Cum să îngrijiți corect chinchilele acasă

ChinchillaNu veți surprinde pe nimeni cu chinchilla ca animale de companie, dar dacă intenționați să cumpărați acest animal pentru adăpostire, atunci trebuie să țineți cont de nuanțele de bază ale îngrijirii acestuia, pentru ca animalul să se simtă confortabil, sănătos, activ și să trăiască cât mai mult posibil. Acest articol va lua în considerare toate caracteristicile de păstrare și hrănire a chinchilla, la care se recomandă să respectați pentru a evita problemele cu sănătatea și bunăstarea animalului..

Descriere

Chinchilla este un animal neobișnuit și, în primul rând, atrage prin aspectul său frumos, blana moale luxuriantă și coada lungă și voluminoasă. Pentru a naviga mai bine caracteristicile aspectului și naturii acestor rozătoare, este necesar să le luăm în considerare mai detaliat.

Verifică speciile și culorile chinchilelor și durata lor de viață.

Aspect și fizic

Chinchilele aparțin genului rozătoarelor din familia chinchilelor. În sălbăticie, ei trăiesc în zonele înalte deșertice ale Anzilor, în Chile, Peru, Bolivia și Argentina.ChinchillaAnimalul se caracterizează prin următoarele caracteristici de aspect:

 • cap mare rotund cu un gât scurt;
 • lungimea corpului de la 25 la 35 cm;
 • lungimea cozii de la 10 la 18 cm;
 • înălțime de la 12 la 30 cm;
 • prezența membrelor posterioare cu patru degete, care sunt de 2 ori mai lungi decât cele din față - cu cinci degete, ceea ce permite animalului să sară sus;
 • prezența a 20 de dinți, dintre care 4 incisivi și 16 molari (8 dintre ei apar la naștere, iar restul de 8 continuă să crească pe tot parcursul vieții);
 • urechi mari și rotunde, cu diametrul de până la 6 cm, cu membrane speciale care vă permit să vă închideți urechile în timp ce faceți băi cu nisip;
 • dimorfism sexual: masculii sunt mai mici decât femelele, masculii cântăresc în medie 700 g, femelele - 800 g;
 • ochi mari cu pupile verticale, ochi negri;
 • blana groasa, calda, care poate fi carbune, alb, bej, safir, violet, negru.

afla, cum se spune genul unei chinchile și alege-i numele.

Natura și durata vieții

Speranța de viață a unui animal depinde direct de îngrijirea corectă și de condițiile de viață pe care le puteți oferi. Dacă totul se face corect, durata de viață poate fi mai mare de 25 de ani, în medie 20 de ani.ChinchillaAceste animale sunt în general destul de calme și neagresive, nu sunt predispuse la mușcături, comunică de bunăvoie cu oamenii, fac contact tactil, sunt destul de curioși, adoră să exploreze haine, păr, bijuterii. Adesea se urcă pe umerii sau capul proprietarului și petrec mult timp în această poziție, mai ales dacă stau în fața televizorului (ciudat, chinchilelor le place să se uite la televizor).

Știați? Blana chinchillei este atât de groasă încât paraziții, care de obicei se așează pe animale purtătoare de blană, nu pot trăi în ea. De asemenea, aceste animale nu au sudoare și glande sebacee, iar când ajung în apă, blana se udă imediat, ceea ce nu permite animalului să rămână la suprafață, astfel încât chinchilele nu se scaldă în apă și folosesc cenușă vulcanică, praf fin sau nisip pentru a-și curăța blana..

Dar nu trebuie să percepeți aceste rozătoare ca animale inofensive, afectuoase și ascultătoare, uneori se întâlnesc și persoane dăunătoare care sunt destul de închise, urăsc să fie atinse, preferă să stea singuri, înghesuiți în colțul casei și, în cazul încercărilor de a-i scoate din adăpost, pot chiar musca. Adesea, animalele care au crescut la ferme și nu au contactat oamenii în număr suficient se comportă așa, deci acest comportament nu este vina lor.

Nu vă supărați când dobândiți un animal adult cu un caracter complex format, chinchilele sunt foarte ușor de reeducat, va dura doar timp, perseverență și abordarea corectă.Chinchilla

Argumente pro şi contra

Fiecare animal are propriile sale argumente pro și contra de a păstra într-un apartament, prin urmare, vom lua în considerare principalele avantaje și dezavantaje ale chinchilelor, astfel încât să vă fie mai ușor să decideți dacă începeți acest animal ca animal de companie.

Știați? Anterior, chinchilele erau exterminate masiv pentru a intra în posesia valorii blănuri de animale, care era folosită pentru a produce îmbrăcăminte scumpă din blană. Acest lucru a dus la o reducere accentuată a populației animalului, odată cu intrarea ulterioară în Cartea Roșie.

Printre avantajele acestui animal se numără:

 • absența unui miros specific în blana animalelor, același lucru se aplică excrementelor;
 • personaj de multe ori calm, cuminte;
 • au dezvoltat abilități mentale care permit animalului de companie să se obișnuiască cu ușurință cu tava, să răspundă la un nume și chiar să urmeze unele comenzi;
 • perioadă lungă de viață;
 • aspect decorativ excelent.
ChinchillaDezavantajele păstrării chinchilelor includ:
 • activitatea animalului în timpul nopții, în care aleargă chinchilla, roade mâncare, joacă, creând un zgomot care interferează adesea cu odihna și somnul odihnitor al oamenilor;
 • Scăldatul „uscat” al animalului în nisip, care de multe ori devine o problemă în apartament din cauza prafului constant de pe mobilă și podea;
 • necesitatea de a oferi animalului o casă spațioasă - o cușcă mare, care este adesea problematică pentru a fi plasată într-un apartament mic;
 • plimbări regulate de rozătoare în jurul apartamentului, mai ales fără supraveghere, ducând deseori la tapet rupt, containere inversate, vaze sparte, frâi roase și tulburări generale în apartament;
 • dificultăți în tratamentul chinchilelor, din cauza lipsei medicilor competenți care înțeleg caracteristicile organismului animalelor exotice;
 • costuri ridicate de întreținere datorită necesității de a furniza alimente de înaltă calitate, scumpe și alte articole pentru îngrijire.
Așteptări și comportament real al chinchillei: video

Îngrijire și întreținere la domiciliu

Pentru existența normală a unui rozător într-un apartament, el trebuie să ofere condiții speciale de viață care să permită animalului să se dezvolte normal, să se simtă bine și să fie sănătos.

Condițiile de detenție

Atunci când alegeți un loc unde să locuiți locuința unei chinchille, trebuie să acordați atenție următoarelor nuanțe:

 1. Este mai bine să plasați cușca departe de sursele de încălzire - baterii, încălzitoare.
 2. Temperatura din camera în care va trăi chinchilla ar trebui să fie scăzută, optimă - +22 ° С.
 3. Chinchilele nu tolerează curenții de aer și lumina directă a soarelui, așa că așezați cușca într-o zonă protejată, departe de ferestre.
 4. Umiditatea din apartament trebuie să fie medie, valoarea optimă este de 50-60%, dar nu mai mare de 70%.

afla, cum se face un hamac, cuşcă, casa de lemn, băutor, costum de baie, mingea de mers, roată, vitrina pentru chinchilla.

Alegerea unei case

Este foarte important să alegeți cușca potrivită pentru animal, astfel încât să nu fie înghesuit, deoarece animalul își petrece cea mai mare parte a timpului în mod activ. La păstrarea unui animal, dimensiunea cuștii trebuie să aibă cel puțin 60 cm lungime, 50 lățime și 60 cm înălțime.Cusca chinchillaAcordați o atenție deosebită materialului din care este fabricată cușca. Este de preferat ca locuința pentru chinchilla să fie din metal, același lucru se aplică încuietorilor. Încuietorile trebuie să fie închise în siguranță, deoarece animalul va deschide cu ușurință o cușcă slab blocată și va fugi despre afacerea sa, va explora și va întoarce totul în apartament cu susul în jos..

Atunci când alegeți o cușcă, este, de asemenea, necesar să se țină seama de particularitatea animalului - necesitatea mișcării verticale în jurul locuinței, prin urmare, dacă există o oportunitate, cumpărați cea mai înaltă cușcă, astfel încât să puteți construi mai multe etaje în ea, să atârnați scări și rafturi suplimentare.

Important! Dacă decideți să cumpărați o cușcă de lemn, atunci probabilitatea ca animalul să o roată în curând este de 90%, din moment ce chinchilla - rozătoare și parțial la produse din lemn.

De ce aveți nevoie pentru o chinchilla

Este necesar să se echipeze cușca în care va trăi chinchilla, ținând cont de câteva recomandări, astfel încât animalul să se simtă confortabil în ea. Pentru ca animalul să se simtă protejat, se recomandă achiziționarea unui adăpost pentru acesta sub forma unei căsuțe în care chinchila se poate retrage.Casă pentru chinchillaAveți grijă de un băutor și un alimentator de înaltă calitate, este mai bine să acordați preferință celor articulate, care au atașamente în exteriorul cuștii. Necesitatea atașării băutorului și alimentatorului se datorează faptului că animalul răstoarnă în mod constant recipientele, iar dacă animalul este capabil să mănânce de pe podea după împrăștierea alimentelor, lipsa de apă pentru o lungă perioadă de timp va duce la probleme de sănătate.

Dispozitivele suplimentare sub formă de bețișoare și scări de lemn pentru a se juca într-o cușcă nu vor lăsa animalul să se plictisească și, dacă există posibilitatea de a plasa elemente suplimentare de divertisment în locuința chinchillei, cum ar fi o roată de rulare, jucării din lemn, preferabil din mesteacăn, inele, hamace, ce trebuie făcut pe întreaga perioadă de activitate.

afla, cum să antrenezi și să îmblânzi o chinchilla la mâini, tavă, nume.

De asemenea, se recomandă plasarea în colivie a pietrelor minerale și sărate, care vor servi drept instrument natural pentru șlefuirea dinților pentru animal și, de asemenea, vor satura corpul cu sărurile și vitaminele necesare..

Cel mai bine este să acoperiți podeaua cuștii cu un material de umplutură special din lemn, care nu se va lipi de labele chinchilei. Nu va fi inutil să instalați recipiente cu fân uscat și iarbă..Chinchilla

Îngrijirea și curățarea blănurilor

Chinchilele trebuie curățate în mod regulat, cel puțin o dată pe săptămână. Acesta constă în curățarea și dezinfectarea camerei, precum și a tuturor elementelor sale. Microorganismele patogene sunt distruse de expunerea la suprafață la mediul ultraviolet sau acid.

Elementele metalice sunt tratate cu o soluție de acid salicilic, părțile din lemn sunt iradiate cu o lampă bactericidă, care vă permite să distrugeți aproape toți agenții patogeni.

afla, cu ce chinchilla este bolnav acasă.

După fiecare recoltare, cuștile sunt înlocuite cu una nouă, cu aceeași compoziție, achiziționată de la un magazin specializat. Se recomandă spălarea alimentatorului și a băutului de cel puțin 2 ori pe săptămână, curățându-l bine de resturile alimentare și clătind cu apă cu săpun, urmat de clătire cu apă curată și ștergere uscată.

Îngrijirea părului de chinchilla este, de asemenea, o necesitate, deci este necesar să inspectați și să pieptănați în mod regulat animalul. Dacă mai multe animale trăiesc în cușcă, atunci nu este nevoie să le pieptene, o fac singure, ajutându-se reciproc.ChinchillaDacă, după examinarea blănii, se găsesc bucăți de lână, se recomandă să le piepteneți foarte atent cu degetele sau cu un pieptene special, iar dacă lâna este foarte încâlcită, atunci aceste părți sunt tăiate cu foarfece pentru a nu răni animalul.

Important! Trebuie amintit că procesul de pieptănare conferă chinchilelor un disconfort deosebit, prin urmare, manipulările trebuie efectuate cât mai atent posibil, fără a trage firele de păr..

Hrănire și băutură adecvate

Cheia sănătății chinchilla este o dietă selectată corespunzător și calitatea produselor oferite animalului dvs. de companie..

Ce poți hrăni

Chinchilele sunt erbivore - rozătoare care au nevoie de o dietă specială, trebuie combinate și constau din:

 • furaje uscate granulate, care sunt selectate în conformitate cu preferințele rozătoarelor;
 • fân, care este recoltat independent (ierburile preferate sunt: ​​trifoi, păpădie și lucernă) sau cumpărate la un magazin de animale de companie;
 • ramuri de mesteacăn, salcie, zmeură, măr, coacăz sau tei;
 • seminte de in;
 • boabe de porumb;
 • frunze de urzică tânără proaspătă, păpădie, căpșuni;
 • bucăți de măr, morcov și pere.
Chinchilla

Ce este imposibil

Lista produselor care nu ar trebui să fie date unei chinchilla este destul de mare și constă din:

 • dulciuri;
 • chifle;
 • muesli;
 • nuci sau semințe prăjite;
 • mâncare de la masa ta;
 • alimente cumpărate care nu sunt destinate chinchilelor;
 • caqui, datorită conținutului ridicat de iod;
 • sfecla, care are un puternic efect laxativ;
 • ardeiul dulce - este cauza formării gazelor;
 • petale de trandafir de ceai;
 • Miere;
 • caș care provoacă balonare;
 • frunze de plante de interior - pot fi otrăvitoare;
 • prune uscate;
 • castraveți;
 • roșii;
 • ramuri de stejar, cireș, pin și molid.
Chinchilla

Cum se bea

Apa, care trebuie administrată în mod regulat animalului, trebuie să fie curată, fiartă sau filtrată. Apa trebuie să fie întotdeauna prezentă în vasul de băut în cantități nelimitate, să se schimbe în mod regulat (o dată pe zi). Trebuie să ne amintim că baza dietei animalului de companie constă în mâncare uscată, care face în mod constant sete chinchilla, așa că bea o cantitate mare de lichid pe zi.

afla, cum sunt sarcina și nașterea chinchilelor.

Astfel, atunci când alegeți o chinchilla ca animal de companie, este necesar să luați în considerare toate avantajele și dezavantajele acesteia pentru a nu fi dezamăgiți după cumpărare. Îngrijirea animalului este destul de simplă dacă urmați recomandările de bază care sunt descrise în detaliu în acest articol.

Îngrijirea și întreținerea chinchilla: video

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să îngrijiți corect chinchilele acasă