Arici pigmeu african intern

Arici pigmeu africanOmul alege animale de companie ca prieteni de secole. Unora le plac papagalii și pisicile, alții preferă câinii sau rozătoarele drăguțe..

Acum, animalele neobișnuite și chiar exotice sunt deosebit de populare, de exemplu, Arici pigmeu african. Această specie a fost crescută artificial de specialiști pentru ca oamenii să aibă posibilitatea de a ține astfel de animale acasă..

Trebuie avut în vedere astfel arici decorativ - formă de casă hibridă, prin urmare, în niciun caz nu ar trebui eliberat în sălbăticie, el nu este capabil să supraviețuiască în mediul natural al strămoșilor sălbatici.

Descriere

Arici pitic domesticAriciul pigmeu african este teribil drăguț animal mic, împânzit cu ace moi. Dacă ați văzut fotografii ale acestor creaturi sau chiar le-ați întâlnit în direct, atunci înțelegeți că sunt capabile să câștige inima aproape oricărei persoane la prima vedere..

Aricii pitici sunt animale foarte sociabile și prietenoase, în special față de oameni. Ei devin rapid atașați de noul lor stăpân și de întreaga sa familie..

Un astfel de animal poate fi păstrat în siguranță într-un singur exemplar, nu au nevoie de rude sau de o pereche pentru a se simți grozav acasă. Dar dacă totuși decideți să nu aveți unul, ci două sau chiar mai multe animale din această specie, ar trebui să știți că fiecare arici ar trebui să aibă propria casă separată, altfel pot să se certe și chiar să lupte între ei.

Aricii se nasc foarte mici, dar apoi încep să crească rapid. Aricii pitici adulți, de asemenea, nu diferă în ceea ce privește dimensiunile mari, ajung la o lungime de maximum douăzeci de centimetri, cu o greutate de trei sute cincizeci până la cinci sute de grame..

Aricii africani diferă de aricii sălbatici nu numai prin asta neadaptat să trăiască în sălbăticie, dar deasemenea:

  • Prin apariția sa.
  • Are nevoie.
  • Caracter și dispoziție.
  • Comportament.
  • Condiții de detenție necesare.

Personajul ariciului africanPrincipala diferență față de frații liberi este incapacitatea aricilor decorativi de a se înfășura într-o minge și o burtă albă.

Crescătorii europeni au lucrat la crearea acestei rase de mult timp și la sfârșitul secolului al XX-lea, și anume în 1995, au obținut încă succes..

Specia rezultată a fost numită ariciul pitic african și a început rapid să câștige popularitate în rândul adulților și copiilor. Deoarece culoarea acestor creaturi drăguțe este dominată de alb, mulți le numesc arici albi..

Aricii africani nu pot fi numiți centenari, în medie ei trăiesc undeva în jur de cinci ani. În comparație cu frații sălbatici, acest lucru nu este mult, deoarece supraviețuiesc atât de mult în sălbăticie, iar acasă pot dura până la zece ani. Atunci când vând arici pitici, crescătorii explică adesea cum să îngrijească în mod corespunzător astfel de animale, iar dacă urmați toate recomandările și sfaturile, animalul dvs. poate trăi mai mult, și anume șase până la opt ani..

Caracter și dispoziție

Natura ariciului africanEste imposibil să se dea o descriere generală a acestui tip de animale domestice, fiecare arici african este individual și are propria dispoziție și caracter.

Unele animale preferă tăcerea și singurătatea, altele le place să comunice cu oamenii și să fie în centrul atenției. Desigur, toți reprezentanții acestui gen au un lucru în comun - tratează bine oamenii și nu manifestă agresivitate dacă nu jignesc.

Arici africani îmi place să fiu mângâiat și stors, dar dacă animalul tău de companie preferă să-și petreacă timpul în casa lui și nu este foarte fericit de încălcările din timpul său liniștit, atunci va trebui să încerci să-i câștigi respectul și dragostea.

Atunci când cumpărați acest animal, acordați atenție ariciilor, care exprimă ei înșiși dorința de a comunica și de a urca în brațele voastre. Întrucât, dacă întâlnești un fag, va fi destul de problematic să te împrietenești cu el și să iei favoarea. Cei mai mulți arici pigmei creaturi calme și prietenoase, dar uneori există printre ele creaturi certătoare sau descumpănite. Acești membri ai acestei specii vor încerca să scape și să muște sau să șuiere dacă încercați să îi ridicați.

Pitic decorativ un arici este capabil să vă ofere o senzație de căldură și confort, și va oferi, de asemenea, o stare de spirit optimistă. Pentru a dobândi această fiară spectaculoasă și neobișnuită, veți avea nevoie patru - cinci mii de ruble.

Conținut de acasă

Păstrarea unui arici african într-o casă sau apartamentArici pigmeu african - o rasă crescută special pentru păstrarea într-o casă sau apartament. El are nevoie de îngrijire și un astfel de animal este capabil să supraviețuiască doar cu un om; în sălbăticie, aceste creaturi nu au un loc potrivit.

După ce ați achiziționat un astfel de animal de companie, nu trebuie să-l strecurați imediat cu atenția dvs. și să permiteți întregii familii să stoarcă animalul. O casă nouă, oamenii și mirosurile pot stresa ariciul.

Mai întâi, permiteți-i să se obișnuiască cu noul mediu, oferind animalului de companie liniște și liniște. Adaptarea pentru animal va dura aproximativ o săptămână. În acest moment, nu este nevoie să îl țineți în mâini pentru o lungă perioadă de timp sau să încercați să vă jucați cu el.

Cum să alegi un loc pentru o casă

Loc pentru casa ariciului africanÎnainte de a cumpăra un arici african, gândiți-vă unde îi veți așeza cușca. Locul ar trebui să fie confortabil pentru animal și nu provoca inconveniente. Curentele puternice de aer pot provoca răceli, iar lumina directă a soarelui poate duce la insolatie.

Toate acestea afectează negativ sănătatea animalului și pot duce la moarte sau boli grave..

De aceea, în orice caz, nu puneți cușca pe pervaz, acesta este unul dintre cele mai nefericite locuri pe care le puteți alege atunci când plasați un arici african.

Arici - animale nocturne, vârful activității lor are loc pe întuneric. Prin urmare, pentru a nu interfera noaptea cu foșnetul său și alergând în jurul cuștii, puneți-l cât mai departe posibil de locul de dormit sau chiar într-o altă cameră..

Cum să alegi o casă potrivită

Casă pentru un arici piticNu este necesar să cumpărați o cușcă ca o casă, este, de asemenea, perfectă terariu din plastic sau sticlă.

Când alegeți, acordați atenție zonei inferioare, aceasta nu trebuie să fie mai mică de șaizeci până la șaizeci de centimetri. Pereții ar trebui să aibă o înălțime mai mare de treizeci de centimetri și destul de alunecoși, astfel încât animalul să nu poată ieși din casă și să fugă.

De asemenea, poate fi închis pur și simplu de sus, terariile din plastic au un capac, pentru terariile din sticlă îl puteți face singur.

Dacă nu vă place terariul, aruncați o privire mai atentă la cușca iepurelui, va fi, de asemenea, destul de confortabil pentru arici în el. Înainte de a cumpăra, asigurați-vă că inspectați cușca - podeaua nu trebuie să fie formată din tije, deoarece animalul va cădea constant între ele și nu se va putea mișca normal. De asemenea, acordați atenție pereților, dacă există goluri prea mari între tije, atunci ariciul se va bloca pur și simplu sau va ieși și va fugi.

Aricii africani sunt foarte curați și preferă să meargă la toaletă în același loc. Prin urmare, ar trebui să aranjați o tavă pentru arici, o cutie mică umplută cu rumeguș este perfectă. Va trebui curățat în fiecare zi. Utilizați rumeguș de mesteacăn sau aspen, dar rumegușul de cedru nu va funcționa - este periculos pentru sănătatea ariciului, deoarece poate provoca o reacție alergică. Deșeurile pentru pisici sunt, de asemenea, adesea folosite pentru a arunca arici..

Nu uitați să curățați cușca; acest lucru trebuie făcut cel puțin o dată pe săptămână. Utilizați un detergent ușor care nu conține ingrediente agresive sau cu miros puternic. Aricii decorativi sunt mari fani ai jocului și sunt foarte pasionați de tot felul de jucării. Proprietarii unor astfel de animale sunt sfătuiți să arunce o privire mai atentă asupra bunurilor pentru pisici, de exemplu, ariciului îi va plăcea o bilă de plastic..

Aricii africani sunt mari iubitori de mâncare gustoasă și densă, motiv pentru care sunt predispuși la supraalimentare și obezitate. Singuri, ei duc un stil de viață pasiv, de aceea se recomandă instalarea unei roți speciale pentru rozătoare în casa lor. Animalul va fi fericit să alerge în el și acest lucru va avea un efect bun asupra formei sale fizice. Alegeți un dispozitiv cu un diametru de cel puțin treizeci de centimetri.

Dieta

Dieta ariciului africanÎn secolul al XXI-lea, nu este necesar să ne gândim la ce să hrănim ariciul african. Mănâncă bine mâncare premium pentru pisici. Doar acordați atenție compoziției - nu ar trebui să conțină alimente cu amidon, de exemplu, porumb sau cartofi.

De asemenea aceste animale sunt contraindicate:

  • Lactat.
  • Fructe uscate.
  • Alimente acide: ananas, citrice, usturoi, ceapă etc..
  • Avocado - un arici poate fi otrăvit de acest fruct, deci este mai bine să nu riști și să nu-l incluzi în dietă.
  • Nuci și semințe în coajă. Vă poate tăia gura sau dinții..

Păstrarea arici pigmei este simplă și plăcută. Un astfel de animal este capabil să aducă confort acasă și să devină un adevărat favorit pentru copii și adulți..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Arici pigmeu african intern