Gargara ratonului: îngrijire la domiciliu, recenzii

Gargara ratonului - ce este acest animal?Ratonul este un animal de companie destul de neobișnuit, însă nu numai acest lucru atrage atenția asupra sa. Dar nu te grăbi să-l pornești. Trebuie să vă familiarizați cu o serie de nuanțe în conținutul său. Dacă îi acordați suficientă atenție, îi veți putea oferi confort chiar și într-un apartament obișnuit din oraș..

Într-adevăr, practic nu diferă de animalele de companie tradiționale și poate mânca aproape orice mâncare și se adaptează cu ușurință la condițiile urbane..

Conținut acasă: toate subtilitățile și punctele importante

Deci, ai luat decizia de a avea un raton în apartamentul tău. Dar în niciun caz nu ar trebui să fie pripit și spontan. Trebuie să te gândești bine la toate. Cei mai mulți socotesc asta raton pentru ei va deveni un animal de companie blând și afectuos. Cu toate acestea, el va fi așa pentru tine numai dacă îl vei lua de la părinți când va fi încă tânăr. Dar nu va fi o problemă dacă ai un bebeluș sălbatic, el se poate obișnui cu ușurință cu o persoană. Principalul lucru este să arăți răbdare maximă și să-l educi corect..

Ratonul va fi fericit să locuiască în apartamentul tău dacă îl ții în condiții adecvate.. Se recomandă utilizarea cuștilor spațioase, voliere ca habitate. Ideal dacă alocați o cameră întreagă animalului, unde se poate deplasa în orice direcție. În ea, vă puteți pune animalul de companie:

 • Gargara ratonului este un animal frumos.o căsuță mică pentru un dormitor;
 • tava de toaleta;
 • alimentator;
 • castron cu apă.

Amintiți-vă că ratonii sunt prădători, deci au nevoie de o monitorizare constantă. Aceste animale au labele foarte tenace, de aceea, nu le va fi dificil să intre în dulapuri, sertare și încăperi cu uși. Pentru a nu se răni accidental, obiectele periculoase trebuie îndepărtate în prealabil sau ușile trebuie fixate în siguranță cu bandă..

În general, veți avea mare plăcere de la îngrijirea ratonului acasă. Femela vă va da o mulțime de probleme, deoarece poate naște 4 până la 7 ratoni mici, ceea ce vă va aduce nu mai puțin bucurie.

Comportamentul ratonului intern

Proprietarul are cele mai multe probleme în primele 6 luni din viața unui raton. Va dura mult timp ca animalul dvs. să devină adult, deci ar trebui să aveți răbdare. Deja ratonul ajunge la pubertate la vârsta de un an. Dar va rămâne un animal amuzant căruia îi place să fie obraznic până la doi ani. Ratonii sunt plini de energie și curiozitate, așa că va trebui să-l supraveghezi în permanență, altfel îți va oferi o mulțime de griji plăcute și nu prea îngrijorătoare. Pe lângă faptul că poate face curse de mare viteză în jurul apartamentului, poate urca în locuri interzise.

Și nu vă așteptați ca acest mic animal să devină ascultător alături de voi. Tu va dura mult până să-ți învețe regulile. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este utilizarea metodelor cunoscute..

 • Dacă a făcut ceea ce i-ai spus, atunci trebuie să-i dai o recompensă - un fel de delicatețe.
 • Un clicker te poate ajuta, de asemenea, cu ajutorul căruia vei simplifica în mod vizibil munca de creștere a unui bebeluș pentru tine..

În general, ratonul aduce mai multă bucurie decât tristețe, ceea ce poate fi confirmat de numeroase recenzii ale proprietarilor..

Este posibil să oprești un raton să nu muște?

Un pui de raton acasă prinde perfect rădăcini.Fiți foarte atenți la raton, deoarece este un animal foarte mușcător. Dar să știți că nu face asta pentru că este foarte agresiv. El comunică doar cu oamenii în acest fel. Și indiferent de ceea ce faci, nu-l poți scăpa de acest obicei prost.. Pentru un dialog mai bun cu ratonul ar trebui să pronunți cuvinte cu intonație scăzută, atunci acest animal te va înțelege mai bine.

Dar se întâmplă că această metodă este ineficientă. În acest caz va trebui să-l înveți. O sticlă goală de plastic vă va ajuta în acest sens: sunetele la lovirea suprafeței sunt foarte puternice, dar impacturile nu sunt puternice. Dar, de obicei, efectul poate fi atins prin simpla lovire a acestuia lângă prădător..

Dar trebuie să faci acest lucru când spui anumite cuvinte, pentru ca mai târziu să te asculte când îi spui din nou lui.. Trebuie să-l anunțați că sunteți persoana principală. in casa. În caz contrar, acest animal se va gândi la sine ca un lider. În primele zile de a fi în casă, micul gargar de raton nu este atât de activ, așa că, pentru a-l transfera, îl puteți lua de la gât, așa cum face de obicei mama cu el. În mod similar, își arată neputința și, de asemenea, că tu ești principalul.

Ce mănâncă un raton acasă?

Este bine cunoscut faptul că ratonii sunt prădători, dar foarte nepretențioși în alimente, astfel încât pot fi hrăniți cu diverse alimente. Îi poți da aproape toată mâncarea din frigider. Acesta ar putea fi:

 • carne;
 • peşte;
 • brânză de vacă;
 • fructe de mare;
 • ouă;
 • biscuiți;
 • o varietate de cereale;
 • nuci;
 • legume si fructe.

Păstrarea unui raton acasă nu este mai dificilă decât păstrarea unei pisici sau a unui câine.Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna cazul, deoarece unele animale pot fi selective în alimentație, așa că trebuie să încercați să îi oferiți diferite alimente pentru a-i cunoaște gusturile..

Ratonii consumă aproape întotdeauna mâncare naturală cu plăcere. Dar dacă nu refuză, atunci îi poți da hrană artificială. Având în vedere că ratonii sunt ținuți acasă, nu va primi anumite vitamine și minerale. Prin urmare, nu va fi o greșeală dacă îl hrănești cu mâncare pentru câini sau pisici. În acest fel îl puteți menține sănătos..

Păstrarea cu alte animale

Fiecare proprietar care va avea un raton în casa lui ar trebui să-și amintească că pot apărea conflicte între acest animal și ceilalți locuitori ai gospodăriei.. Dacă țineți un câine sau o pisică acasă, nu va fi rău dacă ratonul trăiește cu ei. Deși este totuși recomandat să le distribuiți în camere diferite. Este extrem de nedorit să păstrați ratonul în același loc în care trăiesc rozătoare mici sau păsări. În caz contrar, acest prădător va profita de ocazie și va mânca pradă ușoară..

Printre ratoni, există astfel de animale care fac totul, astfel încât proprietarul să le acorde atenție doar lor. Și dacă le dai frâu liber, apoi mai târziu vor fi geloși pe tine pentru alte animale de companie și nu numai. Dacă oaspeții vin la tine, atunci îi poate considera ca fiind concurenți. Prin urmare, el poate întreprinde acțiunile cele mai de neimaginat pentru a-i alunga..

Recenzii

Cumva am avut dorința de a avea un raton. Nu a trebuit să-l caut mult timp, de vreme ce prietenul meu îl avea deja. Era deja un animal adult care putea face multe. În apartamentul meu locuia o pisică, cu care ratonul nu a avut probleme. Le-am ținut împreună. Ratonul s-a comportat ca o pisică, deși a dormit prea mult. În general, acesta este un animal destul de inteligent. Singurul lucru care m-a supărat a fost mirosul său. Și nu am putut să-l scot. Am răsuflat ușurat când prietenul meu a fost de acord să-l ia înapoi. Cred că era vorba despre copiii care nu puteau suporta lunga separare fără animalul lor de companie..

Melodic

Ratonii domestici sunt foarte prietenoșiPână la un anumit moment, nici nu credeam că ratonii ar putea locui într-un apartament obișnuit al orașului. Le-am considerat a fi animale sălbatice care cu greu se pot obișnui cu viața de oraș. Și prima impresie pe care am avut-o despre ratoni este că este un animal foarte supărător de păstrat. Dar chiar și în ciuda tuturor acestor neajunsuri, el aduce multă bucurie, pentru că nu se poate rămâne indiferent față de această creatură dulce și fermecătoare..

Jeanne

Ratonul mă atrage prin faptul că este un animal exotic care se găsește rar în apartamente. Dar după ce a rămas cu mine câteva săptămâni, am fost foarte supărat de mirosul său puternic. Acest neajuns a fost principalul pentru mine. În general, îmi place foarte mult acest animal, învață foarte bine în diverse echipe. Dacă ai răbdare, îl poți învăța să aducă chiar și papuci.

Nick

Încă din copilărie, mulți au visul că un fel de animal de companie va apărea în casa lor. Deși, atunci când oamenii cresc, vor totuși au un animal afectuos și îmblânzit. Nu toată lumea este mulțumită de opțiunea cu un câine sau o pisică. Cineva vrea ceva exotic. Prin urmare, mulți oameni optează pentru un raton. Acest animal este foarte drăguț și cuminte, are o minte uimitoare. Și, deși mulți cred că vor apărea dificultăți cu conținutul său acasă, nu este așa.

A avea grijă de el nu este mai dificil decât a avea grijă de o pisică. Adevărat, există anumite nuanțe aici despre care trebuie să știți. Pentru inceput trebuie să fiți dispus să îndurați mirosul persistent al acestui animal. Cu toate acestea, cu mijloacele adecvate, acest dezavantaj nu va fi vizibil. Mai mult, atunci când ai în vedere momentele de bucurie pe care ratul ți le va oferi atunci când îl hrănești sau te joci cu el.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Gargara ratonului: îngrijire la domiciliu, recenzii