"Teranekron": un medicament pentru tratamentul proceselor inflamatorii, necrotice și proliferative la animale

„Teranekron”Atât animalele de fermă, cât și animalele de companie se pot confrunta cu diverse afecțiuni care pot duce la probleme grave sau chiar la moarte dacă tratamentul nu este început la timp și cu atât mai mult - nu este așa. Panaritiul sau leziunile datorate travaliului dificil, necrozei tisulare sau inflamației pot fi tratate cu un singur medicament numit Teranekron. Printre altele, există motive să credem că acest remediu arată și rezultate pozitive chiar și în lupta împotriva oncologiei la animalele de companie..

Structura

Compoziția soluției medicamentoase include un extract de venin de tarantulă, precum și etanol și apă sub formă de substanțe de dizolvare și auxiliare. În concentrația disponibilă, extractul nu poate dăuna animalului. Otrava tarantulei din medicament nu este periculoasă pentru oameni, dar medicamentul nu este destinat tratamentului oamenilor.

Proprietăți farmacologice

Când este injectat în țesuturile inflamate, medicamentul este absorbit și separă părțile bolnave de cele sănătoase. Este utilizat pentru procesele necrotice (de exemplu, flegmonul) și creșterea țesuturilor (proliferarea). Veninul de tarantula încetinește creșterea tumorilor maligne sau benigne.

Știați? Tarantule nu țeseți pânze de pe web pentru vânătoare. Au nevoie de astfel de plase pentru a-și înfășura puii, care ies din ouă..

Formular de eliberare

Medicamentul este prezentat sub forma unei soluții utilizate pentru injectare. Disponibil în sticle de 50 ml. Orice sticlă de "Teranekron" trebuie să aibă un dop de cauciuc care să asigure o etanșare. Soluția este clară. Ambalajul indică producătorul, adresa și data de fabricație, data de expirare și numărul lotului.„Teranekron”

Indicații de utilizare

„Teranekron” este utilizat în timpul tratamentului panaritiului - inflamația patului ghearelor în etapa inițială, când tendoanele și capsulele tendinoase sunt încă intacte. Medicamentul este prescris dacă există leziuni ale canalului de naștere după naștere.

În acest caz, le accelerează vindecarea. Dacă animalul începe primele simptome de necrobacterioză sau alte procese inflamatorii sau necrotice, atunci medicul veterinar prescrie un curs de tratament cu "Teranekron".

afla, ce pot răni câinii și pisici- ce să faci cu mastita la câini și la pisici.
În 1980, a fost efectuat un studiu asupra efectului medicamentului asupra tumorilor mamare la câini. Studiul a implicat 166 de câini. Dintre acestea, 95 aveau tumori maligne în diferite stadii de dezvoltare, iar 71 aveau tumori benigne. Fiecărui subiect i s-a administrat o doză ajustată individual de Teranekron săptămânal. Au fost 3 injecții în total.

La sfârșitul studiului, s-au obținut următoarele rezultate:

  • tumora a devenit mai mică sau s-a oprit în dezvoltare;
  • a devenit posibil să se vadă contururile clare ale tumorii;
  • câinii cărora li s-a diagnosticat o tumoare malignă s-au simțit mai bine și ganglionii limfatici regionali afectați s-au micșorat.
Tumora mamară la câiniCursul tratamentului poate pregăti, de asemenea, animalul pentru operație, chiar dacă anterior s-a spus că tumora nu poate fi îndepărtată..
Știați? Inteligența la câini este dezvoltată la nivelul copiilor de doi ani. Ei pot înțelege un număr mic de cuvinte și gesturi și pot număra până la cinci.

Dozare

Medicamentul este utilizat atât pentru animale de companie (pisici, câini), cât și pentru bovine.

Deci, doza depinde de boală și de mărimea animalului:

  • Bovine și cai: 5-10 ml;
  • ovine, capre și porci: 3-6 ml;
  • câini, pisici: 0,5-3 ml.
Dacă este necesar, injecția se repetă după 4-5 zile..

Pentru bolile glandei mamare la câini, doza este crescută la 6 ml. Intervalul dintre injecții este de 4 până la 7 zile. Numărul total de injecții pe parcursul tratamentului este de 3. Dacă există o recidivă, atunci injecția se administrează la fiecare 6 luni pentru a controla boala.Injecția câinilor

Mod de aplicare

Teranekron se injectează o dată sub piele. Animalele utilizate pentru obținerea produselor pentru animale sunt injectate în partea superioară a gâtului.

Important! Auto-administrarea medicamentului este interzisă. Tratamentul cu „Teranekron” trebuie efectuat numai de către un medic veterinar.

Efecte secundare

Nu s-au observat efecte secundare în timpul tratamentului. Dacă este cazul, trebuie să contactați imediat medicul veterinar și să informați producătorul. Toate informațiile de contact se află pe ambalaj sau în instrucțiuni.

Contraindicații

"Teranekron" nu poate fi combinat cu medicamente care includ iod sau camfor. Nu există contraindicații pentru animale, cu excepția intoleranței individuale.„Teranekron”Nu există restricții privind utilizarea produselor de origine animală după tratamentul cu acest agent.

Important! „Teranekron” nu poate fi utilizat oral.

Conditii de depozitare

Este imperativ să păstrați medicamentul la îndemâna copiilor, într-un loc uscat și întunecat, la o temperatură de +5 până la +15 ° C. Perioada de valabilitate a medicamentului este de 24 de luni..

Analogi

Dacă animalul dvs. de companie are panaritiu, atunci încercați să utilizați unguent Vishnevsky. Se folosește pentru tratarea acestei boli la oameni. „Vedinol”, „Phytoelita antiinflamator”, precum și o soluție alcoolică de gudron în proporții de 1:10 pot ajuta la ameliorarea manifestărilor de panaritiu la un animal.

Un Yodez cu 5% este posibil ca opțiune dacă mai târziu duceți animalul la clinica veterinară. La urma urmei, elimină disconfortul doar în zona afectată. Dar dacă inflamația patului unghial este neglijată, atunci medicul veterinar prescrie antibiotice cu spectru larg..

Nu uitați că numai un medic veterinar poate diagnostica și prescrie tratamente.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » "Teranekron": un medicament pentru tratamentul proceselor inflamatorii, necrotice și proliferative la animale