Cum să știți dacă un câine are viermi: detalii importante care vă vor avertiza despre boală

Dacă sunteți unul dintre proprietarii care efectuează prevenirea viermilor la animalele lor din când în când, acest articol vă va fi util. Vă asigurăm că dacă vierme sau

animal de companie acum mai bine de șase luni, asigurați-vă și înțelegeți că câinele nu are viermi. Prevenirea în timp util va proteja sănătatea animalului de companie, acesta nu este un truc sau manipulare, ci un fapt dovedit.

O atenție deosebită ar trebui acordată proprietarilor de câini care nu merg efectiv pe stradă - merg la toaletă pe tavă și stau aproape întotdeauna pe mâini. Animalele de companie se află în aceeași amenințare, precum și câinii care aleargă în zonele comune. Mai mult, puteți fi și sursa infecției cvadruplului!

Modalități și metode de infecție

Medicina veterinară modernă și industria zoologică au atins cote fără precedent, dar niciuna dintre celelalte nu poate convinge că proprietarii de animale se referă la prevenirea Într-adevăr. Vorbim despre vaccinări, prevenirea helmintilor și suge de sânge paraziți. Marea majoritate a proprietarilor alungă puricii câinilor, pentru că pot fi văzuți. Viermii sunt adesea uitați, dar acest lucru se întâmplă doar pentru că proprietarul trece cu vederea semnele evidente ale invaziei.

Notă! Infestarea cu viermi poate fi judecată după aspectul câinelui: haina estompată, pielea și ghearele sărace.

Este imposibil să te protejezi de viermi 100%. Luați-l pentru faptul că câinele are viermi, și da. Nu intrați în panică și nu încercați să înșelați natura, scopul prevenirii este de a preveni multiplicarea paraziților. Ciclul de viață al majorității viermilor poate fi împărțit în perioade de 3-5 luni. Adică, paraziții trăiesc timp de 3 luni într-un mod măsurat și, după aceea, are loc invazia de vârf. Exact din acest motiv Recomand pentru câini prelucrare o dată la 3 luni. Unele tipuri de viermi se înmulțesc constant, fără vârfuri și jgheaburi, există viermi care nu pot fi depășiți cu medicamente convenționale - trebuie să cunoașteți aceste nuanțe.

Helmintii Este o familie numeroasă, împărțită în specii. Natura este aranjată astfel încât cei mai obișnuiți viermi să fie ușor de eliminat, iar cei rari, care sunt greu de infectat, nu sunt întotdeauna vindecați prin metode tradiționale. Absolut orice mediu este inseminat cu ouă de paraziți, dar acest lucru nu înseamnă că infecția va apărea imediat după contact. Aproape toate, cu excepția celor mai frecvente tipuri de viermi, trebuie să treacă prin anumite etape de maturare pentru a parazita câinii sau oamenii. Viermi deosebit de periculoși care se dezvoltă folosind mai multe gazde.

Notă! Unele ouă de paraziți pot fi transportate în aer.

Infecția cu viermi nu reprezintă o amenințare atâta timp cât paraziții nu s-au înmulțit la un număr impresionant. Cu cât mai mulți viermi, cu atât starea câinelui este mai dureroasă. Asta pentru ca helminții se hrănesc cu sânge, limfă, țesuturi și substanțe nutritive din intestine. Chiar și atunci când este infectat cu primitiv Ascaris, animalul dezvoltă rapid deficitul de vitamine și pierderea în greutate.

Un alt factor negativ al infecției cu viermi este intoxicaţie. În procesul activității vitale, viermii secretă deșeuri și, atunci când invazia atinge un nivel critic, unii dintre paraziți mor. Viermii reziduali și resturile lor în descompunere sunt permanente sursa de toxine, care „bate” ficatul, rinichii și sănătatea animalului de companie în general.

Notă! Invazia pe termen lung fără intervenția proprietarului poate avea ca rezultat blocaj intestinal.

Un câine adult poate lupta împotriva paraziților pentru o lungă perioadă de timp, dar dacă viermii se înmulțesc activ în corpul unui câine tânăr, totul se poate termina tragic. Peretele intestinal al unui cățeluș este mai subțire și nu la fel de puternic ca cel al unui câine adult. Când sunt infectați cu viermi care se înmulțesc rapid, intestinele se pot rupe pur și simplu. în afară de, animalele tinere sunt greu de tolerat intoxicația, refuză să mănânce, potriviți și slăbesc rapid.

Important! Câinii și oamenii au o mulțime de tipuri comune de viermi, adică un animal de companie te poate infecta și tu îl poți infecta.

Semne comune

Chiar și un proprietar neexperimentat poate identifica simptomele comune ale infecției. Problema este că dezvoltarea tabloului clinic și gradul de amenințare a acestuia asupra vieții animalului de companie este foarte diferit în funcție de tipul de parazit. Este o greșeală să crezi că viermii trăiesc doar în intestinele unui câine.. Există soiuri care parazitează în organele respiratorii, creierul, inima, rinichi, ficat, pancreas, mușchi, ochi etc..

Cel mai mare risc de infecție revine celor mai frecvente tipuri de viermi și acestea sunt intestinale. Localizarea principală a paraziților este în mic și, dacă există prea mulți viermi, atunci intestinul gros.

Nu uitați că toxinele eliberate de viermi distrug microflora intestinală. Chiar și aceste date generale arată clar că starea unui câine infectat se înrăutățește semnificativ. Simptomele includ:

 • Slăbiciune, apatie, oboseală, frisoane la o temperatură ambiantă confortabilă.
 • Vărsături, greaţă, diaree, diaree falsă, constipație.
 • Sânge în scaun.
 • Fragmente albe de viermi cu cheaguri de mucus în scaun.
 • Mâncărime în zona genitală, încercări ale câinelui de a zgâria anusul de la sol sau de la etaj.
 • Ușor, dar în mod constant crescut sau scăzut temperatura corp.
 • Ieșiri groase din ochi și nas, culoarea este de obicei deschisă.
 • Lipsa de strălucire și elasticitatea stratului.
 • Pierderea parului, mâncărime severă, păr cenușiu nenatural, pierderea severă a pigmentării mustaței.
 • Miros putrid sau respirație urâtă.
 • Membrane mucoase albe, albastre, gălbui sau inflamate.
 • Strănut și tuse fără simptome de infecții respiratorii.
 • Distorsiunea apetitului normal - câinele are mult sau mănâncă puțin, pe fundalul pierdere în greutate.
 • Nivel scăzut hemoglobină, miros metalic de salivă, temperatură scăzută a extremităților (deficit de fier anemie).
 • Convulsiv convulsii sau tremurături severe este un semn de intoxicație severă.

Notă! Infestarea cu pui poate fi identificată printr-o burtă umflată sau o așa-numită figură în formă de pară..

După cum vă puteți imagina, prezența simptomelor și gradul de intensitate a acestora depinde de numărul de paraziți și de sănătatea câinelui. Un animal de companie tânăr și activ va rămâne sănătos mai mult timp decât un cățeluș sau un câine bătrân. Stilul de viață este, de asemenea, important, cu plimbări frecvente în afara orașului, animalul de companie are mai multe șanse să ridice paraziți ... în același timp, câinii înșiși găsesc și mănâncă ierburi care conțin substanțe otrăvitoare pentru viermi. Patrupedele prezintă cel mai mare risc, ridicând resturile de mâncare de pe pământ sau mergând pe cont propriu. Ar trebui să se înțeleagă că infecția cu viermi în acest caz este doar o parte din posibilele consecințe.. Otrăvire, rănile primite în lupte și sub roțile mașinilor sunt mult mai grave decât infecția cu viermi.

Simptomele de mai sus sunt foarte extinse, pot indica atât infestarea cu viermi, cât și dezvoltarea unei alte afecțiuni.. Dacă câinele începe să slăbească, este indicat să nu experimentați și să consultați un medic. Prezența viermilor este confirmată doar de analize și nu dau întotdeauna rezultatul corect prima dată. Dacă câinele tău este bolnav și otrăvești viermi cu încăpățânare, este mult mai probabil să faci rău decât să ajute.

Important! Nu permiteți animalului de companie să fie tratat cu ochiul, cereți medicului veterinar să efectueze teste și să vă confirme diagnosticul. În același timp, recomandarea pentru profilaxie va fi rezonabilă dacă câinele nu a fost condus de viermi de mai mult de 3-4 luni..

Tipuri și simptome de viermi la câini

Principalele surse de infestare cu viermi sunt hrana, alte animale și oameni, puricii și mediul înconjurător. Infecția apare după cum urmează:

 • Câinele mănâncă alimente alterate sau alimente care conțin larve de viermi.
 • Larvele sau ouăle de viermi cad pe nasul câinelui când adulmecă rudele (inclusiv sub cozi) și fecalele acestora.
 • Unii câini sunt parțial urmărind pisici, arici, veverițe, păsări, șobolani și fiecare dintre ei poate transporta ouă de viermi și multe altele..
 • Mediul este o sursă foarte bogată, dar acesta este cel mai dificil mod de a te infecta. Există riscul de a mânca larvele de viermi atunci când câinele roade un băț sau rădăcini, sapă pământul, mănâncă iarbă.

Important! Bălțile și corpurile de apă stagnante sunt cele mai bogate surse de ouă și bacterii de helminți! Nu lăsați animalul dvs. să bea afară sau să luați un vas și o sticlă de apă la plimbare.

În prima etapă, invazia nu este vizibilă, deoarece este în curs de dezvoltare sau ușoară. Unii paraziți eclozează tineri în corpul gazdei, alții reinfecția este posibilă numai la repetarea întregului ciclu (înghițirea de larve noi). Dacă măsurile preventive nu sunt luate pentru o lungă perioadă de timp, viermii fie se înmulțesc cu o populație impresionantă, fie epuizează corpul animalului de companie.

Vă rugăm să rețineți că, dacă nu ați urmărit viermii câinelui (indiferent din ce motiv) și ați venit brusc în sens, trebuie să acționați cu atenție! Mai bine contactați medicul veterinar care vă va prescrie terapie de susținere. Se recomandă administrarea laxativului câinelui la 2-3 ore după administrarea medicamentului antihelmintic, deoarece un număr mare de viermi morți vor otrăvi literalmente câinele.

Important! Asigurați-vă că efectuați prevenirea viermilor înainte de vaccinare! Orice vaccinare este un virus slăbit, iar viermii suprimă imunitatea.

Simptomele ascariazei

Ascaris - cel mai numeroase tipuri de helminți, parazitând animalele cu sânge cald și oamenii. În exterior, viermii sunt rotunzi, subțiri, cu capete ascuțite. Specia supraviețuiește și este cea mai abundentă datorită reproducerii rapide și a ciclului de viață simplu. Persoanele tinere eclozează chiar în corpul câinelui, astfel încât numărul paraziților crește exponențial.

Cu o invazie puternică, în special la pui, există un peritoneu mărit, dur, paloare a membranelor mucoase, apatie, semne de otrăvire. Chiar și într-un stadiu incipient, câinele suferă de diaree alternativă și constipație, iar vărsăturile sunt frecvente. Fragmente de viermi morți și chiar vii pot fi găsite în fecale și vărsături.

Simptomele nematodozei

Nematode asemănător cu viermele rotund în aparență, dar vârfurile lor sunt rotunjite. Viermii adulți ating până la 5 cm lungime. Diferența este că nematodele se pot parazita în orice organ, deoarece larvele lor invadează fluxul sanguin al câinelui. Simptomele nematodozei sunt rareori clare, mai des pisica pare dureroasă, slăbește și obosește repede. Dacă paraziții s-au instalat deja în organe, se poate observa:

 • Tuse și greață - localizare în esofag, plămâni, căi respiratorii.
 • Gălbeneală - ficatul, vezica biliară sau conductele sunt afectate.
 • Regulat probleme de digerare a alimentelor, scădere bruscă în greutate - deteriorarea probabilă a pancreasului.
 • Probleme cu coordonare, echilibru, reflexe - creier afectat.
 • Deficiență de vedere, câinele vede ceva care nu este acolo - paraziții au ajuns la ochi.

Puteți enumera încă o duzină de simptome similare, dar esența este clară, încălcările apar în zona de care este responsabil organul afectat. Unele tipuri de nematode, mai exact, larvele lor pot traversează bariera placentară sau intră în lapte. Adică, o pisică poate infecta pisoii în stadiul de gestație sau hrănire. Pisoii infectați rămân în urmă în creștere, dezvoltare și mor adesea.

Hookworm - unul dintre tipurile de leziuni prin cestode. Pericolul este că acești paraziți sunt dificil de detectat, chiar și cu teste. Lungimea adulților nu depășește 2 mm, dar acești viermi se înmulțesc rapid și se hrănesc numai cu sânge. Chiar și într-un stadiu incipient de infestare, câinele are slăbiciune și toate semnele de anemie. De fapt, corpul câinelui suferă de foame de oxigen și anemie. Deja într-un stadiu incipient, proprietarul poate observa la animalul de companie includerea sângelui în scaun și o tuse nerezonabilă.

Simptomele cestodozei

Cestodes - această specie poate fi numită cea mai periculoasă, deoarece chiar și un singur vierme poate provoca daune ireparabile corpului câinelui. Este mai dificil să te infectezi cu cestode decât nematodele sau ascarisul, dar este și dificil să le tratezi, mai ales dacă situația se desfășoară.

Notă! Cestodele cresc la dimensiuni impresionante, prin urmare, atunci când sunt îndepărtate, recurg adesea la intervenții chirurgicale..

Diphyllobothrium sau tenie largă - afectează mai des pisicile, dar poate parazita orice animal cu sânge cald și oameni. În corpul unui câine poate ajunge la 1,5 metri, iar la oameni poate ajunge la 10 metri. Viermele este localizat în intestine, dar este imposibil să scapi de el cu un vierme obișnuit. Medicamentul poate ucide un vierme adult, dar când este mort, acesta va rămâne atașat de peretele intestinal. Prin prevenirea tradițională, numai persoanele foarte tinere pot fi eliminate, iar acest lucru implică activități antihelmintice regulate.

Diphyllobotrium are un ciclu de viață complex și ovulele sale nu este periculos pentru oameni sau câini. Pentru a se infecta, animalul de companie trebuie să mănânce larva maturizată. Ouăle se dezvoltă în corpul purtătorilor intermediari - pești. Diphyllobotrium nu tolerează apa sărată, prin urmare parazitează numai pe locuitorii apei peristine.

La scurt timp după infecție, câinele are vărsături regulate, uneori amestecate cu sânge, alternând diaree și constipație, apetit slab, scădere în greutate, o deteriorare semnificativă a stării hainei și a pielii. Când viermele crește, există o amenințare de apariție obstrucție intestinală și anemie severă.

Castravete tenie - Se crede că acest vierme parazitează adesea pisicile, dar orice animal și om cu sânge cald poate deveni purtătorul acestuia. Un parazit destul de comun care crește până la 30 cm lungime. Corpul viermelui este împărțit în segmente, aparatul bucal este echipat cu ventuze. Puricii și alți paraziți care aspiră sângele sunt purtători intermediari. Un câine se infectează înghițind un purice.

Localizarea boragei în intestin, care indică simptome. Câinele suferă de indigestie, flatulență, mâncărime în anus, constipație și diaree, mai rar vărsături. Într-un stadiu incipient, parazitul poate fi depășit cu măsuri antihelmintice tradiționale. Dacă viermele este parazit de câțiva ani, există riscul ca acesta capul va rămâne atașat de intestine chiar și după moarte.

Tine minte! Viermii pot trăi în inimă, plămâni, ficat și alte organe! Efectuați profilaxie regulată și arătați animalului de companie medicului cel puțin o dată la șase luni.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să știți dacă un câine are viermi: detalii importante care vă vor avertiza despre boală