Rozătoarea glasului: caracteristicile generale ale animalelor și tipurile acestor șoareci

Lăstarul rozătoarelorSonya sunt creaturi foarte drăguțe și afectuoase, care seamănă atât cu o veveriță, cât și cu un hamster. Lăstarul alunului și-a primit numele, în primul rând, pentru habitatul său. Într-adevăr, unde locuiesc de obicei, un număr mare de copaci cu o varietate de nuci. Și ei o numesc somnoroasă, deoarece animalul este nocturn și preferă să facă un pui de somn în timpul zilei.

Caracteristici generale

Toți reprezentanții familiei carotide au caracteristici, structură corporală și organe similare. Ochii glasului sunt mari și întunecați, urechile sunt ușor rotunjite, iar antenele sunt foarte lungi. Când luați unul dintre aceste animale în mâini, puteți simți cât de moale și pufoasă este blana lor. Coada este unul dintre avantajele glasului: cu blană lungă, chiar mai pufoasă decât animalul în sine.

Glisul nu trăiește la suprafața pământului, ci preferă să se așeze în copaci. În cazul în care un număr mare de copaci cu adevărat înalți nu sunt observați în zona în care trăiesc, atunci lucarna poate sta cu același confort în desișurile oricăror arbuști. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că unele tipuri de șoareci își petrec cu bucurie cea mai mare parte a timpului pe pământ..

Potrivit grădinarilor, lăstarul sau, mai degrabă, unele dintre soiurile lor, sunt dăunători, deoarece aceste animale pot provoca foarte puțin rău copacilor din grădină sau fructelor, dar nu este atât de semnificativ.

Personajul SonyDe fapt, Sonya nu poate fi negată de atractivitate. Sunt foarte drăguți și comportamentul lor este destul de distractiv de observat. Pot fi numiți centenari, în comparație cu alte rozătoare. Dar, deși capetele adormite sunt minunate pentru rolul unui animal de companie, ele nu sunt deosebit de frecvente. Faptul este că, așa cum s-a menționat mai devreme, capetele adormite duc un stil de viață activ doar noaptea, iar în timpul zilei sunt animale somnoroase și leneșe. Prin urmare, mulți iubitori de animale nu îndrăznesc să le aibă, crezând că va fi plictisitor cu capetele adormite. Din păcate, ei nu bănuiesc că acasă aceste rozătoare se pot adapta fără probleme la ritmul uman al vieții..

Mod de viata

Există un mit răspândit că aceste animale par să vadă prost în timpul zilei și de aceea preferă să rămână treji în întuneric. Desigur, nu este cazul. Sonya sunt perfect orientate în spațiu, indiferent de ora din zi, datorită viziunii lor impecabile.

O caracteristică interesantă a glasului este structura scheletului lor. Mama Natură a creat-o în așa fel încât de fiecare dată când capul somnoros trebuie să se târască într-un spațiu foarte mic din copac, care, s-ar părea, este mult mai mic decât ea, animalul se întinde în lungime în modul în care structura obișnuită a scheletului rozătoarelor nu ar permite acest lucru. Acest factor permite animalelor să găsească cele mai izolate locuri pentru cuiburile lor, ceea ce le asigură siguranța..

Sony este dotat nu numai cu toate avantajele de mai sus, ci și auz perfect, ceea ce le permite să vâneze fără cea mai mică dificultate. Este amuzant să urmărești cum urechile mirosului se mișcă în direcții diferite, acționând ca un fel de localizatori care studiază zona. Cele mai mari astfel de urechi de pe capul unei ghirlande.

Procesul de a mânca liră de pradă este foarte asemănător cu modul în care o fac veverițele.. Cea mai mare parte a dietei zilnice a animalelor este hrană solidă.. Ei ușor deschide cojile diferitelor nuci cu dinții lor ascuțiți.

Descrierea personajului SonyDacă nu ar fi știut să se ascundă atât de bine de toate pericolele care îi așteaptă, atunci, probabil, ar fi dispărut cu mult timp în urmă, pentru că își umplu rar populația. Pubertatea animalelor vine târziu și se împerechează, spre deosebire de alte rozătoare, foarte puține, doar de două ori pe an.

În plus, o așternut conține rareori mai mult de cinci pui. Cu toate acestea, grădina face mame excelente care își protejează descendenții de tot felul de pericole..

Vizualizări

În Rusia, s-au răspândit doar trei tipuri de glas: alun, pădure și grădină. Toate tipurile acestor animale sunt perfecte pentru păstrarea acasă..

Oreshnikovaya

În natură glas alun prefer să se așeze în tufișuri. Dimensiunea acestor rozătoare este mică, de aproximativ zece centimetri. Sonya nu este pretențioasă și, dacă este necesar, se va simți confortabil în golurile copacilor. De asemenea, puteți găsi deseori grâu în case de păsări. În timpul iernii, lucărușul se mută din cuibul ei într-o vizuină confortabilă, pe care o echipează în rădăcinile copacilor.

Dacă doriți să păstrați lăstarul alun acasă, vă rugăm să rețineți că cușca trebuie să fie destul de înaltă și spațioasă, la urma urmei, animalele nu pot trăi fără să se cațere pe diferite ramuri, așa cum făceau în habitatul lor natural. Trebuie remarcat faptul că ar trebui să fie mai multe case într-o cușcă. Acest lucru se datorează faptului că animalele din natură se simt mai confortabil în prezența mai multor locuri izolate unde se pot odihni.

Hrăniți această specie un amestec de diferite boabe, iar ca răsfăț, animalele primesc dulciuri și nuci. În ciuda atractivității sale, lăstarul nu este încă un animal de companie ideal din mai multe motive..

  • Lăguș alun: descrierea aspectuluiAnimalele sunt foarte mici și agile, așa că dacă lucărușul fuge de mâinile tale într-un loc retras, va fi foarte greu să-l prinzi și să-l aduci înapoi în cușcă.
  • Spre deosebire de alte specii, mirosul acestui glas este destul de dur și mulți vor trebui să curățe cușca mai des decât de obicei..
  • Rozătoarele din această specie nu sunt potrivite pentru persoanele cu alergii..
  • Nu pot face fără prezența hranei sub formă de insecte, care trebuie luată în considerare de viitorii lor proprietari..

Gradinarit

Sunt considerate frumuseți datorită blănii și a petelor interesante de pe fețe, care seamănă cu o mască de carnaval, ceea ce le conferă un farmec aparte. Blana de grădină a grădinii tinde să arunce aur, există o ciucure pe o coadă lungă, iar ochii și urechile, care sunt foarte mari și expresive în felul lor, completează o imagine deja impecabilă.

Viitorii proprietari ai unei grădini de grădină ar trebui să ia în considerare acest lucru animalele sunt foarte pasionate de mișcare și preferă să mănânce alimente pentru animale, deși nu renunță la diverse cereale și nuci. Desigur, acest tip de cușcă ar trebui să fie foarte spațios. Locul ideal de reședință pentru ei va fi o volieră mare, unde animalele pot alerga din abundență. Dieta zilnică a Sonya include viermi de masă și larve de insecte.

pădure

Ghiroanele din pădure seamănă foarte mult cu omologii lor, cu grătarul. Dar dacă acestea din urmă pot fi găsite destul de des, atunci somnolentele pădurilor încearcă să aleagă habitate departe de oameni. Din acest motiv și din alte câteva motive, nu sunt animale de companie deosebit de bune..

  • Capetele somnoroase ale pădurii: aspectGhiroanele din pădure nu mănâncă la fel ca alte specii. Dieta lor este mult mai complicată.
  • Un anumit individ poate avea preferințe alimentare individuale și poate refuza alte alimente.
  • Alimentele vii pe care indivizii din pădure le consumă în habitatul lor natural nu sunt atât de ușor de găsit.

african

Această specie este cea mai populară printre crescători. Cel mai adesea se găsește la vânzare în magazinele de animale de companie. Un rozător destul de mare, a cărui lungime a corpului este de șaisprezece centimetri fără coadă și treizeci și nouă cu ea. Somnolentele africane sunt foarte atractive. Haina lor de blană are o nuanță cenușie, un abdomen de culoare crem. Iar coada, a cărei culoare principală este maro, are vârful alb..

Dieta zilnică a acestei specii include o varietate de culturi, diverse fructe și insecte. După cum puteți înțelege, nu vor exista dificultăți în alegerea hranei pentru animalul dvs. de companie. Principalul avantaj al animalelor este al lor sociabilitate, prietenie și capacitatea de a se atașa rapid de proprietar. Dacă vă antrenați animalul de companie, el va răspunde cu ușurință la numele său..

Cum să păstrezi acasă

Unii oameni cred că păstrarea acestor animale este mai dificilă decât alte rozătoare. Dar acest lucru este departe de a fi cazul. Drăguț de rozătoare nepretențios și foarte afectuos. Cu toate acestea, există subtilități de păstrare a acestor rozătoare, pe care le vom discuta acum..

Condiții optime pentru păstrarea sonyÎn primul rând, trebuie remarcat faptul că cușca pentru animalul dvs. de companie trebuie să fie din metal solid, iar paletul este fabricat de foarte bună calitate. Deoarece lucrurile din plastic ale Sony sunt capabile să roască și să distrugă complet în câteva secunde. Singura dificultate este că celulele de acest tip sunt rareori găsite pe piață sau în magazine și, cel mai adesea, sunt făcute la comandă și, prin urmare, vor ieși mai scumpe decât cele obișnuite. Dacă este mai convenabil pentru dvs., atunci puteți cumpăra un terariu în locul unei astfel de cuști, dar rețineți că trebuie să fie bine ventilat..

Băutorul, care trebuie ținut în cușcă, trebuie să fie făcut dintr-un mamelon, ca alimentatorul animalului. Sonya mănâncă mai mult decât toate celelalte rozătoare, deci este important să vă asigurați că animalul de companie nu mănâncă în exces, la urma urmei, problemele supraponderale pot afecta negativ sănătatea Sony. Așternutul în cuști poate fi făcut din rumeguș sau pelete de lemn. Asigurați-vă că echipați o casă pentru animal, deoarece poate dormi doar la adăpost.

Rezumând, putem spune cu încredere că lucărașul este creaturi afectuoase și prietenoase care vor deveni animale de companie minunate.!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rozătoarea glasului: caracteristicile generale ale animalelor și tipurile acestor șoareci