Instrucțiuni detaliate pentru utilizarea medicamentului dironet pentru câini

Dironet pentru câini

În acest articol voi vorbi despre medicamentul Dironet. Voi enumera toate componentele care sunt incluse în compoziție, voi descrie forma de lansare. Vă voi spune cum funcționează Dironet și vă voi oferi instrucțiuni de utilizare pentru câini. Voi descrie metoda de aplicare, voi enumera contraindicațiile și efectele secundare. Vă spun dacă Dironet are analogi și care este costul acestuia.

Compoziția și forma de eliberare a medicamentului Dironet pentru câini

Dironet este un remediu eficient care vizează distrugerea helmintilor. Principalele componente sunt praziquantelul, ivermectina și pantoatul pirantel.

Există două forme de lansare la vânzare:

 1. Pastile. Au o nuanță cuprinsă între gri și gălbui. Pe de o parte, acestea sunt separate printr-o bandă (linie), pe de altă parte, există un model sub formă de scut și cruce. Medicamentul este ambalat în blistere cu 6 comprimate și apoi plasat într-o cutie de marcă împreună cu instrucțiunile.
 2. Suspensie. Un lichid galben gros precipită, astfel încât sticla trebuie agitată înainte de utilizare. Produsul este turnat în sticle de plastic maro închis de 10 ml, apoi sunt ambalate în cutii de marcă cu inscripția spot-on, împreună cu instrucțiuni și un seringă-distribuitor.
Dironet este disponibil sub formă de tablete și picături pe greabăn
Dironet este disponibil sub formă de tablete și picături pe greabăn

Mecanism de acțiune și indicații de utilizare

Praziquantel afectează viermii.

Substanța crește permeabilitatea celulelor lor, ceea ce duce la paralizia helmintului. Același efect îl are și componenta pamoatului de pirantel.

Ivermectina, care face parte din Dironet, acționează asupra dirofilariilor, care parazitează corpul câinelui. Întrerupe conducerea impulsurilor de la terminațiile nervoase, schimbă fluxul de clor din corpul parazitului. Ca urmare, helmintul paralizează și, ca urmare, moare.

Indicațiile de utilizare sunt următoarele:

 • prevenirea dirofilariozei;
 • prevenirea helmintiazei (nematode, cestode sau tenii) și tratamentul invaziilor.
Pirantela pamoat atinge concentrația maximă în sânge în decurs de 2-4 ore de la ingestie, ivermectină - după 9 ore. Se excretă din corp în timpul zilei cu fecale și urină.

Instrucțiuni de utilizare și calculul dozelor

Medicamentul este hrănit animalelor o dată în timpul mesei de dimineață. Suspensia poate fi adăugată în mâncare sau turnată direct în gura câinelui. Tabletele sunt hrănite cu o bucată din delicatesa ta preferată, cu mâncare sau puse cu forța pe rădăcina limbii.

Înainte de a administra suspensia, agitați bine pentru a dizolva precipitatul. Tabletele pot fi zdrobite în pulbere, turnate în furaje sau diluate în puțină apă.

Dozajul medicamentului este calculat în greutate
Dozajul medicamentului este calculat în greutate

Dozajul se calculează în greutate:

 • Suspensie. 1 ml pe 1 kilogram de greutate corporală. Dacă animalul de companie cântărește mai puțin de 500 de grame, adăugați 0,3 ml de apă la volumul necesar al suspensiei și agitați bine.
 • Pastile. 1 bucată la 10 kilograme de greutate. Este permisă împărțirea comprimatului pentru a obține doza dorită.
Cu dirofilarioza, medicamentul este alimentat animalului la fiecare 30 de zile pentru a distruge microfilarii (larvele dirofilaria). Aceeași schemă este utilizată pentru a preveni dirofilarioza în timpul sezonului de activitate a țânțarilor..

Efecte secundare și posibile contraindicații

Efectele secundare sunt rare și numai cu intoleranță individuală la unele componente. Nu se recomandă administrarea medicamentului câinilor din rase bobtail, sheltie, collie și mestizii lor.

Nu administrați medicamentul în următoarele situații:

 • vârsta câinilor este de până la 3 săptămâni;
 • animale în perioada de gestație și hrănire a descendenților;
 • animale de companie care suferă de infecție;
 • câinii care se recuperează după o boală gravă.
Dronet nu trebuie administrat câinilor în timpul recuperării după boală.
Dronet nu trebuie administrat câinilor în timpul recuperării după boală.

Nu administrați Dironet împreună cu medicamente care sunt derivați de piperazină, deoarece acest lucru poate slăbi efectul medicamentului.

Data de expirare și regulile de stocare

Comprimatele și suspensia sunt depozitate separat de alimente, într-un loc întunecat, protejat de lumina directă a soarelui. Ar trebui să se asigure că copiii și animalele de companie nu ajung la medicament.

Temperatura de depozitare a tabletelor este de la 0 la +25 grade, durata de valabilitate este de 2 ani. Suspensia își păstrează proprietățile pe tot parcursul anului la temperaturi de la 0 la +20 grade.

Cost și analogi

Unul dintre analogii Dironet este Milbemax
Unul dintre analogii Dironet este Milbemax

Prețul unui pachet de tablete (6 bucăți) variază de la 250 la 300 de ruble. O sticlă de suspensie are un cost de 200-250r.

Medicamentul Dironet poate fi înlocuit cu următoarele medicamente (dar numai dacă animalul de companie suferă de helmiți rotunzi sau cu bandă):

 • Milbemax. O formulare eficientă, dar costisitoare pentru tablete. Potrivit pentru deparazitare câini mici și pui. Ingredientele active sunt milbemicină oximă și praziquantel.
 • Prazicid. Baza compoziției este pirantel pamoat și praziquantel. Medicamentul este disponibil în suspensie și tablete. Eficace împotriva benzii și a helminților rotunzi.
 • Caniquantel. Compoziția include praziquantel și fenbendazol. Disponibil sub formă de pilule.

Dironet este un medicament eficient a cărui acțiune vizează nu numai distrugerea tinerilor și a viermilor, ci și eliminarea dirofilariilor și a larvelor acestora. Are un cost redus și se găsește în multe magazine de animale de companie și farmacii veterinare..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Instrucțiuni detaliate pentru utilizarea medicamentului dironet pentru câini