Tripa de vită pentru câini: cum să-i dai dreptate

Tripa de vitaCâinii domestici trebuie hrăniți variați și de înaltă calitate, doar că în acest caz animalul de companie va primi toate substanțele necesare sănătății. Organele de vită sunt perfecte pentru meniul lor. Proprietarii le dau animalelor ficat, rinichi, splină, dar evită să cumpere un rumen din cauza mirosului neplăcut. De fapt, trebuie doar să vă ocupați corect de această parte a stomacului..

Ce este o cicatrice?

Aparent cicatricea arată ca un sac mare. Acest organ gol reprezintă stomacul superior al vacii. Tot ce mănâncă ungulatul în primul rând intră în această cameră cu un volum destul de mare. În interior, organul este căptușit cu peri deosebiți. Stomacul de vită poate fi gri, negru, verzui - acest parametru depinde de vârsta vacii și de alimentația acesteia.

Aspectul neatractiv și mirosul respingător al acestui ficat încurcă doar oamenii, pentru câini cicatrice este o delicatesă. Dacă observăm ce părți ale carcasei sunt mâncate de prădători după vânătoare, vom vedea că își încep sărbătoarea cu stomacul și conținutul acestuia. În acest fel, reușesc să obțină enzime digestive suplimentare și o porție de vitamine..

Ingrediente utile

Care este cicatricea valoroasă? Include:

 • Cum să dați caine câmpului de vităvitamine din grupa B și PP;
 • compuși de cenușă;
 • potasiu;
 • magneziu;
 • fosfor;
 • fier;
 • calciu;
 • sodiu și altele.

În ceea ce privește enzimele, nu toate pot fi produse singure de corpul câinelui. Acest lucru explică pofta animalelor de companie de a mânca excremente găsite pe stradă, orice medic veterinar va confirma acest lucru. Pentru a umple deficiențele enzimatice, animalelor li se oferă un rumen.

În ce formă se vinde cicatricea?

Care este cel mai bun stomac pentru câini? În această parte, aveți de ales. Cicatricea se vinde în forma sa originală sau după curățare. Desigur, cea de-a doua opțiune îți va plăcea mai mult în aspect și miros, dar din câmpurile și mucusul stomacului necurat câinele obține beneficiul maxim.

Rumenul se curăță industrial în tobe speciale:

 • Anterior, tot conținutul era îndepărtat din stomac și spălat bine.
 • Apoi este scufundat într-un tambur umplut cu abur fierbinte. Acolo, produsul este tratat cu aer cald și discuri speciale timp de 30 de minute, care îndepărtează filmul fetid..
 • După o jumătate de oră, bucăți albe de zăpadă ale produsului, absolut inodore, sunt scoase și ambalate pentru depozitare ulterioară.

Dacă rumenul nu este curățat, acest lucru nu înseamnă că reține resturi alimentare sau pietre mici înghițite de vacă, pur și simplu reține stratul interior. Produsul poate fi tăiat imediat în porții și oferit animalului de companie.

Fierte sau crude?

Dacă stomacul unei vaci este fiert sau nu, fiecare determină pentru sine. Desigur, în produsul brut, toate substanțele valoroase sunt păstrate cât mai complet posibil. Dar, în același timp, există riscul de infectare cu helminți.

 • Cum se dă tripă de vităDacă decideți că vă veți hrăni câinele cu un tripi crud, acesta trebuie mai întâi să fie înghețat. Nu uitați de deparazitarea regulată a prietenului cu patru picioare..
 • Un stomac fiert este ideal pentru câinii mai în vârstă cu probleme dentare și puii tineri de până la un an cu digestie instabilă. Ficatul nu este gătit întreg, ci deja împărțit în porții.

Trebuie să gătești stomacul de vită într-un vas separat, mirosul de gunoi de grajd este atât de persistent încât este destul de dificil să scapi de el din tigaie. Unii scaldă cicatricea cu apă clocotită din toate părțile și o scot imediat, alți crescători scurg prima apă și fierb ficatul a doua oară timp de 5-10 minute pentru a ucide cu siguranță ouăle de helminți dacă ar fi în stomac..

Mărimea porției

Rumenul nu este considerat un aliment de bază, este dat câinelui ca supliment la dietă de mai multe ori pe săptămână în porții mici.

 • Puteți da stomacul unei vaci puiilor de la 4 luni, alternând produsul crud și fiert. Cel mai bine este să-l măcinați printr-o mașină de tocat carne, astfel încât ficatul va fi mai ușor de digerat. Acest supliment se administrează inițial de două ori pe săptămână, crescând treptat frecvența la 4-5 ori. O singură dată trebuie să fie egală cu 10% din porțiunea totală de alimentare.
 • Câinilor adulți mari li se administrează 200 g de rumen de 2-3 ori pe zi. Animalelor vechi din cauza problemelor dentare li se oferă un produs zdrobit într-o mașină de tocat carne.
 • Pentru câinii de talie medie, porția se reduce la 100-200 g pe zi, tăiată în bucăți mici.

Amintiți-vă că tripa nu poate fi utilizată ca aliment de bază, înlocuind carnea și alte alimente. Supradozajul poate provoca vărsături la animalul de companie și afectează negativ ficatul..

Unde pot cumpăra

De unde să cumpere tripă de vităStomacul de vacă poate fi cumpărat pe piața agricolă și comandați în magazinul online. Acum, multe ferme au propriile lor site-uri pe Internet, unde vă puteți familiariza cu lista de prețuri și puteți comanda un produs cu livrare. Promoțiile și reducerile sunt organizate în mod constant pentru clienții obișnuiți. Puteți cumpăra o cicatrice procesată industrial pe astfel de site-uri.

O cicatrice cumpărată pe piață trebuie examinată cu atenție. Au existat cazuri în care un strat de mucus ascundea bucăți de sârmă ruginită sau cuie. Vacile le ingerează adesea în timpul vieții..

Recenzii proprietar de câine

Conform recenziilor despre cicatrice, proprietarii de câini, așa cum se întâmplă adesea, împărțit în două tabere. Unii folosesc stomacul vacii ca hrană pentru animale de mulți ani și nu văd altceva decât să beneficieze de el. Ei susțin că animalele lor de companie sunt sănătoase, vesele și vesele, iar cicatricea nu le-a făcut rău în niciun fel..

Alții cred că, dacă fondurile permit acest lucru, este mai bine să cumpărați tăieturi de carne, ficat de vită și inimă pentru hrană, mai degrabă decât tripi pentru câini. După ce a hrănit câinele cu stomacul, proprietarul ar fi expus-o în mod constant posibilității de infectare cu viermi, lamblie și alte protozoare. Și riscul existent nu poate fi justificat de niciun beneficiu.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Tripa de vită pentru câini: cum să-i dai dreptate