Hotel pentru animale de companie: documente pe care proprietarul trebuie să le furnizeze

În viața de zi cu zi a fiecărui iubitor de pisici cel puțin o dată, dar există un moment în care este necesar să-ți lași animalul de companie cu cineva pentru o vreme. O astfel de nevoie poate fi cauzată de o călătorie de afaceri, de vacanță sau de orice altă situație în care proprietarul nu are ocazia să aibă grijă de Murchik. Pentru astfel de situații există un serviciu pentru supraexpunerea animalelor, despre care vom vorbi mai detaliat în acest articol..

Supraexpunerea animalelor de companie

Supraexpunerea pisicilor este mutarea animalelor de companie într-o casă temporară, unde vor fi îngrijite și îngrijite de nutriția și confortul lor..

Aceasta este o gamă întreagă de servicii, inclusiv:

 • hrănirea animalului de companie;
 • organizarea securității sale;
 • îngrijirea sănătății animalului;
 • raportează periodic stării pisicii către proprietarul acesteia.
Știați? Prea multă dragoste pentru pisici se numește ailofilie..

Astăzi puteți găsi mai multe opțiuni pentru un astfel de serviciu:

 • Supraexpunerea plătită a pisicilor. Cu această formă de supraexpunere, se convine de ce servicii are nevoie direct animalul și cât va costa. Supraexpunerea se efectuează în acest caz după plata integrală sau parțială.
 • Gratuit. Proprietarul animalului de companie nu plătește pentru șederea și mâncarea animalului său în timpul supraexpunerii.
 • Negociabil. În această situație, șederea animalului poate fi gratuită, cu toate acestea, hrana pentru perioada de supraexpunere este asigurată de proprietar.

Există, de asemenea, diferite tipuri de supraexpunere la pisici, în funcție de cine oferă serviciul:

 • companie profesională (hotel, hotel pentru animale de companie);
 • indivizi;
 • clinici veterinare;
 • bone specializate.
Pentru a ști cum să găsești supraexpunerea potrivită pentru pisica ta, este important să înțelegi care este diferența dintre aceste opțiuni, precum și avantajele și dezavantajele fiecărei..

În hotelurile pentru animale de companie

Până de curând, hotelurile pentru animale de companie erau un fenomen destul de nou, dar astăzi acestea se dezvoltă și cresc rapid datorită cererii ridicate pentru serviciile lor..

Important! De obicei, astfel de hoteluri sunt gata să ofere ospitalitate multor animale simultan. Nu doar pisicile, ci și câinii, rozătoarele și alte animale de companie rămân deseori aici. Așezarea are loc în cuști sau voliere unde sunt așezate o băutură și un bol pentru hrană.
Când alegeți un hotel pentru supraexpunerea unei pisici, este mai bine să veniți acolo în avans pentru a descoperi situația, să aflați mai multe despre cei care vor avea grijă de animalul de companie, care sunt regulile de ședere la hotel și, cel mai important, ce condiții vor fi furnizate.

Avantajele de a fi într-o astfel de instituție vor fi în mod necesar:

 • Îngrijirea sănătății animalelor de companie. La check-in la hotel, proprietarul animalului va cere cu siguranță un certificat despre starea de sănătate a animalului său de companie, despre vaccinări (trebuie făcute cu o lună înainte de mutare), precum și despre deparazitare și măsuri antiparazitare. Acesta din urmă, dacă este necesar, va fi ținut de specialiști în hoteluri înainte de check-in la un cost suplimentar.
Deparazitarea la pisici se face cu medicamente precum „Milbemax”, „Prazitel”, „Milprazon”, „Profender”, Dirofen Plus, iar medicamentele antiparazitare includ Dana Ultra, „Amitrazină”, "Avocat", "Otodectina", "Avantaj", "Leopard", „Ivermectină”, Front Line, „Ivermek”, "Bastion".
 • Garanții juridice. Deoarece hotelul pentru supraexpunere este o instituție înregistrată oficial, în acest caz va fi semnat un acord, conform căruia vor fi stabilite drepturile și obligațiile părților, precum și alte nuanțe semnificative. În plus, în timpul decontării pisicii, proprietarului acesteia i se oferă un certificat de acceptare în confirmare. Pe baza documentelor de mai sus, hotelul va putea fi adus în fața justiției dacă i se întâmplă ceva animalului de companie..

Știați? Pisicile dorm în medie 18 ore pe zi.

 • Întotdeauna în hotel află mai întâi ce meniu preferă pisica, cât de des este necesar să te joci cu el și alte caracteristici ale vieții unui animal de companie care intră pentru supraexpunere.
 • Dacă în timpul supraexpunerii devine necesar prelungi, cel mai adesea, hotelurile sunt găzduitoare. În acest caz, plata pentru timpul suplimentar se face la returnarea proprietarului..

Desigur, această opțiune are, de asemenea, anumite dezavantaje care afectează alegerea:

 • Preț. Acesta este cel mai important factor, deoarece hotelul reglementează în mod clar costul mâncării sau al mâncării pentru viitorul oaspete, propriul preț pentru înot și mers pe jos etc. În funcție de perioada de absență a proprietarului, uneori un sejur la hotel pentru animale se poate transforma într-o sumă ordonată..
Pentru pisicile de rasă, se recomandă utilizarea alimentelor premium: „Almo Nature”, Brit, „Premium Van”, clasa super-premium - „Fest Choice”, „Monge”, și holistică: „Origen”, Bosch Sanabel, "Merge".
 • Nevoia de a rezerva în avans. La fel ca în cazul apartamentelor umane, în astfel de hoteluri nu este întotdeauna posibil să găsești un loc gratuit pentru un animal de companie dacă proprietarul acestuia trebuie să plece brusc și urgent. Dacă vorbim despre perioada de vară sau de sărbători, când cererea pentru astfel de servicii crește, atunci ar trebui să aveți grijă de un loc în hotel cu o lună sau două înainte de plecare..

Important! Pentru a facilita adaptarea animalului dvs. de companie la noile condiții temporare de habitat, aduceți cu voi jucăriile sale preferate, un covor, ustensile, dacă există o cutie pentru transport. Lucrurile și mirosurile familiare vor ușura stresul animalului din schimbarea peisajului și vor ajuta să nu devină trist în așteptarea revenirii proprietarului..

Cu toate acestea, mulți proprietari de animale de companie cred că a rămâne în incinte mici va fi în detrimentul animalului lor de companie. Preferă să-și lase animalele de companie în condiții cât mai aproape de casă..

Acasa

Supraexpunerea pisicilor acasă, la prima vedere, este destul de atractivă și mai profitabilă decât un hotel. În acest caz, în loc de voliere, este prevăzut un apartament obișnuit cu canapele-covoare, pe care animalul de companie se poate juca.Există mai mult spațiu pentru jucării și spațiu pentru jocuri active. Dar aceasta este părerea proprietarului, dar la un animal de companie un astfel de mediu va provoca cel mai probabil sentimente opuse..

La urma urmei, iată un mediu nou, o abundență de lucruri și mirosuri, din care capul se învârte din obișnuință. Dacă în acest moment alte animale sunt supraexpuse, atunci se asigură stresul pentru animalul de companie..

Deși, există cu siguranță avantaje în ceea ce privește supraexpunerea pisicilor la:

 • Da, un mediu de casă și o cantitate mare de spațiu vor fi un plus dacă animalul de companie este obișnuit cu mișcările frecvente și se adaptează rapid la noile condiții.
 • Costul acestor servicii este de obicei mai mic decât în ​​hotelurile oficiale..
 • Din punct de vedere fizic, există mai puține animale în condițiile supraexpunerii la domiciliu decât la un hotel, deci se acordă mai mult timp fiecărui animal de companie.

Știați? Pisicile pot vedea perfect pe întuneric, dar sunt și daltoniste..
Dar, din păcate, și aici, nu totul este atât de simplu pe cât ne-am dori..

Și pentru a evita capcanele, ar trebui să efectuați, de asemenea, o recunoaștere preliminară:

 • Vizitați un apartament în avans, unde pisicile vor fi supraexpuse acasă. Acordați atenție condițiilor, specificați numărul de animale care vor fi păstrate în perioada necesară.
 • Este important să se clarifice dacă persoana care va avea grijă de animalul de companie are abilitățile necesare sau educația veterinară.
 • Acordați atenție dacă proprietarului i se cere să obțină un certificat de sănătate de la proprietar. La urma urmei, dacă acest lucru nu se face în cazul dvs., atunci este la fel cu alți clienți. Aceasta înseamnă că sănătatea animalelor care vor fi aici este pusă în discuție. În plus, dacă în hoteluri cutiile și volierele sunt sterilizate după fiecare oaspete, atunci este imposibil să faci același lucru cu apartamentul..
Vei fi interesat să afli despre cele mai neobișnuite rase de pisici, cum ar fi zăpadă shoo, nibelung, Mekong Bobtail, jucăuș, selkirk rex, pisica bengala, kao mani, neva masquerade cat, sergenti, caracal.
Concluzia cu privire la supraexpunerea privată este simplă: dacă există o opțiune dovedită, recomandată, care a fost testată de prieteni sau cunoștințe, în care „bona” pentru animale știe cu adevărat cum să le manipuleze, atunci poate că ar trebui folosită această opțiune.

Important! Dacă doriți ca supraexpunerea să fie acasă, dar fără contact cu alte animale, atunci puteți cere o cameră separată pentru el. Dar costul supraexpunerii în acest caz va crește.

Supraexpunere prelungită la veterinar

Supraexpunerea animalelor în clinicile veterinare este o plăcere de calitate, dar nu ieftină. Cu toate acestea, este o opțiune excelentă pentru pisicile bolnave care necesită îngrijire profesională și atenție sporită de la un specialist..

Această opțiune are o mulțime de avantaje:

 • Animalul de companie va fi în permanență sub supravegherea medicilor, așa că nimic nu îi va amenința sănătatea și igiena.
 • În clinici, fiecărui „oaspete” i se oferă o cameră separată și o gamă completă de servicii, deci nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la faptul că pisica rămâne fără grijă.
 • Aici nu numai că vor asculta dorințele despre meniul animalului de companie, dar pot oferi și recomandări utile în această privință. Se asigură o nutriție rațională și echilibrată pe baza clinicilor veterinare.
 • La fel ca în cazul hotelului, va exista și asistență juridică, inclusiv un acord de servicii și un certificat de transfer și acceptare a animalelor de companie. Aceasta înseamnă că instituția va fi pe deplin responsabilă pentru obligațiile sale..
Cu siguranță ar trebui să opriți alegerea cu privire la această opțiune dacă trebuie să supraexpuneți pisicilor cu tratament, animalelor însărcinate, mamelor cu pisoi sau animalelor de companie după o intervenție chirurgicală sau boli grave.

Știați? Pisicile își amintesc perfect vocile proprietarilor lor. Prin urmare, dacă pisica nu răspunde la apelul tău, înseamnă că pur și simplu te ignoră..

Contra de a păstra un animal de companie într-o clinică veterinară sunt simple - prețul și cantitatea de atenție.

Costul va depinde de volumul serviciilor și, în medie, este mai mare decât în ​​hoteluri sau apartamente private, deoarece îngrijirea aici este asigurată nu numai de iubitorii de blănuri, ci de personal medical calificat..

Un alt lucru este că vor avea un timp strict reglementat pentru a se juca cu un animal de companie, astfel încât mai ales oaspeții activi pot fi nemulțumiți de astfel de restricții..

Serviciu de babysitting

Dacă în timpul vacanței trebuie să supraexpuneți pisica, care se simte destul de confortabilă fără prezența unei persoane în casă, atunci nu este deloc necesar să o chinuiți mutându-vă la un hotel.

Este suficient doar să folosiți serviciile unei bone care va veni să hrănească animalul de companie și să-i curețe tava, dacă este necesar, să mergeți și să o duceți la veterinar.

Afla cum alege o cutie de gunoi și antrenează pisica la toaletă.
Astfel de servicii sunt furnizate atât de persoane fizice, cât și de companii oficiale, care angajează mai mult de o duzină de angajați pentru un astfel de serviciu. Prin urmare, înainte de a alege o anumită bonă sau companie, studiați cu atenție toate informațiile posibile de pe Internet..

O companie decentă ar trebui să aibă un site web bun, dar recenzii despre activitatea sa ar trebui să fie găsite și în afara resursei web corporative..

Important! Asigurați-vă că ați încheiat un acord înainte de a începe o bona, în care este necesar să se prescrie responsabilități specifice pentru îngrijirea unui animal de companie. Dacă există obiecte de valoare în casă care nu pot fi transferate pentru depozitare temporară către o bancă sau rude, atunci întocmește un inventar al acestor proprietăți și dă viitoarei dame pentru semnătură.

De asemenea, nu va fi de prisos să îi avertizăm pe vecini despre babysitter. Astfel, puteți ucide două păsări cu o singură piatră: acestea vor avea grijă de apartament pentru orice eventualitate, însă nu vor chema poliția când vor vedea un străin intrând în el..

Deși pisica iubită rămâne sub protecția adăpostului său nativ, merită totuși să consultați mai întâi un medic veterinar și să luați un certificat de sănătate al animalului de companie. Acesta este un fel de asigurare în cazul în care, la întoarcerea din vacanță, observați o deteriorare a stării animalului de companie..

Ce ar trebui să aibă proprietarul cu el

Atunci când intenționează să supraexpună o pisică în afara casei, proprietarul ar trebui să se pregătească mai întâi pentru:

 • Treceți la un examen veterinar pentru a obține un certificat de sănătate.
 • Colectează jucăriile, cuverturile de pat, mâncărurile pentru animale de companie preferate.
 • Efectuați deparazitare și tratați animalul de paraziți.
 • Dacă este necesar, pregătiți o listă de medicamente de care animalul dvs. de companie ar putea avea nevoie. Rețineți că mișcarea și stresul asociat cu aceasta provoacă inflamații în bolile cronice. Prin urmare, asigurați-vă că organizatorii supraexpunerii au pregătirile necesare, precum și instrucțiuni detaliate pentru utilizarea lor..

Știați? Pisicile, ca și oamenii, pot avea o grupă de sânge..

 • Lăsând pisica pentru supraexpunere, nu uitați să adăugați informațiile de contact pentru comunicare în caz de urgență în pachetul de documente însoțitor. De asemenea, dacă există un medic veterinar obișnuit care observă animalul de companie, atunci și numărul său de telefon nu va afecta..
Pregătirea atentă și atentă va ajuta pisica să suporte supraexpunerea mai calm, precum și să protejeze animalul de companie de eventualele urgențe..
Este important pentru tine să știi despre îngrijirea pisicii tale, cum și cum să vă spălați dinții pisicii, cum să antrenezi o pisică să meargă la toaletă, cum ar trebui să meargă îngrijirea pisicilor domestice, cum să alegi o casă pentru pisici, cum să faci baie unei pisici.

Ce anume sa cauti

Oricare dintre opțiunile de supraexpunere este pe placul proprietarului Murchik, ar trebui să studiați întotdeauna cu atenție condițiile în care un hotel sau o persoană privată păstrează pisici:

 • Verificați dacă există alte animale în această perioadă. Vor exista unele pisici tot timpul sau alte animale de companie sunt planificate. Sunt toți vaccinați și tratați împotriva paraziților. Dacă este posibil, cereți să vedeți certificatele de sănătate ale altor „oaspeți”.
 • Examinați camera în care va fi animalul de companie. Nu ar trebui să existe miros greu sau, dimpotrivă, urme de odorizant, lână în colțuri sau murdărie pe mobilă, podea.

Important! Gândiți-vă la siguranța animalului dvs. de companie: există ferestre în cameră și sunt acoperite cu plase, există lucruri libere sau colțuri ascuțite în cameră care ar putea răni animalul?.

 • Nu uitați să luați contacte de la persoana care supraexpune, astfel încât să puteți afla în orice moment cum se descurcă iubitul dvs. animal de companie acolo..
 • Acordați atenție contrainteresului: un bun specialist trebuie să întrebe proprietarul animalului de companie despre toate nuanțele legate de îngrijirea și îngrijirea animalului său de companie. Cu cât sunt mai multe întrebări în acest caz, cu atât mai bine.

Recent, pe internet au apărut o mulțime de escroci care promit supraexpunere gratuită și de înaltă calitate pentru cei mici și bursuci. Cu toate acestea, dacă la contact se dovedește că Murchik în acest caz nu este de rasă, fără un pedigree bogat, atunci toate locurile sunt luate.Dar proprietarii de specimene scumpe și frumoase de animale de companie vor fi fericiți să supraexpună. Doar nu faptul că vor fi returnate înapoi. Prin urmare, este important să aveți contacte și copii ale documentelor persoanei sau companiei care ia animalul pentru o vreme..

Asigurați-vă că asigurați-vă că contractul de servicii conține o clauză privind despăgubirea în cazul pierderii unui animal de companie.

Știați? O pisică domestică este capabilă să atingă viteze de până la 50 km pe oră. Dintre oameni, doar Usain Bolt se poate apropia de o astfel de viteză - cel mai rapid om din lume, de trei ori campion olimpic la alergare.

Costul serviciului

Cât costă supraexpoziția pisicilor pe zi depinde de cine oferă serviciul și este cel mai ieftin să rămâi în mâinile private. În acest caz, prețurile încep de la 2-3 USD pe zi.Dacă intenționați să supraexpuneți pentru o perioadă lungă de timp, puteți negocia o reducere sau puteți reduce costul serviciului oferind animalului dvs. de companie mâncarea dvs. O cameră de hotel pentru animale va costa de la 3-5 USD pe zi sau mai mult..

Prețul va depinde de nivelul instituției, de calificările specialiștilor locali și de serviciile de care are nevoie animalul de companie. Starea pentru supraexpunere într-o clinică veterinară este aproape la fel ca prețul costului unei camere de hotel, dar nivelul personalului de aici este de obicei un ordin de mărime mai mare.

Iar cea mai scumpă este bona de pisici. O oră de lucru a unui astfel de specialist este de la 4-5 dolari, iar în medie rezultă de la 10-15 dolari pe zi.

Supraexpunerea pisicilor este o modalitate excelentă pentru proprietarii lor de a avea grijă de animalele de companie în timpul absenței lor..Călătoria cu animale de companie astăzi este scumpă și nu este foarte convenabilă și, în plus, nu toate hotelurile sunt gata să accepte oaspeții cu o pisică. Și grija și comunicarea sunt importante chiar și pentru cele mai calme și melancolice păsări..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Hotel pentru animale de companie: documente pe care proprietarul trebuie să le furnizeze