Modalități sigure de a scăpa de purici în casa ta

Cartierul cu purici într-un singur apartament ne aduce multe probleme: prin mușcăturile lor - mâncărime și durere, prin otrava care a intrat în corp la contactul cu ei - reacții alergice. În plus, insectele care suge sânge care sărit în jurul apartamentului răspândesc boli periculoase pentru oameni. Locuiesc în teancul de covoare și mobilier, în jucării de pluș și așternuturi, în crăpăturile podelei și sub plinte și se mișcă în salturi până la un metru și jumătate înălțime. Dacă puricii sunt în apartamentul dvs., trebuie să alegeți modul corect de a face față acestora. Laturile pozitive și negative pot fi găsite atât în ​​utilizarea substanțelor chimice, cât și în utilizarea metodelor alternative..

Puricii: habitat și metodă de hrănire

Intrând în locuința unei persoane (prin crăpăturile deschiderilor, pe pielea animalelor de companie, pe încălțăminte etc.), puricii depun ouă, din care apar larvele și apoi gândacii. Insectele adulte se hrănesc cu sânge, dar nu ating deșeurile alimentare. Larvele trăiesc în praful de podea, în resturi, în ghivece de flori și se hrănesc cu materie organică în descompunere. Acest lucru trebuie luat în considerare în lupta împotriva paraziților, deoarece nu toate mijloacele pot fi la fel de utile..

Următoarele tipuri de purici se disting în habitatul lor:

 • trăind în lână de animale (șoareci, șobolani, câini și pisici);
 • subsoluri;
 • teren;
 • nisipos;
 • lenjerie.
Purice

Puricii ar trebui tratați imediat, deoarece sunt purtători de agenți patogeni ai bolilor periculoase

Modalități de a scăpa de problemă

Pentru a scăpa eficient de problemă, trebuie să respectați următoarea succesiune de acțiuni:

 1. Vindecați animalele de companie de purici, există pregătiri speciale pentru acest lucru.
 2. Tratează camera de la adulți.
 3. Distrugeți ouăle și larvele de insecte folosind prafuri și pulberi.

În funcție de tipul de insectă, se alege un agent insecticid. Pentru a proteja animalele de companie de purici, se folosesc șampoane, gulere, picături și spray-uri. Pentru tratamentul spațiilor, se utilizează aerosoli, pulberi, suspensii în fiole, bombe de fum și fumigatoare. Pulberile, spray-urile, tratamentul termic (fierbere, călcare, congelare) pot fi utilizate împotriva puricilor de in. În plus, există și alte metode de exterminare a insectelor..

Moduri populare

De-a lungul anilor de luptă umană cu puricii, s-au inventat multe modalități de a le distruge, dintre care cele mai populare sunt următoarele:

 • Infuzii de plante. Aceste insecte nu tolerează mirosul de pelin, tansy, eucalipt, deci merită să preparați un amestec pe baza lor. Pentru a face acest lucru, trebuie să combinați componentele numite într-un raport de 2: 1: 1 și să turnați apă clocotită peste ele, apoi lăsați-le într-un loc rece timp de 12 ore. Apoi, ar trebui să tratați camera cu o sticlă de pulverizare.
 • Temperaturi extreme. În acest caz, atât înghețarea lucrurilor (inclusiv saltele, perne și covoare), cât și expunerea lor la temperaturi suficient de ridicate peste zero (de exemplu, uscarea la soare) vor fi eficiente..
 • Drojdie și usturoi. Amestecați aceste componente în proporții egale și răspândiți compoziția în jurul perimetrului camerei, lăsând-o timp de 10 ore.
 • Sifon. Aceeași cantitate de bicarbonat și sare trebuie diluată cu apă și camere tratate.
 • Rumeguș de pin. Aceste particule de lemn sunt utilizate cel mai frecvent ca măsură preventivă. Pentru a face acest lucru, umpleți salteaua sau perna animalului de companie cu ele..

Galerie foto: remedii populare la domiciliu

Produse chimice

Pentru a scăpa singur de problemă, există o gamă largă de medicamente la vânzare atât pentru tratamentul unei case sau apartamente (spray-uri, aerosoli, suspensii, pulberi și lichide), cât și pentru protecția animalelor de companie (picături, soluții). Bombele de fum sunt din ce în ce mai utilizate pentru a curăța subsolurile de paraziți..

Aerosoli, suspensii și spray-uri

Dacă decideți să faceți față puricilor pe cont propriu, acordați atenție remediului modern Lambda Zone, care devine din ce în ce mai popular astăzi. Acest brand a venit pe piața noastră din Coreea de Sud. Acestea sunt microbile care pot ucide gândaci, ploșnițe și purici în doar câteva zile.. Datorită faptului că otravă se află în granule mici și se scurge în cantități mici, medicamentul este sigur pentru oameni și animale, dar nu lasă nicio șansă pentru insecte. Microcapsulele aderă la labele de purici, prin coaja chitinoasă și prin organele digestive, substanța otrăvitoare pătrunde în interior, paralizând sistemul nervos și apoi distrugând parazitul. În plus, suspensia microîncapsulată este răspândită de insecte în rândul populației, extinzând spectrul medicamentului.

Medicamentul din zona Lambda

Avantajul preparatului Lambda Zone este că este inodor, dar eficiența sa este pusă la îndoială de către utilizatori

Raptor cu acțiune rapidă, gata de utilizare, ușor de utilizat. Acțiunea sa se extinde la gândaci, căpușe, purici și ploșnițe. Medicamentul conține 2 ingrediente active, datorită cărora obținem un efect dublu după utilizare:

 1. Tetrametrina-piretroida pătrunde în organismul insectelor prin sistemul respirator și cochilia chitinoasă, distrugând adulții.
 2. Cipermetrina se așază la suprafață și „așteaptă” timp de 7-10 zile până când puricii noi ies din ouă. Aici intră în joc.

Raptorul este extrem de eficient și nu are un miros neplăcut. Poate fi achiziționat din magazinele de hardware la un preț accesibil. Cu astfel de caracteristici pozitive, agentul are, de asemenea, un dezavantaj semnificativ - toxicitatea acestuia. Înainte de a pulveriza acest aerosol, este necesar să scoateți copiii și animalele de companie din apartament, să eliminați alimentele. În timpul procesării, trebuie să folosiți un aparat de respirat, mănuși, îmbrăcăminte de protecție. Puteți reveni la apartament într-o oră după aerisirea temeinică a camerei. Curățarea umedă se efectuează nu mai devreme de 10 zile după procedură.

Mai recent, producătorii au prezentat o noutate - un aquafumigator. Pachetul conține un recipient în care este plasat un lichid special din pachet. Coborând recipientul într-un borcan cu apă, începeți o reacție chimică, în urma căreia apare abur care umple întreg spațiul apartamentului. După procedură, ar trebui să părăsiți casa de câteva ore și apoi să ventilați bine camera..

Aerosol și Aquafumigator Raptor

Marca comercială Raptor în lupta împotriva puricilor oferă 2 medicamente: aerosoli și aquafumigator

Mulți oameni cunosc marca Dichlorvos, ale cărei preparate aveau anterior un miros neplăcut și înțepător. Astăzi producătorii au reușit să elimine acest „minus”: se produc și aerosoli cu aditivi aromatici de lavandă și lămâie. Dichlorvos Neo este foarte semi-polar, absolut inodor. Preparatul conține 3 substanțe active: cipermetrină, permetrină, buteron de piperonil, provocând paralizia insectelor. Aerosolul este pulverizat pe podeaua în care trăiesc puricii. Este necesar să folosiți îmbrăcăminte de protecție, respirator, mănuși. După pulverizarea medicamentului, trebuie să ieșiți din casă pentru o vreme, apoi să îl ventilați și să efectuați curățarea umedă. Pentru a distruge persoanele nou eclozate, repetați procedura după 7-10 zile. Producătorii sugerează utilizarea benzilor de hârtie speciale, la contactul cu care mor insectele. Acest remediu este utilizat dacă nu există animale de companie..

Dichlorvos Neo

Dichlorvos Neo este popular printre clienți, deoarece nu are mirosul caracteristic aerosolilor.

Un alt medicament care conține cipermetrină este Reid. Are o acțiune care paralizează sistemul nervos al paraziților. Produsul este echipat cu parfumuri aromatice. Când tratați camera, pulverizați aerosolul până când suprafața devine umedă. O săptămână mai târziu, este necesar un control repetat al dăunătorilor, deoarece în acest timp apar descendenți din ouă. Raidul protejează împotriva puricilor timp de o lună.

Aerosol Reid

Aerosolul Reid distruge atât insectele târâtoare, cât și insectele zburătoare

Linia de preparate Celandine s-a dovedit a fi bună - mijloace pentru tratarea animalelor și spray-uri individuale pentru dezinfectarea spațiilor. Un produs pe bază de permetrină va viza puricii, dar nu va ucide ouăle, așa că se recomandă re-tratament. Protecția împotriva insectelor durează 3 luni.

Pulverizează celidină

Spray antiparazitar Celandine distruge puricii și protejează împotriva reapariției lor în casă

Spray Combat distruge rapid dăunătorii, dar nu afectează descendenții. Cutia are o duză convenabilă, care vă permite să pulverizați produsul în locuri greu accesibile.

Spray Combat

Spray Combat garantează controlul instant al puricilor

Dame pentru insecte

Bombele de fum sunt folosite pentru prelucrarea subsolurilor, mansardelor, precum și în cazurile de acumulare mare de insecte în casă. Pentru a face acest lucru, puneți agentul într-un vas de metal, dați focul fitilului. Fumul umple spațiul, ucigând paraziții. După câteva ore, aerisiți bine camera. Mărci extrem de eficiente Fas, Liniște de seară, Climă, Vârtej va ajuta la distrugerea puricilor din subsol, sol și nisip.

Bomba de fum de sulf Clima

Bombele de fum sunt un mijloc eficient de a scăpa nu numai de insecte, ci și de rozătoare, mucegai și mucegai

Pulberi insecticide

Praful în lupta împotriva puricilor nu dă un rezultat rapid, dar în același timp sunt fiabile și acțiunea lor este de lungă durată. Pulberile sunt împrăștiate în habitatele paraziților sau dizolvate în apă și pulverizate. Câteva zile mai târziu, se efectuează curățarea umedă. Praful este folosit pentru mici acumulări de insecte, precum și pentru prevenire. Produsele mărcilor Fenaxin și Clean House sunt deosebit de eficiente.. Primul preparat conține fenvalerat și acid boric (ambele componente acționează asupra insectelor prin sistemul digestiv). Pe pungă există puncte marcate pentru găuri prin care șocul este împrăștiat în habitatele de purici: pe podea, în cusăturile mobilierului tapițat. Fenaxina poate fi dizolvată și pulverizată. Medicamentul nu are efect asupra larvelor, prin urmare este necesar să se re-proceseze după 10 zile.

Casa curată este o pulbere pe bază de cipermetrină și malation, care provoacă paralizia insectelor. Produs ieftin, vândut în magazinele de hardware și în farmaciile veterinare.

Lichide insecticide

Delcid este o emulsie care este diluată cu apă. Medicamentul este produs în fiole. Fufanonul este un remediu danez sub formă de lichid gras în sticle. Ambele produse au un miros puternic. Cu toate acestea, puricii sunt susceptibili la aceasta, ceea ce crește eficiența produsului..

Amoniacul puternic mirositor poate lupta împotriva paraziților. Suprafețele sunt tratate cu o soluție de 5-6 picături la 500 ml de apă, iar puricii pleacă.

Galerie foto: pulberi și lichide împotriva puricilor

Trecând la profesioniști

Puteți contacta profesioniștii stației epidemiologice sanitare care au o vastă experiență în distrugerea paraziților. Este deosebit de dificil pentru locuitorii apartamentelor de la parter și rezidenții caselor private să lupte împotriva acestor insecte. În fiecare toamnă și primăvară, sunt invadați de purici din subsol. Cea mai ușoară ieșire din situație în acest caz este să apelați SES și să conveniți asupra timpului de dezinsecție, care va dura de la 20 la 60 de minute. Vi se va oferi o metodă extrem de eficientă, dar nu ieftină, de tratament cu „ceață fierbinte”, atunci când medicamentul otrăvitor este încălzit și pulverizat sub formă de picături mici care plutesc în aer timp de până la 7 ore. O altă metodă - „ceață rece” - pulverizarea fără încălzire (în acest caz, microparticulele rămân în spațiu până la 4 ore). Un instrument mai accesibil este pulverizarea cu picături mici. Experții garantează absența petelor de la medicamente pe covoare, mobilier, precum și un rezultat de lungă durată (nu veți observa insecte timp de șase luni). La câteva zile după procedură, pot apărea purici care ies din ouă, dar mor. Acest lucru se întâmplă până când ultimii paraziți mor..

Dezinsector interior

Distrugerea insectelor se realizează folosind diverse tehnologii

Protecția animalelor de companie

Picăturile de purici sunt frecvente în rândul crescătorilor de câini și pisici de astăzi.. Sunt fiabile și ușor de utilizat. Medicamentul este distribuit de la un picurător special către locul în care animalul nu poate ajunge cu limba: la greabănul câinelui, în spatele pisicii (lângă urechi). Pentru animalele de companie mari, produsul se aplică de-a lungul liniei coloanei vertebrale în trei puncte. După câteva ore, picăturile intră în vigoare. Împotriva reinfecției, soluția se scurge o dată pe lună. Eficacitatea medicamentelor precum:

 • Inspector. Picăturile conțin fipronil și moxidectină, datorită cărora acționează asupra insectelor care suge sângele (paralizează și apoi omoară). Soluția este uleioasă, gălbuie, ambalată pentru utilizare în picurătoare speciale de 0,8 și 0,4 ml. Conform instrucțiunilor, se calculează cantitatea produsului aplicat. Inspectorul are o a treia clasă de pericol, considerată sigură pentru animalele de companie. Odată aplicat, substanța vă va proteja secția de reinfecție timp de patru săptămâni.
 • Avocat. Un medicament german cu un cost ridicat (de la 750 la 1400 de ruble). Producătorii au luat ca bază imidaclopridul, care activează sensibilitatea la nicotină, ceea ce duce la moartea paraziților. A doua substanță, moxidectina, contribuie la dezvoltarea paraliziei. Soluția este eficientă atât împotriva insectelor adulte, cât și a descendenților lor. Pentru a evita reinfectarea animalului de companie, tratamentul se repetă după o lună..
 • Frontline. Medicament francez care acționează asupra paraziților 24 de ore după aplicare datorită fipronilului. Durata protecției împotriva insectelor pentru pisici este de 6 săptămâni, iar pentru câini până la 4 săptămâni. Pentru prevenire, animalul de companie este tratat într-o lună.
 • Bastion. O soluție gălbuie, inodor, pe bază de selamectină. Absența uleiului în compoziție permite absorbția mai bună a substanței în piele, nu lasă urme grase pe strat. Medicamentul ameliorează nu numai insectele adulte, ci și larvele.
 • Advantix. Picături produse de compania germană „Bayer”. Agentul respinge paraziții, are un efect dăunător asupra ambreiajului de ouă al insectelor.
 • Practicant. Un medicament pentru purici sub formă de picături uleioase pe bază de piriprol. Producătorii eliberează medicamentul pentru câinii mari și mici.

Galerie foto: picături de purici

Dispozitive cu ultrasunete

În plus, piața oferă diverse tipuri de repelenți cu ultrasunete care nu omoară, ci creează doar o atmosferă de alarmă pentru insecte, după care părăsesc casa.. Cele mai cunoscute mărci sunt Grad, Tornado, Typhoon.

Dispozitivul de respingere a insectelor Pest-Reject este sigur pentru oameni și animale. Puricii pleacă pentru a evita semnalul cu ultrasunete care vine de la acesta. Alimentat de rețea, impulsul pătrunde în pereți. Gama dispozitivului acoperă 200 de metri pătrați. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că recenziile despre dispozitiv sunt controversate..

Dispozitiv cu ultrasunete Pest-Reject

Acțiunea aparatului Pest-Reject se bazează pe unde electromagnetice

De asemenea, se produc și repelenți cu ultrasunete speciali pentru animale de companie. La vânzare, astfel de dispozitive se găsesc sub formă de guler sau pandantiv. Acestea rulează pe baterii, emițând unde cu o putere de 40.000 Hz..

Guler antipurici

Gulerele cu ultrasunete sunt o alternativă la agenții antiparazitari convenționali: sunt absolut siguri, dar sunt departe de a fi primii în ceea ce privește eficacitatea.

Recenzii privind utilizarea produselor pentru purici

Controlul puricilor este o afacere responsabilă care necesită o abordare integrată. Este necesar mai întâi să vindeci animalele de companie, să găsești cauza apariției paraziților și mai târziu să lupți cu adulții și descendenții lor, fără a uita de prevenirea ulterioară a unui nou atac de insecte. Alegeți produsul potrivit și bucurați-vă de confortul și confortul din casa dvs..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Modalități sigure de a scăpa de purici în casa ta