Mâncare super premium pentru câini

Împărțirea furajelor în clase este un concept condiționat. A fost inventat pentru a facilita cumpărătorului să navigheze printre numărul mare de mărci care își declară produsul ca fiind cel mai bun și să aleagă hrana pentru animalul de companie în conformitate cu principiile și capacitățile lor financiare..

Nu există mai mult de cinci astfel de clase în total, iar rațiile super-premium sunt una dintre cele mai bune modalități de a crește un câine sănătos și frumos (dacă clasa declarată de producător nu este o formalitate goală). O analiză a compoziției furajelor și a observațiilor pe termen lung ale proprietarilor de animale, de multe ori verificând empiric aceste informații, vor ajuta la determinarea modului în care alimentele îndeplinesc standardele de calitate..

Avantajele alimentării super premium

Alimentele super-premium de calitate au avantaje față de alte clase de alimente pentru câini, și anume:

 • Sunt complet echilibrate în compoziție.

 • Aceste alimente sunt clasificate (pui, adulți).
 • Sunt oferite diverse linii pentru câinii cu caracteristici fiziologice și de sănătate (greutate excesiva, digestie sensibilă, probleme de piele și lână), și există diete pentru animale care nu sunt potrivite pentru hrana normală.
 • Animale de companie cu alergii pentru componentele alimentare veți găsi întotdeauna o opțiune de dietă decentă.

Trebuie remarcat faptul că nici țara în care este produs furajul, nici „simbolismul” și recunoașterea companiei nu au nicio legătură cu calitatea produselor..

De asemenea, nu are sens să numim mâncarea „top-end”, făcând referire la lista uriașă de ingrediente din compoziție. Singurul lucru care contează este calitatea și cantitatea materiilor prime, metoda de producție și absența produselor potențial inadecvate pentru câini..

Compoziție de alimentare super premium

Dezvoltatorii de produse alimentare premium pentru animale de companie susțin că au tot ce au nevoie pentru sănătatea animalelor de companie în produsele lor pentru câini.

O hrană completă trebuie să conțină toți nutrienții de care au nevoie animalele - un procent ridicat de proteine, grăsimi, puțini carbohidrați, fibre esențiale și un complex de vitamine și minerale.

Un câine, ca prădător, are nevoie de proteine ​​animale. În timp ce industria modernă a hranei pentru animale de companie și-a făcut drum spre dietele vegetariene, aceasta este mai mult o excepție de la regulă. Pentru construirea celulelor de organe, pentru funcționarea normală a sistemelor corpului, câinele are nevoie de aminoacizi, al căror furnizor este carne. Cu cât sunt mai „naturale” materiile prime puse în producție, cu atât mai bine.

Cele mai demne mărci includ:

 • Alimente proteice (carne, carne de pasăre, pește) în primele rânduri ale listei de ingrediente.
 • Suplimente sănătoase de origine naturală (condroprotectori, prebiotice, extracte din plante și plante pentru digestie și imunitate).
 • Surse animale de uleiuri sau grăsimi.
 • Culturi „sigure” care nu cauzează alergii la câini sau alte surse de fibre (mazăre, cartofi).
 • Numai conservanți și arome naturale.

Materiile prime (în special proteinele) trebuie să fie cât mai detaliate posibil (în termeni procentuali), astfel încât cumpărătorul să înțeleagă exact ce proporție din anumite substanțe nutritive va primi câinele său împreună cu mâncarea.

Pentru rațiile super premium, următorii indicatori vor fi optimi:

 • proteine ​​- 25-30%;
 • grăsimi - 14-17%;
 • fibre - 2-4%;

Cu un conținut total de produse din carne în compoziția de cel puțin 40%.

Evaluarea celei mai bune alimente super premium pentru câini

Evaluarea celor mai bune alimente super premium pentru câini se bazează pe o analiză a compoziției rațiilor și a altor indicatori tipici pentru hrana industrială de acest rang..

Acana (Akana)

Scurtă descriere a abordării companiei canadiene Acana (Akana) la producția de furaje - utilizarea materiilor prime proaspete din carne și pește în cantități mari, absența cerealelor ieftine, a proteinelor vegetale și a grăsimilor. Sortimentul este impresionant și împărțit în categorii: rații standard de carne cu o cantitate mică de boabe, rații monoproteice, o gamă largă de alimente fără cereale, inclusiv rații pentru câini de diferite vârste și condiții fiziologice, precum și alimente bogate în proteine, fără cereale..

Unele poziții ale alimentelor Akana conțin până la 70% din componente din carne - acesta este pe bună dreptate una dintre cele mai bune mărci pentru câini.

Orijen (Origen)

Conceptul mărcii canadiene Orijen (Origen) este eliberarea de produse care sunt identice maxim cu dieta carnivorelor. Ca urmare, producția de diete cu un conținut ridicat de componente din carne (până la 90%). Materii prime - atât carne proaspătă și deshidratată, cât și organe interne, precum și oase și părți articulare ale carcaselor.

Gama mărcii este un aliment complet uscat și liofilizat pentru câini de diferite grupe de vârstă (pentru animale de companie cu nevoi clasice și speciale). Compania produce și bunătăți.

Innova EVO (Innova Evo)

Dietele uscate și umede Innova EVO sunt făcute în America. Nu există cereale și cartofi în dietă. Gama include diete de pelete de diferite dimensiuni pentru rase mari și mici de câini de toate vârstele. Producția de furaje ia în considerare, de asemenea, nevoile speciale ale câinilor, precum și nivelul lor de activitate.

Astăzi este una dintre cele mai bune mărci de hrană pentru câini din lume, ținând cont de cerințele lor ridicate de proteine ​​animale. Din păcate, este imposibil să cumperi acest aliment pe rafturile din magazinele din orașele rusești, iar magazinele online oferă un sortiment destul de slab..

Farmina (Farmina)

Echipamentele de înaltă tehnologie utilizate de compania italiană Farmina (Farmina) vă permit să produceți produse de foarte bună calitate (atât uscate, cât și umede), cu un conținut ridicat de proteine ​​și o cantitate mică de cereale cu un indice glicemic scăzut..

Portofoliul producătorului include linia Cibao, furajele N cu cereale mici și fără cereale&D (până la 70% din ingredientele din carne din compoziție). Alimentele sunt împărțite în categorii: pui, câini adulți din diferite grupuri de rase. Disponibil și pentru câinii predispuși la alergii.

Evaluarea nutriției diferitelor grupuri este ambiguă. Cu toate acestea, printre vasta gamă de alimente, puteți alege rații pentru câine în conformitate cu stilul său de viață și caracteristicile fiziologice, fără a face pretenții la calitate și să vă asigurați că mâncarea este perfectă pentru animalul de companie. Acest lucru se aplică pe deplin seriei N fără cereale&D, o dietă exemplară bogată în proteine ​​pentru câini.

Brit Care (Brit Care)

Marcă cehă Brit produce mai multe linii de hrană pentru câini, printre care există o serie super-premium Brit Care (Brit Kare). La producerea hranei, se iau în considerare criteriile de vârstă, caracteristicile rasei, există linii și diete fără cereale pentru câinii cu probleme de sănătate (digestie sensibilă, alergii, supraponderalitate). Brit produce, de asemenea, nutriția cu monoproteine, o serie de alimente pentru animale de companie pentru animalele de companie care au nevoie de îngrijire specială și conserve..

În general, rațiile Brit Care au o compoziție bună de ingrediente, un conținut ridicat de componente din carne (30-50%), surse naturale de grăsimi animale și o gamă largă de aditivi naturali. Alimentele britanice nu sunt clasificate pe un nivel ridicat de carbohidrați (pe baza unei felii medii de analiză a compoziției).

Monge

Marcă italiană Monge de zeci de ani a fost plăcut consumatorilor săi cu o gamă largă de bunuri și calitatea produselor. Portofoliul producătorului include mai multe grupuri de produse uscate și alimentare care iau în considerare nevoile nutriționale ale câinilor în diferite etape ale vieții - de la pui la vârstnici, animale de companie cu nevoi speciale și diete pentru câinii alergici (diete fără proteine ​​și fără cereale și o serie de alimente cu vânat). De asemenea, compania produce diete și alimente umede..

Un avantaj incontestabil care vă permite să evaluați calitatea produselor Monge este abordarea de a lucra cu materii prime proteice (se utilizează produse necongelate, care vă permite să păstrați un beneficiu maxim în granule), o cantitate mare de proteine ​​animale (aproximativ 50%), precum și o mică rată de alimentare zilnică, ceea ce indică o digestibilitate. Cu toate acestea, prezența cerealelor de calitate scăzută în compoziții și decodificarea vagă a unor ingrediente scade ratingul general..

Vârf

Cele patru rații uscate super-premium Summit sunt produse de compania canadiană Petcurean, specializată și în producția de holistică Calitate superioară. Gama mărcii include poziții pentru pui, adulți, câini cu o constituție grea și o formulă ușoară pentru animalele de companie supraponderale.

Compozițiile dietelor conțin materii prime proteice de înaltă calitate și produse vegetale, surse valoroase de grăsimi vegetale și animale, precum și o mulțime de aditivi utili care iau în considerare particularitățile dezvoltării câinelui - atât în ​​adolescență, cât și în etapa adultă a vieții. Cu toate acestea, lista ingredientelor nu este detaliată în compoziție și este imposibil să se determine exact ce procent de proteine ​​sau grăsimi este conținut în furaje..

Prima alegere (Fest Choice)

Brandul canadian 1-st Choice (Fest Choice) are o gamă largă de produse, inclusiv o linie fără cereale pentru câinii care suferă de alergii alimentare. Portofoliul mărcii include alimente pentru pui, câini adulți și seniori, ținând cont de diverși factori (stilul de viață, înclinația spre boli, diferențele de rasă).

Mâncarea de prima alegere conține surse de proteine ​​de înaltă calitate (în principal sub formă de făină), grăsimi animale și uleiuri vegetale, precum și suplimente care sunt benefice pentru sănătatea câinilor. Proporția de produse din carne este optimă pentru fiecare categorie de alimente. Cu toate acestea, componenta bogată în carbohidrați și lipsa de specificități în descrierea surselor de materii prime (adesea fără a specifica ponderea exactă) scad ratingul general al rațiilor.

Arden Grange

Marca britanică de furaje Arden Grange (Arden Grange) nu conține ingrediente artificiale, ingrediente bogate în glicemie, precum și sare și zahăr. Gama mărcii este largă: există alimente pentru pui, juniori, câini adulți și seniori, ținând cont de mărime, stilul de viață și intoleranțele individuale la componentele alimentare, precum și dietele fără cereale. Compania produce, de asemenea, delicatese într-un mic sortiment.

Există destul de multe surse de proteine ​​în hrana mărcii, dar aproape toate sunt prezente sub formă uscată.. Prezența unui număr mare dintre cele mai valoroase surse de carbohidrați - orez și porumb scade evaluarea nutriției, la fel ca și lipsa de detalii în indicarea fracțiilor de masă ale componentelor unor poziții.

Ferma lui Duke (Ferma Dukes)

Produse de marcă Ferma lui Duke (Ferma Dukes) produs în Marea Britanie și include mai multe grupuri de alimente uscate și umede: diete clasice de zi cu zi, alimente fără cereale și diete pentru animalele de companie cu intoleranțe alimentare. Există hrană pentru pui, câini adulți și seniori din toate grupele de rasă, precum și delicii.

Dietele fără cereale se remarcă printre liniile de alimentare, care au într-adevăr un procent ridicat de proteine ​​în compoziție, surse bune de grăsimi animale și o mulțime de aditivi utili. Alte furaje conțin gluten de orez și porumb, iar proteinele animale nu sunt specificate în compoziție, deși se distinge printr-o bogată varietate de specii.

Grandin

Hrana pentru câini Grandin (Grandin) este produsă în Europa din materii prime de înaltă calitate și, după cum informează site-ul, conține 50-80% din componente din carne în compoziție. La realizarea rațiilor, materiile prime nu sunt impregnate cu apă, ceea ce este o caracteristică specială a procesului tehnologic, ceea ce duce la o palatabilitate ridicată a produsului final.

Gama mărcii este limitată la doar câteva linii - pentru pui și adulți de rase mici, mari și toate rasele. Portofoliul mărcii include și conserve.

Compoziția alimentelor este carne proaspătă și uscată, grăsime animală și un complex de aditivi utili. Un rating ridicat al ratingului acestei mărci este împiedicat de formularea vagă a listei de ingrediente și de o cantitate suficient de mare de carbohidrați, care sunt furnizați de orez și porumb..

Belcando (Belcando)

Furajele Belcando fără cereale uscate și umede sunt produse în Germania și conțin 50-80% ingrediente din carne (conform asigurărilor producătorului). Gama mărcii este largă și include mai multe grupuri de alimente pentru câini de toate categoriile de vârstă, ținând cont de nevoile speciale ale animalelor de companie. Alimentele hipoalergenice (inclusiv alimentele monoproteice) sunt deosebit de populare. Alimentele umede sunt produse sub formă de păianjeni (pliculețe) și conserve.

Evaluarea formulărilor Belcando este ambiguă, la fel și recenziile proprietarilor de câini. Portofoliul mărcii include, de asemenea, diete bune, cu o cantitate suficientă de componente proteice, dar în masa totală compoziția ingredientelor din furaje este estompată, sursele de materii prime proteice indicate prin concepte generale nu sunt indicate. În medie, dietele conțin un procent prea mare de carbohidrați pentru a fi evitat de câini.

Bosch (Bosch)

Toate rațiile Bosch (Bosch) sunt produse în Germania, într-o singură fabrică cu linii de înaltă tehnologie, ceea ce vă permite să păstrați beneficiul maxim din materiile prime din produsul finit. Sortimentul de linii - hrană pentru pui și adulți, diferind în ceea ce privește nivelul de nutrienți (în funcție de mărimea animalului de companie și de gradul de activitate al acestuia). Portofoliul mărcii include și alimente „funcționale” pentru câini cu caracteristici fiziologice, precum și delicii.

Nu există suficiente componente din carne în dietele Bosch pentru a susține că dietele au un echilibru nutritiv bun. Componentele nu sunt specificate din punct de vedere al compoziției și al procentului; în general, alimentele sunt bogate în carbohidrați. Excepția este seria Soft de mese holistice fără cereale - diete semi-umede pe bază de carne proaspătă.

Bozita (Bozita)

Brandul suedez Bozita produce alimente uscate și umede pentru câini în două categorii: Bozita Naturals și Bozita Robur. Acestea sunt produse complete pentru pui, juniori și animale de companie adulte cu diferite grade de activitate, ținând cont și de diferențele de rasă.

Compozițiile sunt foarte controversate: deși portofoliul mărcii include diete fără cereale, precum și conserve cu un conținut ridicat de proteine, analiza generală arată un conținut scăzut de proteine ​​animale și o cantitate mare de carbohidrați din cerealele ieftine (în dietele uscate).

Compozițiile nu sunt specifice, nu există aditivi speciali în furaje pentru a menține sănătatea articulațiilor în cazurile în care este necesar. Bozita este apreciată de proprietarii de câini pentru gama bună de alimente umede într-un pachet special sigilat (tetra pak).

Nero Gold (Nero Gold)

Țara de origine a hranei pentru câini Nero Gold (Nero Gold) - Olanda. Alimentele nu conțin alimente care pot fi dăunătoare câinilor cu alergii alimentare, iar conținutul de nutrienți este optim pentru fiecare categorie de alimente. Sortimentul este reprezentat de hrană pentru pui și câini adulți de diferite grupuri de rase și grade de activitate. Există, de asemenea, linii pentru digestia sensibilă și controlul greutății. Compania produce și conserve.

Formulările dietetice conțin atât substanțe nutritive, cât și umpluturi goale (orez și porumb în vrac). Este posibil ca aceste alimente bogate în carbohidrați, cu o digestibilitate redusă și o mulțime de fibre să nu ofere pe deplin unui câine multă energie. Proporția reală de proteine ​​nu poate fi calculată din motivul că producătorul nu a indicat procentul de ingrediente din compoziție.

Almo Nature

Compania italiană pentru producția de alimente uscate și umede pentru animale de companie și tratează Almo Nature (Almo Nature) produce două unități de hrană pentru câini - monoproteină (alternativă) și holistică (holistică). Potrivit atât pentru pui, cât și pentru câini de rase diferite. Cantitatea declarată de proteine ​​este de 50-75%.

Compoziția dietelor este în general mixtă. Cu un conținut ridicat declarat de proteine ​​animale în furajele holistice, cantitatea sa este nesemnificativă, iar compoziția nu este specificată atât în ​​ceea ce privește ingredientele, cât și în procente..

Eukanuba (Eukanuba)

Brandul Eukanuba, care s-a anunțat pentru prima dată în Statele Unite, este acum produs în Rusia. Sortimentul de linii este destul de larg, deși producția mai multor articole importante (diete) a fost întreruptă recent, iar compoziția furajelor în sine nu s-a schimbat în bine. În rețeaua de vânzări, puteți cumpăra alimente uscate pentru câini de orice vârstă și grupe de rase, precum și mai multe tipuri de păianjeni.

Analiza compozițiilor ne permite să acordăm o notă destul de mică alimentelor Eukanuba: formulări vagi sunt utilizate în lista ingredientelor, sursele de proteine ​​și grăsimi sunt neclare, iar prezența grâului în liniile de sus ale listei indică umplerea cu balast a peletelor furajere cu una dintre cele mai inadecvate cereale pentru câini..

Mâncare super premium pentru cățeluși

Un aspect important al creșterii caninilor tineri este înțelegerea caracteristicilor fiziologice ale organismului în creștere (cererea crescută a puiilor pentru componentele cărnii). Pe lângă o proporție mare de proteine, grăsimile ar trebui să fie prezente și în furaje - este mai bine dacă sunt de origine animală..

Dintre varietatea de diete, cele mai demne sunt alimentele Acana, Orijen, Farmina.

Mâncare super premium pentru câinii seniori

Particularitatea hrănirii câinilor în vârstă este nivelul redus de calorii din dietă asociat cu o schimbare a metabolismului în organism. Proteinele animale sunt la fel de importante pentru câinii mai în vârstă ca și pentru câinii tineri, dar calitatea este mai importantă decât vracul. Furajele trebuie să conțină cantitatea optimă de proteine, grăsimi, componente speciale pentru sănătatea articulațiilor, susținerea inimii și să ia în considerare tendința animalelor de companie la indigestie și obezitate asociate unui stil de viață sedentar..

Top trei mărci conform acestor criterii: Monge, Origen, Brit Care.

Hrana super premium pentru rasele mici

Animalele de companie mici, în vrac, au un metabolism ridicat, ceea ce determină arderea rapidă a energiei, ceea ce necesită reaprovizionarea acesteia. Dietele bogate în proteine ​​și grăsimi sunt excelente pentru hrănirea raselor de câini mici. Cu toate acestea, este necesar să se țină seama de caracteristicile rasei acestei categorii de animale - slăbiciune a ligamentelor la unii reprezentanți, tendință la obezitate - toate aceste aspecte ar trebui luate în considerare atunci când se hrănește un animal de companie. De asemenea, ar trebui să acordați atenție mărimii peletelor din furaje, potrivite pentru structura maxilarului..

Unele dintre cele mai bune diete pentru câinii de rasă mică - Farmina, Acana, Monge.

Mâncare super premium pentru rasele mari

Consumul de câini mari are propriile sale caracteristici. Împreună cu alte rase, câinii mari au nevoie, de asemenea, de o proporție ridicată de proteine ​​animale în hrana lor, dar tendința către obezitate datorată activității scăzute a majorității molosilor necesită un nivel mai scăzut de grăsime. De asemenea, suplimente speciale ar trebui să fie prezente în dietă pentru a menține articulațiile sănătoase..

Printre feed-urile super premium, cele mai bune sunt Monge, Innova Evo, Farmina.

Mâncare veterinară pentru câini

Alimentele veterinare nu sunt adesea un segment din categoria alimentelor super premium, cu toate acestea, există mai multe mărci care oferă diete animalelor de companie și în această clasă de hrană pentru câini. Prezența în portofoliul mărcii de diete pentru câinii care suferă de diverse boli este foarte convenabilă pentru proprietari, deoarece în cazul în care un animal de companie trebuie să fie trecut la hrană veterinară, nu este necesar să se schimbe marca alimentelor, care de obicei afectează negativ sănătatea animalului de companie..

Companii producătoare care produc împreună cu alimente și diete zilnice: Monge, Brit.

Sunt necesare vitamine și suplimente atunci când hrănești câini Super Premium?

Furajele super-bune bune sunt complete și nu necesită hrănire suplimentară a animalelor cu carne sau vitamine. Pentru ca câinele să obțină tot ce are nevoie din hrană, dieta trebuie selectată în funcție de nevoile animalului de companie, concentrându-se pe caracteristicile rasei sale și înclinația spre boli. Dacă hrana este selectată corect, nu este nevoie să se administreze vitamine și aditivi suplimentari.

Cum să alegeți mâncarea potrivită pentru câini

Atunci când alegeți hrana pentru un câine, este necesar să se ia în considerare parametri precum vârsta, fizicul (caracteristicile rasei), tendința către alergii, stilul de viață și alți factori. Multe mărci produc alimente care iau în considerare aspecte ale fiziologiei câinilor și chiar a poftei de mâncare: au fost dezvoltate linii speciale de hrană pentru câinii mici, cu gust plăcut, atât pe segmentul uscat, cât și pe cel umed..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Mâncare super premium pentru câini