Arici de mare: argumente pro și contra păstrării

Arici de mareAcvariul poate conține nu numai obișnuit guppy, spadasini, neonii și cocoș-pește. De asemenea, este potrivit pentru reproducerea animalelor exotice. În acest articol vom vorbi despre particularitățile vieții împreună cu animalul original - un arici de mare, o rudă de stele de mare, castraveți de mare și crini. Veți afla cum arată un arici de mare, ce mănâncă, cât trăiește și ce probleme pot apărea atunci când îl păstrați.

Scurtă descriere și tipuri de animale exotice

Arici de mare Este un animal aparținând clasei de echinoderme. Are un corp aproape sferic, care atinge o dimensiune de 2-30 cm. Corpul este acoperit cu plăci care formează o coajă. Există ace pe coajă, care pot fi de diferite lungimi - de la 1 mm la 30 cm.

Arici de mare

În natură, există 940 de specii de arici de mare. Corpul unuia dintre ele, numit toxopneust, este complet lipsit de ace..

Acest animal are nevoie de ace pentru mișcare, pentru a mânca alimente și pentru a le proteja de prădători. Există specii în care „spinii” conțin otravă.

Carapace, pe lângă ace, este, de asemenea, acoperită cu pedicellaria și sferidia (lângă gură).

Sistemul ambulacral al animalului este conceput pentru săpat pentru adăpost și mișcare (picioare în partea inferioară a corpului), atingere și respirație (picioare situate pe spate), curățarea cochiliei și nutriție. Există ventuze pe picioarele ambulacrale.

Gura sau, așa cum se numește mai des, „felinarul aristotelic”, se află în centrul părții inferioare a corpului, orificiul pentru excreția deșeurilor este în centrul părții superioare.

Sunt variate în culori. Există specii care pot schimba culoarea precum cameleonii, precum și să strălucească în întuneric..

Știați? Ariciul de mare are ochi primitivi. Prin urmare, toate părțile corpului îl ajută să simtă lumina. Receptorii sunt la capetele picioarelor sale ambulacrale.

Aricii sunt de două tipuri:

 • corect - cu un corp rotund;
 • Arici de mare

 • neregulat - cu corp plat.
 • Arici de mare

Habitatul natural al animalelor este apele oceanului și ale mării cu salinitate normală. Ele pot fi găsite la adâncimi de până la șapte kilometri. Vidrele de mare se hrănesc cu ele, peşte, homari, stele de mare, foci și păsări.

Speciile otrăvitoare trăiesc în apele a trei oceane: indian, Atlantic, Pacific.

Dacă vă gândiți serios să achiziționați plante exotice pentru apartamentul dvs., atunci veți fi în mod firesc interesat de întrebarea cât timp trăiesc arici de mare. În mediul natural, speranța lor de viață este de 10-15 ani. Vârsta centenarilor ajunge la 35 de ani. Câte animale pot trăi acasă va depinde de calitatea îngrijirii și nutriției acvariului. Vârsta unui echinoderm poate fi determinată de numărul de inele de creștere de pe carapace..

O serie de acțiuni utile sunt atribuite aricilor de mare - în special, conversia dioxidului de carbon în carbonat de calciu și purificarea apei din substanțe radioactive..

Știați? Prin modul în care se comportă ariciul de mare, se poate determina puritatea apei în care trăiește. Dacă este nemișcat și acele sale sunt într-o stare de cădere, atunci rezervorul este murdar.

Toate avantajele și dezavantajele conținutului

Nu vă grăbiți să cumpărați un arici de mare pentru acvariu doar pentru că vă place. Înainte de a efectua o achiziție, cântăriți avantajele și dezavantajele. Mai jos veți găsi o listă cu principalele avantaje și dezavantaje ale păstrării unui astfel de animal de companie..

Arici de mare

Deci, de ce merită să ai un arici într-un acvariu marin:

 • este un animal frumos și rar al cărui comportament este interesant de observat;
 • își curăță perfect habitatul și obiectele din apropiere - prin plasarea unui arici, puteți fi siguri că acolo unde a umblat cu spinii, va fi întotdeauna curat.
Ce nuanțe ar trebui să alerteze o persoană care intenționează să înceapă un exotic:
 • atunci când aveți grijă de un acvariu, puteți trece cu ușurință în acul unui animal - injecția este foarte dureroasă și poate duce la inflamație și este imposibil să îndepărtați o parte a ghimpei rămase în piele - va trebui să așteptați până când iese singur;
 • ariciul are tendința de a-și înțepa pe ace tot ce ajunge în acvariu, iar un animal atârnat cu scoici, corali, pietre nu este întotdeauna un spectacol estetic;
 • pot mânca bureți, corali, alte animale ținute în acvariu și astfel îi dăunează frumuseții;
 • astfel încât aricii omnivori să nu-și atace frumoasele colege de cameră, vor trebui hrăniți cu produse din carne;
 • pentru a păstra un animal, aveți nevoie de o locuință spațioasă, dotată cu lumină bună;
 • aceste echinoderme necesită o calitate perfectă a apei.

Important! Acvaristii cu experiență nu sfătuiesc începătorii și persoanele care nu au încă o experiență suficientă în îngrijirea unui acvariu cu apă sărată pentru a obține arici. Dacă dorința este mare, atunci trebuie să solicitați sfatul specialiștilor care vă vor ajuta să evitați consecințele nedorite..

Pretul de cumparare

Ariciul de mare poate fi achiziționat de la magazinul de animale de companie sau magazinul online la prețuri cuprinse între 10 și 30 USD pe minor. În al doilea caz, poate fi livrat acasă, ca un produs obișnuit..

Arici de mare

Selectarea și amenajarea unui acvariu

Pentru a trăi un arici de mare, aveți nevoie de un acvariu cu un volum de cel puțin 200 de litri. Pentru unele specii va fi nevoie de un bazin de 400 l. De exemplu, într-o diademă de arici de mare, spinii ating o lungime maximă de 20 cm - astfel, diametrul său complet va fi de 40 cm. Prin urmare, într-o piscină mai mică de 400 de litri, pur și simplu nu va supraviețui.

Cel mai mic dintre arici este pepenele verde. În plus, are spini scurți. Prin urmare, un acvariu cu un volum de 130 de litri poate fi suficient pentru un adult..

Este important să înțelegem că, de regulă, arici mici sunt vândute în magazinele de animale de companie. În procesul de viață în acvariu, acestea cresc. Prin urmare, înainte de a cumpăra o nevertebrată spinoasă în casă, trebuie să aflați informații despre dimensiunile sale finale..

Temperatura apă în piscină trebuie menținut la un nivel de 23-26 ° С (pentru Echinometra lividus - nu mai mare de 22 ° С), aciditate - 8,1-8,4, salinitate - 1,023-1,025.

Vei fi interesat să afli, top 10 cele mai bune plante pentru acvariu

Toate decorațiunile vor trebui lipite, deoarece aricii pot muta chiar și lucruri care sunt de 50 de ori mai mari decât greutatea lor.

O condiție prealabilă pentru amenajarea unui acvariu va fi prezența pietrelor și a altor obiecte decorative în care ariciul se poate ascunde, precum și din care va primi hrană..

acvariu

De asemenea, trebuie să vă echipați acvariu iluminare, astfel încât suficient pentru animalul de companie este format necesar pentru hrana acestuia alge.

Ar trebui să se înțeleagă că acvariile de recif nu sunt potrivite pentru toți aricii. De exemplu, un arici negru cu ac lung va reprezenta o amenințare pentru locuitorii săi. Ardezia este, de asemenea, cel mai bine plasată într-un acvariu de pește..

Important! În etapa de planificare a amenajării și așezării unui acvariu marin, este necesar să se studieze cât mai multe informații cu privire la cerințele aricilor de mare pentru apă și acvariu, precum și nutriția. Trebuie să vă asigurați că puteți oferi toate acestea animalului.

Ce fel de îngrijire este necesară

Cel mai adesea păstrate în acvarii sunt Specia Echinometra Neagră-Scurtă, ariciul de pepene verde (Mespilia globulus), ariciul cu diademă roșie (Diadema setosum), echinometrul (Echinometra lividus), ariciul creionului (Pencil Urchin).

În general, îngrijire nevertebratele spinoase sunt ușor de urmărit. Principalul lucru este să știți ce parametri de apă sunt necesari pentru specia pe care ați ales-o și dacă are nevoie de o hrană complementară specială sau dacă este capabil să se asigure cu hrană.

Aspectul creaturii va trebui să fie atent observat. Dacă pare nesănătos, are spini căzuți, trebuie să verificați parametrii apei și să-l hrăniți cu calciu.

Arici de mare

Din motive de siguranță, nu trebuie să ridicați animalul de companie sau să vă jucați cu el. Dacă apare o vătămare în timpul curățării acvariului, rana trebuie clătită cu apă fierbinte și tratată cu dezinfectanți. După injecție, sunt posibile roșeață, arsură și umflături ușoare.

Ce să hrănești

Să vedem ce mănâncă arici de mare și cum pot fi hrăniți acasă.

Principalul aliment pentru spini erbivori este alga naturală proaspătă. Un meniu suplimentar poate fi reprezentat de salată verde, frunze de păpădie. Puteți cumpăra alimente congelate și uscate la magazinul de animale de companie..

Știați? În unele țări, caviarul cu arici de mare și laptele sunt o delicatesă. Caviarul conține 34,9% grăsimi și 20,3% proteine. Și coaja este folosită în agricultură pentru fertilizare - conține cantități mari de calciu și fosfor.

Aricii omnivori își mănâncă colegii de cameră. Prin urmare, atunci când încercați să mușcați, de exemplu, bureți sau corali, crabi sau creveți, alte moluște, va trebui să hrăniți nevertebratul cu carne. În absența altor alimente, animalele se pot hrăni cu carouri - pești morți și alte vieți marine. De asemenea, au invadat viața rudelor lor.

De obicei aricii ies noaptea în căutare de hrană..

Arici de mare

Compatibil cu alți locuitori ai acvariului

Înainte de a începe echiparea acvariului, trebuie să studiați informațiile despre care locuitorii pot coexista pașnic între ei. Deoarece adesea unele specii încep să mănânce altele, reducând astfel frumusețea și exotismul bazinului de sticlă. După cum am menționat deja, aricii pot fi ierbivori și carnivori. Și dacă nu este suficient să îi hrănești cu mâncarea lor preferată, atunci coralii și bureții vecini vor avea de suferit.

Când dobândiți un anumit tip de viață marină, trebuie să vă întrebați despre compatibilitatea acesteia cu alte nevertebrate. În orice caz, va fi necesar să vă asigurați că toată lumea are suficientă mâncare..

Citiți și cum să păstrați aceste tipuri de pești în acvariu: badis roșu, lalius, arowana, Disc, Minorca, chirurg pește, barbus, coada de voal, pește zebră rerio, pecilia, astronot, pește papagal, ancistrus, molii, pește clovn

Deci, ariciul de mare este un animal frumos și interesant, care poate trăi într-un acvariu. Dar, înainte de a obține unul, este important să cunoașteți condițiile în care este obișnuit să trăiască și caracteristicile comportamentului său. Pe de o parte, este un reprezentant exotic și neobișnuit al echinodermelor, a cărui mișcare este interesantă de urmat. Pe de altă parte, acest animal de mare este adesea numit „un mic dezastru natural”, deoarece este renumit pentru dragostea sa de a fixa tot ce i se pune în cale, de a mânca colegi de cameră și de a strica frumusețea acvariului..

Arici de mare

Cu toate acestea, dacă acvaristul reușește să creeze un echilibru între locuitorii bazinului marin, parametrii apei și designul acesteia, păstrarea unei minge spinoase vii va aduce o singură plăcere și beneficiu, deoarece va distruge toată creșterea algelor inutile..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Arici de mare: argumente pro și contra păstrării