Hrana pentru câini forza (forza 10)

Marca Forza 10 se remarcă printre toate alimentele pentru animale de companie produse astăzi în lume - mâncare pentru câini super premium produsă în Italia. Potrivit producătorului, toate rațiile acestui brand sunt fabricate exclusiv din produse naturale, iar toate proteinele de origine animală sunt obținute prin creșterea animalelor non-intensive. Aceasta înseamnă că carnea și ingredientele din carne nu conțin hormoni de creștere, antibiotice și alte substanțe care sunt utilizate în creșterea în masă a animalelor și a păsărilor. Să vedem dacă într-adevăr așa este și dacă aceste fluxuri merită recenziile lor pozitive..

Toată hrana pentru câini marca Forza este fabricată în Italia de fabrica SANYpet din Bagnoli di Sopra. Creatorul și inspiratorul ideologic al acestor diete este dr. Sergio Canello, un veterinar de renume care a scris numeroase lucrări științifice despre nutriția animalelor..

Potrivit lui Canello, majoritatea bolilor animalelor de companie sunt asociate cu mâncarea lor sau, mai bine zis, cu carnea din care este fabricat acest aliment. Ca rezultat al cercetării și al studiului minuțios al problemei, au fost create rețete care exclud aditivii pentru animale care dăunează corpului animalului de companie de la intrarea în hrana pentru câini a lui Forza. Prin urmare, conform producătorului, toate tipurile de diete Forz sunt garantate că nu conțin aditivi chimici și reziduuri farmacologice..

 1. Întreținerea este o linie de hrană de zi cu zi. Toate meniurile din acest grup sunt destinate hranei zilnice a câinilor sănătoși..
 2. Dieta - o linie de rețete pentru animale predispuse la alergii alimentare, precum și animale de companie care sunt sensibile la substanțele farmacologice și chimice din alimente.
 3. Active Line - diete care ajută animalele de companie cu patologii de sănătate. Cu suplimentele necesare, aceste diete ajută organismul să facă față bolilor.
 4. Bio - o serie de formule în care se utilizează numai produse naturale, fără conservanți artificiali.
 5. Domnul. Fructe - hrană pentru patru picioare cu adaos de diverse fructe, conținând mulți antioxidanți eficienți.

Fiecare dintre aceste linii de hrană pentru câini Forza conține mai multe diete diferite, cel mai adesea clasificate după mărimea animalelor, vârsta și bolile sau intoleranțele alimentare..

Evaluarea și analiza compoziției furajelor

Pentru un studiu mai detaliat al compoziției hranei pentru câini Forts 10, am ales rația din seria de întreținere numită FORZA10 Întreținere medie cu pui și cartofi - o hrană recomandată ca hrană zilnică pentru câinii de talie medie, cu sănătate bună și fără alergii alimentare și, de asemenea, au primit cele mai multe recenzii..

Să aruncăm o privire asupra valorii energetice și nutriționale:

proteină24%rata normală
grăsimi și uleiuri12%admisibil
umiditatenouă%in limite normale
cenușă brută7%in medie
celuloză2,4%conținut mai puțin general acceptat

Valoare energetică: 3453 kcal / kg - 14,5 MJ / kg.

Din păcate, producătorul nu a indicat valoarea exactă a procentului din fiecare ingredient. Prin urmare, vom trece de la regula conform căreia toate componentele furajelor sunt menționate în ordinea descreșterii fracției de masă a acestei materii prime în produsul final..

Deci, compoziția alimentelor pentru câinii forturi 10 este următoarea: porumb, sorg alb, proteine ​​de pui procesate - 14%, orez, făină de pește alb, cartofi - 5%, grăsime de pui, drojdie de bere, ulei de pește, tort de sfeclă, minerale, drojdie deshidratată , FOS, Yucca Shidigera.

Să recunoaștem - compoziția nu este bogată. Pe baza listei, devine evident că hrana pentru câini Forza conține mult porumb (porumb) și sorg, dar foarte puțină carne sănătoasă și hrănitoare. De asemenea, conține orez și cartofi, care împreună cu porumb și sorg oferă doar un procent imens din componenta vegetală. Astfel de alimente pot fi greu atribuite segmentului super-premium - și chiar și carnea crudă cultivată biologic nu economisește aici..

Proteină

Conținutul indicat în compoziția furajelor de 24% constă din 14% proteine ​​de pui și o cantitate mică de făină de pește. Restul sunt proteine ​​vegetale. Sincer, acest lucru nu este suficient și sunt necesare mult mai multă carne și componente din carne pentru o nutriție bună..

Grăsimi

Uleiurile de pui și de pește sunt un lucru bun. Aceste componente vor asigura cea mai bună asimilare a componentei grase și nu vor provoca intoleranță nici în cele mai delicate stomacuri..

Glucidele

Principala sursă de carbohidrați este cerealele și cartofii. Componenta glucidică reprezintă aproximativ 45% din compoziție. Acesta este un indicator foarte mare și o parte semnificativă a acestor componente nu va fi deloc absorbită. Putem spune că cerealele acționează în acest caz ca un material de umplutură care face produsul mai ieftin.

Din acest motiv, mâncarea pentru câini Forza 10 primește recenzii contradictorii. Cineva nu acordă atenție cerealelor și pune cel mai mare scor, iar unii crescători subestimează mult ratingul general al hranei tocmai din cauza conținutului de cereale în majoritatea covârșitoare.

Componente suplimentare

Componente suplimentare indicate în hrana pentru câini forza 10:

 • Pulpa de sfeclă este o sursă de fibre, dar există încă dezbateri cu privire la utilitatea acestui produs..
 • Drojdie - adăugată pentru a ajuta digestia, însă provoacă adesea reacții alergice.
 • Elementele minerale sunt aditivi utili care asigură funcționarea normală a corpului canin.
 • Grăsimile polinesaturate Omega 3 și Omega 6 sunt un plus cert. Vitamine și antioxidanți benefici și sănătoși.
 • Complex vitaminic - conform producătorului, rețeta conține toate vitaminele necesare în dieta zilnică.
 • Rozmarin medicinal - este un conservant excelent pentru grăsimi.

Avantajele și dezavantajele dietelor

Avantajele hranei pentru câini fortsa 10 includ următoarele puncte:

Printre avantajele tuturor liniilor acestui producător, merită menționat conținutul cărnii din fermele în care antibioticele și aditivii farmacologici nu sunt folosiți pentru cultivarea materiilor prime din carne. De asemenea, un punct pozitiv este prezența complexelor minerale și vitaminice. Un alt plus este gama largă de diete pentru animalele de companie cu diverse boli. Acest lucru face posibilă alegerea nutriției individuale și menținerea corpului în momentele de exacerbare a bolilor cronice.

Dezavantajele hranei pentru câini forza, am atribui următoarele puncte:

 1. Principalul și cel mai important dezavantaj este conținutul uriaș de cereale și cartofi. Acest lucru face produsul mai ieftin, dar nu aduce beneficii sau valoare nutrițională. Recenziile despre hrana pentru câini Forza iau adesea în considerare acest punct și aproape toți proprietarii de mustață consideră acest lucru un dezavantaj.
 2. Există, de asemenea, mai multe ingrediente controversate în furaje, inclusiv pulpa de sfeclă și drojdia..
 3. Dezavantajul include și absența pe site-ul producătorului a procentului din fiecare componentă. Ce este aceasta - o încercare de a ascunde compoziția reală sau o supraveghere - nu știm, dar acest lucru nu se întâmplă cu feed-uri de înaltă calitate, deoarece o compoziție bogată este mândria și avantajul lor.

Opinii despre hrana pentru câini Forza 10 (Forza 10)

Pe Internet, nu există foarte multe recenzii despre mâncarea pentru câini Forza 10. Poate că acest lucru se datorează apariției recente a alimentelor pe piață, dar într-un fel sau altul, am ales câteva dintre cele mai strălucitoare:

Elena Vladimirovna, crescător din Beijing:

"Unul dintre animalele de companie a dezvoltat conjunctivită severă. Medicul nostru a recomandat dieta activă oftalmică Forza 10. Această hrană pentru câini, judecând după recenzii, are un efect benefic asupra tuturor bolilor oculare și știți - a ajutat! În câteva săptămâni, Daisy a încetat să se acreze și, în timp, conjunctivita a dispărut complet! Sunt foarte incantat!"

Serghei, ciobanesc german:

„După ce am aflat că mâncarea nu era potrivită pentru câinele meu, am decis să schimb marca. Alegerea întreținerii pentru rasele mari cu cerbi și cartofi. Totul pare să fie ok - neamțul meu mănâncă cu plăcere, se simte grozav, dar porția a crescut cu aproape jumătate! Dacă urmați recomandările, animalul nu se înghesuie singur, dacă îi dați suficient, mâncarea zboară doar! Aparent, nu este suficient de hrănitor, deoarece intrarea dispare. În rest - mâncare normală ".

În ciuda tuturor căutărilor noastre, nu am putut găsi recenzii reale ale medicilor veterinari despre hrana pentru câini Forza 10. Dacă luăm în considerare faptul că creatorul furajului este el însuși un veterinar eminent, atunci putem crede că toate proprietățile dietetice și medicinale declarate sunt cel mai probabil să existe. Cu toate acestea, nu ne angajăm să afirmăm acest lucru.!

Recenzie despre hrana pentru câini Fortsa 10

Preț

Pentru comparație cu alte mărci, iată câteva etichete de preț din magazinele online:
Forza 10 Întreținere medie cu pește:

 • 15 kg - 3900r.,
 • 2 kg - 603r.

Forza 10 Active Line renal:

4kg - 1940r.

Dieta medie Forza 10:

 • 12 kg - 3180r.
 • 1,5 kg - 515 RUB.

În comparație cu alte feed-uri poziționate ca super-premium, prețurile pentru această marcă par puțin prea mari, dar merită luat în considerare faptul că feed-urile au un efect medicinal și hipoalergenic. În general, mâncarea nu este suficient de rea și se potrivește multor proprietari care sunt îngrijorați de sănătatea animalului de companie. Dar compoziția controversată și politica de prețuri ușor umflate devin o muscă neplăcută în unguent..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Hrana pentru câini forza (forza 10)