Serval acasă: caracteristici ale îngrijirii unei rase africane

Serval acasăRasa pisicilor Serval relativ recent a început să aparțină categoriei domestice și este încă considerat foarte exotic. Cu dimensiunile sale impresionante, seamănă puțin cu o pisică domestică familiară și este mai degrabă o opțiune de compromis pentru cei care nu pot decide pe cine să obțină: câine sau pisică.

Aspect și caracter

Vom începe cunoașterea acestui reprezentant al felinei descriind aspectul său, trăsăturile speciale și tendințele de caracter..

Descriere și fotografie

O trăsătură distinctivă a servalului african este picioarele lungi și urechile mari în comparație cu dimensiunea corpului. Serval acasă

Știați? Servalele sunt capabile de viteze de până la 80 km / h datorită picioarelor lor lungi..
Pisica este foarte grațioasă și, ca și pentru o pisică domestică, are un aspect destul de formidabil și de prădător. Lungimea corpului variază de la 65 la 100 cm, coada este relativ scurtă - 25-40 cm. Înălțimea la greabăn este de aproximativ 60 cm. Greutatea pisicilor nu depășește 16 kg. În comparație cu corpul, capul este destul de miniatural, nasul lat, mai mult ca un ghepard, dar urechile sunt foarte mari în comparație cu capul.

Picioarele din spate sunt mai lungi decât cele din față, ceea ce conferă mersului un grație deosebit. Ochii sunt în formă de migdale, ușori. Blana este deschisă, are o nuanță cenușie-gălbuie, groasă și scurtă, pe întreaga suprafață a corpului sunt pete maronii pe ea, pe spate se îmbină în dungi. Haina albă pe piept, burtă și bot.

Speranța de viață în natură este de 10-12 ani. Acasă, pot trăi până la 20 de ani.Serval acasă

Personaj de pisică sălbatică

Educația servală are nevoie de o atenție specială, din moment ce strămoșii săi apropiați sunt pisici sălbatice și pot prezenta un caracter capricios, care nu ar trebui permis. Aceste pisici sunt foarte mobile, au nevoie de jocuri. Activitatea lor principală are loc în zori și amurg. Aceste pisici sunt izolate..

Știați? Servalii sunt capabili să sară cu trei metri înălțime atunci când vânează..
Au un comportament foarte asemănător cu câine, foarte loial și inteligent. Dacă există afecțiune pentru proprietar, acesta este foarte fericit când îl întâlnește. În general, servalii pot fi caracterizați ca animale sociabile, jucăușe și inteligente. ÎN jocul cu ei ar trebui să existe nu numai comunicarea, ci și procesul educațional.

În timpul jocului, ei ronțăie ca o pisică, iar după aceea respiră mai repede cu gura deschisă, ca niște câini.

Sunt ușori obișnuiește-te cu tava, cu toate acestea, spre deosebire de pisicile domestice, nu îngropați excrementele.Serval acasăServalii nu prezintă agresivitate față de străini, totuși, dacă sunt obișnuiți să comunice cu un anumit cerc restrâns de oameni, atunci nu vor fi dați străinilor. Vor fugi și vor șuiera și, dacă o persoană continuă să-și impună societatea, își poate balansa labele. Pentru o socializare mai mare din copilărie, pisoii trebuie să ofere jocuri cu diferite persoane.

Serval este unul dintre cele mai multe rase de pisici scumpe, ceea ce o face foarte popular ca animal de statut.

Istoria apariției

Servalii trăiesc practic în toată Africa, cu excepția Saharei și a pădurilor ecuatoriale. Deoarece habitatele lor erau inițial arbuști lângă corpurile de apă, servalele sunt numite și pisici de tufiș. Cea mai mare densitate a habitatului lor este în Tanzania, aproximativ 40 de indivizi trăiesc acolo la 100 de kilometri pătrați..

În natură, există 14 specii ale acestor pisici, dintre care unele sunt enumerate în Cartea Roșie. Deși sunt sălbatici, se împrumută bine domesticirii. Cu toate acestea, prețul servalelor de acasă este în mod constant foarte mare..

Cost și reguli pentru alegerea unui pisoi

Dă preferință crescătorilor oficiali verificați. Pisoiul trebuie să aibă toate documentele care confirmă originea acestuia. Mai bine dacă este o creșă cu animale de companie. Astfel de pisoi cresc pentru a fi mai afectuoși și mai blânzi decât animalele crescute în voliere.KittyA alege pisoi mai bine între 2 și 3 luni. Aceasta este vârsta optimă pentru a te obișnui cu noile condiții și familie, adaptarea este cea mai nedureroasă. Și în același timp, la această vârstă, pisoii sunt deja obișnuiți cu tava și cu auto-hrănirea.

Important! Cumpărând o servală, așa cum se spune, „de pe mână”, poți da peste un animal care a fost prins în sălbăticie, va fi foarte greu să-l îmblânzești.
Datorită rarității și aspectului unic, costul servalelor este foarte mare. Prețurile pentru pisicile Serval variază între 5.000 și 7.000 de dolari.

Condiții pentru serval

O pisică stufoasă nu are nevoie de camere sau incinte speciale; poate trăi în aceleași condiții ca o pisică obișnuită de casă. Singura diferență este că are nevoie de mult mai mult spațiu..

Fără îndoială, este mai bine să începeți dacă aveți o casă sau un apartament spațios. Deoarece sunt foarte jucăuși, pisicile de tufiș ar trebui să aibă o gamă largă de jucării. Nu oferi brațele și picioarele pisoilor ca jucării, deoarece o pisică adultă va lua obiceiul de a te zgâria.Serval acasăDacă animalul nu este cumpărat în scopul creșterii ulterioare, este mai bine să-l castrăm steriliza la vârsta de aproximativ șase luni, din moment ce servalii au o tendință stabilă de a marca teritoriul și este imposibil să-i dezgrăpați. În caz contrar, fii pregătit pentru mirosuri neplăcute în casa ta..

Condițiile necesare pentru păstrarea pisicilor variază în funcție de rasă, deoarece maine coons, britanic, Bengali, scoțieni, abisinieni, Birmanez, Mau egiptean, munchkins, Siberieni au personalități și obiceiuri diferite.

Cum să ai grijă de o rasă

Dacă aveți o pisică exotică, ar trebui să vă asigurați casa - în primul rând, acest lucru se aplică firelor, deoarece pisoii adoră să mestece și să atârne de tot felul de frânghii. Din copilărie, trebuie să te obișnuiești să porți un guler, pentru început, nu-l strânge prea mult.

Servalele sunt ușor de dresat; așternutul din lemn este mai potrivit pentru ele. În acest caz, este nevoie de perseverența proprietarului, nu certați pisoiul pentru greșeli, arătați de fiecare dată unde trebuie să vă ocupați de afacerea dvs..

Pentru ca pisoiul să crească mai binevoitor, se recomandă să îl hrăniți manual. Și o altă regulă este să te joci cu el pe podea, astfel încât ochii tăi să fie la același nivel cu el. Jocurile de îngrijire Serval sunt cea mai importantă și consumatoare de timp. Are nevoie de un număr mare de jucării, astfel încât să nu strice obiectele de uz casnic.Serval acasăÎn cazul în care animalul dvs. de companie a ales totuși ceva de care aveți nevoie, trebuie să-l pulverizați cu spray de mere, sperie animalele. Aceste produse sunt vândute în magazinele pentru animale de companie..

În niciun caz nu poți bate animale pentru neascultare, de multe ori au destule observații verbale stricte. Dar dacă astfel de măsuri nu funcționează - înarmați-vă cu un pistol cu ​​apă.

Urmează o dată pe săptămână scalda pisica, adoră foarte mult procedurile de apă. Nu lăsați recipientele cu apă într-un loc vizibil, pentru că Serval nu va rata ocazia de a se stropi acolo.

Știați? Servalele se pot împerechea cu pisicile domestice, dând descendenți viabili. Hibridul este cunoscut sub numele de "Savannah".

Caracteristici de hrănire

Mâncarea principală a lui Serval în sălbăticie este rozătoare, păsări, iepuri de câmp, șopârle, ocazional - antilope mici. Astfel, acasă în lor dietă trebuie să includă carne crudă cu oase (carne de vită, pui).Serval acasăÎn plus, puteți oferi ouă de prepeliță și organe crude, precum și suplimente de vitamine. Uneori puteți include rozătoare și broaște alimentare în meniu. În niciun caz Servalul nu trebuie hrănit cu carne de porc crudă, și, de asemenea, adăugați sare și piper în mâncare.

Norma zilnică a cărnii este de la 0,5 la 1 kg, în medie, un animal ar trebui să mănânce produse din carne aproximativ 5% din greutatea sa. În perioadele de creștere activă, cantitatea necesară crește. Animalele adulte sunt hrănite o dată pe zi, pisoi până la 6 luni - de două ori.

În zilele caniculare, pofta de mâncare a servalelor este semnificativ slăbită, în aceste perioade este necesar să le asigurați în mod constant apă potabilă, deoarece consumul acesteia crește semnificativ. Servalelor pentru adulți li se oferă zile de post fără alimente o dată la două săptămâni..

Sănătate și vaccinare

În cazul în care comportamentul animalului dvs. de companie se schimbă, trebuie să vă contactați imediat medicul veterinar. Diareea reprezintă un mare pericol pentru ei, deshidratarea apare foarte repede. Puii crescuți nu trebuie lăsați să sară de la o înălțime mare - acest lucru amenință cu deteriorarea membrelor încă fragile.

Calendarul de vaccinare nu diferă de pisicile domestice normale.

Important! Vaccinurile Serval nu trebuie să conțină viruși vii. Ca urmare a acestei vaccinări, animalul se poate îmbolnăvi cu un rezultat fatal..

Cu educația și îngrijirea potrivite, servalul va fi adevăratul tău prieten și te va aștepta acasă cu dăruire.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Serval acasă: caracteristici ale îngrijirii unei rase africane