Comprimate bravecto masticabile pentru purici și căpușe pentru câini

Un animal de companie care este infectat cu purici sau căpușe nu numai că suferă de disconfort în sine, dar îi îngrijorează și pe proprietarii săi. Pentru a-ți ajuta animalul, trebuie să acționezi imediat. Pentru aceasta, există multe mijloace care scapă animalele de dăunători. Unul dintre aceste medicamente este comprimatele masticabile Bravecto pentru căpușe și purici..

Ce sunt comprimatele Bravecto

De obicei, pentru a scăpa de purici și căpușe la animalele de companie, se folosesc medicamente care acționează asupra paraziților într-un mod de contact (gulere, șampoane, spray-uri etc.). Dar medicina veterinară modernă nu stă pe loc, creând noi modalități de combatere a dăunătorilor pielii. O astfel de inovație este comprimatele masticabile Bravecto împotriva puricilor și căpușelor la câini..

Linia de tablete Bravecto

Bravecto este disponibil sub formă de tablete orale în 5 versiuni pentru câini de diferite greutăți

Tabletele Bravecto sunt dezvoltate de compania franceză „Intervet”. Medicamentul este capabil să protejeze câinele de toate tipurile de căpușe ixodide și de două tipuri de purici (felină și canină). Bravecto este special conceput pentru câini și ține seama de caracteristicile biologice ale acestor animale de companie.

Compoziție și descriere

Aspectul tabletelor este foarte popular la câini. Forma rotundă, culoarea închisă și mirosul special atrag animalele. Pentru câini, acestea seamănă cu o granulă de mâncare uscată, astfel încât animalele de companie mănâncă cu nerăbdare pastila..

Hrănirea câinelui cu o tabletă Bravecto

Nu puteți sparge pilula, alegând doza necesară pentru animalul de companie: trebuie să luați imediat medicamentul pentru categoria de greutate a câinelui dvs., altfel acest lucru poate duce fie la o reducere a dozei, fie la un supradozaj

Principalul ingredient activ este fluralaner. Substanțele suplimentare sunt:

 • aroma Super Premium in Pudra pentru Caine,
 • zaharoză,
 • laurilsulfat de sodiu,
 • pamoat disodic monohidrat,
 • stearat de magneziu,
 • aspartam,
 • glicerol,
 • ulei de soia,
 • polietilen glicol,
 • amidon de porumb.

Ingredientul activ din preparat blochează receptorii de purici și căpușe dependenți de glutamat și dependenți de GABA, excită neuronii, perturbă transmisia impulsurilor nervoase, ceea ce contribuie la paralizie și duce la moartea paraziților care suge sângele.

Medicamentul rămâne activ și periculos pentru purici și căpușe timp de 85 de zile, deoarece fluralanerul este excretat din organism foarte lent, în principal cu urină și fecale.

Comprimatele Bravecto sunt disponibile în cinci doze:

 • 112,5 mg,
 • 250 mg,
 • 500 mg,
 • 1000 mg,
 • 1400 mg.

Comprimatele se vând pe rând, în blistere opace, ambalate în cutii de carton. Fiecare tabletă este însoțită de instrucțiuni, precum și de un autocolant pentru a marca tratamentul efectuat în pașaportul veterinar al animalului.

Comprimatele Bravecto

Fiecare cutie de Bravecto conține o tabletă

Beneficiile comprimatelor Bravecto

Comparativ cu alte medicamente, comprimatele Bravecto au următoarele avantaje:

 1. Acțiunea pilulei în corpul animalului începe deja la două ore după utilizare..
 2. Medicamentul este capabil să protejeze toate părțile corpului animalului de companie.
 3. Bravecto protejează animalul de insectele dăunătoare timp de douăsprezece săptămâni.
 4. Puricii încep să moară în decurs de opt ore după administrarea pilulei..
 5. Căpușele vor muri după 12 ore.
 6. Reinfectarea animalului este exclusă.
 7. Căpușele și puricii mor înainte de a putea depune ouă pe pielea și haina câinelui.
 8. Scăpați de căpușe este garantat 99%, din purici - 100%.
 9. Insectele nu dezvoltă imunitate în raport cu acest medicament.
 10. Tabletele sunt potrivite pentru tratarea câinilor de toate rasele.
 11. O supradoză a medicamentului nu va duce la consecințe grave pentru sănătatea animalului..
 12. Chiar și generațiile viitoare de câini vor fi protejați de purici și căpușe.
 13. Bravecto poate fi utilizat la câinii care alăptează și la puii de peste opt săptămâni.
 14. Medicamentul este sigur pentru animale și nu provoacă mutații genetice.

Principalul dezavantaj al medicamentului este prețul său ridicat.. Un pachet care conține o pastilă de unică folosință va costa de la 1150 ruble.

Video: prezentare generală a tabletelor Bravecto și metoda de aplicare

Cum se utilizează comprimatele Bravecto

Medicamentul este destinat numai administrării orale. Pilula trebuie administrată câinelui cu puțin timp înainte de masă.. Este permisă utilizarea medicamentului cu alimente sau după 20 de minute. Comprimatele sunt ușor absorbite în sânge și încep să acționeze aproape imediat. Efectul se obține numai dacă cantitatea de fluralaner este de 25-56 mg pe 1 kg de greutate animală.

Pastile și câine Bravecto

Este posibilă utilizarea simultană a medicamentelor Bravecto și antihelmintice, a gulerelor insectoacaricide, a corticosteroizilor, a antiinflamatoarelor nesteroidiene

Dacă câinele refuză să ia pilula, este necesar să o puneți pe spatele limbii animalului și să o forțați să înghită. Asigurați-vă că câinele îl înghite. Nu puteți separa și zdrobi comprimatele!

Dacă este necesar, pilula poate fi redată animalului nu mai devreme de 12 săptămâni mai târziu..

Video: cum să dai un câine o pastilă

Tabel: doza de comprimate Bravecto în funcție de greutatea animalului

Dimensiunea câineluiGreutatea câinelui, kgCantitatea necesară de medicament, mg
Câini foarte mici2-4,5112,5
Câini mici4.5-10250
Câini de talie medie10–20500
Câini mari20-401000
Câini mari40-561400
Câini uriașidin 56Trebuie să consultați un medic veterinar

Condițiile de păstrare a medicamentului Bravecto

Perioada de valabilitate a tabletelor este de trei ani. Dacă medicamentul nu a fost utilizat, atunci după această perioadă trebuie aruncat. Nu puteți utiliza tablete expirate.

Comprimat Bravecto în pachet

Este imperativ să vă spălați pe mâini cu apă și săpun după contactul direct cu tableta.

Păstrați Bravecto într-un loc întunecat și uscat, la îndemâna animalelor și a copiilor. Ambalajul trebuie să fie închis ermetic. Nu este permisă plasarea medicamentului lângă alimente sau alimente. Temperatura camerei în care este stocat medicamentul trebuie să fie cuprinsă între 0 și +30 ° C.

Contraindicații de utilizare și posibile consecințe

Majoritatea câinilor iau bine comprimatele Bravecto. O contraindicație de utilizare poate fi un câine prea tânăr (mai puțin de opt săptămâni) sau subponderal (mai puțin de două kilograme). Spre deosebire de gulerele și șampoanele pentru purici, comprimatele Bravecto pot fi administrate chiar și câinilor cu piele cu probleme, astfel încât medicamentul este utilizat numai intern și nu afectează pielea în niciun fel.

Letargie la un câine

În caz de supradozaj cu Bravecto, o stare de depresie la animal, se remarcă lipsa poftei de mâncare, dar producătorul promite că aceste simptome vor dispărea singure

Destul de rar, au existat cazuri în care, după administrarea pilulei la câini, a existat depresie, apetit deteriorat, salivare crescută, diaree sau vărsături. Toate aceste simptome pot indica o supradoză a medicamentului.. Pentru a obține în continuare un efect terapeutic, după ce vărsăturile sau diareea s-au oprit, este necesar să îi dați din nou medicamentul animalului, dar în doza corectă, sau să alegeți un alt remediu dacă câinele suferă de intoleranță la componentele individuale ale Bravecto..

Recenzii despre medicament

Medicamentul Bravecto este produs în Europa de doi ani și a apărut recent în Rusia. Se remarcă prin ușurința de utilizare și protecția pe termen lung a animalului împotriva puricilor și căpușelor. Fie că folosiți acest medicament nou, fie că respectați metodele vechi de a scăpa animalele de companie de dăunători, depinde de dvs. Principalul lucru este să ai grijă de animalul tău de companie la timp, astfel încât acesta să se simtă sănătos și fericit..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Comprimate bravecto masticabile pentru purici și căpușe pentru câini