Rase de iepuri, cu fotografii și nume

Care sunt rasele de iepuriSingurul progenitor al tuturor speciilor moderne de iepuri este iepurele sălbatic european. Creșterea la domiciliu a început acum aproximativ 1500 de ani. Acest lucru se datorează primirii unor piei delicioase de carne și blană. Datorită fertilității crescute, oamenii au reușit să selecteze cei mai de succes indivizi.. În sălbăticie

, exemplarele defecte sunt eliminate în mod natural. În condiții artificiale, este posibil să se păstreze trăsături importante.

Rase de iepuri pentru reproducere la domiciliu, cu fotografie

Înainte de a crește iepuri în mod privat, trebuie să decideți asupra obiectivului. Toate tipurile sunt diferite, subdivizate în următoarele zone: carne, piele de carne, decorativă și blană. Crescătorii de animale începători, este mai bine să vă concentrați asupra condițiilor climatice locale. Sunt selectate rasele de iepuri cele mai adaptate acestora. Pentru a evita confuzia în această gamă de specii, sunt furnizate fotografii.

Rase de carne de iepure

Această categorie include persoanele fizice, câștigând rapid greutate vie. Cu o îngrijire adecvată și o dietă competentă, după 6 luni pot fi înfundați. Împărțirea categoriei de carne și blană de carne este mai degrabă simbolică. Cel mai adesea, crescătorii, care lucrează la obținerea unei blănuri bune, acordă prioritate calității cărnii. Din acest motiv, uneori, aceste două direcții se combină.

Cei mai populari pui de carne sunt:

 • Cele mai populare rase de iepuriCalifornian - obținut prin încrucișarea mai multor rase europene de iepuri. Foarte tenace, ușor de adaptat la diferite limite de temperatură. Sunt crescute atât în ​​regiunile nordice, cât și în oricare altele. Au un exterior exterior atractiv: blană pufoasă albă ca zăpada, pete negre-maronii pe urechi și nas. Un iepure adult are un corp de lungime medie, un cap mic și urechi scurte ridicate. Cu mușchii dezvoltați, este înzestrat cu un os ușor. Câștigă greutate de până la 5 kg în 2 luni. Activitatea masculilor duce la deseuri dese, fiecare dintre 8-9 iepuri.
 • Chinchilla sovietică este un hibrid creat din două specii: Giantul Alb și Chinchilla. Exemplarele adulte câștigă 4-5 kg ​​în 4 luni, cu forme de corp rotunjite și compacte. Lungimea corpului atinge 65-70 cm, circumferința pieptului este de 35-45 cm. Capul este de dimensiuni medii, cu urechi verticale. Au o blană densă bogată, o nuanță cenușie-albăstruie. Pe picioare și abdomen, este mai ușor. O caracteristică distinctivă este denivelarea culorii: partea de jos este gri intens, partea superioară este argintie, cu o ușoară albă, iar vârfurile sunt negre. Rasa este considerată maturarea timpurie și rezistentă la frig..
 • Negru-maroniu - trei tipuri de iepuri sunt considerați progenitori: Giantul Alb, Flandra și Albastru de Viena. Imediat izbitoare este capul său mare, cu urechi lungi, de aproximativ 18 cm. Corpul este alungit, de aproximativ 62 cm, iar pieptul este lat. Se remarcă prin spatele gras și laturile cărnoase, membrele groase alungite. Caracterizat de o grămadă groasă și alungită de piele, de culoare maro-negru. Greutatea medie a unui individ matur este de 6-7 kg.
 • Argint - obținut prin selecția selectivă a șampaniei de rasă. Reprezentanții interni sunt mai prolifici și mai duri. Urechi mici, erecte, etalate pe un cap compact. Trunchiul este de parametri medii, 55-57 cm lungime și pieptul cu o acoperire de până la 36 cm. Picioarele sunt bine musculoase și amplificate. În vârstă de până la 4 luni, animalele sunt de culoare negru intens, cu blițuri albe. Apoi, devin puțin mai ușori. Ideal pentru reproducere în regiunile cu bandă mijlocie.
 • Flandra - printre grupul de carne, se remarcă prin parametrii lor gigantici. Cu o îngrijire bună, pot crește în greutate până la 10 kg, cu o lungime a corpului de 70 kg. Un animal cu o dispoziție calmă și pașnică. Carnea lor este foarte fragedă și suculentă, iar blana lor este apreciată pentru densitatea și originalitatea culorii. În multe țări, această rasă specială este luată ca bază pentru reproducerea altora. Se întâmplă doar dificultăți în conținut. Iepurii au nașteri problematice, nu întotdeauna reușite.
 • Iepurele alb din Noua Zeelandă este o rasă rară pentru Rusia, dar ușor de crescut. Greutatea adultului este de aproximativ 6 kg, fără grăsimi. Scheletul este bine dezvoltat, capul este mic, iar urechile sunt scurte. Blana este de culoare alb pur, fără incluziuni străine. Iepurașii transportă odată până la 11-12 iepuri, pe care ei înșiși îi hrănesc cu lapte. Aceștia, la rândul lor, se îngrașă intens. Deja la 3 luni pot câștiga 3–3,5 kg. Cu conținut celular, nu simt disconfort.

În plus față de acești reprezentanți, puteți remarca Gigantul Gri. Această rasă de iepuri cultivat acasă.

Rase domestice de iepuri

Astfel de exemplare cu scop universal - atât pentru carne, cât și pentru piele. Sunt capabili să trăiască pe stradă sau acasă fără probleme. Pe vreme rece, pot îngheța. Prin urmare, acestea sunt echipate cu celule speciale în cameră.. Nu îi poți lăsa liberi, deoarece aceștia sunt îndrăgostiți să roască și să distrugă totul. Pentru comoditate, un strat de paie sau rumeguș este căptușit în partea inferioară a incintei. Următoarele tipuri sunt răspândite:

 • Cresterea iepurilorFluture - obișnuit să fie clasat printre rasa decorativă a iepurilor. Apoi au trecut cu Flandre și Viena albastră. Acum apreciat pentru performanțele sale ridicate, cu o pată neagră caracteristică pe față. Pot fi de diferite culori: alb, gri, albastru, maro. O bandă de rășină se întinde de-a lungul liniei coloanei vertebrale. Corpul este alungit - 55-56 cm, cu capul compact și urechile scurte, labele lungi. Scheletul este dezvoltat, spatele și pieptul sunt lărgite. Greutate - 4,5 kg.
 • Viena albastră este o specie hibridă pe cale de dispariție creată prin combinarea albastrului Flandre și a moravului. Poate fi atribuit tipului de piele de carne. Austria este considerată patria lor. Oferă carne de calitate cu indicatori de gust ridicat. Au o blană frumoasă pufoasă și moale, nuanță albastru-cenușie. Corpul este proporțional, capul îngrijit, cu urechile rotunjite.
 • Berbecul și-a luat numele pentru urechile sale lungi și agățate, ca ale berbecului. Animal, cu o față destul de drăguță. Există o mare varietate de culori: maro, gri, albastru, patat și altele. În funcție de specie, indicatorii variază: greutatea, culoarea, lungimea și densitatea blănii. Acești iepuri sunt crescuți pentru carne și piei. Soiul pitic este crescut ca animale de companie.
 • Rasa erminei este din Anglia. În secolul trecut, au fost aduși în țara noastră. Se remarcă prin extraordinara sa culoare alb-negru, corpul alungit și urechile de cerneală. Se adaptează bine condițiilor climatice dure. Adesea, sunt crescuți pentru blana lor proeminentă..
 • Marderul sovietic este un hibrid de două rase încrucișate de iepuri: Ermineeva și Chinchilla, cu adăugarea sângelui albastru al unor iepuri armeni. Rezultatul a fost o rasă extrem de indicativă în ceea ce privește exteriorul exterior. Au blana moale si captivanta, de culoare maro. Umbra poate varia de la mai deschisă la mai saturată. Se dezvoltă lent, este crescut exclusiv pentru a obține o piele de înaltă calitate.
 • Rex - Lansat ca urmare a inversării naturale a lui Flandre. Considerată ca o opțiune de blană, datorită pielii neobișnuite de pluș. Culoarea principală este castanul, cu inserții individuale ușoare. Pentru dispoziția lor plină de afecțiune și jucăuș, deseori ajung în casă.

Mulți reprezentanți interni sunt de tip pitic, care sunt divorțați din plăcere personală.. Copiilor le place să se joace cu ei, de vreme ce sunt amabili și primitori.

Rasele Downy Rabbit

Rasele Downy RabbitDintre toate speciile din această categorie, cele mai semnificative sunt Angora și White Down. Aceasta include și iepurele Kirov și Kursk. Sunt foarte prolifici, dar nu sunt întotdeauna capabili să hrănească toți puii..

Kirovsky este rezultatul hibridizării speciilor locale de vulpe arctice cu Angora. Fizicul este puternic și muscular, iar blana este aspră. Se elimină până la 400 de grame de puf pe an. Iepure Kursk, sa dovedit când a fost infuzat cu sânge de angora, Giantul Alb. Produce aproximativ 350-400 de grame de materii prime de blană pe an.

Persoanele cu blană se caracterizează prin teanc gros și lung de piele. Deci, crescătorii de iepuri apreciază:

 • Caracteristici ale îngrijirii cu roleAngora Down - indigenii din Turcia, de unde au fost exportați în alte țări europene. Corpul este dens, cu o structură cilindrică scurtată. Capul este mic, cu urechi scurte. Există: alb, gri și bej. Lungimea grămezii ajunge la 23-25 ​​cm. Pentru a obține puful, acestea sunt pieptănate în mod regulat și tăiate o dată pe sfert. Din fiecare unitate ies până la 200 g de materie primă valoroasă.
 • Puful alb este un hibrid de producție internă care a apărut în secolul trecut. Diferă în dimensiuni destul de mari, cu o greutate medie de 4 kg. Iepurii arată ca niște bile pufoase. Blana are o elasticitate crescută și o lungime de până la 15 cm. Rasa se adaptează bine zonei climatice medii.

Crescătorii lucrează neobosit la creșterea iepurilor cu caracteristici tehnice și decorative superioare. Prioritatea este pusă nu numai pe pielea de înaltă calitate și carne, dar și asupra abilității de adaptare la climă și infecții dure. Și ce rasă de iepuri să se reproducă în mod privat, fiecare alege în funcție de preferințe și interese.

Rase de iepuriDescrierea raselor de iepuriCare sunt rasele de iepuriSoiuri de iepuriRasa croicăCum să ai grijă de iepuriTipul părului de iepureIepuri AngoraPăstrarea iepureluiÎngrijirea iepurelui
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Rase de iepuri, cu fotografii și nume