Principalele rase și amestecuri încrucișate de chinchilla: culori cu fotografii

Pentru ca chinchilla să poată supraviețui în habitatul său natural, natura i-a dat o culoare modestă de blană. Cea mai recunoscută culoare a hainei de chinchilla este albă pe burtă, gri pe spate și pe laturi. Aceasta este culoarea de bază, așa-numitul standard. Nuanțe de la cenușă ușoară la grafit - acestea sunt cadrele în care este susținut acest clasic gri. Crescătorii au decis să schimbe ei înșiși scenariul naturii și chinchilla, așa cum erau acum un secol..

Să ne dăm seama ce nuanțe codifică aceste și alte nume la fel de spectaculoase. Să aflăm cine sunt degusul și chinchilla siberiană. Există vreo culoare siberiană? Cum arată culoarea degu? Dar, înainte de a răspunde la aceste întrebări, să vorbim despre griul de bază..

Strict vorbind, ceea ce numim „gri”, adică culoarea unui rozător sălbatic, este de fapt o culoare mai complexă, tricoloră. Imaginați-vă un păr pigmentat de la vârf la rădăcină în negru, alb și gri. Este foarte dificil să observați zonarea colorării, deoarece acești fire de păr sunt situate extrem de strâns unul față de celălalt.

Culoarea părului pe trei niveluri, invizibilă pentru ochi, creează un efect optic uimitor. - În funcție de adâncimea de negru, puritatea albului și nuanța de gri, blana rezultată este vopsită în gri cu grade diferite de intensitate.

Punctul culminant al culorii este luciul argintiu sau așa-numitul voal. Acestea sunt chinchilla cu coadă scurtă și chinchilla cu coadă lungă. - Acesta este numele a două tipuri de rozătoare din familia chinchilla. Și culorile pe care aceste rase de chinchilla le au în natură sunt standardul.

Culoarea „standard” are patru tipuri. Fiecare specie corespunde gradului de saturație a culorilor: standard moderat întunecat, standard întunecat, standard extra-întunecat și standard mediu. Cel mai valoros este un individ al costumului extra-întunecat.

O provocare pentru frumusețea rezervată a unei chinchille sălbatice este aruncată de rudele sale domesticite. Ele extind numărul de soiuri de rozătoare din familia chinchilla. Și apartenența la asta sau la asta nu mai depinde de lungimea cozii, ci de culoare.

Culori populare de chinchilla

Deci, până în prezent, au fost crescuți mulți indivizi de diferite dungi, dintre care cele mai populare sunt:

 1. White Wilson. Wilsonii sunt de mai multe tipuri: de la lăptos la argintiu închis. Toți Wilsonii au ochi negri și vârful cozii albe. Doi wilsoni albi ca zăpada nu sunt plantați, deoarece doi wilsoni au puține șanse să aducă pui viabili.
 2. Pastel. Varietate de culori: pastel deschis, pastel închis, pastel extra închis, pastel mediu. Animalele pastelate se întunecă odată cu înaintarea în vârstă.
 3. Catifea neagra. Aceste animale au abdomenul alb, spatele și părțile negre. Botul animalului Catifeaua neagră este de asemenea neagră. Cu cât contrastul de culoare este mai clar manifestat, cu atât individul este mai mare. Wilsonii sunt adesea aleși ca o pereche de catifea neagră. Și, ca și Wilson, două catifea neagră nu sunt plantate împreună..
 4. Abanos. Gena abanosului afectează culoarea burticii. Dacă blana animalului de pe abdomen se potrivește cu culoarea celei principale, atunci acesta este un adevărat abanos.
 5. Homo bej. Blana homosexuală se distinge prin uniformitatea vopsirii. Urechi de animale homobeige cu o nuanță roz.
 6. Hetero bej. Spre deosebire de homobeige, paltoanele de blană hetero bej sunt colorate inegal: vârfurile firelor de păr, ca și pardoseala, sunt mai întunecate decât tonul principal.
 7. Degu. Degu este o chinchilla pitică. În natură, degus „poartă” haine de blană maro cu o nuanță gălbuie sau cenușie. Nu sună la fel de impresionant ca, să zicem, safir și diamant. Și nu arată la fel de radical ca, de exemplu, un albino. Cu toate acestea, micilor chinchilla degus le-au plăcut crescătorii. Ei încearcă să recreeze culoarea degu prin traversarea indivizilor de culori diferite..

Posibile variații rezultate din traversare

Atunci când traversează animale de diferite dungi, alții ajung. Numărul de opțiuni posibile este atât de mare încât este pur și simplu imposibil să le enumerăm. Printre acestea se numără White Velvet, Heteroebony, Homoebony și altele.

Culori rare și spectaculoase de chinchilla

Costumele rare de rozătoare din familia chinchilla sunt după cum urmează:

 1. Safir. Chinchilla albastră cu burtă albă perlată și urechi roz: întâlnește Safir. Indivizii de culoarea safirului se disting prin vitalitate scăzută, prin urmare, în forma lor pură sunt rare.
 2. Royal Persian Angora. Aceasta este o chinchilla cu coadă lungă, care poate fi de orice culoare. Cele mai valoroase sunt astfel de tipuri de angora regale persane precum diamantul, safirul. Caracteristica „regală” a angorei este haina lungă și frumoasă. Datorită hainei bogate, chiar și culoarea standard a Royal Angora arată luxos.
 3. Paltoanele de blană roz și alb aparțin animalelor cu gene bej și albe. Aceste gene se fac simțite în moduri diferite, prin urmare, există mai multe subspecii de culori alb-roz. Deci, culoarea alb-roz este atât albă, cu marcaje bej, cât și bej, cu pete albe. Dar, indiferent de ce subspecie este culoarea alb-roz, culoarea urechilor proprietarului său va fi întotdeauna roz. Pentru a aduce pui de culoare albă și roz, atât femela, cât și masculul trebuie să fie purtători de patru gene simultan. Acesta este motivul pentru care culorile alb și roz sunt rare. Persoanele din acest costum sunt foarte populare printre crescători, deoarece nuanța alb-roz are un aspect regal!
 4. Violet. Animalele de această culoare nu au întotdeauna blana mov. Paltonul poate fi gri sau liliac. Dar nuanța violetului este întotdeauna prezentă în pigmentarea nasului. Pentru a nu pierde gena violetă, indivizii de culoare violetă sunt plantați exclusiv între ei. Cu toate acestea, uneori crescătorii se abat de la această regulă, plantând indivizi de nuanțe de violet și catifea neagră.

Deci, cine este această chinchilla siberiană? După ce am enumerat un număr mare de costume, nu l-am întâlnit niciodată pe cel siberian. Se pare că chinchilla siberiană este o rasă de pisici. Încercările de a găsi o nuanță „siberiană” (sau altceva „siberian”) la rozătoarele din familia chinchilla sunt în zadar.

Dar pisicile siberiene și-au „împrumutat” firele colorate zonale de la rozătoare. Blana uimitor de moale a pisicilor siberiene a adăugat asemănare animalelor din diferite ordine.

Calculator genetic pentru culorile chinchilla

Culorile chinchilla sunt foarte diverse. Cum să crești un individ de culoarea dorită? Înțelegerea împletirii complexe a genelor animalelor de companie poate fi dificilă. Un instrument precum un calculator genetic vine în ajutorul cultivatorului de chinchilla. Folosind un calculator genetic, puteți stabili care descendenți din care culoare este cel mai probabil să se nască.

Deci, folosind acest calculator, puteți calcula că mama Homoeboni și tatăl Homoebony cu o probabilitate de aproape 64% vor aduce copii Homoebony. Există o șansă de 22% ca bebelușii lor să fie Extra Dark Ebony. Posibilitatea de a naște acești părinți ai bebelușilor de culoare întunecată este de 10%. Și numai în 4% din cazuri, un astfel de cuplu are pui de culoare Ebony-blonde și Ebony-medium.

Sfaturi pentru crescătorii de chinchilla

În acest videoclip, crescătorul de chinchilla își împărtășește experiența în reproducerea indivizilor de culoare diamant.

Galerie foto

Solicitarea a returnat un rezultat gol.

Videoclip „Culori de chinchilla”

Acest videoclip prezintă Chinchilla albă și roz, Chinchilla Angora, Chinchilla bej, White Wilson. Aici puteți vedea, de asemenea, persoane cu culori precum catifea maro, Homoeboni, bej bej, catifea albă, safir alb. Autorii videoclipului nu au uitat de culorile Albino, Violet alb, Diamant albastru, Pastel, Negru, Violet, Safir Homo Beige, Safir, Catifea neagră.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Principalele rase și amestecuri încrucișate de chinchilla: culori cu fotografii