Descrierea, stilul de viață și întreținerea broaștei țestoase în terariu

Descrierea, stilul de viață și întreținerea broaștei țestoase în terariuBroasca testoasa de mlastina

Este cel mai frecvent tip de reptile acvatice păstrate acasă. Locuiește în Europa, Orientul Mijlociu, întâlnit și în Africa. Conținutul său nu necesită crearea unor condiții speciale de viață, ci se bazează pe respectarea unor reguli de bază.

Habitat

Broasca testoasa de mlastina europeana se găsește nu numai în Europa. Poate fi găsit în Asia și Africa. Habitatul său natural este corpurile de apă: râuri, mlaștini, lacuri, iazuri, izvoare liniștite. O condiție prealabilă pentru locuirea broaștelor țestoase ar trebui să fie prezența țărmurilor deschise, unde se pot lăsa la soare. Caracteristicile de design ale corpului permit reptilelor să înoate cu ușurință în desișuri dese, să se îngropeze în nămol și frunze.

Știați? Broasca testoasa feminina difera de mascul prin culoarea ochilor: la femela sunt rosii, la mascul - galben.

Descriere

Broasca testoasa mlaștină se distinge printr-o carapace ovală, perfect netedă și simplificată, de culoare neagră sau galben-verde. Gâtul, capul și picioarele sunt presărate cu mici pete de alb sau galben.HabitatReptila are un cap mare, ascuțit, pe laturile căruia există ochi, ușor coborâți. Are o coadă relativ lungă, labe puternice, bine dezvoltate, cu gheare ascuțite. Chingile dintre degetele de la picioare îi permit animalului să greșească în mod activ apa și să înoate mai repede decât deplasarea pe uscat..

În ciuda capacului ferm al corpului, este foarte ușor de rănit.

Testoasele tinere trebuie ținute acasă - într-un apartament, persoanele în vârstă pot fi eliberate vara în iazuri și lacuri mici de la țară. Păstrarea broasca țestoasă mlaștină europeană acasă necesită un terariu sau acvariu special..

Cerințe privind terariul

Aquaterrariums ar trebui să fie spațioase (de la 120 de litri), împărțite condiționat în două părți - teren pentru încălzire și apă. Animalele nu au nevoie de un nivel ridicat al apei, au nevoie doar de o adâncime de 15 până la 20 cm.

În terariu, puteți păstra specii de broaște țestoase precum: vultur, trionix și urechi roșii.

Terariul pentru broaște țestoase de mlaștină este echipat suplimentar cu:

  • o lampă de iluminat artificial care este instalată pe uscat;
  • Radiator UV pentru încălzire eficientă;
  • filtru de apă pentru purificarea apei;
Cerințe privind terariul
  • sol de fund, similar cu fundul natural al rezervorului;
  • plante comestibile.

Important! Intervalul de temperatură în terariu ar trebui să varieze de la + 23 la + 27 de grade. La temperaturi scăzute, reptila poate intra în hibernare, din care va fi foarte greu să o scoți..

Adesea, reptilele sunt păstrate în bazine, sub o baterie, în cutii. Cu acest stil de viață, procesele ireversibile (deshidratare, probleme de respirație, lipsa de căldură) apar în corpul animalului, ca urmare a căruia animalul de companie devine letargic, apatic, lipsit de viață și moare încet peste câțiva ani..

Hrănirea și dieta

Reptilele acestei specii sunt prădători. Cu toate acestea, ei se hrănesc nu numai cu alimente de origine animală, ci și cu „carouri”, plante acvatice. Principala dietă ar trebui să fie proteinele. Puteți diversifica meniul cu pești, creveți, ficat, viermi uscați sau vii. Nu trebuie excluse alimentele vegetale, care acționează ca suplimente de vitamine..Hrănirea și dietaDacă nu știți ce să hrăniți broasca țestoasă mlaștină, atunci este mai bine să folosiți furaje echilibrate gata conținând toate vitaminele și mineralele necesare care au un efect pozitiv asupra stării generale a corpului. Pentru a păstra instinctul natural de vânătoare în reptilă, se recomandă lansarea peștilor mici vii în terariu..

Important! Dieta unei reptile trebuie să includă în mod necesar alimente care conțin calciu, care este necesar pentru creștere și dezvoltare armonioasă. Amintiți-vă, broasca țestoasă mlaștină se hrănește exclusiv în apă..

Nu uitați că broaștele țestoase mlaștină mănâncă puțin, ținând cont de vârsta lor. Tinerii au nevoie de hrană în fiecare zi, adulții sunt hrăniți de 2-3 ori pe săptămână. Animalele sunt predispuse la supraalimentare, deci ar trebui să monitorizați cu strictețe cantitatea de alimente consumate.

Îngrijire și igienă

O broască țestoasă mlaștină menținută acasă necesită o îngrijire regulată și atentă. În timp ce mănâncă alimente, reptila este foarte plină, ceea ce duce la poluarea rapidă a apei.Îngrijire și igienăApa murdară este o sursă favorabilă pentru dezvoltarea bacteriilor patogene și a microorganismelor care dăunează sănătății animalului. Pentru a evita contaminarea rapidă a apei, broaștele țestoase sunt așezate în timp ce mănâncă..

Important! O schimbare completă a apei în acvariu trebuie făcută o dată pe lună. Experții recomandă utilizarea apei separate, precum și instalarea de filtre de înaltă calitate pentru curățarea în terariu, ceea ce va simplifica procesul de îngrijire a reptilei..

Animalele au nevoie și de tratamente cu apă. Deoarece murdăria se acumulează pe cochilie, aceasta trebuie îndepărtată mecanic. Pentru spălare, folosiți apă caldă și o perie moale, care îndepărtează ușor toată murdăria.

Caracter și stil de viață

Prin natura sa, broasca țestoasă europeană este agresivă, inteligentă, inteligentă, vicleană și chiar insidioasă. Ea îi înțelege bine pe proprietari, dar la momentul mâncării mâncării este agresivă și poate mușca. Reptila iubește singurătatea, deci este mai bine să o păstrezi în singurătate..Caracter și stil de viațăCând țineți un animal acasă, trebuie să știți cum hibernează o broască țestoasă mlaștină. Odată cu debutul primului timp rece, animalul poate intra în hibernare, în care procesele din organele vitale sunt inhibate.

La fel ca țestoasele, reptilele includ: eublefars, tritoni, iguană, cameleoni și crocodili.

Reptila domestică nu este atât de conștientă de sosirea iernii ca și congenerii săi care trăiesc în natură, prin urmare nu are nevoie de somn iarna. Când creați condiții favorabile, inclusiv un microclimat și apă curată, reptila vă va încânta cu activitatea sa pe tot parcursul anului.

Reproducere

Sezonul de reproducere pentru broaștele țestoase europene începe primăvara. Animalele captive au mari șanse de reproducere. Devin maturi sexual în anul 6-8 de viață. Cu câteva zile înainte de a depune ouă, comportamentul femelei apare nervos, anxietate, caută să iasă din terariu, stă pe „uscat” și sapă o gaură.ReproducereÎn această perioadă, creați animalului cât mai aproape de condițiile naturale de ouat: puneți o baie plată cu nisip sau transplantați broasca țestoasă într-un alt acvariu cu un strat de sol de 15-20 cm. După depunerea ouălor, acestea sunt transferate cu atenție într-un incubator special, a cărui temperatură ar trebui să fie de 28-30 de grade. Reptilele tinere vor ecloza după 10-12 săptămâni.

Știați? Sexul viitoarei broaște țestoase depinde de temperatura din incubator. La temperaturi sub 28 de grade, masculii eclozează, iar dacă temperatura depășește 30 de grade, atunci vor apărea femelele.

Sănătate

Nerespectarea condițiilor de viață confortabile poate duce la moartea iminentă a unei reptile de mlaștină. Cel mai mare procent din toate bolile animalelor este asociat cu condiții nesanitare în acvariu. Expunerea prelungită la apă contaminată duce la dezvoltarea unei boli oculare bacteriene și ulterior la sepsis..

Bolile broaștelor țestoase de mlaștină apar adesea din cauza scăderii temperaturii apei. Cu hipotermie, animalul poate avea chiar pneumonie sau pneumonie. Lipsa de vitamine D sau hipovitaminoză a vitaminei A duce la malocluzie și, ca urmare, la formarea stomatitei și a herpesului.SănătateCea mai frecventă boală la reptilele captive este deficiența de calciu, care apare din cauza unei diete slabe sau a lipsei radiațiilor UV. Un diagnostic precis al unei anumite boli poate fi stabilit doar de către un medic veterinar profesionist..

Știați? În natură, durata de viață a unei broaște țestoase de mlaștină poate ajunge la 120 de ani. Vârsta este determinată de numărul de inele de creștere situate pe scuturile carapacei.

Cât timp trăiește o broască țestoasă mlaștină va depinde de habitatul său, nutriție și microclimat din terariu. În medie, o reptilă trăiește acasă timp de 30-50 de ani. Cu toate acestea, există momente în care un animal depășește stăpânul său timp de mulți ani..

Păstrarea unei broaște țestoase acasă nu poate fi numită simplă și ușoară, dar toate dificultățile vor răsplăti cu dobândă atunci când animalul de companie își iubește stăpânii, devine un prieten loial, amabil, deși fără grabă pentru ei, permițându-se cu afecțiune să fie hrăniți din mâinile lor.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descrierea, stilul de viață și întreținerea broaștei țestoase în terariu