Caracteristicile medicamentului "terbinafine" pentru lichen

Lichen - o boală infecțioasă periculoasă care aduce chinuri mari animalului, deoarece este însoțită de o serie de simptome neplăcute: înroșirea pielii, căderea părului, mâncărime severă și pierderea poftei de mâncare. În majoritatea cazurilor, pentru tratamentul bolilor fungice, crescătorii de pisici utilizează un medicament cu spectru larg - „Terbinafin”. Mai multe despre asta - mai târziu în articol.

Descrierea și caracteristicile medicamentului

„Terbinafina” este un medicament destinat utilizării interne sau topice cu proprietăți antifungice, fungicide și fungistatice. Este folosit pentru tratarea afecțiunilor cauzate de mucegai și ciuperci de drojdie, precum și dermatofiți..

Unguent terbinafin

Medicamentul descris aparține categoriei alilaminelor, care sunt extrem de eficiente împotriva bolilor fungice. Acțiunea sa vizează suprimarea intensivă a biosintezei sterolului în celulele agentului fungic fungic în stadiile incipiente..

Știați? Pisicile moderne au evoluat din animale sălbatice - miacide, care existau acum mai bine de 40 de milioane de ani. Miacidele erau mamifere carnivore primitive, de dimensiuni mici, care trăiau în copaci..

Compoziție chimică

„Terbinafina” este un medicament cu efect antifungic pronunțat, care include:

 • substanta activa: clorhidrat de terbinafină (Terbinafinum);
 • substanțe suplimentare: lactoză monohidrat, stearat de magneziu, celuloză microcristalină, dioxid de siliciu, polietilen glicol coloidal și croscarmeloză de sodiu.

Ingredientul activ al produsului este prezentat sub formă de pulbere cristalină fină de culoare albă sau albă cu o ușoară culoare galbenă, ușor solubilă în metanol, clorură de metilen și etanol, dar slab solubilă în apă obișnuită.

Compoziție de unguent terbinafină

Formular de eliberare

„Terbinafina” din chioșcurile de farmacie este prezentată sub formă de tablete, sub formă de unguente sau creme. Unguentele și cremele se caracterizează printr-o consistență destul de vâscoasă, uniformă, au o culoare albă, o aromă slabă și sunt utilizate exclusiv extern..

Comprimatele (250 mg) au o formă cilindrică plană, albă sau aproape albă, ambalate într-un blister de 10 bucăți.Comprimate de terbinafină

Indicații și contraindicații pentru utilizare

Acțiunea principală a medicamentului descris are ca scop combaterea infecțiilor cauzate de microorganisme fungice patogene. Este cel mai eficient în tratamentul dermatomicozei, infecțiilor cu drojdie ale pielii, ciupercilor din genul Candida, precum și împotriva agenților cauzali ai onicomicozei..

Pentru uz oral, medicamentul este prescris pentru tratamentul pecinginei în cazurile în care simptomele, severitatea și localizarea răspândirii infecției sunt adecvate pentru terapia orală.

Important! Medicamentul sub formă de tablete nu are efect terapeutic asupra versicolor versicolor. Pentru tratamentul acestei afecțiuni, se recomandă utilizarea unui unguent sau cremă..

Uneori tratamentul cu Terbinafină poate dăuna sănătății animalului.

Contraindicațiile pentru administrarea acestuia sunt luate în considerare:

 • intoleranță individuală la una dintre componentele medicamentului;
 • tendință la reacții alergice;
 • afecțiuni acute și cronice ale ficatului și rinichilor;
 • orice neoplasme, tumori de natură malignă sau benignă;
 • încălcări ale metabolismului proteinelor, grăsimilor și carbohidraților.

Reacție alergică la medicament

Aplicare și dozare

Pentru tratamentul pisicilor, se utilizează două forme de medicament: unguent (cremă) și tablete.

Unguente

Unguentele sau cremele sunt indicate atunci când se tratează pisoi mici, deoarece utilizarea pilulelor poate dăuna unui corp fragil. Unguentele au un efect local, vă permit să scăpați de infecțiile fungice cauzate de agenții patogeni ai microsporiei, trichofitoza, candidozele pielii, precum și lichenul roz.

Important! Toate instrumentele și materialele utilizate pentru aplicarea agentului și spălarea rănilor trebuie să fie de unică folosință și, după tratament, pot fi distruse. Lana rasă și zonele de țesut mort ar trebui, de asemenea, să fie distruse prin incinerare..

Pentru o terapie mai eficientă, se recomandă bărbierirea tuturor zonelor afectate înainte de aplicarea unguentului, luând 2-3 cm de piele sănătoasă în jurul zonei afectate. În cazul în care peste 70% din piele este afectată, blana trebuie rasă complet.

Privează pisoii

Unguentul trebuie aplicat într-un strat subțire pe zonele infectate ale pielii, de 1-2 ori pe zi. În timpul procesului de vindecare, se vor forma cruste pe răni, care trebuie îndepărtate cu un tampon de bumbac înmuiat în apă caldă.

Trebuie remarcat faptul că durata tratamentului va depinde de starea pisoiului și de imunitatea acestuia - cu cât sistemul imunitar este mai puternic și țesutul mai puțin afectat, cu atât recuperarea este mai rapidă.

Pastile

Conform instrucțiunilor care vin cu medicamentul, tratamentul infecțiilor fungice este foarte lung și este de 4-6 săptămâni. O pisică complet sănătoasă este luată în considerare numai atunci când se obține un rezultat negativ al testului pentru o boală fungică.. Este important să ne amintim că, chiar și în absența simptomelor caracteristice ale bolii, rezultatul poate fi pozitiv..

Important! La primele semne ale unei boli fungice la o pisică, aceasta ar trebui izolată într-o cameră separată. În acest caz, animalul de companie nu trebuie lăsat să se întindă pe mobilier tapițat sau pe un pat..

Eficacitatea terapiei este determinată de cel de-al doilea rezultat de cultură negativ pentru infecție, realizat la 4 săptămâni după finalizarea cursului tratamentului medicamentos. După prima analiză, un rezultat negativ se poate datora rezistenței medicamentului în fragmente de piele, lână și alte materiale luate pentru studiu..

Pentru pisici, doza zilnică de Terbinafine este de 20-30 mg pe 1 kg de greutate corporală. În primele săptămâni de terapie, tabletele în doza calculată de medic sunt administrate animalului o dată pe zi, apoi o dată la două zile. Medicamentul este amestecat cu alimente sau dizolvat în apă, apoi administrat animalului. În funcție de neglijare și de tipul bolii fungice, durata tratamentului poate varia de la 30 la 42 de zile.

Utilizarea comprimatelor de terbinafină

Efecte secundare

În caz de supradozaj, pot apărea reacții adverse de la utilizarea „terbinafinei”. Atunci când este aplicat extern, este puțin probabil ca un supradozaj al medicamentului. În cazuri individuale, mâncărime, erupții cutanate, erupții alergice, hiperemie ușoară pot apărea la locul de aplicare. Dacă apar astfel de simptome, utilizarea unguentului trebuie oprită imediat..

Atunci când este luat pe cale orală, medicamentul poate provoca următoarele reacții adverse:

 • erupții alergice, piele uscată, roșeață, mâncărime;
 • vărsături și greață;
 • diaree;
 • urinare crescută.

Știați? Înainte de a mânca alimente, pisicile adulmecă produsul pentru o lungă perioadă de timp. Acest lucru nu se datorează faptului că sunt prea finicky, dar în acest fel încearcă să determine temperatura tratamentului pentru a se proteja de arsuri..

Dacă este prezent cel puțin unul dintre simptomele de mai sus, animalul trebuie udat sorbenti și arătați-l imediat medicului veterinar.

Conditii de depozitare

Perioada maximă de depozitare posibilă a "Terbinafin", atunci când se creează condiții optime, este de 3 ani.

Depozitarea medicamentului

În acest caz, cele mai potrivite condiții pentru siguranța medicamentului sunt:

 • loc uscat, întunecat, protejat de lumina directă a soarelui;
 • indicatori de temperatură în cameră nu mai mult de + 20 ... + 25 ° С;
 • umiditate relativă în intervalul 60-90%.

Medicamentul trebuie ținut departe de copii mici și animale de companie. Dacă regulile de păstrare sunt încălcate, nu se recomandă utilizarea medicamentului descris..

Important! Este interzisă utilizarea medicamentului după data expirării acestuia..

Analogi și prețuri

Costul "Terbinafina" variază în limita a 500 de ruble. pentru un pachet de tablete (30 buc.) sau 200 ruble. per unguent (30 g).

În absența "Terbinafin", puteți utiliza analogii săi, printre care o bună eficiență în terapia animalelor este asigurată de:

 1. „Mykofin”. Disponibil în unguente, spray-uri și tablete. Indicat pentru distrugerea infecțiilor fungice cauzate de Trichophyton, Microsporum canis și Epidermophyton floccosum, lichen versicolor și candidoză a pielii.
 2. „Terbinorm”. Acest medicament este prezentat în chioșcurile de farmacie sub formă de tablete și spray. Medicamentul se caracterizează printr-un puternic efect antifungic, exprimă activitate fungicidă împotriva dermatofiților, mucegaiurilor, precum și a formelor dimorfe ale microorganismelor patologice. De asemenea, prezintă o funcție fungistatică împotriva drojdiei.

Analogi

Următoarele medicamente au, de asemenea, proprietăți antifungice similare:

 • Binafin;
 • Lamifen;
 • Fungotherbin;
 • „Exifin”.

Înainte de a înlocui medicamentul prescris cu orice analog, este imperativ să vă consultați cu medicul veterinar.

Medicamentul antifungic Terbinafine este considerat un tratament ieftin și eficient pentru licheni la animalele de companie. Este practic lipsit de contraindicații și, sub rezerva dozelor prescrise de medic, provoacă extrem de rar reacții adverse. Dar, în orice caz, oportunitatea utilizării sale în fiecare caz specific ar trebui să fie determinată de un specialist.

Feedback de la internauți

Într-o săptămână am salvat pisica de la pecingine! Bună ziua, dragi cititori! Să ne cunoaștem cu eroul ocaziei: Piersic Au luat un prieten cu părul roșu din adăpost, iar o săptămână mai târziu au observat o pată roșie în colțul ochiului și pe labă. Ceea ce înseamnă că noul nostru mic prieten a primit viermi. Nu voi intra în detalii despre cât de neplăcută este această durere, știu despre asta din propria mea experiență, ca să fiu sincer, teribil. Prin urmare, după ce am devenit nervos și am izolat temporar pisica într-o cameră separată, am început să navighez pe internet în căutarea unei soluții la problemă. Am aflat la un forum veterinar despre miracolul unguent terbinafine. L-am cumpărat. Costul este de 76 de ruble, ceea ce este o veste bună. Este utilizat atât pentru animale, cât și pentru persoanele cu diferite boli fungice. Au murdărit pisica în primele 3 zile - de 2 ori pe zi, restul de 4 zile - o dată seara. Pentru ca pisica să nu lingă unguentul imediat, după procedură, umple-i imediat alimentatorul astfel încât crema să poată fi absorbită cel puțin puțin în timp ce animalul de companie este ocupat cu absorbția mâncării. Deși oricum a lins majoritatea, nu au existat probleme digestive. Până la sfârșitul săptămânii, era clar că petele au încetat să fie roșii și au început să crească firele de păr. O vizită la veterinar a arătat că Peach era absolut curat și fericit. Asta și animalele de companie, îmi doresc sincer! Vă mulțumim pentru atenție, fiți sănătoși! Olya-88https: //irecommend.ru/content/za-nedelyu-spas-kota-ot-striguchego-lishaya

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caracteristicile medicamentului "terbinafine" pentru lichen