Un pic despre animalul dormitor: tipuri, caracteristici ale păstrării casei

Cum arată lucărușulVreau să spun imediat că animalul de glas se numește glas dintr-un motiv. Acest animal a primit acest nume din două motive. Primul motiv este stilul de viață predominant nocturn al animalului. A doua este o perioadă lungă de hibernare la frig. Anumite tipuri de glas pot dormi 7 luni pe an.

Familia de capete de somn

Toate speciile din această familie au structură similară a corpurilor și organelor. Toate capetele adormite sunt unite de ochi mari și întunecați, urechi rotunjite și antene lungi. Lana tuturor animalelor este pufoasă și moale. Coada este suficient de lungă și, de asemenea, acoperită cu păr.

Sonya trăiește mai ales în copaci. Dacă nu există copaci mari în apropiere, atunci lucarna poate trăi în ramurile tufișurilor. În același timp, există tipuri de capete adormite care preferă să fie la sol de cele mai multe ori..

Unele specii ale acestor animale sunt considerate dăunători de grădinari. Faptul este că rozătoarele pot provoca un ciudat destul de vizibil grădinilor și câmpurilor de fructe de pădure. Cu toate acestea, nu este atât de grav faptul că fermierii au început să considere ghirlanda ca dușmani ai omului.

În Rusia trăiesc trei tipuri de animale:

  • Lăguș de alun.
  • Sadovaya
  • Regiment de pădure și glas.

Traversele sunt foarte interesante de urmărit. Ele sunt destul de amuzante, atractive, inofensive și au o viață lungă în comparație cu alte rozătoare. S-ar părea că ar trebui ținute acasă ca animale de companie, dar acest lucru nu se întâmplă. De ce? Totul ține de stilul de viață al grădinii. Iubitorii de animale sunt bine conștienți de aceste animale, dar rareori le dobândesc, deoarece lucarele devin active în natură doar noaptea. Cine vrea să urmărească rozătoarele în loc de somn sănătos? Acesta este motivul pentru care există foarte puține gropi în vânzare. Dar aceste animale își pot schimba stilul de viață ajustându-se la ritmul de viață al proprietarilor atunci când sunt ținute într-o cușcă, dar puțini oameni știu despre acest lucru.

Un pic despre viața glasului

Ce mănâncă animalul glasÎn exterior Sony au similitudini cu proteinele. În ciuda faptului că sunt activi mai ales noaptea, în timpul zilei aceste animale nu văd mai rău decât în ​​întuneric..

Natura a înzestrat lucărușul nu numai cu o vedere excelentă, ci și cu un schelet special care se poate micșora în direcție verticală, ceea ce face posibil ca animalele să se târască prin cele mai înguste crăpături din trunchiurile de copaci, pentru a ajunge în cele mai sigure locuri pentru odihnă și construirea cuiburilor. Aceasta este o calitate foarte importantă a acestor rozătoare, asigurându-le supraviețuirea..

Când capetele adormite ies în căutare de hrană, ele sunt puternice se bazează pe propria audiere. Urechile rotunde, destul de mari, servesc drept localizatoare. Ei își schimbă constant poziția pe capul animalului. În acest caz, urechile se mișcă independent una de cealaltă. Cei mai mari „localizatori” din grădină. Fotografia ei poate fi găsită pe internet. Lăstarul alun este pe locul al doilea în ceea ce privește mărimea urechilor. Locul al treilea a fost împărțit de lucă și pădure. Fotografiile acestor creaturi drăguțe pot fi găsite și în rețea..

Sleepyheads se hrănesc în principal cu alimente solide. Mai sus, le-am comparat cu proteinele. Această comparație este deosebit de vizibilă când lucarnele mănâncă. Ea, ca o veveriță, ține mâncarea cu picioarele din față și o rotește repede. Astfel de acțiuni permit rozătoarelor să deschidă rapid diferite semințe și nuci. Sonya tăie literalmente cochilia cu incisivii ei ascuțiți.

Spre deosebire de majoritatea celorlalte rozătoare de dormitor nu pot fi numite animale fertile. Se maturizează târziu pentru reproducere, nu au niciodată mai mult de 5 pui în așternut și se împerechează doar de două ori pe an. S-ar părea că astfel de condiții ar trebui să amenințe populația de glas, dar în realitate totul este puțin diferit. Femelele au un instinct matern foarte puternic. Ei hrănesc cu atenție fiecare pui. Adăugați o bună sănătate și longevitate la aceasta pentru o populație rezistentă și sigură.

Conținut Sonya

Unde este numele animaluluiȚinutul de pădure acasă nu este mai dificil decât alte rozătoare decorative. Trebuie doar să vă amintiți că aceste animale necesită o cușcă din metal, cu o bază foarte puternică. Este de dorit ca acesta să fie și din metal. Aceste rozătoare vor distruge plasticul în cinci secunde. Puteți cumpăra o cușcă similară. Este adevărat, la vânzare astfel de modele, potrivite pentru păstrarea capetelor de somn, apar destul de rar, așa că cușca este de cele mai multe ori făcută la comandă sau manual. Dacă se dorește, cușca poate fi înlocuită cu un terariu spațios. Principalul lucru este că este bine ventilat..

Într-o cușcă pentru capetele de somn, trebuie să existe biberon și alimentator de mamelon. Aceste rozătoare beau și mănâncă mult. Cel mai bine este să achiziționați boluri și hranitoare din metal, deoarece alte materiale Sony vor roade cu siguranță.

Patul pentru capetele de somn poate fi echipat cu rumeguș sau lemn granular. Cușca trebuie să aibă un colț retras în care rozătoarea să se poată ascunde. Acest lucru este foarte important, deoarece somnolentele dorm doar la adăpost. Puteți folosi o casă din lemn sau o cutie de carton ca un colț retras. Acesta din urmă este ieftin, dar de scurtă durată. Rozătoarele se vor ocupa rapid de cutie.

Sony, datorită particularităților metabolismului, este predispus la supraalimentare și la acumularea de rezerve de grăsime. Bineînțeles, supraponderalitatea reprezintă o amenințare pentru sănătatea rozătoarelor. Aceasta înseamnă că trebuie să le oferiți posibilitatea de a vă deplasa activ. Pentru a face acest lucru, trebuie să instalați podele, rafturi, scări și alte elemente în cușcă, astfel încât animalele să poată alerga de-a lungul lor..

Sony este foarte curat. Ei petrec mult timp curățându-și blana. Trebuie să le păstrați curate. Schimbați în mod regulat așternutul în cușcă. Spălați alimentatoarele și schimbați apa din băut cel puțin o dată la 2 zile.

Cușca pentru rozătoare trebuie plasată într-o zonă cu lumină naturală suficientă. Înălțimea cuștii este la nivelul ochilor omului.

Tipuri de glas

După cum sa menționat mai sus, în țara noastră, există trei tipuri de glas. Rozătoarele din toate aceste specii pot fi ținute acasă ca animale de companie, dar înainte de a decide asupra unui astfel de pas, este recomandabil să aflați despre caracteristicile fiecărei specii.

Lăguș de alun

Ghiroană de pădureRozătoarele din această specie au cele mai mici dimensiuni - nu mai mult de 10 centimetri. În natură, lucarele alune trăiesc într-un tufiș. Cel mai adesea este alun, dogwood sau păducel. În ramurile lor construiesc cuiburi destul de puternice din iarbă și frunze..

Lăguțul alun se poate așeza și în copaci dacă reușește să găsească o adâncitură neocupată adecvată. O casă de păsări neocupată va apărea, lucarna se va așeza cu siguranță în ea.

Apropo, alunele trăiește în arbuști și copaci numai în sezonul cald. Iarna, ea preferă să doarmă într-o vizuină confortabilă cuibărită de rădăcinile copacilor..

La domiciliu, lăstarul trebuie să fie ținut în cuști înalte. Acest lucru se explică prin faptul că animalelor le place să urce. Într-o astfel de cușcă, trebuie să puneți nu una, ci mai multe case. O varietate de zone de recreere mărește semnificativ confortul vieții animalului.

Trebuie să hrănești lăstarul alun cu amestec de cereale. Diferite nuci și dulciuri pot fi administrate ca un tratament.

Lăstarul alun este drăguț greu de păstrat acasă următoarele motive:

  • Este foarte mică și agilă. Dacă animalul se sperie și fuge, atunci va fi foarte greu să-l prinzi și să-l întorci în cușcă..
  • Lăstarul alun miros destul de specific. Prin urmare, va trebui să îndepărtați cușca mult mai des. Aceste rozătoare sunt contraindicate persoanelor care suferă de alergii..
  • Acest tip de glas trebuie să fie hrănit în mod regulat cu insecte..

Grădină grădină

Această specie este considerată cea mai frumoasă. Au pe față o „mască” neagră, ceea ce face ca imaginea unui glas să fie misterioasă și vicleană. Palton de blană castaniu, strălucitor cu auriu. Paltonul de pe abdomen este alb ca zăpada. Coada de cal se termină cu o ciucură adorabilă. Ochii și urechile mari dau animalului atingere.

Grădină grădină foarte mobil. Se simte bine atât la copacii cu arbuști, cât și la sol. Se hrănește în principal cu insecte. Poate mânca alimente vegetale, dar preferă animalele.

Acasă, grădină trebuie să fie păstrată în cuști spațioase sau mai bine într-o volieră. Este de dorit să se hrănească larvele de insecte și viermii de mâncare. Puteți da un ou fiert ca aliment complementar..

Ghiroană de pădure

În aspectul și comportamentul ei, este destul de asemănătoare cu sora ei de grădină. Dar spre deosebire de acesta din urmă încearcă să se stabilească departe de oameni. Nu este recomandat să păstrați acest tip de rozătoare acasă. Există mai multe motive pentru aceasta:

  • Au o dietă foarte dificilă..
  • Fiecare individ are propriile obiceiuri alimentare. Printre capetele adormite ale pădurii se găsesc gurmanzi remarcabili.
  • Este destul de dificil să obții și să crești hrana vie necesară pentru aceste animale.

Liră africană

Cel mai popular tip al acestor animale. Soiul african este cel mai frecvent întâlnit pe piață. Multe articole de pe internet sunt dedicate acestui animal. De asemenea, puteți găsi o mulțime de fotografii cu el acolo..

Este un animal relativ mic, cu o lungime a corpului de aproximativ 16 cm și o coadă foarte lungă - 13 cm. Blana animalului are o nuanță cenușie. Abdomenul este adesea alb, dar uneori este cenușiu cu stropi maronii. Botul are adesea marcaje negre. Coada este bicoloră. Lungimea principală este maro închis, albicios la vârf.

Dieta somnului african este extrem de diversă: cereale, ierburi, insecte, fructe. Acasă, nu vor exista probleme cu nutriția acestui animal. Dar, cel mai important, este cel mai sociabil și vesel tip de glas. Animalele se obișnuiesc cu ușurință cu oamenii și aleargă singuri în brațe. Încep chiar să răspundă la porecla.

Glumă Descrierea ghirlandei de animaleGhiroană de pădureSonya polchokPerioada de somn somnorosCe mănâncă glasulCât de mult doarme capul somnorosPoveste SleepyheadCât de mult doarme capul somnorosDescrierea ghirlandei de animalePădurea somnoroasăGlumă
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Un pic despre animalul dormitor: tipuri, caracteristici ale păstrării casei