Nisip de baie chinchilla

ChinchillaChinchilele sunt animale uimitoare pe care nu le vedeți adesea ca un animal de companie. Dar dacă cineva decide să-și cumpere acest rozător exotic, atunci ar trebui să cunoască toate caracteristicile întreținerii acestuia acasă. Cel mai neobișnuit proces în îngrijirea chinchilelor este scăldatul și acum veți înțelege de ce.

De ce chinchilele au nevoie de nisip

Cu toții suntem obișnuiți să înotăm în apă, dar chinchilele sunt animale foarte neobișnuite în acest sens. Faptul este că, în sălbăticie, aceste animale se scaldă în nisip vulcanic, fără a lua nicio procedură de apă. Din acest motiv, au nevoie și de nisip acasă pentru puritatea și frumusețea blănii lor magnifice..

Știați? Haina de blană a acestui animal neobișnuit deține recordul pentru densitate: 1 mp. centimetrul conține aproximativ 300 de grinzi, fiecare dintre ele - până la 80 de fire de păr!
Se colectează boabe fine de nisip, absorbite din grăsimea blanii, secrețiile glandelor pielii și alte tipuri de poluare. De asemenea, o baie de nisip este percepută de chinchilla ca un joc, le crește tonul și starea de spirit.Chinchilla în nisipAceste animale au o relație tensionată cu apa. Haina de blană a chinchilei este atât de densă încât, dacă o udați, se va usca foarte mult timp, iar acest lucru poate duce chiar la putrezirea blănii și la moartea animalului.

Important! Când rozătoarele dvs. neobișnuite se plimbă prin apartament, asigurați-vă că ușile de la baie și toaletă sunt închise. Toate recipientele care conțin lichide (găleți, oale, ligheane, boluri etc.) trebuie să fie închise sau ascunse în siguranță.

Ce nisip este necesar

Nu tot nisipul este potrivit pentru înot chinchilla. Nu puteți utiliza material dintr-o cutie de nisip pentru copii sau dintr-un râu în acest scop: are particule ascuțite mari și puteți aduce și diverse infecții de pe stradă.Chinchilla în costum de baieNisipul pentru scăldat cu aceste animale exotice trebuie să fie foarte fin, deoarece granulele mari de nisip deteriorează firele de păr și nu se descurcă bine cu murdăria.

Știați? Nu este nevoie să vă temeți că în timpul scăldatului amestecul de nisip va pătrunde în urechile animalului, deoarece chinchilele au o membrană specială în ureche care închide intrarea în interior.
Cea mai bună și mai naturală opțiune este, desigur, praful vulcanic, dar nu este ieftin. Prin urmare, se realizează amestecuri cât mai apropiate în ceea ce privește proprietățile lor de un produs natural. Ei includ:

  • zeolit - material care este un silicat de cadru;
  • sepiolit - material cu structură poroasă și fibroasă, din grupa talcului.
Nisip de baie ChinchillaAstfel de amestecuri au sporit praf, ceea ce nu este foarte convenabil acasă. Această problemă este rezolvată prin adăugarea de nisip obișnuit după un tratament special..

Citește despre, pentru ce este un costum de baie pentru chinchilla și cum să-l faci singur.

Nisip pentru chinchilla: compoziție și metodă de aplicare

Cel mai simplu mod de a obține nisipul potrivit pentru animalul dvs. de companie este să îl cumpărați la magazinele de animale de companie. Acolo vi se vor oferi diferite opțiuni, diferite atât în ​​ceea ce privește costul, cât și calitatea. Descriem mai jos cele mai populare.

Benelux

Structura: zeolit ​​macinat.Benelux Cale cerere: Se toarnă nisipul în recipientul pentru scăldat într-un strat de 2-3 centimetri. Așezați chinchilla acolo cel puțin 10 minute de două ori pe săptămână. Amestecul de nisip trebuie curățat săptămânal de deșeuri prin cernere. Înlocuirea completă este necesară după o lună.

Important! Ca recipient pentru scăldat, puteți achiziționa costume de baie speciale în magazinele de animale de companie sau puteți utiliza mijloace improvizate: conserve, acvarii rotunde mici etc., principalul lucru este că chinchilla se poate deplasa cu ușurință acolo.

Cel mic

Cel mic Structura: un amestec de minerale vulcanice.

Cale cerere: Proces de scăldat de cel puțin 3 ori pe săptămână timp de o jumătate de oră. Grosimea amestecului este de 3-5 centimetri. Înlocuire completă - deoarece se murdărește. Vă rugăm să rețineți că matitatea blănii poate persista timp de 10 minute.

Nisip de scăldat padovan

Structura: sepiolit (mai mult de 60%), alte argile (până la 30%).

Cale cerere: se presară cu un strat de 3-5 centimetri, se scaldă de 2-3 ori pe săptămână. Amestecul de nisip trebuie curățat după fiecare baie, o înlocuire completă se face o dată pe săptămână.Nisip de scăldat padovan

Animale de companie Lolo

Structura: nisip natural fin, tratat la o temperatură de 400 ° С

Cale cerere: se toarnă un strat de 3-5 centimetri în costum de baie, se scaldă timp de 20-30 de minute, cel puțin de două ori pe săptămână. Înlocuiți complet, deoarece se murdărește.

Important! Dacă aveți umiditate ridicată și temperatură ridicată acasă, atunci trebuie să vă scăldați chinchilla în fiecare zi..

Ingrijit

Structura: nisip vulcanic.Ingrijit Cale cerere: se toarnă un strat de cel puțin 1-2 centimetri în recipient, se lasă animalul să se scalde în fiecare zi timp de o jumătate de oră, apoi se scoate „baia”. Înlocuiți complet amestecul de nisip după o săptămână.

Animale

Structura: talc - 40-50%, magnezit - 40-50%, clorit - 5-8%.

Cale cerere: stratul necesar este de 1-3 centimetri, se recomandă scăldatul de cel puțin trei ori pe săptămână. Este recomandabil să cerneti nisipul după fiecare utilizare și să adăugați câteva noi. Înlocuiți complet după o lună sau după cum este necesar.

Nisip de chinchilla DIY

Dacă este necesar, puteți face propriul amestec de scăldat cu nisip. Pentru a face acest lucru, ar trebui să găsiți nisip de râu obișnuit cu o fracțiune foarte fină. Apoi, trebuie clătit cu apă în modul cel mai temeinic și apoi introdus în cuptor pentru calcinare. Când totul s-a răcit, asigurați-vă că adăugați puțin talc și sulf medical, câteva lingurițe vor fi suficiente.Chinchilla înotând în nisipSpecialiștii în reproducerea acestor animale exotice recomandă utilizarea opțiunii de auto-gătit dacă există un număr mare de animale. În acest caz, vor exista economii bune în bani. Și dacă aveți una sau mai multe chinchilla, atunci nu are niciun rost special să faceți amestecul cu propriile mâini, dar, bineînțeles, depinde de dvs. să decideți.

De ce mănâncă chinchilla nisip

Uneori, în timpul procesului de scăldat, chinchilla începe să mănânce amestecul de nisip. Acest lucru poate fi șocant, dar nu este nimic surprinzător în acest sens: animalul pur și simplu nu are suficiente minerale și, prin urmare, își reaprovizionează aprovizionarea. În plus, atunci când amestecul este consumat, activitatea tractului gastro-intestinal al animalului revine la normal..

Bine de stiut, cum să faci o cușcă, hamac, casa din lemn pentru vitrina și vitrina în sine pentru chinchilla.

Alegerea amestecului potrivit de nisip pentru chinchilla este un proces foarte solicitant. Este imposibil să se spună în prealabil ce marcă se va potrivi cel mai bine. Încercați diferite opțiuni și observați animalul de companie: aspectul și buna dispoziție vă vor spune răspunsul corect..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Nisip de baie chinchilla