Amadines: cum să distingi o femelă de un bărbat

AmadinesAmadinele câștigă popularitate ca animale de companie. Acest lucru se explică prin frumusețea lor, pretenția în îngrijire și mâncare, dimensiunile reduse și capacitatea de a ocupa puțin spațiu în apartament. Dacă sunteți interesat de cum să distingeți un bărbat de o femeie, atunci vă vom arăta mai multe moduri.

Cum să îi spui unei femei dintr-un bărbat

Deoarece cintezii sunt păsări care trăiesc în turme în sălbăticie, nu li se recomandă, de asemenea, să fie ținuți singuri acasă.. Cu siguranță au nevoie de rude pentru comunicare, jocuri și o distracție distractivă. În plus, dacă proprietarul nu poate comunica cu animalul de companie cu pene pentru o lungă perioadă de timp, o pasăre singură se poate plictisi, ceea ce cu siguranță îi va afecta negativ sănătatea..

Știați? Artistul francez contemporan Celeste Bourcier-Mougins a creat un proiect în care a înregistrat sunetele de cinteze pe care le făceau în timp ce mergeau pe corzile unei chitare electrice. Un astfel de „concert” cu 40 de cinteze zebră a fost prezentat în galerii celebre din Londra, Paris și Linz. Francezii au încercat, de asemenea, un concert de tobe, dar nu au reușit..

Dacă urmează să ascultați recomandarea și să aveți mai mulți cintezi, dar nu intenționați să le creați în același timp, trebuie să cumpărați persoane de același sex. Și pentru aceasta, este necesar să se stabilească atunci când cumpără unde sunt fetele și unde sunt băieții.Cinteze femele și masculineDacă achiziționați pui doar în scopul creșterii, atunci ar trebui să vă protejați de o surpriză neplăcută și de o lungă așteptare pentru descendenți atunci când dobândiți brusc persoane de același sex. Prin urmare, capacitatea de a distinge între sex și, în acest caz, vă va ajuta să nu faceți o greșeală atunci când alegeți.

Nu ar trebui să aveți încredere orbește în vânzătorii care vor pretinde că știu cu siguranță sexul păsării. Este mai bine să aplicați principiul „încredere, dar verificați” și verificați în mod independent corectitudinea persoanei care vă vinde păsări.

Verifică toate caracteristicile de păstrare și reproducere a cintezelor acasă.

Nu este întotdeauna ușor să distingi cine este în fața ta - o femeie sau un bărbat. La unele specii, culoarea ajută la înțelegerea acestui lucru, care, de regulă, este mai strălucitoare la masculi. În alte cazuri, atât fetița, cât și băiatul pot arăta exact la fel, și atunci va trebui să le ascultați vocile..Cinteze femele și masculine

Culoare

În funcție de culoarea penajului, femela și masculul diferă în următoarele specii și subspecii:

  1. Zebră: culoarea principală este cenușie; masculii au o notă maro-albă pe gât, care este separată de o dungă neagră începând din regiunea ochiului. Model zebră pe piept - alternând dungi întunecate și deschise, nuanță maro pe părți. Femela nu are această culoare.
  2. Roscata: numai masculul are capul roșu, pieptul, gâtul și burta maro și un model dungat.
  3. Gât roșu: masculii au o pata maro mai saturata pe piept pe fundalul culorii maronii principale. La femele, penajul este mai estompat, nu are culori strălucitoare și culoare roșie pe gât.
  4. Piept de castan: băieții au burtica albă ca zăpada, pieptul și părțile laterale cu dungi întunecate. Fetele au și dungi, dar sunt mult mai înguste, iar burta cu o nuanță gri.
  5. Aripi de bronz: masculii au mai mult negru pe cap și coadă decât femelele. În plus, la masculi, dungile verzi-bronz de pe laturi sunt vizibile, în timp ce la femele sunt neclare.
  6. Doliu: băiatul are o dungă neagră la capătul spatelui și la baza cozii; pene cu margine neagră cresc pe laturi. Fata are o bandă mult mai îngustă deasupra cozii, iar marginea de pe pene este mai ușoară.
Cinteze femele și masculine

Cântând

La acele specii în care dimorfismul sexual nu este exprimat în culoarea penajului, sexul este determinat de sunetele emise. De regulă, masculii cântă mai mult și mai frumos. Ei execută compoziții mai complexe. Dar femeile fie păstrează tăcerea de cele mai multe ori, fie scot sunete fragmentare. E greu să-i spui cântând.

Puteți auzi vocea păsărilor începând cu vârsta de 4-5 luni. Aceeași vârstă este recomandată pentru achiziționarea de cintezi.

La fel ca cintezul, papagalul ondulat este denumit și păsări cântătoare. Află mai multe despre cântăreți prieteni.

Cioc

Mărimea și culoarea ciocului pot determina, de asemenea, sexul păsării. Deci, în cinteze zebră, ciocul băiatului este vopsit într-o culoare roșie mai saturată, iar la fată este diluat cu o nuanță portocalie. De obicei, acest organ la masculi este mai mare..Cinteze femele și masculineO altă diferență este cocoașa de la baza ciocului, care este posedată de masculii unor specii.

Ce cinteze sunt cele mai frecvente

În lume există aproximativ 38 de tipuri de cintezi și aproximativ 300 de subspecii, care diferă în principal în culorile penajului. Vă vom prezenta cele mai populare.

Știați? Amadina a devenit a doua pasăre al cărei creier a fost studiat de oamenii de știință care au încercat să-și dea seama cum se naște o melodie în ea. Ca rezultat al cercetărilor, s-a dezvăluit că centrul vocal superior și nucleul acropallium sunt responsabile de cântat. Dacă este dezactivată, pasărea nu va mai putea trila.

Zebră

Acestea sunt păsări cu o dimensiune a corpului de până la 10 cm. Au un dimorfism sexual bine pronunțat la culoare: masculii au penaj și cioc strălucitor, femelele sunt decolorate.

În natură, cintezele zebră se găsesc în insulele Sunda Lesser, Australia, introduse în Puerto Rico, Portugalia și Statele Unite. Locuiesc în principal în câmpii, mai des nu departe de sursele de apă. Preferă să trăiască în turme de 50-100 de indivizi. Speranța de viață în sălbăticie - de la 5 la 10 ani.Cinteze zebrăÎn sălbăticie, există 2 subspecii ale acestor păsări - continent și insulă. A fost crescut un număr mare de soiuri de ciuperci domestice de zebră cu diferite culori. Acesta este cel mai popular tip pentru uz interior..

japonez

Cintezele japoneze au fost crescute de oameni, nu se găsesc în sălbăticie. Aceste păsări mici nu au același penaj frumos ca multe alte specii - penele lor sunt colorate în diferite nuanțe de bej și maro. Cu toate acestea, ele sunt pliate grațios și rafinate. Au un gât lung, un corp alungit, o coadă lungă în formă de evantai..

Important! Dacă intenționați să crească cinteze japoneze, atunci trebuie să selectați o pereche, astfel încât un partener să aibă o creastă pe cap, iar celălalt - Nu. Dacă 2 persoane sunt cu creaste, atunci descendenții se vor naște cu pete chel.

„Japonezii” se disting prin caracterul lor prietenos, dispoziția veselă, vocea melodică frumoasă, instinctul parental bine dezvoltat. Speranța de viață în captivitate este de 7-8 ani.Cinteze japoneze

Cu factură argintie

Aceste păsări locuiesc în pădurile ușoare ale continentului african. Lungimea corpului lor atinge 11 cm. Au o culoare plictisitoare de penaj. Capul, gâtul și ceafa sunt de culoare roșu-maroniu, spatele și aripile sunt maro închis, penele cozii sunt negre. Burta, părțile laterale și zona de sub coadă sunt de culoare gălbuie, bej sau albă. După cum sugerează și numele, aceste cinteze au un cioc argintiu..

Probabil că veți găsi util să vă familiarizați cu cele mai bune rase de papagali: alexandrin, Iubitorii lui Fisher, macaw cu aripi verzi, Cacatul lui Goffin, australian regal și gri cu coada roșie.

Ornitologii știu despre existența a 4 subspecii ale cintezelor sălbatice cu bec argintiu, care diferă ușor prin culoarea penelor lor. Multe soiuri ale acestor păsări au fost crescute în captivitate. Astfel de cinteze trăiesc lângă o persoană timp de până la 8 ani.Cinteze cu becuri argintii

Orez

Reprezentanții acestui soi se disting prin cel mai mare corp - lungimea acestuia ajunge la 13-15 cm. Indonezia este considerată patria lor, de unde s-au răspândit în întreaga lume. La un moment dat, cintezul alb de orez era un soi destul de popular - doar oamenii bogați își puteau permite..

Veți fi, de asemenea, interesat să citiți despre, cum se determină sexul unui hamster, și în special Dzungarian.

Cintezii de orez au capul și coada negre, obrajii albi, gri cu pieptul albastru, spatele și aripile, ciocul roșu aprins și pleoapele. Ciocul și pleoapele femelei sunt de culoare morcov.

„Risovka” este nepretențios și prietenos, prin urmare este popular printre crescători. Curiozitatea și veselia păsării o fac un obiect interesant de observat. Poate fi cușcat cu papagali. Cintezele de orez sunt mai rezistente decât alte soiuri și au o durată de viață mai lungă.Orez amadina

Cu piept de castan

Găsit pe malurile râurilor și lacurilor și ocazional în munții din Australia și Noua Guinee. Locuiesc în perechi, iar în timpul cuiburilor se adună în turme. În același timp, pot dăuna agriculturii, zburând pe câmpuri pentru a căuta hrană.

Femela și masculul se pot distinge prin linia neagră situată pe piept: la fete este mult mai îngustă decât la băieți. În plus, sânul femelei nu este alb, ci gri. În general, penele sunt colorate aproape la fel la ambele sexe. Cele mai frecvente păsări sunt cele cu capete cenușii, obraji și gât negri, piept de castan, burtă albă, spate gri deschis și aripi maro deschis..

Cintezii cu piept de castan sunt bine adaptați la locuința celulară. Au un caracter calm, echilibrat și se înțeleg bine pe același teritoriu cu alte specii..Amadina piept de castan

Gât roșu

Habitate de cinteze cu gât roșu - Africa de Sud-Est. Aceste păsări cresc până la 12 cm lungime. Au un penaj maro cu dungi transversale întunecate. Masculii au o dungă orizontală roșie pe gât și o pată de castan pe burtă. Când masculul stă, banda roșie seamănă cu litera V.

Luați în considerare toate complexitățile conținutului acasă: bufnițe, crossbill, cacadu, căprioarele și cioara neagra.

În captivitate, aceste păsări iubesc spațiul - voliere mari și cuști. Înțelegeți-vă bine cu orez, iarbă, cinteze roșii, precum și canari. Potrivit pentru conținut pentru începători.Finch cu gât roșu

Amadina Gould

Frunzele de aur trăiesc în Australia și sunt o specie pe cale de dispariție. Este dificil să-l confundați cu alte specii, deoarece se remarcă prin penajul său colorat și arată mai mult ca un papagal. Este aproape imposibil să distingem sexul păsărilor după culoare. Femelele au de obicei un penaj mai strălucitor, dar diferența dintre ele și masculi este neglijabilă.

Culoarea capului acestor păsări poate fi diferită - negru, roșu, galben. Se poate schimba și odată cu debutul pubertății. Se crede că culoarea penajului în zona capului indică temperamentul penei - de exemplu, indivizii cu o culoare roșie se comportă mai agresiv. Lungimea corpului cintezelor lui Gould nu depășește 11 cm.Amadina GouldAcest soi poate fi adesea găsit ca animal de companie, în ciuda faptului că este mai solicitant în ceea ce privește condițiile de viață și microclimatul interior decât reprezentanții altor specii. Cintezele Gould trăiesc până la 10 ani.

Important! Pentru o păstrare confortabilă a cintezelor lui Gould, ar trebui creat un regim de temperatură nu mai mic de +25 ° С, iar în timpul perioadei de cuibărire - nu mai mic de +28 ° С. Frigul și curentul de aer reprezintă un pericol pentru sănătate.

Deci, dacă trebuie să știți ce cinteză este în fața dvs. - un băiat sau o fată, trebuie să aruncați o privire mai atentă asupra culorii păsărilor: la masculi este mai strălucitor și mai bogat. Trebuie să le asculți cântatul: masculii cântă mai greu, mai mult și mai frumos. Și, de asemenea, acordați atenție ciocului: la băieți poate fi cocoșat, de dimensiuni mai mari și vopsit într-o culoare mai strălucitoare.

Video: cintezele lui Gould, conținut - o prezentare generală

Recenzii ale internauților cu privire la modul de determinare a sexului cintezelor

Sexul este ușor de determinat - masculul are o culoare mai strălucitoare și obraji portocalii. Masculul cântă foarte frumos și deseori, femelele, dimpotrivă, pot țipa și rareori. Comparați culoarea ciocurilor. La bărbați, ciocul este mai roșu, la femele arată mai mult ca portocaliu, morcov sau ceva de genul. Dacă nuanța ambelor este aceeași, atunci doi bărbați

JOC

https://volnistij-gorod.ru/kak-opredelit-pol-amadin-t4825.html#p179530

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Amadines: cum să distingi o femelă de un bărbat