Descrierea, habitatul și nutriția bufniței mici

Nu vei surprinde pe nimeni cu o pisică sau un câine, chiar și de rase rare, care locuiește în casa ta. Recent, conținutul animalelor de companie neobișnuite sau chiar exotice a devenit la modă. Cineva ia un exemplu de la vedetele de la Hollywood și își face un porc. Cineva este parțial față de reptile și dobândește o tuatara.

Un fan al aventurilor Harry Potter visează să aibă o bufniță acasă și să o numească Cataramă. Desigur, o bufniță este un prădător serios și nu are loc într-un apartament din oraș. Dar fratele ei mai mic, bufniță brună sau blană, un apartament de oraș pentru viață este destul de potrivit.

Aspect bufniță

Bufnița este cea mai apropiată rudă a bufniței. Datorită dimensiunii sale și este unul dintre cei mai mici membri ai familiei bufniței, uneori este numită bufnița mică..

Pasărea are un aspect similar omologilor săi, dar există și trăsături distinctive:

  • lungimea unei păsări adulte este de 23-25 ​​cm;
  • anvergura aripilor - 52-57 cm;
  • greutate - 140-180 g.

Important! Puii din diferite specii de bufnițe clocesc în 2-3 zile. Puii care eclozează mai întâi pot mânca nou-născuții. Dacă aveți o bufniță femelă care cloceste ouă acasă, ar trebui să vă amintiți acest lucru..
Are un cap mare cu ochi galbeni mari. Femelele sunt de obicei mai grele decât masculii, cu aproximativ o zecime din greutatea lor corporală.

Aspectul bufniței este influențat de habitatul geografic al păsării. Acele bufnițe, al căror habitat natural este Europa, au o culoare maro cu pete albe pestrițe.

Dungile albe se întind de-a lungul cozii maro cu o nuanță gri. Păsările care trăiesc dincolo de creasta Uralului sunt de obicei mai ușoare decât „europenii”.Pene, originare din munții asiatici, sunt mai întunecate decât frații lor plat. Dimpotrivă, caucazianul este mai ușor și are o dimensiune considerabil mai mare..

Știați? Bufnițele au trei perechi de pleoape. Una este pentru clipire, a doua este pentru protecția ochilor, a treia este pentru dormit..

Habitat

Habitatul lor natural este Eurasia. Ucraina, sudul Rusiei, Caucazul, sudul Siberiei, cea mai mare parte a Asiei - acestea sunt locurile care pot fi considerate native din această creatură cu pene. Se găsește și în nordul continentului african.

Aflați dacă este posibil să vă păstrați acasă cruce de pasăre, cioara neagra, pui de pui, păsări de galben.
La sfârșitul secolului al XIX-lea, pasărea a fost adusă în Anglia, unde s-a adaptat normal. În același mod, la începutul secolului al XX-lea, bufnița a ajuns în Noua Zeelandă, unde a prins și rădăcini. Pene pot fi găsite în munți, la o altitudine de 2600 de metri..

Pasărea se simte bine în aproape orice condiții naturale din zonele geografice de mai sus. Locuiește în stepe, câmpuri, păduri, deșerturi și semi-deșerturi. Apare și în parcurile orașului.

Owl păstrând acasă

Bufnitele de casă se adaptează destul de ușor pentru a trăi într-o locuință umană dacă au fost crescute la o vârstă fragedă..

Dar unele puncte de păstrare a unei păsări acasă merită să fie acordate atenție:

  1. Bufnița vrabie, cel mai mic membru al familiei, se poate speria cu ușurință. Țipetele frecvente, zgomotul sau doar sunetele dure îi pot afecta negativ psihicul. Dacă petreceri zgomotoase sunt adesea organizate în casă, trebuie să vă gândiți cu atenție dacă să începeți o pasăre.
  2. Bufnițele au un obicei genetic de depozitare. În sălbăticie, calitatea este de neînlocuit. Faptul este că bufnița nu va lăsa acest obicei chiar dacă locuiește acasă. Vei putea afla unde va face „cache-ul” după ce carnea este putredă în ea. Apoi, prin miros, nu va fi dificil să găsiți locul în care a fost așezat NZ. Pentru a nu ajunge la o astfel de situație, verificați în mod regulat diferite locuri potențiale potrivite pentru astfel de comori..
  3. Bufnițele nu pot fi cușcate. Cel mai extrem caz este o volieră mare, în timpul absenței tale. Deși este extrem de nedorit să faceți acest lucru. Animalul dvs. de companie se poate răni pe net și poate trauma..
  4. Bufnițele au adesea un puternic sentiment de proprietate. Sunt gelosi pe spatiul lor personal, protejându-l de absolut toată lumea, inclusiv de tine. Este puțin probabil ca înregistrarea dvs. să devină un argument important pentru bufniță.
  5. Nu lăsați niciodată animalul dvs. să zboare pe balcon sau unde ar putea zbura. După ce a părăsit accidental locul în care locuia încă ca un pui, bufnița nu se poate întoarce acasă. În natură, va muri, deoarece din copilărie a trăit cu o persoană și nu este absolut adaptat unei vieți independente.

Important! Bufnițele din diferite specii se pot vâna reciproc.
Pregătește camera în care va trăi pasărea. Scoateți tot ce poate transforma bufnița.

Perdelele ușoare din tul ar trebui înlocuite, deoarece animalul de companie se poate încurca și răni în ea. Scoateți oglinzile, s-ar putea ca pasărea să se prăbușească asupra lor.

Cele mai populare păsări de curte sunt papagalii: Tobă, kalita, cacadu, kea, amazon, rosella, macaw, kakapo, ondulat, și canari.
Stinghii trebuie așezați pe pereți - stinghii mici speciali, tapițate cu o acoperire moale. Echipați-vă locul de scăldat.

Bufnițele adoră procedurile de scăldat, atât în ​​sălbăticie, cât și acasă. Un pelvis larg superficial va face.

Caracter și stil de viață

În condiții naturale, bufnițele cuibăresc în scobituri pe copaci, stânci, pe acoperișurile caselor. O pasăre tratează oamenii fără teamă, dacă trăiește de la naștere lângă o persoană.

Bufnița este uneori numită pisică cu pene. Acest lucru se datorează faptului că pasărea cu dispoziția sa este similară cu pisica domestică - de asemenea, un prădător, dar iubește liniștea și liniștea.

Prădătorii care sunt ținuți acasă includ dihor de companie, pisică de munte andină, pisică cu picior negru, râsul de stepă, jaguarundi, pisica Temminck, lup, ursuleț.
Creatură afectuoasă și veselă, în caz de pericol iminent, își poate folosi ghearele și ciocul.

Se deosebește de fratele său mai mare, bufnița, în primul rând, prin faptul că vânează în principal în zori și amurg, spre deosebire de bufniță, care preferă să o facă noaptea. Iarna, în natură, bufnița are voie să vâneze în timpul zilei, dacă îi este foarte foame.

Nu contează pentru el dacă inamicul va observa. În această calitate, el diferă radical de o bufniță..Pe tot parcursul anului, cu excepția verii, magazinele de bufnițe. Pasărea nu-i place să vâneze pe vreme rece și o astfel de „rație uscată” o ajută în acest caz. Bufnița și bufnița mănâncă, de asemenea, alimente în moduri diferite..

Bufnița înghite victima, dacă dimensiunea permite, sau o sfâșie, dacă este suficient de mare. Ghearele și ciocul puternic îi permit să facă acest lucru. Bufnița scoate doar coapsele carcasei prăzii, nu mănâncă organe, de exemplu, stomacul victimei.

Deși sychik are o culoare mimică, rareori îl folosește. Nu se teme de alte specii, inclusiv de oameni. Deși, dacă este necesar, pasărea poate fuziona cu mediul.

La început nu trebuie să ridici puiul. Noul habitat este deja stresant pentru el. Ai răbdare, pasărea se va obișnui în curând cu tine, apoi poți găsi cu ușurință contactul cu ea.Dacă încercați să forțați lucrurile, acest lucru poate duce la o pierdere completă a înțelegerii în viitor. Dă-i animalului tău timp să se adapteze..

Știați? Bufniță mică - nu cea mai mică bufniță europeană. Lungimea corpului scoopului comun este de 20-22 cm, iar cea a bufniței paserine este de 17-20 cm. Cea mai mică bufniță din lume - Peruană, greutatea sa este de aproximativ 30 g, iar lungimea sa nu depășește 15 cm.
În mediul său natural, bufnița este destul de activă. Dacă îl educi corect, creează condiții normale de viață, în timp această activitate se va manifesta acasă. Bufnița are în mod firesc o dispoziție veselă și jucăușă și, obișnuindu-se cu tine, o va dezvălui.

Alimente

Pentru o bufniță care trăiește în sălbăticie, carnea crudă este dieta normală. Nu uitați că această specie este o pasăre de pradă. Prin urmare, bufnița de casă, ca rudă cea mai apropiată, ar trebui hrănită și cu alimente proteice..Cu cât este mai proaspătă și mai fragedă carnea, cu atât este mai bine pentru sistemul digestiv al păsărilor..

Carnea rozătoarelor și a păsărilor slabe mici ar fi o opțiune destul de acceptabilă. Nu puteți hrăni pui de casă, porc sau vită, bufniță. Alimentele grase, prăjite, afumate și sărate sunt contraindicate pentru bufniță.

Apa are o mare importanță pentru orice ființă vie. Bufnița nu face excepție. Asigurați-vă că animalul dvs. de companie are întotdeauna apă proaspătă.

De asemenea, puteți avea o casă ca animal de companie neobișnuit capucin maimuță, wombat, marmoset, mangustă, Diavol tasmanian, vulpe Fenech, noshu, posum, lemur.

Reproducere

Formați perechi monogame. Perioada de incubație este de o lună lunară, 29 de zile. Ambreiajul conține de obicei până la cinci ouă. Un pui nou-născut cântărește aproximativ zece grame.

La două luni după naștere, fiul mic părăsește cuibul, devine adult.

Sezonul de împerechere la păsări se încadrează în sezonul cald, din aprilie până în august.Cel mai adesea - sfârșitul primăverii sau începutul verii. O caracteristică interesantă - femela admite masculul la ea numai după ce găsește un loc pentru incubarea ouălor și cuibărirea descendenților.

Nu toți oamenii au o abordare atât de serioasă în ceea ce privește întemeierea unei familii. După ce bărbatul efectuează un dans de împerechere, confirmând seriozitatea intențiilor și propria solvabilitate prin extragerea alimentelor, se formează o pereche.

Important! Bufnița de casă are nevoie de aproximativ 80 de grame de alimente în fiecare zi pentru o nutriție normală..
Masculul hrănește femela atâta timp cât va incuba ouăle. Bufnițele trăiesc cu părinții lor până când încep să se hrănească singuri. Încep să zboare singuri la aproximativ o lună după naștere..

Sănătate și longevitate

Dacă bufnița locuiește într-o volieră, ar trebui curățată în mod regulat..Numărul principal al bolilor infecțioase la păsările de curte se dezvoltă tocmai din cauza condițiilor de viață nesalubre. O bufniță este o pasăre inteligentă și rapidă. Ea vede grija proprietarului și este capabilă să o aprecieze. Așadar, curățându-i casa, astfel facilitați înțelegerea reciprocă cu prietena cu pene..

Durata de viață maximă înregistrată oficial a bufniței domestice este mai mare de cincisprezece ani și jumătate. În sălbăticie, de obicei trăiesc 3-5 ani, mai mult de 60% dintre pui mor în copilăria timpurie.

Digestia este principala problemă cu care vă puteți confrunta. După fiecare masă, bufnița ar trebui să regurgiteze o peletă - oase nedigerate și alte deșeuri alimentare. Acest lucru ar trebui să se întâmple, la 9-10 ore după ce ați mâncat.

Dacă nu, ceva nu este în regulă cu sistemul digestiv. Peleta trebuie examinată pentru a detecta semne de sânge și trebuie verificat mirosul acesteia. Un miros neplăcut indică un proces alimentar necorespunzător.

Știați? Bufnița vultur, cel mai mare membru al familiei bufniței, poate vâna mistreți și vulturi aurii.
Țineți evidența excrementelor animalului dvs. de companie. În mod normal, aceasta este o băltoacă de culoare albă, intercalată cu excremente întunecate. Dacă excrementele sunt întunecate, galbene sau cu miros neplăcut, prea curgătoare, trebuie să vă adresați medicului veterinar.

Prin comportamentul unei bufnițe, puteți înțelege imediat că este bolnavă. Apetitul dispare, apare apatia, stă cu ochii închiși tot timpul, penele se murdăresc repede, deoarece pasărea nu le curăță.

Dacă vedeți o astfel de imagine, contactați un specialist cât mai curând posibil. Trebuie amintit că bolile aviare sunt extrem de tranzitorii. Fii atent la animalul tău de companie. Nu uitați să-i curățați cușca și să schimbați apa.Păstrarea unei bufnițe nu este o plăcere ieftină, prin urmare, dacă ați decis deja acest lucru, urmați recomandările noastre, atunci pasărea va deveni prietenul vostru real.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descrierea, habitatul și nutriția bufniței mici