Instrucțiuni detaliate pentru utilizarea unguentului cu aversectină pentru câini

Unguent cu aversectină

În acest articol, voi vorbi în detaliu despre unguentul cu aversectină în medicina veterinară. Voi enumera mecanismul acțiunii sale, în care cazuri ar trebui luată și voi indica doza medicamentului care tratează. Vă voi spune despre posibilele efecte secundare.

Forma de eliberare și compoziția unguentului cu aversectină

La prag - o vară caldă minunată de vară. Dar proprietarii de animale de companie - pisicile și câinii trebuie să fie deosebit de atenți la animalele de companie în această perioadă a anului, deoarece în acest moment se activează în special căpușele, puricii, păduchii și alte persoane care parazitează animalele de companie.

În acest sens, trebuie să vă completați trusa veterinară cu un remediu eficient - unguent cu aversectină, care vă va ajuta să vindecați animalele de companie și păsările de tot felul de persoane dăunătoare, nedorite..

Produs ambalat în borcane polimerice, cu o capacitate de 15,30 sau 500 g. Principalul ingredient activ este aversectina C, al cărui conținut este de 0,5 mg la 1 g de unguent, restul sunt substanțe auxiliare.

Are o gamă largă de activități antiparazitare menite să distrugă căpușele sarcoptoide și ixodide, puricii, păduchii, păduchii și larvele acestora. Mecanismul de acțiune al aversectinei C este efectul său rapid asupra celulelor paraziților și larvelor.

Când este aplicată pe pielea unui câine sau a unei pisici, aversectina C produce un efect de contact în acele locuri în care se acumulează paraziți (piele, foliculi de păr, glande sebacee).
Disponibil în borcane polimerice de diferite dimensiuni
Disponibil în cutii de polimer de diferite dimensiuni

Mecanism de acțiune și indicații de utilizare

Aversectina C afectează ionii de clor (valoarea lor), își exercită efectul asupra celulelor parazite, intrând prin membrane. Ținta principală este canalele sensibile ale paraziților. Intrând pe ele, substanța activă schimbă comportamentul obișnuit al impulsurilor nervoase, ceea ce duce la paralizia și moartea lor..

Utilizat pentru tratarea următoarelor boli ale câinilor și pisicilor:

  • sorcoptoză, notoedroză, otodectoză (tipuri infecțioase de boli cauzate de acarienii scabiei, în care există o pierdere puternică a părului la animale);
  • demodicoză (infecția animalelor cu căpușe care trăiesc nu numai în scalp, ci și pe organele interne, limba, ganglionii limfatici);
  • entomozează (infecția animalelor cu purici, păduchi, păduchi).
Demodecoză
Demodecoză

Doze și instrucțiuni de utilizare

Unguentul se aplică extern sau intern (în auriculă).

Doza este de 0,2-0,3 g pe 1 pătrat. vezi pielea.

Este foarte important să luați în considerare următoarele: atunci când aplicați unguentul pe părți ale pielii în locuri accesibile animalelor, este imperativ să vă puneți un bot sau un guler sub formă de pâlnie de plastic.

Înainte de aplicare, zonele afectate ale pielii trebuie clătite bine și șterse. Apoi, folosind un tampon de bumbac, frecați-l bine în piele.

Pentru a ușura frecarea în piele, preîncălziți folia de plastic în apă fierbinte și apoi efectuați procedurile necesare.

Înainte de a aplica pe canalul urechii (urechea) animalului, este necesar să curățați auriculele bine de cruste și să tăiați părul. După aplicare, auriculul este pliat în jumătate și masat la bază.

Când se tratează sorcoptoza, notoedroza, otodectoza la animale, cursul tratamentului se efectuează de două ori, cu un interval între cursurile de 5-7 zile. În timpul tratamentului, unguentul este frecat pe piele în timpul zilei de 2 până la 5 ori, în funcție de complexitatea și neglijarea bolii.

Când se tratează demodicoza la animale, în funcție de forma sa (scuamoasă, pustulară sau mixtă), cursul tratamentului se efectuează respectiv - de 3 ori, de 7 ori și de 7 ori cu intervale între tratamente timp de 5-7 zile. Dar, în același timp, este foarte important să se țină seama de faptul că medicamentele antibacteriene interne sunt utilizate și pentru tratarea eficientă a acestei boli..

Unguentul se aplică extern sau intern (în auriculă)
Unguentul se aplică extern sau intern (în auriculă)

Pentru a vindeca entomoza (puricii și păduchii), nu este nevoie să spălați pielea sau să îndepărtați părul din zonele afectate. În aceste cazuri, unguentul este frecat cu mișcări împotriva creșterii părului animalului cu un tampon de bumbac în locuri inaccesibile pentru lins..

Tratamentul se efectuează de două ori cu un interval între cursuri timp de 7-10 zile. Pentru un tratament mai eficient și mai rapid, este de asemenea necesar să curățați în mod regulat așternutul și covoarele animalelor..

Efecte secundare și contraindicații

Conform efectului său, este o substanță cu un nivel scăzut de toxicitate, prin urmare este bine tolerată de animale și nu le irită pielea. Chiar și cu tratamentul pe termen lung al animalelor cu acesta, nu provoacă reacții adverse.

Cu toate acestea, medicii veterinari nu recomandă tratarea cu unguent a animalelor slabe, a femelelor însărcinate și care alăptează, a cățelușilor și a pisicuților cu vârsta mai mică de două luni. În plus, o contraindicație pentru utilizare este sensibilitatea crescută a animalului dvs. la constituenții (componentele) acestuia.

Condiții de depozitare și termen de valabilitate

Perioada de valabilitate a medicamentului este de 2 ani..

Este necesar să depozitați tubul la îndemâna copiilor, protejat de lumina directă a soarelui, de camere bine ventilate, la o temperatură a aerului de 4 până la 20 de grade.

Analogi și preț

Un analog este novertin unguent
Un analog este novertin unguent

Un analog este unguentul novertin, deoarece principalul său ingredient activ este și aversectina C. În plus, după o consultare obligatorie cu un medic veterinar, puteți utiliza unguente care conțin sulf, gel amidel, gel ivermec, doramectină..

Unguentul cu aversectină este un medicament ieftin, accesibil, care poate fi achiziționat în farmacii la un preț de 60 de ruble. per pachet 15 g.

Acesta este un remediu foarte bun și eficient pentru tratarea animalelor de companie acasă împotriva puricilor, păduchilor, păduchilor și căpușelor parazitare. După ce ați citit cu atenție instrucțiunile de utilizare, nu vă va fi dificil să vă vindecați animalul iubit cu succes..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Instrucțiuni detaliate pentru utilizarea unguentului cu aversectină pentru câini