Acolo unde un arici poate iarna: hibernarea animalelor, caracteristici de iarnă pentru un arici

Cum iernează ariciiAriciul hibernează? În funcție de perioada anului, activitatea vitală a arici variază foarte mult. Mai mult, diferențele de comportament sunt observate nu numai în condiții naturale, ci și în incinte. Odată cu apariția iernii, aricii hibernează, care durează mult timp..

Oamenii de știință din întreaga lume au acordat o atenție îndelungată similitudinii comportamentului biologic al unor mamifere, precum și al familiei arici. Majoritatea cercetătorilor faunei terestre asociază prezența pe termen lung a animalelor într-o toropeală cu o scădere a temperaturii cu un mecanism imperfect de reglare termică.

Caracteristicile dietei arici

Aceste creaturi drăguțe sunt foarte îmi place să fie amplasat pe parcele personale, mai ales dacă cabana este situată lângă pădure. Dăunătorii de la țară sunt minunați ca hrană pentru arici. Un tratament plăcut pentru arici sunt limacșii, care apar pe parcele de grădină în timpul sezonului ploios și cauzează un mare prejudiciu culturii..

Mâncarea preferată pentru arici include următoarele:

 • Aricii din natură își petrec iarna în vizuiniinsecte și larvele acestora;
 • gândaci;
 • rozătoare mici;
 • melci;
 • crustacee;
 • broaște;
 • șopârle.

O mare plăcere pentru arici cuiburi de șoareci bust, și se hrănesc cu locuitorii lor. Pot mânca fericiți viespi sau albine fără teama de mușcăturile lor. Foarte des aricii atacă cuiburile de viespi și le devastează complet. Corpul aricilor nu reacționează la mușcăturile șerpilor otrăvitori, tolerează calm toate otrăvurile. Oamenii de știință din întreaga lume sunt încă uimiți de acest fenomen natural și nu pot găsi o explicație logică pentru acesta..

Faimos pentru toată lumea încă din copilărie povești despre arici care târă mere pe spate, sunt ficțiune pură. Conform caracteristicilor sale fiziologice, ariciul nu este capabil să obțină alimente în acest fel. Chiar dacă mărul cade în mod deliberat pe ace, va rămâne acolo pentru o perioadă foarte scurtă de timp..

Caracteristici ale comportamentului aricilor

Aricii sunt nocturni. Adesea, întreaga familie numeroasă merge la vânătoare imediat după întuneric. La obținerea hranei aceste animale își folosesc auzul excelent și simțul miros acut. Noaptea se aud atât de bine toate sunetele naturii. Și ariciul adulmecă sensibil mirosurile, determinând cu exactitate locația oricărui gândac și vierme în pământ la o adâncime de până la 3 cm. Ariciul folosește gheare ascuțite pentru a deschide solul. Cu o mișcare dexteră, scoate prada în câteva secunde.

IarnăAricii se obișnuiesc cu oamenii destul de ușor, sunt creaturi creduloase și amabile. Merită de mai multe ori să contactați o persoană cu un arici, iar animalul va accepta cu plăcere mâncarea din mâinile omului și chiar își va permite să fie mângâiată fără a utiliza spini defensivi. Aricii beau cu bucurie lapte și se bucură de mâncare pentru pisici. Alimentele umane preferate în special pentru arici includ:

 • cartofi fierți;
 • brânză;
 • nuci si seminte;
 • pâine și produse de patiserie.

Arici iernători

Ariciul doarme iarna? Perioada vieții în care aricii duc o existență activă, durează de la 4 la 7 luni, în funcție de zona de reședință și de condițiile meteorologice. Pentru cel mai scurt timp, aricii cu urechi trăiesc activ și pentru o perioadă mai lungă de timp - arici comuni, care se găsesc cel mai adesea în regiunile nordice. Durata de viață activă a arici poate fi împărțită în trei perioade:

 1. Trezirea din hibernare
 2. Perioada de reproducere
 3. Perioada pregătitoare pentru hibernare.

Iernarea aricilor - caracteristici ale comportamentului animalelor.Dacă aricii sunt păstrați în cuști în aer liber, adică în captivitate, atunci etapa reproductivă din viața lor este absent.

Termenul de hibernare înseamnă perioada de adaptare a unui animal în condiții de fenomene naturale adverse. Dar pentru diferite tipuri de arici, nivelul nefavorabil al vremii este diferit, astfel încât motivele hibernării pot fi, de asemenea, diferite..

Principalele motive pentru ariciul de iarnă:

 • lipsă de hrană;
 • temperaturi scăzute ale aerului.

Spre deosebire de majoritatea animalelor, aricii nu sunt capabili să se aprovizioneze cu alimente pentru iarnă. Prin urmare, odată cu apariția vremii reci, când insectele dispar, aricii încep să doarmă. În sezonul cald, aceste creaturi stochează depozite de grăsime care se acumulează sub piele și pe organele interne, iar iarna dorm. În incintele în care sunt păstrați arici, există suficientă hrană iarna, dar încă hibernează, ceea ce se datorează sistemului lor imperfect de termoreglare..

Cum se aranjează aricii pentru iarnă

Perioada pregătitoare pentru iernat la arici este, de asemenea, asociată cu căutarea adăpostului de iarnă și îmbunătățirea acestuia.. Dacă animalul alege locul greșit pentru hibernare, iarna îl poate afecta foarte trist - moartea. Deja odată cu debutul toamnei, aricii își scot vizuini la o adâncime de aproximativ 1,5 metri, care se află sub un strat gros de pământ și așternut. Poți să faci singur un adăpost pentru arici? Când creați o vizuină artificială pentru un arici, acest lucru ar trebui luat în considerare, altfel pământul poate îngheța.

Oamenii de știință nu și-au dat seama încă, ce vizuini folosesc aricii pentru hibernare: proprii sau alții. În cuștile în aer liber prevăzute cu un strat gros de sol, aricii iernează bine în adăposturi artificiale. Și, de asemenea, în această perioadă de pregătire, învelișul de vară al aricilor se schimbă în părul de iarnă..

Hibernarea arici se caracterizează prin aceleași proprietăți ca și pentru alte animale:

 • durată;
 • vis profund;
 • scăderea temperaturii corpului la 1,8 ° C;
 • Scăderea minimă acceptabilă a numărului de bătăi ale inimii.

În perioada de veghe, aricii nu pot trăi fără hrană. Moartea este posibilă după 10 zile de grevă a foamei. În timpul hibernării, un arici poate rămâne fără hrană până la 240 de zile..

Vizuinele sunt acoperite de zăpadă, astfel încât animalele sunt complet sigure datorită izolației termice a blocului de zăpadă. Dacă ariciul a săpat o gaură de unul singur, atunci hibernează singur. De asemenea, se recomandă pregătirea unor găuri artificiale în voliere pentru un reprezentant al aricilor..

Ariciul iarnă într-o poziție caracteristică. Animalul se îndoaie într-o minge, picioarele și nasul se potrivesc perfect de burtă, coada este apăsată pe cap. În această poziție scade transferul de căldură din zonele deschise ale pielii și scade și suprafața în contact cu aerul rece. Dacă atingi ariciul adormit, corpul va fi foarte rece. Pierderea în greutate are loc în fiecare zi din cauza grăsimii subcutanate și a rezervelor asupra organelor interne ale animalului.

Aricii nu hibernează peste noapte. Existența continuă de atunci alternând perioade de veghe și amorțeală temporară. Treptat, durata somnului crește și intră în hibernare.

Trezirea aricilor în primăvară caracterizată prin debutul timpului de reproducere. Când se ține animalele în captivitate, este foarte rar să se prindă perioada de reproducere..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Acolo unde un arici poate iarna: hibernarea animalelor, caracteristici de iarnă pentru un arici