Fluture de păun de zi: descriere și fotografie

Ochi de păun - fluture frumosFluturii se încântă întotdeauna cu grația și frumusețea lor delicată. Aceste creaturi care flutură au fost mult timp simboluri ale frumuseții și renașterii către o viață nouă. Au fost asociați cu eternitatea, dragostea și un destin fericit. Din acest motiv, au devenit adesea eroi ai legendelor și miturilor. Unul dintre cei mai strălucitori reprezentanți ai acestei ordine de insecte este fluturele păun. Cum va arăta această frumoasă creatură fluturătoare și unde trăiește, vom descrie în articol.

Descrierea și fotografia ochiului păunului de zi

Printre numeroasele insecte, fluturii sunt cei mai strălucitori reprezentanți pe care oamenii nu se satură să-i admire.. Fluture de păun atrage imediat atenția cu ochi uriași. Acestea sunt 4 pete mari și luminoase pe aripile unei insecte, care amintesc foarte mult de pete de pe coada unui păun, pentru care insecta cu aripi și-a primit numele. Punctele nu sunt doar un decor pentru o insectă, ci servesc drept mijloc de protecție împotriva inamicilor. Când o pasăre se apropie de ea, fluturele bate din aripi strălucitoare și pasărea zboară înspăimântată.

Fluturul păun este o specie diurnă din familia Nymphalidae.. Fluture păun aproapeFluturii aparțin insectelor artropode din ordinul Lepidoptera. Culoarea aripilor lor este roșu-maroniu, cu margini negre și roșii de-a lungul marginii. În cele patru colțuri ale aripilor, există ochi mari albastru-albastru. O nuanță de negru și gri este clar vizibilă sub aripi. Fotografia arată clar că fluturele are o formă simplă de aripi cu decupaje superficiale de-a lungul marginilor. Corpul este negru și numai în partea superioară puteți vedea o nuanță roșiatică.

Femelele sunt mai mari ca dimensiune, anvergura aripilor fragile aripilor atinge 5-6 cm. La masculi este puțin mai mică și maximă poate ajunge doar la 4,5-5,5 cm. Intensitatea culorii culorii fluturilor depinde întotdeauna de temperatura aerului în momentul pupației.

Habitat și mediu favorabil

Aceste creaturi luminoase și frumoase sunt locuitori tipici ai Eurasiei. ei se găsesc de pe teritoriul Spaniei până la granițele Japoniei. Cei mai mulți dintre ei trăiesc în Germania și în această țară în 2009 fluturele păun a fost recunoscut ca fluturele anului. Cel mai favorabil habitat pentru aceste creaturi este spațiul deschis. Se simt cel mai confortabil când flutură pe teritoriu:

 • pajiști;
 • stepele;
 • păduri;
 • Fotografie de fluturi frumoși - ochi de păun.râpe;
 • margini.

Ele pot fi adesea văzute în parcuri, piețe și grădini.. Pentru existența și dezvoltarea normală au nevoie de umiditate și spațiu dătător de viață. Terenul, cum ar fi deșertul sau pădurile dense nu le convine și, din cauza climatului rece, nu pot trăi în tundra polară. Ele nu pot fi văzute pe teritoriul insulei Creta și în partea de nord a continentului african..

Ciclu de viață

Ochiul de păun este o insectă migratoare care poate parcurge distanțe mari. În zonele muntoase ei poate zbura la altitudini de până la 2.500 de metri deasupra nivelului mării. Aceste frumoase creaturi sunt diurne. Iarna, ei zboară în zone cu un climat umed și răcoros. Ciclul de viață al acestei specii de fluturi constă în 4 etape:

 • ou;
 • omida;
 • păpuşă;
 • imago (fluture).

Ochiul păunului se hrănește cu polen.În zonele cu un climat cald și cald, pentru întreaga perioadă caldă, apar două generații de fluturi de păun. În zonele mai puțin fierbinți, o singură generație. La începutul verii, fluturii blânzi își părăsesc pupele și încep să fluture activ pe tot parcursul verii..

Adulții petrec iarna în locuri izolate și răcoroase. Uneori ei pot fi pupe. Un climat răcoros este considerat o condiție prealabilă pentru iernarea normală. Se întâmplă ca un fluture să aleagă un loc cald în cameră pentru iernare și în acest caz riscă să nu trăiască până în primăvară, deoarece poate muri. Iarna, în timpul hibernării, un climat cald va promova un metabolism mai activ și acest lucru va accelera îmbătrânirea insectei..

Ochi de păun Marele fluture Peacock`s Eye este unul dintre cele mai mari din lume.Fluturi foarte frumoși și mari Ochi de păun - fotoPaunul de zi se găsește în latitudini temperate.Lepidopterele sau fluturii sunt insecte frumoase.

Nutriție și reproducere

Există două faze principale în viața unui fluture - o omidă și o insectă adultă. Alimentele vegetale servesc drept hrană pentru o omidă adultă:

 • hop;
 • zmeură;
 • urzica;
 • frunze de salcie.

Unde să vezi fluturele Peacock`s EyeCând trece prin faza de pupă și devine o insectă adultă, ea începe să mănânce un singur nectar. Ochiul de păun din timpul zilei are o rudă apropiată, ochiul de păun de noapte. Acești fluturi, ajungând la vârsta adultă, trăiesc într-o stare de afagie și nu se hrănesc deloc. Chiar și în starea de omidă, ele acumulează aprovizionarea necesară cu alimente pentru care sunt considerate insecte foarte vorace..

Când femela ajunge la maturitate, ea depune ouă, atașându-le de fundul frunzelor de urzică. Doar un individ din ochiul păunului este capabil să depună până la 300 de ouă la un moment dat. În perioada mai-august, ochiul păunului se află în starea de omidă. Culoarea sa este neagră, cu puncte albe. Ei trăiesc întotdeauna aproape unul de celălalt. Se face doar în timpul țesutului coconului.

Ochiul păunului rămâne în această fază aproximativ două săptămâni și gata. corpul pupei este verzui. După o ședere de două săptămâni în această fază, se naște un fluture frumos cu aripi frumoase și lungi, care captivează prin frumusețea sa strălucitoare și delicată.

Un fapt interesant este că un fluture lacom, care mănâncă alimente din plante, nu dăunează plantelor. Astfel de insecte uimitoare sunt create doar pentru a le admira, prin urmare, evident, nu pot fi dăunători..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Fluture de păun de zi: descriere și fotografie