Deși compoziția nu este complet naturală, nu există componente agresive acolo. Kitul a inclus o seringă-pipetă convenabilă, deci nu au existat probleme cu introducerea picăturilor. Câinele nu a avut efecte secundare. Sper că suspendarea a ajutat ".

Andrey, medic veterinar:

„În practica mea folosesc Hepasol, iar pentru prevenire prescriu Essentiale. Aceste medicamente au fost cercetate, inclusiv de mine. Citind instrucțiunile pentru Hepatovet pentru câini, sincer nu înțeleg de ce suspendarea a fost înregistrată ca medicament. Judecând după compoziție, este mai degrabă un aditiv biologic activ, iar prețul relativ mic indică acest lucru. Așa că recomand acest medicament clienților mei numai pentru prevenire. Condițiile grave sunt cel mai bine tratate cu medicamente dovedite. ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Hepatovet pentru câini