Echidna australiană: unde trăiește, trăsături ale animalului, nutriție

Echidna australiană: descriereEchidna australiană este una dintre numeroasele animale care depun ouă aparținând familiei mamiferelor. Trăiește gratuit nu numai în Australia, ci și în Tasmania și Noua Guinee.

Datorită capacității sale de a se adapta la diferite climaturi, animalul poate trăi în captivitate în aproape fiecare colț al lumii..

Animalul echidna diferă de alte animale prin specificitatea sa.

  • Aspectul echidnei australiene este foarte asemănător cu ariciul și există asemănări în comun cu porcupinul. Aproape toată suprafața corpului echidnei este acoperită cu ace ascuțite.
  • Spre deosebire de majoritatea animalelor, descendenții echidna se nasc din ouă depuse. Acest fenomen se întâlnește în principal la păsări, precum și la unele mamifere..
  • Spre deosebire de păsările care își incubează ouăle în cuiburi, echidna australiană le poartă într-o pungă situată în abdomen, ca un cangur.
  • Mâncarea animalului este aceeași cu cea a furnicarului..
  • Puii ecloziți se hrănesc cu lapte matern, la fel ca majoritatea mamiferelor.
  • Potrivit oamenilor de știință, se poate concluziona că nasul echidnei este echipat cu celule unice responsabile de captarea impulsurilor electromagnetice. Prin aceste semnale animalul poate urmări toate creaturile vii din jurul său..

Foarte des puteți găsi o comparație a echidnei cu o pasăre, este chiar adesea numită „fiară-pasăre”.

Aspect

Cum arată o echidna australiană?În medie, lungimea corpului unei echidne este de aproximativ 40 de centimetri. Întreaga suprafață a spatelui este acoperită cu ace ascuțite, intercalate cu lână. Gâtul echidnei nu este vizibil, deci se pare că capul ei mic se contopeste brusc în corp. Gura acestui animal drăguț este reprezentată de o formă tubulară, în interiorul căreia se află o limbă lungă și lipicioasă. Pentru a naviga pe teren, echidna își folosește ciocul. Aceasta este singura sursă de cunoaștere a lumii, deoarece vederea animalului nu este cea mai bună.

Picioarele echidnei sunt foarte musculare, deși scurte. Picioarele, ca multe mamifere, au cinci degete. Ghearele echidnei sunt lungi, în special pe laba posterioară. Cea mai lungă gheară atinge cinci centimetri. Au nevoie de ea pentru a-și pieptana ace. Pe lângă spate, coada mică a animalului este acoperită și cu ace. Animalul în sine este ghemuit, săpând cu dibăcie pământul.

Mod de viata

Prin natură, echidna preferă să trăiască singură. Animalul își protejează foarte atent teritoriul și se va lupta cu toată puterea cu oaspeții nedoriti. Dar animalele nu dobândesc locuințe permanente, preferând în schimb să se deplaseze liber în jurul lumii. Prin aspectul animalului nu poți spune că poate înota chiar și pe un corp mic de apă, dar nu este.. Echidna înoată frumos.

În perioade de pericol, echidna australiană se înghesuie într-o mingeAnimalele sunt bune se dezvoltă instinctul de autoconservare. Ei sunt capabili să reacționeze instantaneu la pericol și să ia măsurile adecvate pentru a se proteja de inamic. Cel mai frecvent loc de refugiu într-un moment de pericol sunt desișurile și crăpăturile din stânci..

Dacă echidna s-a întâlnit față în față cu inamicul ei, atunci începe să se înghesuie foarte repede într-o minge, expunându-și acele ca pe o armă de protecție. Această metodă ajută foarte bine la salvarea vieții echidnei. Însă animalul folosește această metodă de autoapărare în cazul în care pământul este prea dur, iar echidna nu are ocazia de a săpa o gaură pentru a se ascunde în ea..

Alimente

Dieta acestui animal se bazează pe termite, moluște și furnici. Pentru a obține hrană, animalul poate distruge cu ușurință un furnicar, poate curăța coaja unui copac. Datorită labelor sale musculare, „ariciul” australian poate împinge cu ușurință o piatră mare și se poate bucura de insectele și viermii de dedesubt. În momentul nutriției, pietrele mici și pământul intră în tractul digestiv împreună cu alimentele, care au un efect benefic asupra procesului de digestie a alimentelor.

Echidna are o limbă foarte lungă și puternică, pe care o aruncă pe distanțe mari. Datorită suprafeței lipicioase a limbii, prada aderă la ea, pe care animalul o zdrobește ulterior în gură.

Procesul de vânătoare are loc în principal noaptea. În timpul zilei, extracția alimentelor se efectuează numai pe vreme rece. Asta pentru ca animalului îi lipsește complet glandele responsabile de secreția de transpirație. Iar temperatura corpului nu depășește 32 de grade. De aceea animalul australian este foarte nu tolerează căldura, totuși, ca frigul.

La o temperatură prea scăzută, echidna devine letargică și toate procesele responsabile de viață sunt stingherite.

Este demn de remarcat faptul că animalul, în condiții meteorologice nefavorabile, poate hiberna, a cărui durată este de până la 4 luni. În acest timp, substanțele nutritive din organism provin din grăsimile acumulate de-a lungul sezonului..

Trebuie remarcat faptul că echidnele consumă foarte puțină apă. Aprovizionarea cu lichidul necesar pentru funcționarea normală a corpului vine împreună cu insectele consumate.

Reproducere

Până în 2003, procesul de reproducere a acestor animale a fost un mister pentru întreaga omenire. Conform rezultatelor cercetării, s-a constatat că perioada de fertilizare a acestor animale începe la începutul primăverii și se termină la începutul lunii septembrie..

În timpul sezonului de împerechere, echidnele pot coexista împreună și pot trăi într-un grup mic, care nu depășește 6 persoane. În fruntea acestui grup se află întotdeauna o femeie care este unică în această mică „comunitate”.

Curtea femeii, de către bărbați, continuă timp de o lună. Dacă femela se întinde pe spate, atunci arată că este pregătită pentru fertilizare.

În acest moment, masculii încep o activitate viguroasă. Încep să pășească o șanț în jurul femelei, adâncă de 30 de centimetri. Șanțul în sine este un fel de „câmp de luptă” în care masculii încearcă să se împingă unul pe celălalt din el. În cele din urmă, câștigătorul se împerechează cu femela. Perioada de gestație durează până la 4 săptămâni. Mai mult, vârsta gestațională depinde de temperatura aerului. Cu cât este mai rece, cu atât este mai lungă sarcina.

Reproducerea echidnei australieneCine s-ar fi gândit, dar la acest mamifer, în timpul sarcinii, se formează o pungă specială în care femelele depun ouă de piele. Vițelul, la naștere, de obicei după 10 săptămâni, se mută în partea din față a pungii mamei, unde se hrănește cu lapte. Acolo stă 2 luni, după care femela îl eliberează în imensitatea lumii exterioare.

Dar îngrijorarea ei nu se termină aici. Ea sapă o mică gaură într-un loc retras și vine să-l viziteze la fiecare cinci zile. Durata acestor vizite durează până la 6 luni.

După această perioadă, de la un pui mic, se formează un adult, capabil să obțină în mod independent hrană pentru sine și să trăiască separat de mamă..

Fapte de reproducere

  • femela poate avea descendenți de la 3 ani;
  • reproducerea este extrem de rară, de obicei nu mai mult de o dată la cinci ani;
  • la o fertilizare, o femeie poate avea un singur copil;
  • o pungă pentru transportul descendenților, apare doar în timpul sarcinii.

Datorită adaptării lor la condițiile climatice, toată lumea poate admira acest animal minunat din grădina zoologică.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Echidna australiană: unde trăiește, trăsături ale animalului, nutriție