Muștele locuiesc lângă noi, dar fiecare poate spune câte picioare au?

Musca verde - insectăCâte picioare are o muscă de casă? Oricine poate răspunde imediat la o întrebare atât de simplă? Pentru majoritatea oamenilor, toate creaturile mici, zumzăitoare, zburătoare sau târâtoare sunt neglijate. Unde trebuie să fii atent și să numeri numărul de picioare. Și acest lucru este cel mai bun. Și, în cel mai rău caz, intră în panică

. Pe de altă parte, ce panică poate exista la vederea unui astfel de obiect atât de familiar pentru noi toți ca o muscă. Da, ea poate ruina serios starea de spirit în vacanță, mai ales în august. Da, își poate întrerupe puiul de duminică dimineață. Dar este doar o insectă.

Purtători de infecții

Zbura gricu toate acestea, este un purtător al multor infecțioase și departe de boli inofensive. Și dacă ea, o muscă, stătea pe tavan, nu ar fi rău. Dar dacă pentru mâncare pe care nu ați spălat-o după vizita unui oaspete neinvitat, aceasta este cu totul altă poveste..

  • În primul rând, dacă îi înghiți ouăle, poți contracta entomoza, o boală cauzată de larvele de muște..
  • În al doilea rând, răspândește agenții cauzali ai multor boli prin transferul pe labele sale.

Și câți sunt? Fiecare individ are până la 3 perechi, adică 6 bucăți, pe fiecare dintre ele, cu ajutorul unei lupe, puteți vedea gheare mici, iar între ele, la rândul lor, există fire mici de păr sau chiar mai degrabă peri. Astfel, există loc pentru microorganisme, să vă „alegeți” un adăpost temporar, care va servi drept transport convenabil pentru stabilirea în spațiul nostru. O insectă, care zboară dintr-un loc în altul, va lăsa o urmă a „pasagerilor” săi.

De ce nu cad din tavan?

Frațe pe labele unei mușteÎn ceea ce privește musca însăși, pe fiecare picior are există micro ventuze rotunde, emițând o substanță lipicioasă, care asigură de fapt aderența firelor de păr pe orice suprafață, chiar și pe sticla netedă, ca să nu mai vorbim de tavan. Un rol important aici îl joacă capacitatea ghearelor de a se agăța de neregulile suprafeței.

Câte picioare sunt implicate în mișcare? Aproape totul. De aceea nici ea nu cade dintr-o sticlă de fereastră poziționată vertical, nu din tavan. Totul datorită celor 6 picioare unice, fiecare format din cinci articulații. Mai mult, picioarele din spate sunt mai mari decât restul..

Cum se spală muștele?

Cum își spală picioarele mușteleOamenii atenți și, mai important, calmi (adică cei care nu sunt conduși de panică sau iritare de muște) oamenii au observat probabil că foarte des muștele își freacă labele una de cealaltă mult timp, și, de asemenea, le „freacă” ochii.

De ce fac asta? Frecându-și picioarele împreună, musca își curăță ventuzele lipicioase, care colectează praful și murdăria atunci când insecta trece peste tavan, mâncarea și alte suprafețe sau chiar particule de piele când se târăște peste o persoană. Prin urmare, trebuie să le curățați tot timpul pentru a nu încălca posibilitatea unei aderențe puternice la suprafață și pentru a vă putea deplasa pe orice suprafață în orice plan al spațiului. De asemenea, este foarte important să îndepărtați tot ce vă cade pe ochi..

Ce rol mai au labele în viața unei insecte??

Labele lui Fly pe corpAm numărat deja câte picioare au „locatarii” noștri. Și chiar și-au înțeles semnificația. Dar asta nu este tot. Picioarele insectelor sunt, de asemenea, o oportunitate de a gusta. Da, da, simt mai întâi gustul mâncării cu picioarele și abia apoi cu proboscisul și lamele aparatului bucal.

Analiza cât de gustoase sunt anumite alimente este de sute de ori mai bună decât a unei persoane cu ajutorul limbii. La capătul picioarelor există peri speciali, care acționează doar ca papilele gustative, precum și ca organe de atingere..

Corpul muștelor este, de asemenea, acoperit cu fire fine. Conține secțiuni precum abdomenul, pieptul și capul. Pe capul insectei există antene mici care înlocuiesc organele mirosului. Ca organe de atingere, ca la alte insecte, nu sunt folosite la muște. Capacitatea de a identifica alimentele prin miros permite muștelor să găsească rapid locuri de acumulare a acestuia. Acest lucru explică de ce muștele sunt atât de rapide.. Pe lângă mișcarea cu picioarele, după cum știți, muștele sunt încă capabile să zboare foarte bine și rapid, dezvoltând o viteză de peste 20 km / h.

Cei care au fost speriați de informațiile despre muște ca purtători de infecții ar trebui să știe că diferite măsuri preventive și exterminatoare vor ajuta la protejarea localurilor de intrușii din lumea celor cu șase picioare:

  • este necesar să se elimine în timp util toate impuritățile care servesc drept hrană pentru muște;
  • folosiți insecticide pentru a preveni reproducerea,
  • în arsenalul luptei împotriva insectelor nedorite, inclusiv a muștelor, există diverse velcro și benzi.

- De ce să nu omori toate muștele odată pentru totdeauna? - va cere mai ales iritabil și impresionabil. Astfel de oameni trebuie să înțeleagă că nu există verigi suplimentare în lanțul alimentar natural. Larvele care zboară, mâncând tot felul de lucruri, inclusiv cariile și deșeurile, curăță mediul înconjurător. Și câte animale și păsări insectivore, precum și alte insecte, pot servi ele însele ca hrană. Deci, aceste mici creaturi enervante aduc doar rău colosal oamenilor și, în general, în natură, sunt o verigă necesară. Nu de aceea există o astfel de varietate - mai mult de 30.000 de specii ale acestor insecte, care locuiesc, pe lângă Antarctica și Arctica, pe toate continentele .

Durata medie de viață a unei muște este de aproximativ două luni. Puii unei femele ajung la aproximativ o sută de ouă pe zi. Aproximativ 40 de ore după eclozare din starea pupală, indivizii sunt considerați adulți (imago) și se pot reproduce. Deci, se dovedește că într-un an într-o cameră, dacă nu sunt respectate standardele sanitare, până la 10 generații ale acestor insecte se pot schimba.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Muștele locuiesc lângă noi, dar fiecare poate spune câte picioare au?