Cuib de păsări dragoste: dimensiuni, bricolaj

Cuib de păsări dragosteIubitorii sunt papagali mici, cu un aspect destul de interesant. La reproducere, merită să ne amintim că păsările au nevoie de propriul cuib pentru reproducere. În natură, ei decid în mod independent problema, în captivitate, crescătorul trebuie să aibă grijă de acest lucru..

Să vorbim mai departe despre ce material și cum să construiești o casă pentru acești papagali.

Ce ar trebui să fie o casă cuibăritoare pentru păsări iubitoare

Cuibul poate fi prezentat în mai multe variante:

 • cutie cuib;
 • cutie cuib.
Este mai bine să faceți capacul detașabil sau articulat. Apropo, fiecare dintre variante poate avea locuri de cuibărit orizontale, verticale sau combinate..

Știați? Iubitorii cântăresc nu mai mult de 60 g, iar corpul lor atinge doar 10-15 cm lungime.

Forma și dimensiunile

Dă preferință cuiburilor orizontale sau combinate. Cele orizontale reduc la minimum riscul de deteriorare accidentală a ouălor de către femelă, dar puii vor putea „scăpa” din casă înainte de termen..

Dimensiunile lor:

 • lungime - 25 cm;
 • lățime - 17 cm;
 • înălțime - 17 cm.
Casă cuib de îndrăgostitCea mai bună opțiune este combinată. În ele, puteți scoate ouăle laterale, astfel încât femela să nu le deterioreze la ieșirea din casă. În plus, o astfel de structură asigură siguranța puilor deja eclozați, prevenind „eliberarea” lor prematură.

Dimensiunile acestor structuri:

 • lungime - 25 cm;
 • lățime - 17 cm;
 • înălțime - 25 cm.
Lățimea recomandată a pereților este de 1,5-2 cm, partea de jos este de 3 cm.

afla, cum să ai grijă în mod corespunzător de păsări dragoste, este posibil să păstrezi păsări dragoste unul câte unul, cum să le crești acasă, cum să ai grijă de pui.

Material

O cutie cuib este construită dintr-o bucată de trunchi de copac, scoțând miezul. Cutia cuib poate fi realizată din placaj, PAL sau scânduri din lemn. Dacă se utilizează plăci, acestea trebuie mai întâi uscate și șlefuite. Cea mai bună opțiune sunt plăcile de mesteacăn.Casă cuib de îndrăgostit

Cum să faci un cuib cu propriile mâini

Nu este necesar să achiziționați o casă cuib în magazine specializate, puteți să o construiți singur. Va costa mai puțin și cu siguranță vă va plăcea păsările..

Unelte și materiale

Pentru construcții veți avea nevoie de:

 • benzi din lemn;
 • un ciocan;
 • cuie;
 • a văzut;
 • șmirghel;
 • 2 cârlige pentru agățarea casei de cușcă;
 • burghiu.

afla, cum să poarte, băutor, alimentator, jucării pentru papagali.

Proces de fabricație

Să trecem la descrierea procesului de creare a unei cutii cuib în sine:

1. Văzut platbands în funcție de dimensiunea casei și conectați în 6 părți: fund, capac detașabil, 4 pereți.Cuib de îndrăgostit DIY2. Faceți o gaură într-un perete - o gaură pentru robinet. Pentru a face acest lucru, faceți un pas înapoi de la partea superioară și laterală cu 3 cm. Diametrul recomandat este de 5 cm.Cuib de îndrăgostit DIY3. Sub crestătura, 3 cm, fixați bibanul.

4. Sub intrare, așezați un pas la o distanță de 3 cm de podea..

Important! Forează câteva rânduri de găuri de-a lungul fundului pentru a asigura o circulație adecvată a aerului în jurul perimetrului cutiei cuib.

5. Piesele de prelucrat (partea inferioară și laterală) se conectează în siguranță cu un ciocan și cuie.Cuib de îndrăgostit DIY6. Pentru a fixa acoperișul, cuie o bandă deasupra cutiei de-a lungul marginii peretelui frontal. Faceți o gaură de șurub în centrul plăcii. Atașați o bară mică de gauri la capac, astfel încât atunci când așezați capacul deasupra sertarului, cele două găuri să se alinieze.Cuib de îndrăgostit DIYCuib de îndrăgostit DIY7. Atașați cârligele de peretele frontal pentru a atârna cutia de cușca păsărilor de dragoste.Cuib de îndrăgostit DIY

Important! Înainte ca păsările iubitoare să se regăsească în interiorul cutiei cuib, aceasta trebuie dezinfectată cu abur și uscată pe o baterie..

Cum se face un cuib de papagali: video

Ce să pun în cuib

Majoritatea păsărilor din această specie se descurcă independent cu sarcina de a construi un cuib. Principalul lucru este să le oferiți materiale de construcție. Pot fi subțiri de mesteacăn, tei sau alte tipuri de ramuri de 10 cm lungime. De asemenea, se recomandă așezarea unui strat de rumeguș pe fundul cutiei ca izolație termică. Ar trebui să fie foarte mici. Este recomandabil să le amestecați cu mușețel farmaceutic, care are proprietăți dezinfectante. Rumegusul mare poate fi adăugat la cuib numai după ce se nasc puii, altfel femela îi va arunca din cutie ca la gunoi.

Știați? În Anglia, păsările iubitoare se numesc păsări de dragoste - păsări de dragoste.
Cutia cuib este o condiție prealabilă pentru reproducerea păsărilor iubitoare. Ar trebui să fie confortabil pentru păsări și cât mai sigur posibil pentru descendenți. Făcându-l singur, nu uitați de prezența obligatorie a ventilației suplimentare în podea, dezinfectarea preliminară a casei, acoperișul detașabil, treptele și izolația termică. Fiți atenți la fiecare detaliu, iar păsările vă vor fi recunoscători numai.Casă cuib de îndrăgostit

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cuib de păsări dragoste: dimensiuni, bricolaj