Pisicile au buric

Nu mulți oameni știu că pisicile au buric, deoarece de obicei nu este vizibil vizual. Chiar și cu o examinare atentă, în cele mai multe cazuri este nerealist să o observați sau poate fi confundată cu semne ale unei boli dermatologice. În plus, există un mit conform căruia aceste animale nu au cicatrice pe burtă din cordonul ombilical. Pentru a-l risipi, este suficient să înțelegeți caracteristicile fiziologice ale animalului de companie.

Pisicile au buric

Ce a provocat interesul

Întrebarea dacă pisicile au sau nu buric apare de obicei pentru că pentru unii proprietari animalele de companie sunt ca niște copii. În acest sens, ei examinează în mod constant corpul animalului pentru a identifica diferite patologii. Observând ceva neobișnuit, ei pot trage alarma și pot merge la clinică. În practică, acestea pot fi trăsături fiziologice ale structurii corpului. Cunoscând caracteristicile corpului pisicilor, puteți evita astfel de incidente..

Informațiile despre cicatrice pe abdomen și localizarea acesteia la animal pot fi utile proprietarului, deoarece aceste cunoștințe vor ajuta la observarea unei hernii ombilicale sau a altor patologii în timp..

Caracteristicile fiziologiei

Toate pisicile au buric, la fel ca alte mamifere. Prezența unei cicatrici speciale pe abdomen se datorează faptului că pisoii se hrănesc din corpul mamei în timpul sarcinii. Toți nutrienții și oxigenul intră în corpul lor prin cordonul ombilical. Ea leagă fiecare pisoi de mama.

După nașterea descendenților și ieșirea placentei, pisica roade independent cordonul ombilical. Apoi își linge rănile. Deoarece saliva animalului conține substanțe cu proprietăți antiseptice, acestea se vindecă rapid. După ce resturile cordonului ombilical cad, cicatricea devine aproape invizibilă, prin urmare, la examinare, nu poate fi văzută.

Numai în cazuri rare, buricul pisoilor rămâne mare pentru o lungă perioadă de timp. Pot apărea roșeață sau descărcare purulentă. Motivul pentru astfel de fenomene este pătrunderea infecției într-o plagă deschisă. Chiar și intervenția umană în procesul nașterii sau îngrijirea necorespunzătoare a bebelușilor după naștere poate provoca un proces inflamator.

Pisică și pisoi

unde este

Unii oameni nu pot găsi unde este buricul pisicii. Acest lucru se datorează faptului că nu are nimic de-a face cu buricul la oameni. În exterior, este o cicatrice mică. La pisicile mici, poate fi roz și mai proeminent, dar în timp se estompează și devine minusculă. În plus, corpul animalelor este acoperit cu lână, sub un strat din care este dificil să observi cicatrici pe piele..

Pentru a afla unde este situat buricul pisicii, trebuie să urmați pași simpli:

  1. Așezați animalul pe spate.
  2. Examinați cu atenție abdomenul, acordând atenție părții inferioare.
  3. O zonă mică, palidă, fără păr va fi buricul. La pisici, se află între mameloanele inferioare..

Găsirea unei cicatrici la animalele fără păr este mai ușoară. Deoarece lâna nu crește pe urmele cordonului ombilical, dacă se găsește accidental, proprietarii confundă buricul cu lichen sau alte boli dermatologice..

De obicei, o cicatrice nu cauzează niciun inconvenient proprietarului său și servește doar ca un memento al conexiunii intrauterine cu corpul mamei. În cazuri rare, își poate schimba forma, dimensiunea sau culoarea. Dacă observați modificări, nu amânați vizita la medic, deoarece acestea pot indica dezvoltarea unei hernii ombilicale sau a unei alte boli.

Unde este buricul pisicii

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisicile au buric