Urșii bruni: ce mănâncă, cât trăiesc, câtă greutate au

Ursul brun trăiește în diferite părți ale lumiiUrsul brun este considerat în mod tradițional simbolul Rusiei. Un animal prădător puternic aparține familiei urșilor. Aceste animale se disting printr-o constituție puternică și un cap masiv, în comparație cu dimensiunea căreia ochii și urechile par foarte mici. În funcție de specie și habitat, informațiile despre cât de mult cântărește un urs brun poate fluctua.

Prădătorul cântărește de la 350 la 600 de kilograme. Corpul are o lungime de 1,2-2 metri. De regulă, bărbații sunt mai mari decât femelele.. Animalele ating cea mai mare greutate la sfârșitul toamnei, deoarece acumulează rezerve de grăsime înainte de hibernare.

Ursul brun are labe puternice cu cinci degete, care se termină în gheare ascuțite care ating 10 cm. Unghiile nu sunt retractabile, în formă de seceră. Există, de asemenea, o coadă scurtă, care este aproape invizibilă datorită blănii. Aceste animale au 40 de dinți.

Culoarea variază în funcție de habitat. Poate varia de la maro deschis la negru. Blana este groasă, cu un greabăn pronunțat. Primăvara și toamna se năpădesc.

Unde trăiește ursul brun?

Puteți întâlni acest prădător într-o bandă destul de largă:

 • în Alpi, Pirinei,
 • pe Peninsula Scandinavă,
 • în Finlanda
 • în pădurile din Europa centrală,
 • în Asia
 • în Canada și America.

Putem spune în siguranță că aceste animale locuiesc în toate părțile lumii. În natură, trăiesc în păduri dense sau în poieni, psituat în apropierea rezervoarelor de apă dulce.

Ce fel de viață duc

Urșii bruni tind să ducă o viață solitară rătăcitoare. Cu toate acestea, dacă există o abundență de alimente pe teritoriul selectat, atunci acest reprezentant al lumii animale nu se îndepărtează de habitatul său obișnuit..

Deși par incomode, urșii bruni se pricep foarte bine la urcarea copacilor și la înotul în corpuri de apă. Poate înota până la 6 kilometri.

Ursul brun poate sta pe picioarele din spate mult timpCând se întâlnește cu adversari periculoși, acest reprezentant al ursului stă pe picioarele din spate și încearcă să doboare inamicul cu picioarele din față..

Cei mai activi sunt prădătorii la amurg sau noaptea.. Iarna, hibernează, timp în care animalele pot pierde până la 80 de kilograme de rezerve de grăsime.

Ei aleg o groapă pentru iarnă în locuri liniștite și izolate. Sunt ascunse calde, uscate și spațioase. Mușchiul și iarba uscată sunt folosite ca așternut, iar ramurile sunt prevăzute pentru camuflaj. Un urs poate folosi o groapă timp de câțiva ani.

Înainte de hibernare, animalele își încurcă urmele. În acest moment, ei șerpuiesc prin mlaștini și chiar merg înapoi.!

În timpul somnului, respirația și bătăile inimii ursului încetinesc, dar somnul animalului este foarte sensibil. Este ușor să-l deranjezi și să-l trezești. Hibernarea durează din octombrie până în aprilie. În acest timp, prădătorii maronii nu își fac nevoile. Toate deșeurile din corpul ursului sunt reciclate în proteine.

Urs brun cu puiet

Poveștile despre un urs care-și suge laba în timpul iernii este asociată cu o schimbare a pielii pe tampoanele pentru labe. Se întâmplă iarna. Pielea este foarte uscată, descuamată și explozivă. Pentru a facilita cumva acest proces, animalul își linge labele și umezește zonele uscate cu salivă..

Se întâmplă ca în anii înfometați, un urs să nu câștige suficientă greutate pentru a hiberna calm. În acest caz, ursul rătăcește în căutarea hranei. Astfel de indivizi sunt numiți bielă și întâlnirea cu ei este extrem de periculoasă, deoarece animalul devine foarte agresiv din cauza foamei.

În primăvară, bărbații adulți sunt primii care își părăsesc vizuinii, iar femelele cu pui sunt ultimii care își părăsesc vizuinii..

Ce mănâncă un urs brun?

Urșii sunt animale aproape omnivore. Dieta lor include:

 • fructe de padure,
 • ovăz,
 • Miere,
 • insecte și larve,
 • șoarece,
 • ouă de pasăre,
 • peşte,
 • animale mici.

Cel mai adesea se hrănesc cu alimente vegetale sau pești, în special cu somon. Când somonul dă naștere pe râu, zece până la treizeci de urși pot fi observați simultan. Uneori, există peste tot pești.

Ursul brun este un excelent vânător și pescar.În ciuda puterii și mărimii lor, preferă să nu atace vânatul mare. În timp ce urmărește jocul, ursul poate atinge viteze de până la 50-60 de kilometri pe oră. De regulă, masculii tineri vânează vânatul mare.

Nu disprețuiți aceste animale și cârdați. Poate mânca vânat ucis de alte animale. Își maschează prada cu tufă. Nu se îndepărtează de joc până nu sunt complet mâncați.

Cum se reproduc un urs brun și cât trăiește?

Sezonul de împerechere începe la sfârșitul primăverii și durează o lună. În acest moment, urșii sunt cei mai periculoși și este mai bine să nu-i întâlnești. Femelele din această perioadă secretă un secret de parfum special prin care bărbații le găsesc. Mai mulți bărbați se pot lupta pentru o femeie. Luptele se termină adesea cu moartea pentru unul dintre provocatori.

Sarcina durează aproximativ 7 luni. Cel mai adesea se nasc 2-3 urși de pluș. Bebelușii cântăresc 500 de grame la naștere. Puii mici se nasc chel cu ochii închiși, care se deschid după o lună.

Încep să părăsească vizuina primăvara, la început abia lasă ursul. Mama îi hrănește cu lapte și îi învață elementele de bază ale vânătorii, de vreme ce dinții puii erup cu 3 luni.

Bebelușii cresc încet. Puii devin independenți la vârsta de 3 ani, când părăsesc ursul. Pubertatea începe la aproximativ 4 ani. Urșii nasc aproximativ o dată la 2-4 ani.

Speranța de viață în natură ajunge la 20 de ani, în captivitate pot trăi până la aproape 40 de ani.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Urșii bruni: ce mănâncă, cât trăiesc, câtă greutate au