Baia cu chinchilla: sfaturi pentru alegerea nisipului de calitate

Îngrijirea și întreținerea chinchillaScăldatul unui chinchilla este o întrebare foarte distractivă. Acest lucru se datorează faptului că este o reprezentantă a câtorva animale care preferă curățarea uscată a blănii. Un număr mare de păsări și animale se bucură de scăldat în praf, făcând aceleași mișcări ca și în apă. Cu o chinchilla apare o situație ușor diferită..

În sălbăticie, ea nu se scaldă în apă, iar acest lucru se explică prin următoarele motive:

  • habitat;
  • lipsa transpirației și a glandelor sebacee;
  • structura lânii.

Cu toate acestea, aceste animale sunt foarte curate și foarte îndrăgite de înot. La rândul său, scăldatul are nu numai un aspect igienic, ci și unul emoțional: ridică spiritele atât ale animalului de companie, cât și ale proprietarului. La domiciliu, nisipul special este folosit pentru scăldatul chinchilelor, alegerea cărora trebuie abordată responsabil.

Alegerea nisipului pentru chinchilla de înot: recomandări și parametri

În primul rând, este necesar să ne amintim că nisipul de cuarț nu trebuie utilizat categoric. Particulele de cuarț sunt destul de mari și au margini foarte ascuțite, ceea ce nu va face posibilă curățarea blănii animalului din punct de vedere calitativ, ci va provoca rău doar sub forma blănii despicate. Înotul cu un analog râu este, de asemenea, interzis din acest motiv. Proprietarul trebuie să afle că calitatea prafului de nisip destinat scăldării animalului afectează atractivitatea aspectului său de lână acoperi.

Determinarea prezenței cuarțului în compoziția nisipului de baie pentru chinchilla este o procedură destul de simplă. În primul rând, trebuie să turnați o cantitate mică din ea pe palmă și să o studiați îndeaproape sub o lampă fluorescentă sau lângă o altă sursă de lumină. Dacă s-a găsit luciu, acesta confirmă faptul că particulele de cuarț sunt prezente în nisip. Și dacă puteți vedea că este mat, atunci această specie este potrivită pentru "proceduri de baie" de chinchilla. În al doilea rând, puteți freca nisipul între palme - o floare ușoară ar trebui să rămână dintr-una de calitate, cum ar fi din cretă și din cuarț - senzația de piele „zgâriată”.

Proprietăți de nisip de calitate

Atunci când alegeți un aspect de calitate, trebuie luate în considerare următoarele Opțiuni:

  • prezența unor proprietăți bactericide intense;
  • absorbția umezelii, mirosuri neplăcute, substanțe nocive care sunt conținute în fecalele animalelor;
  • Nisip de scăldatsuprimarea dezvoltării ciupercilor, bacteriilor.

Materialul pentru producerea nisipului pentru scăldat ar trebui să fie un mineral natural natural, care să fie ecologic, netoxic și nu va provoca alergii pe piele. Opțiunea ideală ar fi praful vulcanic, în care chinchilele se scaldă în mediul lor natural..

Scăldat corect de chinchilla în nisip: principiu, frecvență, durată

Pentru procedura de scăldat, este necesar să se toarnă o cantitate mică de special nisip pentru chinchilla pentru a-l acoperi cu 5 cm înălțime, apoi puneți un costum de baie sau alt recipient adaptat în cușcă.

Frecvența procedurii nu trebuie să depășească de 3 ori pe săptămână, cu o durată de o jumătate de oră până la o oră. O execuție atât de mare este asociată cu activitatea chinchilei în timpul procesului. De exemplu, dacă este în costum de baie timp de 20 de minute, atunci este suficientă o jumătate de oră, iar în cazul în care urcă în el timp de două minute pentru întreaga oră, atunci timpul ar trebui prelungit. Cu toate acestea, ar trebui să aveți grijă, deoarece dacă procedura se desfășoară prea des, pielea se poate usca și începe să crape, ceea ce va provoca mâncărime constantă și disconfort la animal. Bineînțeles, acest lucru are un impact negativ atât asupra externului, cât și asupra celui intern stat chinchilla.

Utilizarea nisipului de chinchilla: durata și interacțiunile cu alte substanțe

Dezinfectarea nisipuluiDupă terminarea scăldării, praful de nisip trebuie curățat de resturile care erau acolo prin cernerea printr-o sită fină. După un timp, trebuie înlocuit. În cazul în care costumul de baie nu este așezat în cușcă pe întreaga durată, ci este așezat doar pentru perioada procedurii de scăldat, atunci praful special poate fi înlocuit o dată la trei luni. Dacă costumul de baie este mult timp în cușcă, acesta trebuie schimbat după 15 băi. Praful de nisip care a fost folosit de multe ori ar trebui să fie decontamina prin aprinderea a trei minute la cuptorul cu microunde sau cuptor.

În scopuri terapeutice sau profilactice împotriva bolilor fungice de blană, pulbere de sulf sau fungistop, care conține sulf medical purificat și pudră de talc, pot fi adăugate la nisip. Doza de fungistop este calculată pentru o baie, luând în considerare o chinchilla și este o linguriță. Medicamentul este un excelent dezinfectant.

Astfel, achiziționând un animal fermecător, viitorul proprietar ar trebui să știe că chinchilla se scaldă în nisip special, care afectează frumuseţe și structura blănii ei. Datorită nisipului, are capacitatea de a curăța bine pielea de murdăria colectată. Dar, întrucât nu tot nisipul este potrivit pentru aceste scopuri, proprietarul nou-creat trebuie să studieze nuanțele alegerii nisipului de înaltă calitate și să cunoască particularitățile procedurii de scăldat.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Baia cu chinchilla: sfaturi pentru alegerea nisipului de calitate