5 Lucruri de ascuns bine dacă decideți să aveți un animal de companie

Înainte de a obține un animal de companie, ar trebui să vă amintiți că aceasta este o responsabilitate și că animalele pot fi capricioase, pot sparge lucrurile. Pentru a menține sănătatea animalului în siguranță, trebuie să ascundeți unele articole. Nu uitați însă că animalele sunt ca niște copii. Ai grijă de ele, dar nu uita să certezi, să refuzi ceea ce nu este permis, iar animalul tău de companie te va încânta cu un aspect strălucitor sănătos..

Pisica care mănâncă flori

Obiecte fragile

Animalelor, și în special pisicilor și câinilor, atunci când sunt de bună dispoziție, le place să alerge cu capul în jurul apartamentului / casei. Cunoscând această caracteristică, îndepărtați obiectele fragile de pe podeaua de pe podea și de pe noptiere mici (dacă ajung la înălțimea lor), de exemplu, vase de cristal, o vază veche, sticlărie. Animalul, din întâmplare, le poate atinge, rupe și răni. Dacă plecați de acasă, îndepărtați vasele și obiectele mici de pe mese - tot ceea ce poate fi rupt accidental ar trebui îndepărtat.
Cea mai bună opțiune este să îndepărtați lucrurile din spatele ușilor pereților și ale bufetelor, astfel încât animalul de companie să nu fie tentat să „se joace” cu aceste lucruri.

Dacă animalul este încă un bebeluș, asigurați-vă că obiectele mici (agrafe, butoane) sunt ascunse în siguranță, deoarece în timpul jocului animalul de companie le poate mesteca și înghiți.

Cos

Un alt „depozit” interzis, dar atât de dorit pentru obiectele animale și resturile de alimente este un coș de gunoi. Animalul poate fi otrăvit de coji de cârnați, pungi de plastic, oase și alte „comori” necomestibile.

Pentru a minimiza probabilitatea unor astfel de descoperiri neplăcute pentru animalul dvs. de companie, ascundeți coșul de gunoi departe de animal, astfel încât acesta să nu poată scoate nimic de acolo pentru el însuși. Cel mai bine este să-l curățați în spatele ușii închise de sub chiuvetă, deși există o opțiune ca copilul cu înțelepciune să învețe să o deschidă. Ei bine, scoateți gunoiul la timp, desigur..

Medicamente

Nu e de mirare că spun că animalele sunt copii. De asemenea, sunt interesați de tot ce este nou, dar ar trebui protejați împotriva produselor farmaceutice! Ele pot provoca daune ireparabile organismului. Toată lumea știe de mult că pisicile adoră mirosurile de mentol și valeriană, așa că țineți toate medicamentele blocate departe de animalul dvs. de companie..

Se pare că o altă caracteristică este un lucru cu adevărat periculos pentru un animal de companie - tampoane de sex feminin! Dacă animalul dvs. dorește să le roade, substanțele toxice pe care le conțin pot provoca otrăviri grave..

Plantele de apartament

Mulți proprietari de animale de companie sunt familiarizați cu această problemă: veniți acasă și găsiți vase de plante rupte pe podea. Pisicilor și câinilor le place să sapă sol în ghiveci, să muște frunzele și florile plantelor.
Unul dintre motivele acestui comportament este lipsa de vitamine. La magazinul pentru animale de companie, puteți cumpăra iarbă specială pentru animale care le va fi de folos, spre deosebire de plantele de apartament. Plantele speciale pentru animale curăță stomacul de fibrele de lână care pătrund în ele atunci când își linge blana.

Iar plantele obișnuite de interior ar trebui îndepărtate din câmpul vizual al animalelor de companie și plasate la o distanță inaccesibilă acestora. Pot fi așezate pe rafturi de perete, ghivece de flori suspendate, standuri înalte și stabile fixate ferm de perete sau podea.

Cu toate acestea, cel mai eficient mod de a descuraja „vânătoarea” de plante este de a pulveriza mirosul pe care animalele nu le plac atât de mult. Acestea pot fi spray-uri speciale pentru spațiile rezidențiale, deși este mai bine, desigur, să folosiți remedii populare. Animalele sunt, de asemenea, speriate de parfumul alcoolului medical. Puteți umezi bucăți mici de bumbac cu el și le puteți pune lângă plante. Mirosul de alcool rămâne mult timp după ce vata se usucă.

Fire

Când un animal de companie tocmai a venit acasă, firele devin adesea „jucăria” acestuia, dar dintr-un astfel de „joc” animalul poate primi un șoc electric puternic și poate muri. Cel mai bine este să înțărcați imediat animalul dintr-un obicei prost. Un bun factor de descurajare pentru pisici și câini va servi ca o coajă din diverse citrice - lămâi, portocale, mandarine. Este adevărat, crustele de uscare își pierd efectul, va trebui să întindeți tot timpul coaja proaspătă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 5 Lucruri de ascuns bine dacă decideți să aveți un animal de companie