Există miros de la iepurii decorativi?

Când începeți un nou membru de familie pufos acasă, nu trebuie doar să-i pregătiți o locuință confortabilă, mâncare de înaltă calitate, ci și să rezolvați o serie de probleme. Mulți oameni care decid să aibă un iepure sunt îngrijorați de întrebarea: iepurii decorativi împuțesc. Articolul discută despre cauzele unui miros neplăcut și despre modul de a face față acestuia.

Posibile cauze ale mirosului urât

Intensitatea cu care mirosul este eliberat la iepurii decorativi depinde de:

  • condițiile de detenție;
  • vârstă;
  • rase;
  • dimensiuni;
  • podea;
  • calitatea hranei.

Un miros neplăcut poate apărea atunci când:

  • tulburări ale tractului gastro-intestinal, tulburări;
  • cistita, orice inflamație;
  • îngrijire slabă;
  • pubertate.

Este important să știm că, pe lângă mirosul natural, masculii au un secret special cu care marchează teritoriul. De asemenea, împrăștie fecale în jurul cuștii și a întregii zone accesibile, pulverizează urină pe colțuri și roagă tapetul. Bineînțeles, scaunul are un miros specific, mai ales pe vreme caldă. Mâncarea pe care iepurele o îngropă uneori în așternut poate provoca, de asemenea, un miros înțepător. Putrezește în timp și devine o sursă de duhoare.

Modalități de combatere a mirosului

Pentru a evita apariția unui miros urât în ​​cușcă, este suficient să curățați în mod regulat, să dezinfectați, să schimbați așternutul și așternutul pentru toaletă. Ideal pentru animalele de companie cu urechi, un tampon de fân, poate fi utilizat și pentru așternut rumeguș, așchii de lemn sau gunoi de pisici. Nu răspândiți ziare pe iepuri, deoarece cerneala de imprimare dăunează sănătății lor. Dacă cauza mirosului neplăcut este stomacul supărat, atunci, desigur, animalul trebuie vindecat și îndepărtat în cușcă..

Este important să alegeți așternutul potrivit. Ar trebui să absoarbă impuritățile, să fie ușor de curățat și să fie sigur pentru iepure..

Frecvența curățării depinde de mărimea cuștii și de anotimp. O cușcă mare poate fi curățată mai rar. Pe vreme caldă, curățarea trebuie făcută mai des, deoarece diferite microorganisme și bacterii se dezvoltă mai repede pe căldură. Procesul de descompunere este mai rapid, rezultând un miros neplăcut.

Când curățați, nu trebuie să utilizați substanțe chimice care sunt utilizate pentru curățarea obișnuită a apartamentului, deoarece acestea afectează negativ sănătatea urechilor. Colivia poate fi dezinfectată cu permanganat de potasiu sau oțet. Puteți usca cușca lângă baterie sau mai bine la soare. Este recomandabil să spălați cușca o dată pe zi și să schimbați tava cel puțin dimineața și seara și mai des.

După utilizare prelungită, un strat maro sau albicios poate apărea pe fundul cuștii. Ar trebui eliminat deoarece adăpostește bacterii care provoacă mirosul neplăcut. Puteți scăpa de placă cu acid citric sau acetic. Pentru aceasta, acidul se aplică pe fund și se spală după 30 de minute. Apoi ar trebui să curățați resturile și să clătiți tigaia. Dacă efectuați procedura des, fundul este curățat rapid..

Mirosul este influențat și de hrana dată animalelor. Dacă iepurii decorativi mănâncă multă mâncare verde suculentă și primesc multă apă, atunci fecalele nu sunt la fel de mirositoare. Îngrijirea iepurilor va fi mai ușoară dacă îi instruiți să fie o cutie de gunoi ca o pisică. Acest lucru necesită un efort, dar rezultatul va fi cu siguranță. Începeți antrenamentul la toaletă de la o vârstă fragedă.

În plus față de curățarea regulată, puteți face ocazional un iepure decorativ.

Este imposibil să se evite mirosul în timpul pubertății, singura modalitate este sterilizarea animalului. Dar acest lucru se poate face cu condiția ca creșterea iepurilor să nu fie planificată în viitor. Dacă iepurii decorativi nu se îngrijesc bine, pot acumula secreții în zonele inghinale. Puteți curăța glandele cu un tampon de bumbac înmuiat în ulei vegetal..

La bătrânețe, iepurele poate avea incontinență urinară, care, în mod natural, afectează apariția unui miros neplăcut. În acest caz, trebuie să vă aprovizionați cu scutece speciale și să le schimbați constant. Dacă urina animalului a început brusc să emită un „miros” neplăcut ascuțit, trebuie să vă contactați medicul veterinar, deoarece cauza poate fi boala renală.

Videoclip „Despre scăldatul iepurelui lui Tomik”

Videoclipul a filmat scăldând un iepure pe nume Tomik.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Există miros de la iepurii decorativi?