Bambino

Această creatură amuzantă poartă numele Bambino, care înseamnă „copil” sau „copil” în italiană. O rasă tânără, dar deja destul de populară, a apărut ca urmare a încrucișării lui Munchkins și a Sfinxurilor canadiene, astfel două mutații au stat la baza: fără păr și cu degetul scurt.

cumpărați Bambino

Istoria rasei în America

La începutul anilor 2000, un pisoi amuzant gol, cu picioare scurte, a fost achiziționat de soții Stephanie și Pat Osborne din orașul Ozark, Arkansas (SUA), care deținea catedrala HolyMoly de sfinxuri canadieni. Crescătorii au decis să consolideze calitățile neobișnuite și, din moment ce experiența de reproducere a pisicilor a fost deja considerabilă, lucrarea a fost încununată de succes. Primul pisoi Osborn a fost numit Bambino. Și apoi au decis că acest nume ar fi un nume potrivit pentru rasă. Așternutul pentru copii a fost înregistrat pentru prima dată în 2005, iar în 2006 rasei i s-a acordat statutul.

În sensul deplin, bebelușul nu este încă o rasă, deoarece nu este recunoscut de nicio organizație internațională. În TICA, până acum i s-a acordat doar statutul de experimental.

Dezvoltarea rasei Bambino în Rusia

În paralel cu crescătorii americani, lucrările la încrucișarea munchkin-urilor și sfinxilor au fost efectuate în Rusia, și anume în Baby Moon Cattery sub supravegherea Mariei și Elenei Chernov. Primii bambini domestici au fost înregistrați în 2005 de Centrul WCA Nica. La acea vreme, 18 coșuri au apărut în canis (de la prima până la a 4-a generație).

Recenzie video despre rasa de pisici Bambino:

Astăzi, copilul este înregistrat pe lista pisicilor rare și exotice (REFR) și recunoscut și de asociația pisicilor pitice (TDCA).

Aspect și standarde

Bambinii nu diferă prin grația și rafinamentul care sunt inerente sfinelor canadiene. Sunt amuzanți și atingători cu o manieră neobișnuită de mișcare și obiceiuri amuzante moștenite de la munchkins. Dimensiunile acestor creaturi îndesate sunt mici, greutatea medie este de 2-3 kg.

Cap și bot

Capul bebelușului este de dimensiuni medii, în formă de pană modificată, cu contururi rotunjite, ușor mai puțin în lățime decât în ​​lungime. Pomeții sunt ridicați. Pauza este bine pronunțată. În general botul este rotunjit, umplut și accentuat de o ciupire. Barbia este puternica, dar nu proeminenta, cu nasul in linie. Urechile sunt mari sau foarte mari, bine deschise, în formă de frunze. Diluare laterală vizibil mică. Este important ca distanța dintre urechi să nu fie mai mică decât lățimea bazei urechii. Ochii sunt mari, așezați ușor oblic și larg, culoarea este strălucitoare, uniformă, ar trebui să se potrivească cu culoarea.

Tipul corpului

Corpul este ușor alungit, dar nu întins. Lățimea la șolduri și umeri este aproximativ aceeași. Musculatura este bine dezvoltată. Gâtul este de lungime medie, rotunjit și ușor arcuit spre baza craniului. Pieptul este adânc, fuzionându-se ușor în umeri puternici puternici. Burta este plină, rotunjită. Linia din spate se ridică spre crupul rotund. Această creștere se observă mai ales atunci când pisica stă în picioare. Coloana vertebrală este destul de grea, dimorfismul sexual este pronunțat. Picioarele sunt scurte și puternice. Picioarele din spate sunt puțin mai lungi decât cele din față, umerii și antebrațele, precum și coapsele și picioarele inferioare, au aproximativ aceeași lungime. Lungimea preferată a piciorului este 1/3 din înălțimea la greabăn. Coada este proporțională cu corpul, flexibilă, destul de groasă la bază cu vârful rotunjit.

Gena care este responsabilă pentru labele scurte la copil este recesivă, prin urmare, bebelușii cu labele lungi se nasc în aceeași așternut împreună cu bebelușii pitici. Sunt recunoscuți ca pedigree și sunt atrași de munca de reproducere, dar nu participă la expoziții..

Piele, lână și culori

Pielea copilului este destul de groasă, cu un strat bun de grăsime subcutanată, pliată, în special în jurul umerilor și botului, între urechi și pe gât. Vibrisele sunt scurte, ondulate și rupte sau complet absente. Un număr de fire scurte și delicate sunt prezente pe picioare, coadă și scrot; puntea nasului este adesea acoperită cu păr scurt. O cantitate mică de tun ușor este permisă de-a lungul conturului părții inferioare a urechii interne, precum și a părții exterioare a auriculei. Restul corpului poate fi complet gol sau acoperit cu puf moale de cel mult 2 mm lungime, care la atingere seamănă cu piele de căprioară sau velur

Orice culoare este recunoscută, în orice combinație, cu excepția naturală a celor care se caracterizează printr-o distribuție zonală a culorii de-a lungul lungimii părului.

Pisici bambino la naștere

Caracter

În aparență, copilul poate părea neîndemânatic și răsfățat, dar de fapt sunt pisici puternice, vesele, foarte mobile și jucăușe, la fel de săritoare și zgomotoase ca și verii lor mari fără păr și la fel de amuzanți și curioși ca munchkins..

Pe baza feedbackului crescătorilor și al proprietarilor consacrați, copiii sunt absolut lipsiți de agresivitate și de orice instinct de vânătoare, sunt foarte blânzi și afectuoși, se înțeleg bine cu alte animale, chiar și rozătoare și păsări. Cresc mult timp, până la vârsta de trei ani, curiozitatea și spontaneitatea pisoilor rămân, mai târziu devin puțin mai calmi și mai încrezători în ei înșiși.

kitten bambino

Există mai multe caracteristici în conținutul pentru copii, care sunt importante pentru viitorii proprietari. Temperatura camerei trebuie să fie confortabilă, în limita a 22-25 ° С, se recomandă evitarea curenților de aer.

Dacă nu este posibil să mențineți microclimatul necesar, trebuie să aveți grijă de izolația suplimentară pentru animalul de companie și să alegeți haine confortabile. În sezonul rece, este necesar să vă asigurați că pielea delicată nu suferă de radiatorul fierbinte, iar vara să protejați copilul de razele ultraviolete. Flăcând într-o zi senină la soare sau pe pervaz, pisica nu numai că poate face plajă, ci și arde grav. Restul cerințelor sunt aceleași ca și pentru orice alte pisici. Animalul de companie trebuie să aibă boluri personale pentru apă și mâncare, o tavă cu umplutură adecvată, un post de zgarieturi, sau mai bine un complex de joacă, câteva jucării, un pat sau o casă confortabilă în care copilul se poate retrage și relaxa.

Dietă

Este necesar să se determine în prealabil care va fi tipul de hrănire: furaje naturale sau gata preparate (uscate, umede). Dieta și dieta depind de vârstă, în timp ce este recomandabil să respectați un regim cu care animalul de companie se va obișnui rapid.

Bambinul a adoptat un apetit bun din sfinxuri, deci este important să ne concentrăm nu doar pe dorința pisicii, ci și pe porțiunile recomandate pentru a preveni obezitatea și problemele conexe..

Livrarea unui copil de sex feminin

Caracteristici ale îngrijirii copilului

Păstrarea pielii curate este esențială. La fel ca sfinxurile, glandele sebacee bambino secretă un secret special care trebuie îndepărtat. Se scaldă pe măsură ce se murdărește, aproximativ o dată la 7-10 zile. Uneori, tratamentele cu apă pot fi înlocuite prin ștergerea pielii și a pliurilor cu șervețele umede. Este recomandabil să folosiți șampoane speciale pentru rasele fără păr sau pentru copii precum Johnson`s Baby.

Urechile se murdăresc suficient de repede din cauza lipsei părului, de aceea este important să ștergeți auriculul la timp. Ochii sunt spălați zilnic, îndepărtând crustele acumulate. Puteți folosi loțiuni speciale, bulion de mușețel sau ceai.

Dintii și îngrijirea orală implică predarea unui pisoi la o periuță de dinți, pastă de dinți și periaj de 1-2 ori pe lună. Deși ar trebui spus că mulți proprietari nu recurg la această procedură, iar o nutriție echilibrată adecvată este cheia pentru dinții sănătoși..

Dacă pisica este obișnuită cu un stâlp de zgâriere, nu strică mobilierul și nu zgârie, atunci nu este nevoie să tăiați ghearele. În caz contrar, o dată la 3-4 săptămâni, puteți tăia ghearele cu un tăietor special..

Lână de bambin

Sănătate și longevitate

Rasa este încă prea tânără și puțin studiată pentru a vorbi cu încredere despre prezența bolilor genetice caracteristice acesteia. Dar există deja mai multe probleme de sănătate care sunt cele mai frecvente:

  • Alergii și diferite tipuri de dermatită;
  • Tumori care se dezvoltă din cauza fluidelor goale;
  • Cazuri izolate de dezvoltare a displaziei articulației șoldului.

Pisicile bambino au nevoie de vaccinări regulate, deparazitare de rutină și protecție împotriva paraziților externi. Crescătorii de bambini susțin că bambinii sunt pisici foarte robuste, sănătoase, în ciuda aspectului lor neobișnuit, iar mutațiile asociate cu picioarele scurte și fără păr nu sunt asociate cu probleme. Speranța medie de viață 12-13 ani.

kitten bambino

Selecție pisică și preț

Este puțin probabil să fie posibil să cumpărați pisoi Bambino de la mâini la un preț scăzut, rasa nu este încă suficient de răspândită și pepinierele specializate sunt implicate în principal în reproducerea sa. În 2016, numărul lor în Rusia nu depășea 10. Majoritatea pisicilor sunt vândute cu condiția castrării / sterilizării ulterioare.

Un pisoi poate fi numit copil dacă au trecut cel puțin trei generații de la împerecherea lui Munchkin și a Sfinxului canadian.

Pisicile tolerează de obicei sarcina cu ușurință și dau naștere până la 5 pui de pisică, tratează descendenții cu tandrețe și foarte multă atenție. Pisoii, în special pisoii cu picioare scurte, sunt mult mai mici decât colegii lor din alte rase, iar pielea lor are multe pliuri, care sunt ușor netezite cu unul sau doi ani.

Prețul unui pisoi pentru copii de la crescătorii care mențin statutul și puritatea ridicate a rasei este de aproximativ 70-100 de mii de ruble. În unele cazuri, cumpărarea unui pisoi poate fi mult mai ieftină. De exemplu, dacă are unele defecte în aspect sau crescătorul a decis să facă o reducere bună din motive personale. În America, pisicile Bambino pentru reproducere costă 2,5-4000 USD.

Fotografii

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată