Creveți de cireșe: descriere, tipuri, conținut în acvariu, boli

Creveți de cireșeCei mai mulți dintre noi suntem obișnuiți cu creveții roșii sau mai des roz doar când sunt gătite pe masa de cină. Cu toate acestea, aceste creaturi mici și excepțional de pașnice au câștigat din ce în ce mai mult inimile acvaristilor în ultima vreme..

Habitat

Locuința acestor creaturi drăguțe este insula chineză Taiwan, deși rudele lor cele mai apropiate, numite neocaridine, locuiesc în lacuri, râuri calme și cursuri de pădure din Japonia, sudul Chinei, Hawaii și Coreea. În condiții naturale, neocaridinele arată discret, ceea ce le permite să se deghizeze cu succes, deoarece pur și simplu nu au altă protecție împotriva numeroșilor dușmani.Creveți de cireșeCarapacea lor fragilă nu poate servi drept protecție, fiind mulțumită de funcția coloanei vertebrale externe, deoarece nevertebratele nu au una internă. Culoarea roșie, care în sălbăticie ar fi pur și simplu suicidă pentru acești reprezentanți ai artropodelor, a fost prezentată creveților de către crescătorii germani.

Știați? Invertebratele includ 97 la sută din toate speciile de animale existente în prezent pe planetă..

Descriere

Este o creatură foarte mică, atingând o lungime medie de 1,5 cm în lungime și foarte rar crescând până la maximum 4 cm. Pentru dimensiunea sa mică, cireșul este uneori numit creveți guppy.. Ghearele și picioarele sunt vopsite cu un model marmorat sub formă de puncte deschise pe un fundal întunecat, mustățile sunt albe și roz, iar corpul roșu sau roz în culoarea sa este instabil, în funcție de temperatură, intensitatea luminii, tipul de mâncare schimbă nuanțele în mai strălucitoare sau se estompează.

Citiți și despre, cum să crești creveți de acvariu, și ce este asta Creveți Riley.
Aceste creaturi sunt foarte mobile, ștergând în mod constant acvariul în căutare de hrană. Adesea ei năpârlesc, aruncând scoicile care devin strânse până la fund, ceea ce aruncă acvariștii fără experiență în panică. Ei percep acest proces natural ca pe o boală..Creveți de cireșe

Vizualizări

Familia acestui creveț include 150 de specii, dintre care cele mai populare printre acvaristi sunt:

 1. Creveți galbeni, care diferă de cele de cireșe doar prin culoare și veselie sporită. Aceste creaturi amuzante și viu colorate, care au fost crescute de crescătorii japonezi, nu sunt degeaba numite canari.. Creveti galbeni
 2. Cristal roșu numită creveți colorare foarte spectaculoasă sub formă de dungi roșii aprinse pe un fundal alb. Din păcate, această specie nu este recomandată pentru reproducerea intensivă, deoarece reprezentanții săi, datorită traversării strâns legate, rezistă slab dificultăților mediului.. Cristal roșu
 3. Arlechini sunt, de asemenea, vopsite în roșu și alb și sunt creaturi în miniatură de numai 1,2 cm lungime. Acești creveți sunt extrem de timizi, ceea ce nu este surprinzător având în vedere lipsa lor completă de apărare în fața realităților lumii înconjurătoare.. Arlechini
 4. Amano - acest nume este dat creveților verzi, decorați cu o dungă mai deschisă de-a lungul spatelui și pete maronii de-a lungul părților laterale. Această specie este foarte utilă pentru menținerea acvariului curat, deoarece distruge algele dăunătoare, dar este foarte pretențioasă în ceea ce privește reproducerea..Amano
 5. Nasuri roșii creveții nu au nas roșu, sau chiar niciun nas, dar sunt numiți ca o glumă pentru pata roșie situată în fața capului. Aceștia sunt cei mai mari indivizi dintre rudele lor apropiate, atingând o lungime medie de 4 cm. De asemenea, fac o treabă bună de a face față algelor dăunătoare.. Creveți cu nas roșu
 6. Creveți Riley sunt campioni în variabilitatea culorii. Există deja exemplare albastre, portocalii, roșii, verzi, pestrițe și aproape transparente. Material excelent pentru crescători cu mare variabilitate și experimentare ușoară.Creveți Riley

Transport și adaptare

Aceste creaturi fără apărare experimentează un stres sever în timpul transportului și al relocării. Prin urmare, acest proces trebuie să respecte anumite reguli:

 1. Transportul trebuie să aibă loc într-un ritm lent și cât mai atent posibil.
 2. Înainte de transport, o plantă sau mușchi subacvatic trebuie așezată într-un recipient cu creveți (cel mai adesea se folosește o pungă de plastic cu apă), care va proteja artropodele de agitare.
 3. Temperatura apei din punga cu creveți ar trebui să fie aceeași cu temperatura apei din recipientul în care sunt mutate cireșele. Pentru a face acest lucru, pachetul trebuie așezat în acvariu, turnând apă de acvariu în porțiuni mici..
 4. Înainte de a adăuga noi cireșe într-un acvariu în care trăiesc deja alți artropode, este necesar să păstreze noii coloniști în carantină într-un adăpost temporar, în care nu există altă creatură vie, dar există vegetație, substrat, mușchi și adăposturi..
 5. Când cireșele sunt mutate în cele din urmă în acvariu, vor experimenta din nou stresul, așa că trebuie să fiți pregătiți pentru ca muta de masă să înceapă din nou, iar femelele vor începe să vărsă ouă.
Știați? Ouăle de creveți fertilizate au o rezervă de vitalitate fenomenală. Dintr-un ou complet uscat cu un embrion, după ce acesta intră în apă, un prăjit poate să iasă după câteva ore.

Îngrijire și întreținere în acvariu

Mărimea acvariului în care trăiesc cireșele depinde de cantitatea lor originală. Pentru o turmă mică, este suficient un volum de zece litri. Dar, deoarece acești creveți sunt predispuși la reproducere rapidă și abundentă, ar trebui să vă gândiți la acest lucru în avans și să pregătiți rezervorul de patruzeci de litri cel mai potrivit pentru populația domestică de creveți. Creveții sunt creaturi gregare, se simt cel mai confortabil într-o echipă formată din cel puțin o duzină de rude.Creveți de cireșeTemperatura optimă a apei ar trebui să fie în intervalul 18-25 grade, pH-ul acidității necesare este de 6,5-8. O atenție deosebită ar trebui acordată durității apei, deoarece la creveții moi nu pot pur și simplu să-și formeze complet coaja, prin urmare se recomandă apă dură medie. Cu toată pretenția lor, cireșele pur și simplu nu tolerează prezența cuprului și amoniacului în apă. În plus, este necesară o schimbare săptămânală a unei treimi din apă..

Experții recomandă să nu lanseze astfel de pești în același corp de apă cu crustacee: astronot, pește clovn, piranha cu diamante, arowana, ciclazom și ciclide.
Este necesară aerisirea, dar ar trebui evitate bulele mari de aer care creează mișcări nedorite ale apei. Există, de asemenea, cerințe speciale pentru filtru, deoarece bebelușii care tocmai au ieșit din ouă pot intra în versiunea sa standard. Un filtru cu burete este de dorit pentru cireșe. Pentru sol, este cel mai potrivit un strat de pietricele întunecate de dimensiuni medii de 2 cm grosime. Iar dintre alge, cele mai preferabile sunt plantele acvatice cu frunze mici și mușchi.
afla, merită să păstrați crabi într-un acvariu.

Cel mai bine este să plantați următoarele plante în acvariu:

 • mușchi javanez;
 • riccia;
 • flacără;
 • Feriga indiană;
 • lamariopsis;
 • Mușchi de Crăciun;
 • cladophora.
mușchi javanezMușchiul javanez este aproape ideal pentru un acvariu de cireșe. În plus față de calitățile sale pur pur decorative, se menționează adesea că păstrează excelent particulele de hrană cu care se hrănesc creveții și servește ca refugiu de încredere atât pentru adulți în timpul năvălirii, cât și pentru alevin..

Hrănire

Creveții de cireșe sunt extrem de nepretențioși în alimente și mănâncă aproape tot ce este comestibil care intră în acvariu. Nici măcar nu disprețuiesc cadavrele rudelor lor moarte, peștii, melcii și alte creaturi vii, deși sunt creaturi iubitoare de pace. Aceștia acționează doar ca ordonanți ai casei lor, pentru care acvaristii nu pot decât să le fie recunoscători. Se observă că, dacă aceste creaturi trăiesc într-un recipient plantat cu plante, împreună cu pești, atunci nu pot fi hrănite deloc, deoarece sunt perfect bine hrănite cu alimente pentru pești. Când este izolat, creveții trebuie hrăniți des, dar nu prea abundent..creveții mănâncăCele mai reușite feed-uri s-au dovedit din următoarele produse:

 • vierme de sânge înghețat;
 • dafnie;
 • patrunjel congelat, vinete, ardei gras, dovlecei;
 • frunze de stejar, salcie, arțar;
 • morcovi tineri;
 • frunze de păpădie;
 • frunze de urzică;
 • spanac;
 • castraveți;
 • dovlecei fiert.

Compatibilitate cu alți locuitori

S-a observat că mini-guppii Endler sunt vecini aproape ideali pentru cireșe. Din anumite motive, în societatea acestor pești mici și pașnici, creveții se reproduc în mod deosebit intens.creveți cu peșteCireșele trăiesc, de asemenea, bine în cartier cu:

 • spadasini;
 • comun guppy;
 • gourami;
 • somn;
 • pește zebră;
 • neonii comun;
 • cardinali;
 • molii.

Conținutul comun al creveților este complet contraindicat împreună cu:

 • scalari;
 • ciclide.

Cum să păstrezi culoarea

În mijlocul persoanelor care se reproduc rapid în acvariu, puteți observa din ce în ce mai des că magnifica culoare cireșă a creveților devine mai palidă cu fiecare nouă generație. O cale de ieșire din această situație este plantarea exemplarelor cele mai neprezentabile din acvariu și adăugarea de noi reprezentanți sub formă de indivizi strălucitori, pentru achiziționarea cărora va trebui să le furcați.hrană pentru crevețiPentru a menține luminozitatea culorii la reprezentanții populației existente, ar trebui să acordați atenție tipului și calității furajelor. Alimentele vii și congelate fac ca culorile cojii de creveți să fie suculente și bogate, iar fulgii deseori deprima aceste culori. Furajele speciale pentru creveți contribuie, de asemenea, la intensitatea culorii.

Important! Solul din acvariu trebuie să fie cu siguranță întunecat, altfel culoarea roșie aprinsă a cireșelor va începe să se estompeze considerabil, deoarece creveții vor începe să se adapteze la fundalul deschis al fundului.

Cum să îi spui unei femei dintr-un bărbat

Bărbații acestei specii de creveți sunt mai mici decât prietenii lor și, spre deosebire de aceiași guppi, au o culoare mai puțin suculentă. În plus, femela are o coadă mai largă, adaptată pentru purtarea ouălor. Prin prezența ouălor sub formă de ciorchini galbeni sub coadă și pe picioare, este mai ușor să se facă distincția imediat între masculi și femele.

Pentru păstrarea confortabilă a creveților în acvariu, veți fi interesați să știți, cum se determină duritatea apei și temperatura optimă a apei.

Reproducerea

Dacă proprietarul creveților nu își propune obiective speciale de reproducere, atunci creșterea acestor creaturi nu este deosebit de dificilă. Când există niște creveți în acvariu și alți pești sunt prezenți, atunci peștii sunt cel mai bine plantați, deoarece chiar și cei mai pașnici dintre ei pot mânca, din întâmplare, animale tinere. Dacă populația de cireșe este deja solidă, iar procesul de reproducere a luat forme violente, atunci prezența peștilor este chiar utilă pentru subțierea populației de creveți în creștere rapidă..CrevetăPortarea ouălor fertilizate de către o femelă cu o medie de 25 de ouă durează aproximativ 3 săptămâni. Pe măsură ce se coc, culoarea verde sau galbenă a ouălor capătă o nuanță închisă. Puii ieșiți din ouă, de aproximativ un milimetru în lungime, arată ca niște copii foarte reduse ale părinților lor. Prima dată după naștere, se ascund în desișurile algelor și se hrănesc cu plancton și biofilm. În doar câteva zile, femela este din nou gata să poarte o nouă porție de ouă. Așadar, în fiecare an, ea poate suporta descendenți de aproximativ 10 ori..

Boli

Cel mai adesea, acești reprezentanți ai artropodelor suferă de paraziți care pătrund sub coajă, în branhii, mușchi și chiar în inimă. Cireșele lovite de ele sunt condamnate.

Important! Infecțiile fungice sunt extrem de periculoase pentru creveți, practic nu sunt supuse niciunui tratament.
crevetăAcest lucru se întâmplă în principal în acvariile supraaglomerate, iar infecția apare cel mai adesea prin noii veniți nou veniți. Acesta este motivul pentru care carantina menționată mai sus este atât de importantă.. Prezența cuprului în apă este extrem de periculoasă pentru artropode. Poate pătrunde în acvariu prin utilizarea îngrășămintelor pentru plante subacvatice. De asemenea, potrivit experților, moartea cireșelor imediat după năpârlire poate apărea din cauza unei deficiențe de iod sau calciu în furaje..
Următoarele sunt adesea folosite ca plante pentru acvariu: hornwort, Marsilia, mușchi javanez și cryptocoryne.
Cireșele trăiesc 1-2 ani, în funcție de condițiile de detenție și de temperatura apei. Câștigând popularitate, creaturile drăguțe, colorate și pașnice devin pe bună dreptate oaspeți bineveniți în multe acvarii de pe planetă. Forfota lor inofensivă face plăcere ochiului, calmează nervii, iar prezența unor astfel de creaturi în acvariu îl face mai divers și mai frumos.

Video: cireș de creveți -

Recenzii

Cel mai important criteriu este nepretenția lor. Nu sunt la fel de sensibili la compoziția apei ca, de exemplu, cristalele de creveți. Prin urmare, dacă aveți puțină experiență în menținerea unui acvariu și menținerea parametrilor apei (cum ar fi aciditatea, duritatea, conținutul de produse de degradare organică din apă ...) strict la un anumit nivel, Crevetele Cireșe sunt primii atenți.."Cireșe" reproduceți bine într-un acvariu. Aproape imediat după introducerea lor într-o casă nouă, femelele au început să meargă cu caviar. Când femela este gata să se înmulțească, pe spatele ei puteți vedea o culoare gălbuie "şa". Aceasta creează caviar. După fertilizare, femelele așează ouă sub coadă, între picioarele înotătoare. Acolo poate fi deja examinat corespunzător. Apropo, este destul de ușor să distingi un bărbat de o femeie. Femelele sunt mai mari și mai strălucitoare.

Sweet_Gloom

https://irecommend.ru/content/kak-soderzhat-kakikh-sosedei-vybrat-moi-opyt-mnogo-foto

Aceste creaturi se hrănesc. potrivit aceluiași vânzător, toată lumea la rând, dar cel mai adesea, mănâncă doar resturile unei făini de pește. Nu sunt capricioși când pleacă. Dacă credeți că există surse de internet, atunci acesta este, în general, cel mai nepretențios creveți de apă dulce și este perfect pentru un acvarist novice..

Și ceea ce este încă bun în cazul meu este că fiica mea cea mică Maya le-a plăcut. acum copilul, venit de la grădiniță, aleargă nu la televizor cu desene animate, ci la acvariu - urmăriți jocuri de creveți.

VikingOnLine

https://otzovik.com/review_127893.html

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Creveți de cireșe: descriere, tipuri, conținut în acvariu, boli