Ursul himalaya, caracteristici ale puiilor de urs ussuri

Descrierea ursului HimalayaPentru o perioadă foarte lungă de timp, urșii de pe teritoriul Pământului au fost cele mai frecvente dintre alte specii de animale. În specia lor erau aproximativ câteva zeci de animale. În prezent, există doar 4 specii din acest grup de mamifere în natură. Acest număr include ursul Ussuri sau Himalaya, care este clasificat ca animal de tip prădător, reprezentând familia urșilor.

De asemenea, ursul himalayean are alte nume. De exemplu, Ussuri negri din Himalaya, cu piept alb și negru.

Care este aspectul ursului himalayan?

Acești indivizi sunt cei mai mici din familia urșilor. Lungimea corpului animalului este de aproximativ 180 de centimetri, iar greutatea unui adult este de 150 de kilograme.

Datele externe ale animalelor se caracterizează prin numele lor. Culoarea blănii ursului este neagră, iar pieptul are o pată albă sau galben deschis care formează un unghi. Haina ursului este suficient de scurtă, densă, mătăsoasă și, de asemenea, strălucește la soare. În zona capului, părul crește și mai gros, deci nu se potrivește cu dimensiunea corpului.

Deci, în conformitate cu stilul de viață arbore al acestei rase de urși, natura le-a acordat gheare puternice și lungi, datorită căreia animalul poate fără probleme urcați în copaci și vă agățați de ramuri și scoarță de copac. Forma ghearelor este îndoită în lateral, dar ele însele sunt destul de ascuțite la margine.

Unde locuiesc urșii din Himalaya??

Locul de reședință al urșilor cu piept alb este considerat a fi teritoriul sud-estic al părții asiatice a continentului eurasiatic. Asa de, al acestui urs himalayanPot fi ușor găsit în insulele japoneze, Coreea, China, Vietnam, Pakistan, Iran și, de asemenea, în Afganistan. Pe teritoriul Rusiei, un pui de urs cu piept alb este obișnuit să trăiască în teritoriile Primorsky și Khabarovsk.

Caracteristici în comportament, precum și în stilul de viață al animalului

Deci, în comparație cu alte specii din familia urșilor, ursul cu piept alb este obișnuit să trăiască cu familia în grupuri de mai mulți indivizi din fiecare.

 1. Ce stil de viață ducePuiul de urs Ussuri preferă să-și petreacă jumătate din viață în coroanele copacilor înalți. Deci, la etaj, animalul este capabil să-și găsească hrană pentru sine, să se ascundă de temperaturile fierbinți, precum și de insectele și dăunătorii răi. Dar ursul cu pieptul alb este capabil să urce bine și rapid nu numai pe copaci, ci se simte și confortabil și confortabil pe suprafața pământului și, de asemenea, înoată bine în apă. Corpul ursului are plasticitate și flexibilitate deosebite..
 2. Iarna, un urs cu piept alb se urcă de obicei într-o scobitură, care este situată la doi metri de sol. O gaură mare în stâncă sau o peșteră îi va servi ca o groapă bună. Majoritatea urșilor preferă să ducă un mod de viață sedentar, dar își pot părăsi cu ușurință teritoriul dacă rămâne prea puțină mâncare pe el..
 3. Stilul de viață al ursului Ussuri poate fi atribuit mai degrabă unui sedentar. Deoarece nu este supus unor rătăciri frecvente. Suprafața teritoriului, care va fi suficientă pentru urs, va fi de aproximativ 5-6 metri pătrați. Ursul de obicei nu păzește limitele posesiunilor sale, ci le marchează, lăsând în același timp urme pe scoarța copacilor. Alegerea locului de reședință se bazează în principal pe evitarea teritoriului străin, mai degrabă decât pe respectarea granițelor lor.
 4. În anii în care producția de vegetație și fructe este deosebit de mare, indivizii se adună în păduri de stejar sau cedri, se întâmplă ca mai multe animale să se hrănească pe același teritoriu. Într-un moment în care recolta animalelor nu este deosebit de fericită, ei părăsesc casele și se dispersează în diferite direcții pe sute de kilometri pentru a găsi noi locuri de hrănire..

Ce obișnuiește ursul Ussuri să mănânce?

 1. Ursul UssuriDieta poate fi numită și o trăsătură distinctivă a acestui tip de urs - este alcătuită din 85% alimente vegetale. Puiul de urs este obișnuit să folosească bulbi și sistemul de rădăcini al plantelor verzi, fructe de pădure, nuci și ghinde. De asemenea, ursul Ussuri, ca toți ceilalți, iubește mierea. În același timp, ursul cu piept alb rămâne un animal prădător și, prin urmare, este uneori capabil să mănânce insecte, larve, amfibieni și animale mai mari. Animalul poate vâna bine și cu îndemânare ungulate sălbatice, urmărindu-le și rupând gâtul prăzii cu o lovitură a unei labe puternice.
 2. De asemenea, practic, mâncarea puiului de urs sălbatic va fi corelată cu locul de reședință. Pe teritoriul Primorye și Orientul Îndepărtat, individul se hrănește în principal cu mâncare vegetariană, spre deosebire de ursul brun. Sursa principală a hranei sale este considerată a fi fructe de pădure, nuci și ghinde. Din hrana animalelor, ursul preferă insectele, atât speciile mari, cât și larvele. Vertebrate de dimensiuni mari, în Primorye, ursul cu piept alb nu, în general, atacă și nici măcar nu prinde pești, dar niciodată nu-l deranjează să se hrănească cu carii. În același timp, în zonele pădurilor tropicale, animalul este capabil să ducă un stil de viață destul de prădător, vânând un număr mare de animale mici, păsări și ouăle depuse, în unele cazuri animalul este capabil să atace ungulatele sălbatice.
 3. Odată cu sosirea primăverii, de îndată ce ursul poate ieși din ascunzătoarea sa, înainte ca verdeața să izbucnească la suprafață, animalele folosesc resturile recoltei de nuci și ghinde de anul trecut ca hrană, își petrec cea mai mare parte a timpului liber desfăcând lemnul pentru a găsi gândaci. gandaci de coaja potriviti pentru mancare. Din semnele de gheară pe care urșii le lasă pe scoarța copacului, le ling cu bucurie sucul, care este capabil să curețe calitativ sistemul digestiv al ursului după o lungă iarnă lungă. De-a lungul timpului, când începe să apară prima iarbă și vegetație, ursuletul de pluș trece la mâncare erbivoră, iar mai târziu mănâncă fructe de pădure..
 4. Toamna, începând din octombrie și până când intră în adăpost, ursul Ussuri mănâncă doar nuci și ghinde. Animalul primește mâncarea principală de vară - fructele din copaci - folosindu-și abilitățile de a urca trunchiurile și ramurile copacilor. Urcat pe orice copac, ursul se așază confortabil și începe să spargă activ ramurile, care sunt acoperite din abundență cu fructe de pădure, și le împături sub sine. După ce a creat ceva similar cuibului prin aceeași metodă, acesta apucă toate ramurile care ies în labute și începe să mănânce fructe de pădure suculente și hrănitoare. Și pe cedri și stejari, ursul nu poate face față cu ușurință ramurilor mari și grele. În acest caz, ursul sparge ramurile de care are nevoie și le aruncă la suprafața pământului, mănâncă fructele deja pe pământ, dacă nu există urs brun în apropiere, care folosește deseori eforturile unui semen și face față singur cu mâncarea.

Cum trăiesc urșiiDeci, în comparație cu ursul brun, Ussuriysky folosește în dieta sa nu numai recoltele de cereale, ci și fructele plantelor care sunt departe de coroanele copacilor. Cu această dietă hrana animalelor este îmbunătățită cel mai mult: o cantitate mică de ghinde și nuci colectate poate oferi ursului Ussuri cantitatea necesară de oligoelemente și vitamine. Din acest motiv, ursul negru are o poziție mai bună..

Este posibil să nu-și părăsească casa timp de o săptămână sau mai mult, în timp ce un urs brun, care se hrănește cu fructe căzute din copaci, trebuie să își schimbe în mod regulat locul de hrănire. În cele din urmă, ursul cu piept alb se acumulează în cantitatea potrivită de grăsime, ceea ce îl salvează în timpul hibernării și este, de asemenea, folosit de corpul ursului în prima perioadă a activității de primăvară..

Reproducerea și creșterea descendenților

Cum mănâncă un urs cu piept alb?Perioada de reproducere activă la animale, începe vara și ajunge chiar în iulie. După procesul de împerechere, femela ursului Ussuri continuă să poarte urmași viitori timp de aproximativ 8 luni. Apoi se nasc câțiva pui mici, care au o masă egală cu 400 de grame. La fel ca alte specii de urși, descendenții femele Ussuriysk sunt eclozați în timpul hibernării. Nou-născuții sunt destul de fragili, orbi și nu pot trăi singuri, așa că ursul nu-și părăsește adăpostul mult timp. În acest moment, ea continuă să aibă grijă de copii și așteaptă până când vor fi pe deplin întăriți..

Deci, când puii au 3-4 ani, devin maturi și adulți. Speranța de viață a pieptului albx urșii ating vârsta de 25 de ani.

Ce dușmani există pentru această specie?

Sunt capabili de un urs cu piept alb atacă animale mai mari, cum ar fi tigrul Amur sau chiar ursul brun. Se întâmplă ca urșii Ussuri să fie atacați de lupi și râși. Cel mai adesea, aceste animale prădătoare vânează numai pui tineri. Când un urs crește până la vârsta de cinci ani, devine cel mai puternic și mai puternic, așa că puțini dintre reprezentanții animalelor de pradă sunt gata să-l atace așa..

Modul în care o persoană poate folosi un urs cu piept alb?

 1. Ursul HimalayaValoarea principală a acestor indivizi este considerată calitatea lor de carne și blana densă și densă, tocmai din această cauză un număr mare de urși Ussuri devin victime ale vânătorii de braconieri. În practica populară, vezica biliară a unui animal este utilizată pe scară largă, iar în bucătăria chineză, carnea de la labele unui urs Ussuri este considerată un fel de mâncare culinară rafinat și valoros..
 2. Activitățile umane și braconajul pe scară largă pot provoca pierderi mari în numărul și populația acestei specii de urși. Populația zonelor în care trăiește ursul respectă rareori toate regulile vânătorii legale și ucide animalele în orice anotimp, chiar și într-un moment în care urșii hibernează, chiar dacă acest animal se află în Cartea Roșie a Rusiei.
 3. Un alt motiv pentru care numărul animalelor este redus brusc este tăierea arborilor de vânzare, precum și incendii frecvente și incendii. Adesea, vânătorii, atunci când caută pradă, sunt capabili să taie găuri în copacii goi, după care urșii cu piept alb nu mai pot folosi acest copac pentru a trăi în continuare. Toți acești factori afectează negativ viitoarea hibernare de iarnă a ursului cu piept alb. Uneori se întâmplă ca animalul să treacă iarna pe teren gol. Ca urmare a lipsei unui adăpost de încredere, mortalitatea urșilor din labele prădătorilor crește doar. Un urs brun, un tigru Amur poate ataca animalul, iar puii nou-născuți vor deveni prada ușoară pentru un râs sau un lup.

Protecția ursului cu piept alb

După ce animalul a fost listat în Cartea Roșie, vânătoarea și braconajul sunt strict interzise și pedepsite prin deplina severitate a legii. Ecologiștii urmăresc în special îndeaproape locurile în care animalele trăiesc activ și monitorizează cu strictețe încetarea exterminării adăposturilor confortabile pentru urși. Pentru a menține o populație deplină de urși, lupii sunt, de asemenea, luptați. Pentru refacerea numărului de specii ale ursului Ussuri, se construiesc rezerve și grădini zoologice pentru acesta, unde sunt respectate toate condițiile pentru o viață confortabilă și locuirea acestui animal. Stupinele unde merge de obicei ursulși, atent înnobilat cu structuri și dispozitive de descurajare.

Ursul și bărbatul cu piept alb

Urs cu piept albAcest flexibil, în ciuda dimensiunilor sale mari, și, de asemenea, un animal inteligent, a atras atenția sporită din partea oamenilor în timpurile străvechi.. Multe basme și legende au fost create despre bestie. Capacitatea ursului de a se adapta rapid și ușor la condițiile de izolare completă din sălbăticie a dus la faptul că unii indivizi din această specie au dobândit statutul de adevărați interpreți de circ. Ursul este capabil să memoreze un număr mare de trucuri și cedează cu ușurință etapelor de antrenament și învățare.

Principalul locuitor al grădinii zoologice, care încântă vizitatorii, este ursul Ussuri.. carte roșie, unde au fost introduse aceste animale, le clasifică ca fiind vulnerabile, iar includerea spune că animalul nu trebuie mutat în scopul câștigului comercial.

Totuși, păstrarea unui urs în robie completă nu este ușoară. Deci, pentru a aduce înapoi creatura domesticită in salbaticie, a fost deschis un complex de reabilitare în Teritoriul Primorsky, unde urșii sunt antrenați să trăiască în sălbăticie.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ursul himalaya, caracteristici ale puiilor de urs ussuri