Specie de păsărică

IubitoriPapagalii sunt de multă vreme animale de companie comune și iubite. Alegând un însoțitor înaripat, atenția multor persoane cade pe păsări miniaturale și colorate din genul păsărilor iubitoare. Acești papagali se disting nu numai prin aspectul lor spectaculos și dispoziția veselă - printre alte specii, se disting prin devotamentul fantastic al masculului și femelei unul față de celălalt, motiv pentru care păsările au primit acest nume. Nu este dificil să ai grijă de ei și este o plăcere să observi comportamentul „cuplului dulce”!

Tipuri de papagali iubitori

Genul de papagali păsări îndrăgostiți aparține familiei de papagali și include 9 specii, fiecare dintre acestea fiind luată în considerare mai târziu în articol. În general, toți reprezentanții acestui gen se disting prin dimensiuni compacte (10-17 cm), greutate redusă (40-60 g), cap relativ mare în raport cu corpul, picioare scurte și coadă, care, totuși, nu le împiedică să fie agil și rapid.

Culoarea păsărilor este foarte strălucitoare, culoarea principală a penajului poate fi verde, roșu, albastru, roz, galben. În natură, trăiesc în păduri, munți și stepe din Africa și Madagascar.

Știați? Ciocul Iubitorilor este atât de puternic, puternic și ascuțit încât cel cu pene poate provoca răni grave chiar și oamenilor..
Ei sunt păsări care se adună, creează un cuplu pentru viață, totuși, contrar credinței populare, dacă unul dintre parteneri moare, al doilea nu moare o urmă de plictiseală, ci caută un nou tovarăș / partener de viață.Papagali iubitori

Mascat

Iubitorul mascat (Agapornis personatus) este originar din savanele cu baobab și salcâmi din Tanzania și Kenya. Soiul mascat este considerat, pe bună dreptate, cel mai frumos dintre toate păsările iubitoare. Păsările trăiesc în turme de până la 20-50 de indivizi, stabilindu-se de obicei lângă corpurile de apă. În captivitate, pot trăi până la 10-15 ani. Costul unei păsări poate varia de la 5 USD la 25 USD.

Citiți mai multe despre caracteristicile conținutului păsărilor iubite mascate.

Lungimea corpului papagalilor nu depășește 14,5-16 cm, lungimea cozii este de 4 cm. Păsările cântăresc în medie 50-55 g, femelele sunt de obicei mai mari și mai grele. Partea din față a capului poate fi neagră la masculi și maro la femele, arată ca o mască, motiv pentru care păsările au primit numele.

Gâtul și sânul sunt galbene strălucitoare, aripile, coada și burta sunt verzi. Culoarea penajului la bărbați și femele nu diferă. Această opțiune de culoare este clasică, naturală. Cu toate acestea, crescătorii au dezvoltat multe soiuri: albastru, cobalt, violet și albastru culori ale corpului cu o mască neagră pe față..Păsări iubite mascateCapul este mare, ciocul este roșu intens, ochii sunt negri, încadrați de o margine albă, fără pene. Cel cu pene se distinge printr-un caracter prietenos, de încredere, sociabil.

Important! Papagalul mascat, ca și alte păsări iubitoare, nu poate imita vorbirea umană, așa că, dacă doriți să găsiți un tovarăș sociabil, merită să luați alte tipuri de papagali.

Pescar

Următoarea specie este păsarea iubitoare a lui Fischer (Agapornis fischeri), numită după un explorator, medic și călător german. Păsările trăiesc în partea de est-centrală a Africii, adunându-se într-o colonie.

Speranța de viață nu depășește de obicei 10-12 ani în condiții optime, cu toate acestea, unii crescători indică numărul ca 15-20 de ani, iar o altă sursă nedocumentată susține că cel mai vechi papagal din această specie avea 32 de ani!Iubitorii lui FischerAcest tip de păsărică este considerat unul dintre cele mai mici: lungimea corpului - 14 cm, greutatea variază între 42-58 g. Partea frontală a capului este portocalie strălucitoare, se transformă într-un „guler” galben, sânul și abdomenul inferior sunt de culoare verde deschis, aripile și spatele sunt mai închise. Ochii sunt standard pentru toți membrii genului - negri cu o margine albă din piele fără pene.

Verifică caracteristicile reproducerii păsărilor iubitoare Fisher acasă.

Când cumpărați această pasăre, veți obține un animal de companie vesel, energic și frumos, care nu va enerva cu o voce excesiv de puternică și cu tendințe distructive (spre deosebire de speciile mari de papagali). Cu toate acestea, el nu are capacitatea de a vorbi. Costul este de 10-15 USD.

Obraz negru

Iubitorul cu față neagră (Agapornis nigrigenis) trăiește în sălbăticie doar în partea de sud-vest a Zambiei și este pe cale de dispariție, astfel încât este extrem de dificil să găsești o pasăre la vânzare ca animal de companie. Având în vedere acest lucru, este, de asemenea, imposibil să se numească costul penei.

La cumpărare, poate exista o mare probabilitate ca păsările să fie aduse ilegal. Iubitorul cu față neagră arată foarte asemănător cu cel mascat, diferența dintre specie se află într-o mică pată roșie aprinsă pe gâtul penei cu fața neagră.Iubitori cu obrajii negriRestul exteriorului este foarte asemănător: „mască” neagră pe față, sân și gât galben, penajul principal verde. Irisul ochilor este maro, ochii sunt încadrați de o margine albă a pielii.

Ciocul adulților este colorat în roșu; la pui este portocaliu. Nu există practic diferențe externe între femei și bărbați. Această specie este foarte miniaturală - greutatea maximă este de 45 g, lungimea corpului nu depășește 13-14 cm. Se distinge printr-un caracter calm, pașnic, ascultător, activitate și curiositate..

Liliana sau cap de căpșuni

Acest tip de păsări dragoste este foarte rar ca animal de companie datorită interzicerii exportului de păsări din habitatele naturale și dificultății de reproducere în captivitate.

Lovebird Liliana (cap de căpșuni, Nyan, Agapornis lilianae) poate fi confundată foarte ușor cu iubitoarea lui Fisher - rasa poate fi recunoscută prin nuanța mai intensă a penajului de pe cap și gât.Păsărică cu cap de căpșuniÎn sălbăticie, trăiește în sud-estul Africii: Tanzania, Malawi, Zambia, Zimbabwe. Acasă, este considerată o pasăre dăunătoare din cauza distrugerii terenurilor agricole. Păsările se adună într-o colonie de 20 până la 100 de indivizi. Speranța de viață este în medie de 12 ani.

Important! Specia este considerată vulnerabilă și aproape de dispariție. Datorită interdicției de export, costul păsărilor nu poate fi numit.
Iubitorii cu cap de căpșuni pot fi numiți cei mai mici din întregul gen - lungimea corpului cu o coadă este de numai 13 cm, iar greutatea nu depășește 35 g. În caz contrar, aspectul este clasic pentru aceste păsări: culoarea principală a penajului este verde, gulerul este vopsit în galben, capul este portocaliu cu roșu mai intens - culoarea căpșuni pe frunte, la baza ciocului și pe gât.

Obraz roz

Acest soi, spre deosebire de cele două precedente, este o specie foarte comună ca animal de companie. În natură, păsări de companie cu obraz roz (Agapornis roseicollis) trăiesc în sud-vestul Africii, unde sunt considerați dăunători ai plantațiilor agricole.Iubito cu față rozPăsările formează grupuri mici de până la 30 de indivizi, iar pentru perioada de împerechere și creștere a descendenților sunt împărțiți în perechi. Costul unei culori clasice cu pene nu depășește 20 USD. Lungimea corpului este standard pentru întregul gen - aproximativ 15 cm.

Culoarea principală a corpului este verde, partea din față a capului și a gâtului sunt de culoare roz-roșu, vârful cozii are inserții albastre și întunecate. Ochii sunt negri, în jurul unei margini albe de piele goală. Această culoare este clasică, dar încă din anii 50 ai secolului trecut, s-au crescut multe variații de culoare: crem, albastru, galben, portocaliu și chiar pete.

afla cel mai important lucru despre puii de păsări dragoste.

Este de remarcat faptul că cu cât culoarea păsării este mai extravagantă și neobișnuită, cu atât costul acesteia este mai mare. Acest tip de păsărică este relativ ușor de îmblânzit și, în plus, păsările pot fi ținute atât în ​​perechi, cât și separat (sub rezerva unei atenții suficiente).Iubito cu față roz

Negru cu aripi

Iubitoarea cu aripi negre (taranta, abisinian, Agapornis taranta) se gaseste in salbaticie numai in Etiopia la turme mici de 4-20 de pasari. Această specie are toate datele pentru a deveni o pasăre domestică populară: papagalul este activ, energic, inteligent, tolerant față de alte păsări și animale (spre deosebire de rudele sale).

Cu toate acestea, această specie este destul de rară, prin urmare este rar întâlnită și ca animal de companie. Nu este posibil să se numească costul aproximativ al penei.

Acest papagal diferă de rudele sale prin dimensiunea relativ mare: lungimea corpului poate ajunge la 17 cm, greutatea cuprinsă între 50-55 g, în timp ce femelele sunt mai grele și mai mari decât cavalierii.Iubitori cu aripi negreUrmătoarea diferență constă în culoarea diferită a masculilor și a femelelor (ceea ce este neobișnuit pentru alți reprezentanți ai genului): capul femelelor are un penaj complet verde, iar fruntea masculilor este decorată cu un semn roșu. Restul exteriorului este același: cioc roșu, culoare verde ierboasă a penajului principal, margine neagră caracteristică a aripilor și vârful negru al cozii. În condiții favorabile, pasărea poate trăi până la 15 ani..

Cu fața roșie sau cu capul portocaliu

Iubitorul cu fața roșie (Agapornis pullarius) trăiește în natură în toată zona ecuatorială a Africii, din Sierra Leone până în Uganda. Acasă, acest tip de papagali îndrăgostiți este foarte rar păstrat, ceea ce face dificilă denumirea costului aproximativ sau cumpărarea unui pene.

Exteriorul păsării este clasic pentru felul său: culoarea principală a penelor este verde bogat, ochii sunt negri sau maro, cu o margine albă a pielii goale. Partea frontală a feței este colorată roșu-portocaliu, aripile inferioare ale cozii au dungi transversale roșu-negre, ciocul este portocaliu.Iubitori cu fata rosieLungimea corpului unui individ adult ajunge la 15 cm, iar greutatea este de 40-45 g. În captivitate, pot trăi până la 15-18 ani dacă sunt furnizate condiții optime..

Știați? Această specie de papagali are unele obiceiuri neobișnuite: în timpul odihnei unei nopți, păsările dragoste cu fața roșie preferă să doarmă cu capul în jos, ca liliecii, iar la reproducerea descendenților, cuplul construiește un cuib nu pe un copac, ci într-o movilă de termite sau un furnicar..

Capul cenușiu sau Madagascar

Papagalul cu cap gri (Agapornis canus) este, de asemenea, numit Madagascar datorită habitatului său teritorial. Specia este pe cale de dispariție, dar în patria sa papagalii cu cap gri sunt considerați dăunători din cauza raidurilor pe câmpurile agricole.

Este interzisă exportarea rasei din habitatul său natural, în plus, păsările se disting prin neîncredere și frică. Este foarte dificil să dobândești un papagal de păsări dragoste cu cap gri, ca pasăre cu pene domestice, precum și să numiți costul unei păsări.Iubitori cu capul griPapagalii Madagascar sunt foarte mici - lungimea corpului este de 13-14 cm, iar greutatea nu depășește 35 g pentru un adult. Femelele și masculii au diferențe externe: culoarea penajului capului, gâtului și sânului masculului este gri, restul corpului este verde. La femelă penajul este complet verde, în timp ce la ambele sexe aripile au o nuanță mai intensă și mai închisă..

Guler sau colier

Gulerul (colierul, Agapornis swindernianus) iubitor este o pasăre foarte rară ca animal de companie. Datorită faptului că dieta unei păsări constă din smochine și semințe de plante care cresc în Africa, este extrem de dificil să o păstrezi în captivitate, pasărea poate muri în câteva zile fără hrana obișnuită..

Din acest motiv, nu va funcționa nici pentru a cumpăra, nici pentru a numi costul aproximativ al unei păsări exotice. Aspectul papagalului este destul de clasic: culoarea ierboasă bogată a penajului principal, ochii negri, pieptul și burta sunt vopsite în galben, pe coadă există dungi de nuanțe roșii și negre.Pasarica iubita cu gulerSpecia și-a luat numele din două dungi transversale de pe gât în ​​nuanțe negre și galbene. Lungimea corpului este de 13 cm, greutatea nu depășește 40 g. Există informații că speranța de viață a păsărilor este de 10-15 ani..

Reguli pentru păstrarea păsărilor dragoste acasă

Această specie de păsări este considerată nepretențioasă și ușor de întreținut (cu excepția unor rase).

Vă sfătuim să citiți despre, cum să ai grijă în mod corespunzător de păsări dragoste și este posibil să păstrezi păsări dragoste unul câte unul.

Pentru ca o pasăre exotică să fie confortabilă în captivitate, este necesar să i se asigure următoarele condiții:

 1. Celulă. Ar trebui să fie spațios, astfel încât animalul de companie să-și poată întinde în mod normal aripile fără a atinge alimentatoarele, băuturile și alte „umpluturi” ale casei sale. Tijele trebuie să fie metalice, fără vopsire, cu o distanță de cel puțin 1-1,5 cm.
 2. Accesorii. Animalul de companie are nevoie de un set standard pentru un papagal: un hrănitor, un băutor, șezlonguri cu un diametru de 2 cm, o cadă, umplutură sub formă de hârtie sau așchii de lemn.
 3. Microclimat. Deoarece patria păsărilor este Africa, acestea au nevoie de o temperatură de aproximativ +23 ° C și o umiditate de cel puțin 60%. Asigurați-vă că protejați pasărea de curenți de aer..Iubitori
 4. Îngrijire de topire. Înlocuirea penei începe la 5-6 luni și poate dura câteva luni. În acest moment, papagalii au nevoie de suplimente de vitamine și minerale..
 5. Dieta. Cea mai simplă și mai convenabilă opțiune este de a cumpăra amestecuri de cereale de calitate pentru papagali. Pot fi suplimentate cu ierburi, fructe de padure, legume. În cușcă trebuie să existe apă curată și piatră minerală.
  Vă recomandăm să citiți despre, ce poate și ce nu poate fi hrănit papagalii, ce le puteți oferi pe lângă mâncarea principală, și, de asemenea, aflați, ce să faci dacă papagalul este otrăvit.

 • Comunicare și divertisment. Fiind o pasăre care se înalță, pasărea iubitoare, ca orice papagal, are un simț vital al „turmei” - adică atenția proprietarului și a tuturor membrilor familiei. Pentru a dezvolta inteligența și a preveni plictiseala, animalul dvs. de companie va avea nevoie și de jucării speciale pentru papagali..
 • Astfel, păsările iubitoare sunt foarte populare și destul de ușor de păstrat păsări, pe care chiar și o persoană fără experiență le va putea face față. Cu toate acestea, acest lucru nu se aplică tuturor speciilor de păsări - unele specii ale acestor papagali pur și simplu nu sunt transportate în afara teritoriului natural de reședință..IubitoriȘi totuși varietatea de păsări vă permite să alegeți un papagal inteligent, colorat, activ, care va fi un tovarăș fidel pentru întreaga familie..

  Distribuie pe rețelele de socializare:
  Așa arată
  » » Specie de păsărică