Rinocer de lână maro și alb: descriere și stil de viață

Habitat de rinocer lânosAstăzi în lume există un număr imens de animale unice care ne impresionează prin frumusețea, grația, puterea și alte caracteristici ale acestora. Dar, trebuie să recunoașteți că pe vremuri, creaturi nu mai puțin interesante și uimitoare se plimbau pe planeta Pământ, care, din păcate, nu a putut supraviețui până în prezent. Mulțumită oamenilor de știință și paleontologilor, avem ocazia să avem o idee despre aspectul, să ne imaginăm unde au trăit și cum, precum și de ce au dispărut populațiile unei anumite specii.

Informatii generale

Rinocerul de lână este unul dintre aceste animale uimitoare. Astăzi există destul de multe informații despre el pentru a avea o idee despre ce a fost și de ce a dispărut populația sa..

Rinocer lânos mamifere. În ciuda faptului că asemănările vizuale cu reprezentantul modern al acestei familii sunt izbitoare, acestea au încă un număr considerabil de trăsături distinctive. În plus, corpul rinocerului lânos era acoperit cu păr pufos și cald pentru supraviețuirea în climă rece. Dieta consta din vegetație. Spre regretul nostru profund, întâlnirea cu o persoană nu a adus absolut nimic bun animalului. Oamenii au amenajat capcane speciale pentru rinocerul de lână, ajungând acolo unde au fost străpunși cu sulițe. Principalele motive pentru dispariția populației acestei specii sunt sete de sânge excesivă umană, precum și schimbările climatice.

Descrierea aspectului

În nord, în timpul săpăturilor, a fost posibil să se găsească rămâne rinocer lânos. Și în locurile de permafrost, a fost posibil să se găsească în gheață carcase de animale mumificate. Datorită acestor descoperiri, oamenii de știință au reușit să studieze destul de bine trăsăturile externe și structura mamiferului. Pe baza corpului găsit, se poate argumenta că animalul este foarte asemănător cu congenerul său modern. Dar totuși, mușchii și fizicul lor sunt siguri diferențe.

  • animalul antic avea picioarele scurte cu trei degete și un corp alungit;
  • Rinocerul de lână - animale preistoriceforma capului era de asemenea alungită;
  • un gât masiv care s-a transformat într-o cocoașă masivă, îndeplinind două funcții principale: ținerea cornului și, de asemenea, servit "rezervă" pentru ierni, deoarece un strat destul de mare de grăsime a fost stocat în el;
  • gura și dinții sunt foarte asemănători cu reprezentantul modern al speciei;
  • nu existau canini, dar grosimea smalțului era semnificativ mai mare decât cea a rinocerului.

Lână

Este de la sine înțeles că animalul a fost adaptat condițiilor de viață din permafrost. Mamiferul era acoperit din abundență cu părul brun lung. Pentru ca animalul să poată rezista frigului, sub haina principală de blană era un substrat gros și pufos. O coamă a acționat ca o izolație suplimentară pentru gât. O perie rigidă de lână era concentrată la vârful cozii.

Merită adăugat că rinocerul de lână a avut puțin scurtat urechi, a căror înălțime era de 24 cm, în comparație cu reprezentantul modern - 30 cm. În mod similar, coada era mai scurtă și avea o lungime de 45 cm. Prin urechile și coada miniaturale, a fost mai puțină pierdere de căldură în timpul răcirii. Pielea animalului era groasă și avea o lățime de cel puțin 5 mm. În pieptul de pe umeri, grosimea acestuia a putut ajunge la 15 mm. Toate caracteristicile fiziologice stabilite indică faptul că animalul a fost perfect adaptat vieții în condiții climatice dure.

Corn de animale

Sexul animalului nu a contat deloc, femela și masculul aveau două coarne pe puntea nasului. De structura aceste excrescențe sunt practic indistincte de cele ale congenerilor moderni. Coarnele erau straturi excesive de fibre, dar aveau o formă ușor diferită. Dacă reprezentanții moderni poartă coarne rotunjite, atunci mai devreme, strămoșii lor aveau coarne aplatizate pe laturi.

În majoritatea cazurilor, lungimea cornului nu a depășit un metru, dar au existat excepții când lungimea cornului a ajuns la 140 cm. Pe nas, rinocerul de lână trebuia să poarte aproximativ 15 kilograme. Dar merită adăugată la această greutate masa celui de-al doilea corn, a cărui lungime, de regulă, nu depășea jumătate de metru. Să reziste la asemenea colosal la stres, întregul sept nazal a fost osificat la un mamifer. Într-un reprezentant modern, astfel de caracteristici fiziologice nu sunt observate..

Dimensiunile animalelor

Rinocer umplut cu lânăComparativ cu rinocerul modern, strămoșul său avea aproape aceiași parametri. În 1972, un rinocer de lână mumificat a fost găsit în Yakutia. Lungimea carcasei a ajuns la 3,2 metri, iar înălțimea, care a fost măsurată de umeri, a fost de 1,5 metri. Ambele coarne au rămas nevătămate, lungimea creșterii principale a ajuns la 1,25 metri. Pe baza estimărilor moderne, greutatea persoanelor mari a ajuns la 3,5 tone. Dar, de regulă, nu au atins astfel de indicatori de greutate, poetul greutatea lor medie este egală cu greutatea unui rinocer negru, iar indivizii mai mari aveau o masă similar masa rinocerului alb modern.

Un fapt interesant este că rinocerul de lână din acele vremuri era al doilea după mamut ca mărime, la fel cum acum aceste mamifere sunt al doilea doar după elefanți..

Mod de viata

  • Modul de viață nu era prea mult sau, mai bine zis, nu se deosebea în niciun fel de modul de viață al omologilor moderni. Animalele nu erau grupate în turme; au preferat să se plimbe unul câte unul. În timpul perioadei, bărbații au luptat pentru femele și au petrecut restul timpului pe pășuni.
  • Pe baza structurii buzei superioare, se poate susține că animalul a mâncat în cea mai mare parte cereale și ierburi.
  • O dată la trei ani, masculii veneau la femele. Timpul de fătare a fost, în medie, de un an și jumătate. Pe baza stării celor două sfarcuri disponibile, oamenii de știință cred că nu s-a născut mai mult de un bebeluș. Timp de aproximativ doi ani, bebelușul a fost lângă mama. De-a lungul vieții, femela a adus nu mai mult de 7 rinoceri de lână.
  • Se crede că rinocerul de lână a trăit mai puțin de 40 de ani..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rinocer de lână maro și alb: descriere și stil de viață